FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#101 Re: FK VELEŽ

Post by veljaca »

karanana wrote:
mfilipov wrote:
Paco wrote:Orasje 3-2
Ipak su dvije "frlje" zbog kojih ce igraci zrinjskog debelo platiti (jer je dogovor bio da ne smiju sutirati prema golu Orasja) uletile u mrezu "labudova".
Kazu da su se igraci zrinjskog hvatali za glavu nakon sto su postigli golove :shock:[/

a joj kako mi je je" zao veleza ", sto ne ispadnu vise nego moraju pruzati otpor do zadnjeg kola
evo konacno ce labudovi da lete i nikada se nece vratiti a vec dugo dugo godina su pruzali otpor i prezivljavali kroz kupovanja bodova u zadnjim kolima. neke ptice nikad ne polete ka jugu a labudovi lete u ligu drugu. pa pa.
Realnije je da Velez uzme bod u Modrici, nego Orasje 3 kod Zvjezde ...... Vidjece se ovdje postenje Ratka Ninkovica - koji se busa u prsa da su posten tim ..... Eto Ratko - dokazi to sada ....
Za tebe karanana - da li je SVE poduzeto u vezi utakmice u Modrici ? ;-)
kebele

#102 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Ja bih jako volio da izgube i Velež u Modriči, a i Orašje u Gradačcu, pa to bi bilo najpoštenije.
misolino

#103 Re: FK VELEŽ

Post by misolino »

Zao mi je veleza iskreno,izgubio je stadion i navijace zauvjek.Nikad vise nece biti ko prije. :oops: Robijas do groba :bih:
Paco

#104 Re: FK VELEŽ

Post by Paco »

Evo ja sad sa sastanka (nezvanicnog) u Orasju.

Labudovi...vozdra.
lolo_lolo

#105 Re: FK VELEŽ

Post by lolo_lolo »

Paco wrote:Evo ja sad sa sastanka (nezvanicnog) u Orasju.

Labudovi...vozdra.
jel se to para nema?
kebele

#106 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Idemo danas svi... jer jedan je VELEŽ Mostar!

Image
prdimahovina

#107 Re: FK VELEŽ

Post by prdimahovina »

lolo_lolo

#108 Re: FK VELEŽ

Post by lolo_lolo »

hvala lolo sto si nam unaprijed rekao da velez opstaje
Compact

#109 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

prdimahovina wrote:
Compact wrote: Zahvaljujemo se dragom Allahu...

Zrinjski šampion...
hajde ti u Džamiju, svakako ti je tu blizu, pametnije ti je.
a možeš i u Mostar navratiti na proslavu titule zrinjskog. Samo se nas skači, života ti...

inače, ostajemo u ovoj ligi, iako ne bi bilo loše odigrati još jednu sezonu u onoj federalnoj montipajtonovskoj ligi i malo forcati po grudama, mramorima, gabelama... ko to nije doživio ništa nije vidio :lol:
Maloprije dođoh sa podne namaza! Lijep džamijski ambijent!

Nego u Mostaru jedni slave titulu, drugi opstanak! Svakako da luzere zaobilazim u širokom luku!

Zrinjski je za vas gospodski klub. Ne tuku se kao što se vi tučete na terenu i van njega! A ako si povezivao naciju sa vjerom, pa da ti odgovorim, i u Zrinjskom igraju muslimani, šampioni :lol: :lol: :lol:
kebele

#110 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Da, Zrinjski je multietnički na travnjaku... ali nemaju ime države Bosne i Hercegovine na svojim majicama.
To što te je zaboljeo neki poraz Sarajeva od Veleža u prošlosti, ne daje ti za pravo da svojom pričom aminuješ mrzioce Bosne i Hercegovine, koji se nisu udostojili napisati koje je to zemlje Zrinjski šampion, nego samo napisali "Prvaci 2008/09."

Skroz fuj!
Compact

#111 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

kebele wrote:Da, Zrinjski je multietnički na travnjaku... ali nemaju ime države Bosne i Hercegovine na svojim majicama.
To što te je zaboljeo neki poraz Sarajeva od Veleža u prošlosti, ne daje ti za pravo da svojom pričom aminuješ mrzioce Bosne i Hercegovine, koji se nisu udostojili napisati koje je to zemlje Zrinjski šampion, nego samo napisali "Prvaci 2008/09."

Skroz fuj!
Jesi li možda gledao sinošnju proslavu Barcelonine titule prvaka Španije? Na majicama su imali 09!

A što se tiče Zrinjskog, čuj prvaci 2008/2009. pa zna se čega majka mu stara!

I usput nije me zabolio poraz jer smo tu utakmicu odigrali 1:1, već ponašanje na terenu i van terena, ali koliko se sjećam mi smo tu temu raspravili. Nema fina mostarska raja veze sa tim!
Silkwood

#112 Re: FK VELEŽ

Post by Silkwood »

Compact wrote:
prdimahovina wrote:
Compact wrote: Zahvaljujemo se dragom Allahu...

Zrinjski šampion...
hajde ti u Džamiju, svakako ti je tu blizu, pametnije ti je.
a možeš i u Mostar navratiti na proslavu titule zrinjskog. Samo se nas skači, života ti...

inače, ostajemo u ovoj ligi, iako ne bi bilo loše odigrati još jednu sezonu u onoj federalnoj montipajtonovskoj ligi i malo forcati po grudama, mramorima, gabelama... ko to nije doživio ništa nije vidio :lol:
Maloprije dođoh sa podne namaza! Lijep džamijski ambijent!

Nego u Mostaru jedni slave titulu, drugi opstanak! Svakako da luzere zaobilazim u širokom luku!

Zrinjski je za vas gospodski klub. Ne tuku se kao što se vi tučete na terenu i van njega! A ako si povezivao naciju sa vjerom, pa da ti odgovorim, i u Zrinjskom igraju muslimani, šampioni :lol: :lol: :lol:
Ovo si dobro rekao.
Među ovim prvacima ima i muslimana :thumbup: , i oni se jednako raduju osvajanju titule. :thumbup: :bih:
Image
Compact

#113 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

Silkwood wrote: Ovo si dobro rekao.
Među ovim prvacima ima i muslimana :thumbup: , i oni se jednako raduju osvajanju titule. :thumbup: :bih:
Image
Jes da proslavljaju sa pivom, ali ipak nose muslimanska imena! Nije ljudi to fašistički klub sa Pecare da mogu igrati samo katolici!
palermo

#114 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

Compact wrote:
Silkwood wrote: Ovo si dobro rekao.
Image
Jes da proslavljaju sa pivom, ali ipak nose muslimanska imena! Nije ljudi to fašistički klub sa Pecare da mogu igrati samo katolici!
ja, i Fikret je lijepo muslimansko ime :D

de, bolan, sjaši sa ove teme ako hoćeš da te itko ikad na ovom forumu uzme za ozbiljnog sugovornika.
Compact

#115 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

palermo wrote:
ja, i Fikret je lijepo muslimansko ime :D

de, bolan, sjaši sa ove teme ako hoćeš da te itko ikad na ovom forumu uzme za ozbiljnog sugovornika.
Termin "sjaši" već dovoljno govori iz koje si ergele! Što se tiče momaka koji igraju ili su igrali za Zrinjski ne vidim da imaš neki valjan razlog da ih usporediš sa Abdićem (Zajko Zeba, Sulejman Smajić, Alvin Karadža, Vernes Selimović, Semir Čilić, itd....)!

Sjedi 1
palermo

#116 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

Compact wrote:
Termin "sjaši" već dovoljno govori iz koje si ergele! Što se tiče momaka koji igraju ili su igrali za Zrinjski ne vidim da imaš neki valjan razlog da ih usporediš sa Abdićem (Zajko Zeba, Sulejman Smajić, Alvin Karadža, Vernes Selimović, Semir Čilić, itd....)!

Sjedi 1
Pa slušaj jarane, sad ću ti ozbiljno reći nešto, bez obzira što je ovo topic na kojem se piše naoko neozbiljno.Ti si ovdje( mislim na Forumu), koliko sam ja upratio, branitelj djela Stranke demokratske akcije.Ja nemam sa tim problema, ako čitaš slučajno ovaj forum, vidjećeš da sam jedan od onih koji se žučno zalažu za odbranu i lika i djela rahmetli Alije Izetbegovića i mnogih drugih iz SDA koji su mnogoštošta, pa i život, dali za odbranu svojih ideala (a unutar toga je odbrana jedine nam domovine).E, vidiš, nažalost, ono što ti pišeš na ovoj temi svakog mostarca Bošnjaka neodoljivo podsjeća na ona vremena sa početka rata i izdajničku ulogu dijela SDA koji je bio spreman (ne samo spreman na riječima nego je i dijelom to pokazao) da Mostar prodaju Hrvatima, da se odreknu svoga identiteta,da se upišu u knjigu izdajnika svoga naroda.Srećom, nisu uspjeli, između ostalog i zato što se i unutar samog SDA našlo dovoljkno hrabrih i poštenih ljudi koji su bili spremni da se bore da nam glavni grad bude Sarajevo a ne Zagreb.
i nemam ja problema sa Ztrinjskim, uostalom mnogi od mojih prijatelja su navijači Zrinjskog, ali imam probleam sa ljudima kao što si ti, koji ovdje na krajnje bezobrazan način, nastoje da unize borbu koju svakodnevno Bošnjaci Mostara, nekad uspješno nekad neuspješno , vode da se i njihova čuje u ovom gradu, da i u ovom gradu se osjeti miris Bosne i Hercegovine, da se zna kome pripada i zbog čega pripada.I dio te borbe je i Velež.
I u pravu si za igrače, oni zaista nisu krivi, oni su profesionalci i igraju samo za pare-Poštujem to.Ono što ne znam je koji su tvoji motivi da ovako pišeš.
Mislim , kako hoćeš, ti nastavi, ja ti samo rekoh šta mislim ja.a siguran sam da nisam jedini koji ovako misli.
Compact

#117 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

palermo wrote:
Compact wrote:

Sjedi 1
Pa slušaj jarane, sad ću ti ozbiljno reći nešto, bez obzira što je ovo topic na kojem se piše naoko neozbiljno.Ti si ovdje( mislim na Forumu), koliko sam ja upratio, branitelj djela Stranke demokratske akcije.Ja nemam sa tim problema, ako čitaš slučajno ovaj forum, vidjećeš da sam jedan od onih koji se žučno zalažu za odbranu i lika i djela rahmetli Alije Izetbegovića i mnogih drugih iz SDA koji su mnogoštošta, pa i život, dali za odbranu svojih ideala (a unutar toga je odbrana jedine nam domovine).E, vidiš, nažalost, ono što ti pišeš na ovoj temi svakog mostarca Bošnjaka neodoljivo podsjeća na ona vremena sa početka rata i izdajničku ulogu dijela SDA koji je bio spreman (ne samo spreman na riječima nego je i dijelom to pokazao) da Mostar prodaju Hrvatima, da se odreknu svoga identiteta,da se upišu u knjigu izdajnika svoga naroda.Srećom, nisu uspjeli, između ostalog i zato što se i unutar samog SDA našlo dovoljkno hrabrih i poštenih ljudi koji su bili spremni da se bore da nam glavni grad bude Sarajevo a ne Zagreb.
i nemam ja problema sa Ztrinjskim, uostalom mnogi od mojih prijatelja su navijači Zrinjskog, ali imam probleam sa ljudima kao što si ti, koji ovdje na krajnje bezobrazan način, nastoje da unize borbu koju svakodnevno Bošnjaci Mostara, nekad uspješno nekad neuspješno , vode da se i njihova čuje u ovom gradu, da i u ovom gradu se osjeti miris Bosne i Hercegovine, da se zna kome pripada i zbog čega pripada.I dio te borbe je i Velež.
I u pravu si za igrače, oni zaista nisu krivi, oni su profesionalci i igraju samo za pare-Poštujem to.Ono što ne znam je koji su tvoji motivi da ovako pišeš.
Mislim , kako hoćeš, ti nastavi, ja ti samo rekoh šta mislim ja.a siguran sam da nisam jedini koji ovako misli.
Ja sam ti motiviran krajnje nefer i nekorektnim ponašanjem igrača Veleža koji su one godine kada smo osvojili titulu, zapeli protiv nas, a u korist Zrinjskog, jer smo se sa njima borili za titulu! Malo čudno jelde da jedan kako ti kažeš "dio borbe" bude upravo involviran u borbu protv njima prijateljskog kluba, a za one protiv kojih se po tebi "bore"!

Nemoj mi pričati o sportu i sportskim motivima, ipak je bilo za očekivati da nam tu utakmicu Velež pusti jer njima ne znači ništa, a nama titulu!

Ako ćemo gledati naš odnos prema njima, onda se treba sjetiti one sezone kada smo zbog Veleža bojkotovali takmičenje u ligi prvaka! Helem, neka igračima (Zaimoviću, Kodri i Velagiću) ide na dušu to što su u terenu i van terena tukli naše igrače, a mi njima za uzvrat organiziramo crveno veče i prikupljanje donacija za klub upravo ovdje, u Sarajevu!

Svaka čast onim navijačima koji su po ko zna koliko puta pozivali nas da zajedno navijamo!

Drugo, ako se rukovodimo Veležovim motivima, sportskim, onda treba Zrinjskom pružiti ruku i reći svaka čast najbolji ste, a i za razliku od fašista sa Pecare kod vas igraju i muslimani!

Nemojmo se potezati za patriotizam kada nama treba, već ako ćemo furati taj fazon budimo onda dosljedni! Kada Sarajevu treba titula protiv Zrinjskog, ubij, a kada nama treba opstanak, onda oni koji podržavaju Zrinjski ( zbog sportskih motiva ) ispadoše izdajnici!

Nemaš pojma koliko mi je drago što me prepoznaješ po tome što sam SDA-ovac!
kebele

#118 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Compact, ti nam pričaš bajke, kao da je potpuno normalno da se prepuste bodovi, pa bilo to u pitanju i Sarajevo. Nema puštanja ni rođenoj materi, to bi bilo najpoštenije, a vjerujem da svi pravi sportisti tako i igraju. Taman da je Sarajevu trebalo za opstanka, neka im ne puštaju 3 boda, i nikome drugome, nradavno. Evo, smiješno je porediti, ali večeras smo vidjeli, ispade Newcastle u 2. englesku ligu, a Aston Villa ih je mogla pustiti da pobijede, ali gdje si vidio da se to radi u Engleskoj? Takvim sportskim ponašanjem i mi trebamo težiti, a vjerujem da postoji dobar broj poštenih igrača i trenera, a druga je stvar što su u manjini. Nemoj mi sada lijepiti primjere kome je Velež puštao bodove i ko je Veležu, nego samo ti kažem ne očekuj zdravo za gotovo da Velež pokloni 3 boda, ti se kao ibretiš što to Sarajevu nisu ustupili, kao da je to negdje zapisano da moraju ili da su im dužni iz nekih mucki iz predhodnih sezona. Živio Čelik sto godina, kad nije pustio pobjedu Orašja, živjela Zvijezda Gradačac, isti tako pošteno odigrano. A jako bih volio da je i Velež izgubio u zadnjem kolu, ovako se zlonamjerni imaju za šta hvatati, kao bila je štela. Kakvog je efekta ta štela? Da je Velež i izgubio 10-0, opet bi ostao u ligi, jer je Orašje u istom kolu poraženo.
palermo

#119 Re: FK VELEŽ

Post by palermo »

Compact wrote: Nemaš pojma koliko mi je drago što me prepoznaješ po tome što sam SDA-ovac!
ja se jedino nadam da tvoje mišljenje nije slika i prilika onoga što SDA zaista misli o Mostaru, Hercegovini, i mostarskim i hercegovačkim Bošnjacima.
Compact

#120 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

palermo wrote:
Compact wrote: Nemaš pojma koliko mi je drago što me prepoznaješ po tome što sam SDA-ovac!
ja se jedino nadam da tvoje mišljenje nije slika i prilika onoga što SDA zaista misli o Mostaru, Hercegovini, i mostarskim i hercegovačkim Bošnjacima.
Ti k'o da nisi pročitao čitav post!
Compact

#121 Re: FK VELEŽ

Post by Compact »

kebele wrote:Compact, ti nam pričaš bajke, kao da je potpuno normalno da se prepuste bodovi, pa bilo to u pitanju i Sarajevo. Nema puštanja ni rođenoj materi, to bi bilo najpoštenije, a vjerujem da svi pravi sportisti tako i igraju. Taman da je Sarajevu trebalo za opstanka, neka im ne puštaju 3 boda, i nikome drugome, nradavno. Evo, smiješno je porediti, ali večeras smo vidjeli, ispade Newcastle u 2. englesku ligu, a Aston Villa ih je mogla pustiti da pobijede, ali gdje si vidio da se to radi u Engleskoj? Takvim sportskim ponašanjem i mi trebamo težiti, a vjerujem da postoji dobar broj poštenih igrača i trenera, a druga je stvar što su u manjini. Nemoj mi sada lijepiti primjere kome je Velež puštao bodove i ko je Veležu, nego samo ti kažem ne očekuj zdravo za gotovo da Velež pokloni 3 boda, ti se kao ibretiš što to Sarajevu nisu ustupili, kao da je to negdje zapisano da moraju ili da su im dužni iz nekih mucki iz predhodnih sezona. Živio Čelik sto godina, kad nije pustio pobjedu Orašja, živjela Zvijezda Gradačac, isti tako pošteno odigrano. A jako bih volio da je i Velež izgubio u zadnjem kolu, ovako se zlonamjerni imaju za šta hvatati, kao bila je štela. Kakvog je efekta ta štela? Da je Velež i izgubio 10-0, opet bi ostao u ligi, jer je Orašje u istom kolu poraženo.
Ne slažem se!

Pa mene izopšitiše ovdje da sam antibošnjak zbog sportskih motiva, a ti meni sada pričaš priču o tome kako ne treba puštati bodove!

Pa kada ne treba puštati bodove, što onda kupiste 3:3 u Modriči, a puna vam usta priča o namještenim utakmicama!
kebele

#122 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

Vrlo moguće da je kupljeno, ali jesi li 100% siguran da jeste kupljeno?
Kao vjernik ne bi trebao da budeš tako uvjeren u priče i mahalanje. Kontranapad Veleža je bio, oboren igrač u šesnaestercu, čist penal kao suza. Recimo, ja bih namjerno promašio taj penal, da sam bio na mjestu igrača koji je pucao. Samo zbog zlih jezika, a već se feštalo u publici, znalo se da Orašje gubi 3-1 u tom trenutku, nekih 7-8 minuta do kraja.
Silkwood

#123 Re: FK VELEŽ

Post by Silkwood »

kebele wrote:Vrlo moguće da je kupljeno, ali jesi li 100% siguran da jeste kupljeno?
Kao vjernik ne bi trebao da budeš tako uvjeren u priče i mahalanje. Kontranapad Veleža je bio, oboren igrač u šesnaestercu, čist penal kao suza. Recimo, ja bih namjerno promašio taj penal, da sam bio na mjestu igrača koji je pucao. Samo zbog zlih jezika, a već se feštalo u publici, znalo se da Orašje gubi 3-1 u tom trenutku, nekih 7-8 minuta do kraja.

Budimo realni, na forumima se naveliko pričalo i svaka budala znala da će bit remi jučer, taj par je jučer na kladionicama bio blokiran, a čak ste se i sami na bljesak.info JAVNO HVALILI da ne ispadate jer je "pao dogovor u Mostaru sa Modričom, susrele se delegacije, fino ručali i dogovorili remi".

I nije nikakva izlika to što je Orašje izgubilo pa kao "nije vam ni trebao remi", jer vaš trener nije Vidovita Džemila pa da je unapijed znao da će Orašje izgubit : sve utakmice su igrane istovremeno i do zadnjih 10 minuta ništa nije bilo gotovo.
Delegacije Veleža i Modriče su danima prije utakmice dogovorile remi, lova je sjela na račun, i plaćena roba mora se isporučit - naravno da neće trener Veleža zadnjih 10 minuta utakmice dozivat igrače i pred TV-om vikat "ne morate remi, igrajte, evo Orašje gubi, a vi nam vratite naše pare!". :D
Last edited by Silkwood on 24/05/2009 21:27, edited 3 times in total.
kebele

#124 Re: FK VELEŽ

Post by kebele »

OK, onda treba izbaciti Veleža iz lige, izbaciti Modriču... ali izbaciti i Zrinjskog i Orašja, jer je kolo prije toga Zrinjski velikodušno pustio Orašju 3 boda. Jesam li sve pošteno rekao? Ovo mislim najozbiljnije.
Silkwood

#125 Re: FK VELEŽ

Post by Silkwood »

kebele wrote:OK, onda treba izbaciti Veleža iz lige, izbaciti Modriču... ali izbaciti i Zrinjskog i Orašja, jer je kolo prije toga Zrinjski velikodušno pustio Orašju 3 boda. Jesam li sve pošteno rekao? Ovo mislim najozbiljnije.
Ne treba nikoga IZBACITI.
Trebaju sami ISPASTI klubovi, jednostavno oni koji svojom igrom ne zadovolje ispadnu iz lige.
Koji god to klubovi bili.
Vrlo jednostavno i jedino pošteno.
Post Reply