Ja sad neznam kakva ovlastenja ima visoki predstavnik, i mozda ce se ovaj komentar ciniti malo naivnim, medjutim misljenja sam da nas niko nemoze natjerati na nesto sto mi ne zelimo i necemo. Trebamo istrajati na opciji jedinstvene Bosne i Hercegovine u njenim granicama i jedinstvenim drzavnim aparatom (sudstvo, policija itd.). On neka predlaze to mu je posao, a mi necemo prihvatiti jer je to nas interes.AbU_JamaL_MovE wrote:sarajevoxxxx wrote:Ima li gdje osobe sa nickom "zavrzlama" i ostali koji su prognozirali pritisak MZ na Dodika i skoro nestajnje zvekana sa politicke scene. Ha... gdje ste sada, bas me zanima kako komentarisu ovaj Lajcakov prijedlog.
Pozdrav
to je bila samo suplja kako bi je bosanci i hercegovice kojima je stalo BIH malo utjesili kako ce sve biti ok dok se u pozadini ide na rusenje BIH.
I jedini problem sto nam se sve ovo desava nije u Dodiku ili politicerima iz RSa nego nejedinstvo BH patriota (citaj bosnjaka, hrvata i srba koji su za ovu drzavu). Vidite da u RSu kad god se ustav spomene ili policija svi onako horski u jedan glas isto pricaju. Mi da smo tako jedinstveni za nas bi dodik bio mala maca. Al, to je samo jedno moje misljenje...
Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog o ref.policije??
- DeNiro
-
sarajevoxxxx
hehehe...eto sad nama sve ovisi o tome kakavog ce raspolozenja biti americki sekretar...Bosnjacima je snaga bila u legitimitetu koji im ga niko nije mogao oduzeti...sa tog pravnog polja mi smo se premjestili na politicko..da nije zalosno bilo bi smijesnoSjeti se izjave americkog pdsekretara da nikad nece priznati RS.Ta podrska vrijedi vise nego sve od visokih predstavnika
-
blah blah
Naravno, ali ne moramo sada u detalje o 92 i 94, ko je podrzavao Milosevica a ko nije. Tesko da sada na to mozemo retroaktivno uticati, a i ko ne konta, tesko ce i sada skontati. Godina je 2007 i govorimo o aktuelnom prijedlogu. Svejedno, ako vam je vec do toga, najbolje je da otvorite novu temu.nezeljeni nadimak wrote:Mislim da odnos medjunarodne zajednice i V. Britanije kao jedne od najagresivnijih i najaktivnijih zemalja na svjetskoj politickoj sceni, kako u proslosti tako i danas, ima itekako veze sa reformom policije i svim ovim govnima u kojima smo.blah blah wrote:Ljudi, ovo gore nije tema, jer nema veze sa reformom policije. Shvatam da vam je bitno da poentirate, ali mozete lijepo otvoriti drugu temu.
-
nezeljeni nadimak
Ta politika ima kontinuitet i nije nikada prekinuta, ali ukoliko mislite da ce ometati tok diskusije o reformi policije, slazem se da se prebaci na novu temu. Meni je to tako povezano jedno s drugim, da mi je bez uzimanja svega toga u obzir nemoguce uopste diskutovati o svemu ovome sto se desava danas, ukljucujuci i reformu policije. I sam Lajcak i OHR su predstavnici Zapada (u ideoloskom smislu) ili kako sebe vole nazvati "medjunarodne zajednice", a globalni odnosi po BiH danas su puno gori nego 90-tih.blah blah wrote:Naravno, ali ne moramo sada u detalje o 92 i 94, ko je podrzavao Milosevica a ko nije. Tesko da sada na to mozemo retroaktivno uticati, a i ko ne konta, tesko ce i sada skontati. Godina je 2007 i govorimo o aktuelnom prijedlogu. Svejedno, ako vam je vec do toga, najbolje je da otvorite novu temu.nezeljeni nadimak wrote:Mislim da odnos medjunarodne zajednice i V. Britanije kao jedne od najagresivnijih i najaktivnijih zemalja na svjetskoj politickoj sceni, kako u proslosti tako i danas, ima itekako veze sa reformom policije i svim ovim govnima u kojima smo.blah blah wrote:Ljudi, ovo gore nije tema, jer nema veze sa reformom policije. Shvatam da vam je bitno da poentirate, ali mozete lijepo otvoriti drugu temu.
Last edited by nezeljeni nadimak on 30/08/2007 20:28, edited 1 time in total.
- Troll_Happens
Zapad ima svoje ciljeve i nema sta da zadovoljava dodika, zadovoljavao bi i tihica i harisa da im je to trenutno u interesu a posto nije navija i podrzava drugu stranu. Isto ko sto je bilo sa Milosevicem dok im je odgovarao bio im je glavni saveznik i pregovarac kad im vise nije trebao i kada su ispunili zacrtane ciljeve sutnuli su ga i poslali u hag. Mi nikako da shvatimo da smo mi a i nasi politicari obicni pijuncici u shahu. I da su oni Bossovi koji vuku poteze i ako su zacrtali da ce ovako biti tako ce i biti svidjalo se to nama ili ne i taman se razvlacilo jos godinama... najvise ce propatit narod kao sto je to bio slucaj do sada. A uvijek ko se bude bunio na takve odluke ima rjesenje smjena kao posljednja mogucnost kao sto su i do sada Lajcakovi predhodnici djelovali vrlo ucinkovito tako da mislim da takvim mjerama i najtvrdji orah moze da se slomi.Prpa.ba wrote:liberal wrote:reformisat ce se na nacin koji nece zadovoljit ni dodika ni silajdjica, vec kako zapad hoce
Zapad u ovom slucaju hoce da zadovolji dodika, a nas da zajebe ko i 1992. Sve u cilju slabljenja Federacije i pripremanja ovaca za klanje ako se slucajno pobune protiv nezavisnosti RS-a, koja sigurno kuca na vrata nakon sto kosovari pokazu srbiji srednjak.
A oni su se svi dovoljno napljackali dabogda im za lijekova trebalo
- Alfons Kauders
nego, jeste li vi skontali kad ce pocet taj rat...
da se opskrbim cigarama ? 
-
sarajevoxxxx
Ako i krene, zapocet ce ga Bosnjaci, Srbi u zadnjih 17 god na ovim prostorima nikada nisu bili u boljoj za njih situaciji. Ono sto su samo sanjali danas je java, i stvarnost.Prpa.ba wrote:Imajuci nelijepo iskustvo iz 92', rekao bih da me ne bi zacudilo ni da veceras kreneAlfons Kauders wrote:nego, jeste li vi skontali kad ce pocet taj rat...da se opskrbim cigarama ?
- Alfons Kauders
koji bosnjaci ? oni sto su glasali za harisa i tihica ?sarajevoxxxx wrote:Ako i krene, zapocet ce ga Bosnjaci, Srbi u zadnjih 17 god na ovim prostorima nikada nisu bili u boljoj za njih situaciji. Ono sto su samo sanjali danas je java, i stvarnost.Prpa.ba wrote:Imajuci nelijepo iskustvo iz 92', rekao bih da me ne bi zacudilo ni da veceras kreneAlfons Kauders wrote:nego, jeste li vi skontali kad ce pocet taj rat...da se opskrbim cigarama ?
-
volvoxII
Sav kredit koji smo kod MZ imali smo sjebali.
Umjesto da se na ovo malo teritorije sa muslimanskom vecinom stvori perspektivna i jaka ekonomija, otvoreno demokratsko drustvo okrenuto proevropskim vrijednostima
imamo dzamija visak, retrogradni islamski fundamentalizam, nezaposlenost, kriminal, lopovluk (bogu bi dusu ukrali) itd. itd.
Jebes BiH, ona ne postoji, stvarnost su tri potpuno parerelna drustva na teritoriji zvanoj BiH. Svako pametan mlad i sposoban VANKA!!!! Put putuje Latif Aga!!!
Nek vam je sa srecom
Umjesto da se na ovo malo teritorije sa muslimanskom vecinom stvori perspektivna i jaka ekonomija, otvoreno demokratsko drustvo okrenuto proevropskim vrijednostima
imamo dzamija visak, retrogradni islamski fundamentalizam, nezaposlenost, kriminal, lopovluk (bogu bi dusu ukrali) itd. itd.
Jebes BiH, ona ne postoji, stvarnost su tri potpuno parerelna drustva na teritoriji zvanoj BiH. Svako pametan mlad i sposoban VANKA!!!! Put putuje Latif Aga!!!
Nek vam je sa srecom
-
volvoxII
Sav kredit koji smo kod MZ imali smo sjebali.
Nek vam je sa srecom
Nek vam je sa srecom
-
zemo_online
nije valjda da americka politika ovisi o raspolozenju.to bi bilo smijesno i neozbiljno.sarajevoxxxx wrote:hehehe...eto sad nama sve ovisi o tome kakavog ce raspolozenja biti americki sekretar...Bosnjacima je snaga bila u legitimitetu koji im ga niko nije mogao oduzeti...sa tog pravnog polja mi smo se premjestili na politicko..da nije zalosno bilo bi smijesnoSjeti se izjave americkog pdsekretara da nikad nece priznati RS.Ta podrska vrijedi vise nego sve od visokih predstavnika
sta bi bilo da bosna kao cjelovita drzava nema podrsku Amerike?Tada bi mogli da pricamo o evropskoj Palestini.
Legitimitet pada pred silom.
-
novljanin03
joj schilling
je zlato za ovog slovackog ulizicu ....
-
Leonid Breznjev
ja sam jednom cuo da cemo i za titom zaliti..

-
trlica
BERIŠA: SAD U POTPUNOSTI PODRŽAVAJU NEZAVISNOST KOSOVA
TIRANA , 30. avgusta (Tanjug) - Albanski premijer Salji Beriša izjavio je danas da je od američkog ambasadora u Tirani, Džona Vitersa, dobio uveravanja da SAD u potpunosti podržavaju nezavisnost Kosova.
"Slažemo se da je nezavisnost Kosova neminovna i to je stav američke politike", potvrdio je Viters posle susreta sa Berišom.
Novi američki ambasador u Tirani ocenio je da je rešenje "ovog velikog problema" za dobrobit svih i za ceo region i da odlaganje ne pomaže tom procesu, prenela je albanska agenija ATA.
"Uverio sam ambasadora Vitersa da će Albanija blisko sarađivati sa SAD kako bi se ovaj problem rešio što pre na miran način i koji nema drugo rešenje osim nezavisnosti", rekao je Beriša.
(Kraj)
----------------------------------------------------
kuha opet na Balkanu,moguce da bude proglasena nezavisnost Kosova prije zavrsenih pregovora.
srbijanski mediji vec na sva zvona zvone o krivnji Tihica i Silajdzica za odbacivanje Lajcekovih prijedloga.
da napravimo na brzinu Lajcakovu prugu pa nek ide odakle je i dosao.
Slijadzicu i Tihicu svaka cas na cvrstom drzanju a ako izdaju onda se zna sta bi s njima trebalo uraditi.
TIRANA , 30. avgusta (Tanjug) - Albanski premijer Salji Beriša izjavio je danas da je od američkog ambasadora u Tirani, Džona Vitersa, dobio uveravanja da SAD u potpunosti podržavaju nezavisnost Kosova.
"Slažemo se da je nezavisnost Kosova neminovna i to je stav američke politike", potvrdio je Viters posle susreta sa Berišom.
Novi američki ambasador u Tirani ocenio je da je rešenje "ovog velikog problema" za dobrobit svih i za ceo region i da odlaganje ne pomaže tom procesu, prenela je albanska agenija ATA.
"Uverio sam ambasadora Vitersa da će Albanija blisko sarađivati sa SAD kako bi se ovaj problem rešio što pre na miran način i koji nema drugo rešenje osim nezavisnosti", rekao je Beriša.
(Kraj)
----------------------------------------------------
kuha opet na Balkanu,moguce da bude proglasena nezavisnost Kosova prije zavrsenih pregovora.
srbijanski mediji vec na sva zvona zvone o krivnji Tihica i Silajdzica za odbacivanje Lajcekovih prijedloga.
da napravimo na brzinu Lajcakovu prugu pa nek ide odakle je i dosao.
Slijadzicu i Tihicu svaka cas na cvrstom drzanju a ako izdaju onda se zna sta bi s njima trebalo uraditi.
-
sarajevoxxxx
Americka politika je jedno, nase pravo na drzavu je drugo. Ispade da je veci oslonac to americka poltika - nego to sto imamo pravo na drzavu.test01 wrote:nije valjda da americka politika ovisi o raspolozenju.to bi bilo smijesno i neozbiljno.sarajevoxxxx wrote:hehehe...eto sad nama sve ovisi o tome kakavog ce raspolozenja biti americki sekretar...Bosnjacima je snaga bila u legitimitetu koji im ga niko nije mogao oduzeti...sa tog pravnog polja mi smo se premjestili na politicko..da nije zalosno bilo bi smijesnoSjeti se izjave americkog pdsekretara da nikad nece priznati RS.Ta podrska vrijedi vise nego sve od visokih predstavnika
sta bi bilo da bosna kao cjelovita drzava nema podrsku Amerike?Tada bi mogli da pricamo o evropskoj Palestini.
Americka politika se mjenja i vrlo lahko moze doci u situaciji kao sto se to mnogo puta pokazalo da joj budemo zadnja rupa na sviralu, a ruku na srce mi to i jesmo.
Amerika je samo jedan od faktora koji se uzima i pika u odlucivanju a nikako jedini. Postoji li nesto sto se zove ponos, pravda, jednakost, istina. Po tebi je sve se to strplao u jednu rijec. Amerika!
- Edin H.
Da li ovaj odbijeni prijedlog ukljucuje klauzulu da se Policiji daju adekvatne plate (po mogucnosti na ustrb beneficija poslanika u Parlamentu) i u tzv. Federaciji i u tzv. Republici Srpskoj pa da ljudi mogu da se bave svojim poslom a ne da gledaju kako ce negdje skontati cenera da prehrane familiju?
-
zemo_online
koje pravo na drzavu?sutra nek se ameri i rusi dogovore o podjeli,nes imat nikakva prava na 70% bih.spusti se na zemlju,drugi se pitaju,a da smo mi mogli nebi imali Lajcaka i stranu vojsku koja cuva mir.sarajevoxxxx wrote:Americka politika je jedno, nase pravo na drzavu je drugo. Ispade da je veci oslonac to americka poltika - nego to sto imamo pravo na drzavu.test01 wrote:nije valjda da americka politika ovisi o raspolozenju.to bi bilo smijesno i neozbiljno.sarajevoxxxx wrote: hehehe...eto sad nama sve ovisi o tome kakavog ce raspolozenja biti americki sekretar...Bosnjacima je snaga bila u legitimitetu koji im ga niko nije mogao oduzeti...sa tog pravnog polja mi smo se premjestili na politicko..da nije zalosno bilo bi smijesno
Americka politika se mjenja i vrlo lahko moze doci u situaciji kao sto se to mnogo puta pokazalo da joj budemo zadnja rupa na sviralu, a ruku na srce mi to i jesmo.
Amerika je samo jedan od faktora koji se uzima i pika u odlucivanju a nikako jedini. Postoji li nesto sto se zove ponos, pravda, jednakost, istina. Po tebi je sve se to strplao u jednu rijec. Amerika!
-
sarajevoxxxx
Ok, jedno je sto zivimo u takvom svijetu da nas se nista ne pita, a sasvim drugo je pristati na to i nista ne raditi za svoje bolje sutra. Niko ne spori aktuelnu americku nadmoc, ali to apsolutno ne znaci da se uvijek i bezuslovno i iskljucivo treba oslanjati na Ameriku. Amerika je prijatelj Bosne ne zbog toga sto je trenutna prva sila u svijetu vec sto od svih drugih su pokazali da im je stalo do cijelovite BiH, i pravde ako je uopste danas ima. Svaki americki zhtijev i dok god americka poltika bude ona koja podrzava ne bosnjake vec BiH kao cjelovitu drzavu ona je nas prijatelj, u protivnom ona to nije. I nece se svijet srusiti ako je to tako. Amerika nije ta koja odlucuje o dobru i zlu, oslobadja ili optuzuije, stiti ili progoni, ona je istina najjaca drzava u svijetu i nista vise. Istina, pravda, opstojnost BiH nema veze sa americkom politikom ma koliko ona u tvojim ocima izgledala velika.test01 wrote:koje pravo na drzavu?sutra nek se ameri i rusi dogovore o podjeli,nes imat nikakva prava na 70% bih.spusti se na zemlju,drugi se pitaju,a da smo mi mogli nebi imali Lajcaka i stranu vojsku koja cuva mir.sarajevoxxxx wrote:Americka politika je jedno, nase pravo na drzavu je drugo. Ispade da je veci oslonac to americka poltika - nego to sto imamo pravo na drzavu.test01 wrote: nije valjda da americka politika ovisi o raspolozenju.to bi bilo smijesno i neozbiljno.
-
jasa_mo_72
#122 propalo ?
Nije nista propalo....
Lajcakov odgovor na Tihicevo i Silajdzicev odgovor je isto tako vrijedan paznje....Naime, on govori kako je RAZOCARAN kako su oni negativno odgovorili na prijedlog iako ga drugi (kao) nisu procitali....Sta bi rekao Lajcak da su ga prihvatili???? Bi li i tada govorio "o razocaranosti" sto su ga procitali prije tj reagovali prije drugih?!?!?!?!
Drugo, mi moramo da se drzimo nasih principima JEDINSTVENE policijske strukture u kojoj BAS KAO SVUGDJE U EVROPI postoji jedan komandir (komesar/direktor) kako god da se zove a ispod njega postoji struktura koja je MULTIETNICKA i koja ima resurse s kojim raspolaze i upravlja sa nivoa drzave....
Nismo mi Svicarska pa da se sekamo oko regija.....
Ekonomske REGIJE DA, ETNICKE NIKAD!!!!
Sadasnje stanje samo godi kome? LOPOVIMA.....U Sarajevu ukradi Auto i otdji na Pale i mirna Bosna....MA JEL TO POLICJSKA STRUKTURA
Lajcak, imao si fin pocetak....SAD JE VRIJEME DA SKONTAS JESI LI ZA EVROPSKU BIH ili da nam stvaras GETA gdje vladaju Dodici ili neki hahari....
NE ODUSTAJMO OD NASIH PRINCIPA....JEDNA PLOCIJA, JEDNA VOJSKA i JEDAN POREZNI SISTEM!!!! OSTALO JE MANJE VISE BITNO....
Lajcakov odgovor na Tihicevo i Silajdzicev odgovor je isto tako vrijedan paznje....Naime, on govori kako je RAZOCARAN kako su oni negativno odgovorili na prijedlog iako ga drugi (kao) nisu procitali....Sta bi rekao Lajcak da su ga prihvatili???? Bi li i tada govorio "o razocaranosti" sto su ga procitali prije tj reagovali prije drugih?!?!?!?!
Drugo, mi moramo da se drzimo nasih principima JEDINSTVENE policijske strukture u kojoj BAS KAO SVUGDJE U EVROPI postoji jedan komandir (komesar/direktor) kako god da se zove a ispod njega postoji struktura koja je MULTIETNICKA i koja ima resurse s kojim raspolaze i upravlja sa nivoa drzave....
Sadasnje stanje samo godi kome? LOPOVIMA.....U Sarajevu ukradi Auto i otdji na Pale i mirna Bosna....MA JEL TO POLICJSKA STRUKTURA
Lajcak, imao si fin pocetak....SAD JE VRIJEME DA SKONTAS JESI LI ZA EVROPSKU BIH ili da nam stvaras GETA gdje vladaju Dodici ili neki hahari....
NE ODUSTAJMO OD NASIH PRINCIPA....JEDNA PLOCIJA, JEDNA VOJSKA i JEDAN POREZNI SISTEM!!!! OSTALO JE MANJE VISE BITNO....
-
jasa_mo_72
#123 propalo ?
Nije nista propalo....
NE ODUSTAJMO OD NASIH PRINCIPA....JEDNA POLICIJA, JEDNA VOJSKA i JEDAN POREZNI SISTEM!!!! OSTALO JE MANJE VISE BITNO....
NE ODUSTAJMO OD NASIH PRINCIPA....JEDNA POLICIJA, JEDNA VOJSKA i JEDAN POREZNI SISTEM!!!! OSTALO JE MANJE VISE BITNO....
-
zavrzlama
Lacakov prijedlog za reformu policije je :
a) da je na svoju ruku ponudio prijedlog koji bi eventualno prihvatio Dodik....jer je kontao da blagi i uvijek popustljivi bosnjacki lideri ce leci na rudu... sto bi od Lajcaka napravilo velikog politicara koji je uspio za mjesec dana vladavine u BIH postici toliko cekani sporazum o reformi policije. ili
b) da je Lajcak dobio instrukcije od odrdjenih vlada koje su antibosanski orijentisane da predlozi reformu policije onakvu kakva ce voditi disoluciji BIh i da je odbiju probosanski orijentisani politicari i da oni umjesto Dodika budu optuzeni za opstrukciju reforme..
Ovim potezom je Lajcak i MZ-a definitivno izgubila povjerenje BIH gradjana koji su odani BIH i demokrtaskim vrijednostima...a velikosrbima su dali potvrdu da istraju na opstrukcijama i omalovazavanju BIH...iz svega ovoga ce izaci jedno veliko sranje posle nezavisnosti Kosova......cinjenica da su odmah nakon sastanka sa Lajcakom, Silajdzic i Tihic dali izjave za novinare govori puno toga....
a) da je na svoju ruku ponudio prijedlog koji bi eventualno prihvatio Dodik....jer je kontao da blagi i uvijek popustljivi bosnjacki lideri ce leci na rudu... sto bi od Lajcaka napravilo velikog politicara koji je uspio za mjesec dana vladavine u BIH postici toliko cekani sporazum o reformi policije. ili
b) da je Lajcak dobio instrukcije od odrdjenih vlada koje su antibosanski orijentisane da predlozi reformu policije onakvu kakva ce voditi disoluciji BIh i da je odbiju probosanski orijentisani politicari i da oni umjesto Dodika budu optuzeni za opstrukciju reforme..
Ovim potezom je Lajcak i MZ-a definitivno izgubila povjerenje BIH gradjana koji su odani BIH i demokrtaskim vrijednostima...a velikosrbima su dali potvrdu da istraju na opstrukcijama i omalovazavanju BIH...iz svega ovoga ce izaci jedno veliko sranje posle nezavisnosti Kosova......cinjenica da su odmah nakon sastanka sa Lajcakom, Silajdzic i Tihic dali izjave za novinare govori puno toga....
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Ovaj prijedlog ne da je katastrofalan. Ovo je zapravo I vise nego sto je Dodik trazio kako bi se Bosnjaci kroz kompromis natjerali da prihvate ono sto Dodik zeli ili moze prihvatiti a to je Policija RS-a u sastavu Policije BiH bez promjena u nadleznosti nad teritorijama. Ako Bosnjaci ponovo I to odbiju onda ce biti optuzeni za obstrukciju I eventualno neki od njih uklonjeni sa politicke scene.
Bosnjacki lideri ili Patriotski blok sa Hrvatima ako su imalo pametni bi trebali da radikaliziraju svoje zahtijeve mada se bojim da je za to sada kasno. Jedina sansa u ovome je da Dodik napravi gresku I takodjer odbije ovaj paket i nastavi radikalizirati svoje zahtjeve. Njemu cutnja sad najvise odgovara.
U svakom slucaju ovo je ogroman fijasko Bosnjacke politike I pokazalo se da samo radikaliziranjem I povecavanjem zahtijeva kako je to Dodik radio se moze doci do neke kompromisne opcije koja bi mozda bila prihvatljiva. Neznam zasto je Lajcak pristao na takvu igru ali u takvom svijetu valjda zivimo.
Osim ako se nesto neocekivano kuha iza zavjese u sta mislim da u ovom trenutko apsolutno niko nevjeruje.
Bosnjacki lideri ili Patriotski blok sa Hrvatima ako su imalo pametni bi trebali da radikaliziraju svoje zahtijeve mada se bojim da je za to sada kasno. Jedina sansa u ovome je da Dodik napravi gresku I takodjer odbije ovaj paket i nastavi radikalizirati svoje zahtjeve. Njemu cutnja sad najvise odgovara.
U svakom slucaju ovo je ogroman fijasko Bosnjacke politike I pokazalo se da samo radikaliziranjem I povecavanjem zahtijeva kako je to Dodik radio se moze doci do neke kompromisne opcije koja bi mozda bila prihvatljiva. Neznam zasto je Lajcak pristao na takvu igru ali u takvom svijetu valjda zivimo.
Osim ako se nesto neocekivano kuha iza zavjese u sta mislim da u ovom trenutko apsolutno niko nevjeruje.