Ako sam ja dobro shvatio pokretac time trazi ekonomsko/politicko/drzavno radikaliziranje Bosnjaka a ne vjerski i ideoloski radikalizam a to su moras priznati jako velike razlike u radikalizmima. Bosnjaci/Bosanci nemaju dvije drzave, masu resursa, mali su narod i prvo moraju pomoci sebi i misliti na sebe da bi kasnije mogli pomoci i drugim u njihovom okruzenju. Bosnjaci svoj dio drzave Bosne i Hercegovine, svoje male prirodne i druge ekonomske resurse i tako dalje ne smiju prebacivati prvo u ruke Srba i Hrvata i na taj nacin njih jos vice jacati protiv sebe a sebe definitivno upropastavati na svim poljima. Jer to onda nije vise u pitanju nikakava pamet, politika, ekonomija nego samo brda gluposti i naivnosti od kojih se samo propada.dustaban wrote:Ja predlazem da pokretac teme jednostavno pokrene i osnivanje BOSNJACKE RADIKALNE STRANKE (BRS)
pa cemo vidjeti koliko je to pametno and korisno.
Meni licno je pun racku "slucajnog" izjednacavanja Bosnje=Bosanci&Hercegovci ...
Pa ako ti nije jasno Bosnjaci iz Bosne i Hercegovine su u isto vrijeme i Bosanci jer se njihova maticna drzava porijekla zove Bosna i Hercegovina. Odnosno ili obratno govoreci to su isto Bosanci narodnog/etnickog Bosnjackog porijekla. Imas i drugih Bosanaca iz drugih naroda koji hoce da se tako izjasnjavaju pa za sebe kao primjer recimo kazu da su Bosanci madzarskog ili nekog drugog mjesovitog porijekla. Pored tih razlicitih unutar sebe Bosanaca naravno ima i drugih koji se izjasnjavaju kao Srbi, Hrvati, Albanci, Makedonci, Crnogorci itd. Mislim da iz neznanja ili iz drugih samo tebi poznatih interesa zanemarujes pravilnosti i mjesas kruske i jabuke.