Droga za silovanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Nosferatu wrote:Pa onda im to moze biti jako dobro iskustvo.

Sta drugo da se radi?

Da se kukulelece?
Image

Image

Image

kao da ovo zasluzuje neki duzi odgovor. ne trudite se ljudi.

humanista taman za doktora.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

alcho wrote: Ali ako djevojka u minjaku, navece u 12 udje u birtiju pored puta punu napaljenih kamiondzija...ili ako navijac Zelje u punoj kafani pitara pocne da mase Zeljinim salom :D ...naravno da ima i njegove krivice za ono sto ce mu se desiti.
i ovo je kao komparacija na istom nivou? sta, navijac zelje u birtiji punoj pitara trazi batine jer provocira, ocito. dobro, mada moji prijatelji navijaju za razlicite timove, sarajevo i zelju, pa ih nisam nikada vidjela da su se pobili. kreteni i papci se tuku. vidis, to je sasvim novo misljenje za tebe je li tako? neka polako, odgoj i ponasanje je veoma zahebana stvar, to se stice godinama.

muskarac, iznimno dobro gradjen. u uskoj majici. meni se svidja. trazim broj telefona :D ili pak smisljam kako da se upoznamo. jos jedna cura misli slicno - ali ona bi samo s njim u krevet. kakvi izlasci kakvi bakaraci.
naravno, da ne napominjem da ga cura nece silovati. djevojka nije fizicki sposobna za to. djevojke su bioloski slabije. ima tu i razlike u shvatanju spolnosti, ali one su bioloski slabije.

je li sad malo jasnije zasto je silovanje muska krivica? je li ti sada jasne zasto je grozno kriviti zrtvu za nesto kada joj naneses najvecu traumu u zivotu samo i samo zato sto si fizicki jaci? je li ti znas koliko je to gadno svakom normalnom muskarcu?
Last edited by Bea_Trix on 30/11/2007 22:55, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

ja ponovo toplo i iz sveg srca muskoj publici preporucam 'squeal like a pig' scenu iz deliverance (koju sam vec okacila) :)
Saian

#104 Re: we

Post by Saian »

Fiore wrote:Ko trazi i dobije.. sumnjam da fine djevojke izlaze u 23h i ostaju do 03-04h jbg tu je najveca vjreovatnoca da pokupite spomenutu drogu..
valjda se zna ko s kim izlazi i sl..

Zivjela diktatura.. nema droge nema bolesti drustva.. :x
ko je ovaj delegat :shock:
danas

#105 Re: we

Post by danas »

Saian wrote:
Fiore wrote:Ko trazi i dobije.. sumnjam da fine djevojke izlaze u 23h i ostaju do 03-04h jbg tu je najveca vjreovatnoca da pokupite spomenutu drogu..

to je nas guru :D :D :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

lolita_xx wrote:
ali ovdje je tema droga za silovanje...i uglavnom stradaju maloljetne 'djevojcice'.naravno da ih zalim i osudjujem i ovaj 'oblik' silovanja,i vjerujem da one same nisu zeljele da budu silovane,ali nisu puno ni uradile da ne budu.
izvini molim te, zasto bih ja u civiliziranoj ljudskoj zajednici pod obavezno morala kad izadjem vani, kakva god da izadjem, da unaprijed uradim nesto da NE BUDEM SILOVANA? sta, to je kao vjerovatnoca jednaka onoj da ce me neko ubiti u mirnoj zemlji, sta li? to je zlocin, kao i ubistvo. koliko puta ti pomislis kad izadjes iz kuce, hmmm - moram danas pripaziti, neko bi me mogao utepati pistoljem u glavu.

naravno da necu ici sa sumnjivim ljudima na sumnjiva mjesta, ali zenska glavo, tu drogu ti moze ubaciti dok kazes keks i ti krivis zrtve cija si vrsnjakinja.
lady midnight

Post by lady midnight »

Nosferatu wrote: I na kraju, nastoji da budes prosjecna zenska. Ja znam - da to nije popularno, ali je preventivno. Jer kad dodje neko u kafanu sa 50-100 djevojaka, postoji razlog zbog kojega pristupi 1 ili 2 od njih.
Nosferatu wrote:Pa onda im to moze biti jako dobro iskustvo.

Sta drugo da se radi?

Da se kukulelece?
Meni je samo smijesno kad neko vjeruje - da je eto, iz cista mira ga neko silovao. I da nije mogao nista. Uvijek postoji izbor.
Nosferatu wrote:
Ni meni nije jasno - sto je to silovanje toliko strasno po vama. Silovanja je bilo i bice, i tu postoje ogromne varijacije na temu, od zdravstvenog do mentalnog preko sudskog i legalnog. Ali kljucno je ovo. Ne moze drzava stiti necije medjunozjje bolje nego on sam svoje.
Nosferatu wrote: Kad ti dodje nekom s tenkom i autobusom vojnika, i siluje te zbog imena, a tebi 45 godina i imas 150 kg, to je nesto drukcije od onog silovanja sa 19 godina, na univerzitetu, dok te nijedan petak i subota nije promasio do 4-5 ujutro da nisi dernecila, i na kraju te "drug" odjednom, iz cista mira, "napadne"...
Nosferatu wrote:To sto kod nas izlaze za mjesec dana, jebi ga, uzmes fino kakvu palicu, pa ga nadjes ti - pa prebijes boga u njemu, u kakvom mracnom cosetu, pa da imamo nekog idola - kod nas hodaju bolan ratni zlocinci na slobodi kojima je glava procjenjena na 5 miliona dollara - a ti meni o nekom silovatelju, kojeg nije mogla naci "zrtva" u kakvom mracnom cosetu i sruciti 10 metaka, ili platiti pa naci, ali bi zato da se ja i ti lomimo oko njene "zrtvovane vagine i zeske casti". Jebe mi se bolan, po selima u BiH i Srbiji i Hrvatskoj i Kosovu i Albaniji su se uvijek i silovali. Zivjela je neka vilestina, ali danas je ocigledno, postalo popularno rastresati svoje gace neoprane, dok prije za vrijeme Tite - "toga nije bilo" tj. zastaskavalo se je i bilo je sramota koga reci da je silovan, pa je sutao. Mimo mene.
Nosferatu wrote: Ja znam, kako bih i u Americi i u BiiH da sam silovan. (...)
Ja zivim u svijetu u kojem - necu ja da budem silovan, prvo, a drugo, ono na dnu - sljama sto se pobije izmedju sebe i sto se krsi, sto se jebe i krese, i unistava - to neka rijese sami medju sobom.
Nosferatu wrote: Tamo gdje nema sistema da te stiti, prelazi se na kodeks. Prakticno burazeru a ne teorija. Svako bi danas pricao o tome kako svaka kita koja dodirne vaginu a da se prethodna ista nije slozila s tim mora na robiju 10 godina. Pa kad ne ode na robiju 10 godina, ode 1 mjesec, sta cemo? Necemo nista, mnogo cemo srati. Ja sam jedan od tih - koji ili ce ga docekati palijom u mraku, pa taman da mi je i otac i sin, ili me se ne tice, Ali necu ovdje pricati o tome - kako nekog treba neko drugi, da ganja, neko drugi u zatvoru da drzi i kako ovo i ono, a na kraju dana - nista. Ono, moralisanje neko, bez ikakvog uvida u stvar, lako je bolan teoretisati mnogo, de mi ti nadji - izvor finansija da se drzi svaki silovatelj 10 godina?

Nosferatu wrote: Na kraju krajeva, ja sam iz BiH dovoljno dugo odsutan, da nemam veze s realnostima na terenu ali moja je prica, bazirana na 10 godina zivota u Americi, i imanja posla sa zdravstvom, sa drogama, sa silovanjem ovim "Zapadnjackim metodama" i kome se to desi.

U tom kontesku mi je krivo kad se neki zlocin nad zenom smatra super-zlocinom.
Nosferatu wrote: Odakle to zenama eksluzivno pravo, npr. da odreduju s kim ce one da imaju sex i s kim ne? I ovdje mislim eskluzivno? Ako ce ici u zatvor oni koji prekrste to pravo, zasto zene koje uskracuju seks muskarcima s kojima su u vezi - kako to da one ne idu u zatvor?
Nosferatu wrote: Dakle, nije mi jasno odake ta tolika fama oko silovanja kao da je to neka nova pojava, eto nije nikad se kod nas niko silovao, i slicno,, kad u Bih postoje na stotine dijece kojima je otac silovatelj, druge nacije, koji je majku silovao u nekom logoru.
Nosferatu wrote: Postoje nacini obracuna, neka se razrijese - ali me se ne ticu silovanja ne zbog toga sto bih da nagradim silovatelje - vec sto kod nas u BiH hodaju ljudi koji su ubijali i kreirali ubistva i silovanja - pa su na slobodi, i sad mi je prece sto je neka zjaka, nasla na hajvana, ko krpa na zakrpu i treba da se neko zalaze za nju.
Nosferatu wrote: Iskreno - jebe mi se za 50% tuka, koje su iskoristene - jer je neko mislio da ima mogucnost da ih iskoristi bez reperkusija. Sto su gurale dupe tamo gdje mu nije mjesto? Sto nisu mogle procjeniti lika? I sta hoce nakon silovanja? Jel to moze necija robija da im vrati - neki, dug, jel? Pa ako moze - neka sama finansira koliko kosta zatvaranje.
(...) ja necu da placam iz svog dzepa i od svog poreza za to, sto tvoje dupe nije bilo tamo gdje treba, tamo s kim treba, i nije moglo da se spase, situacije u kojoj se naslo.
Nosferatu wrote: To naravno - nije ispravno reci, vec treba ih zaliti i plakati za njima jer od toga ce imati jako mnogo koristi. Nemam suza ni za sebe, kamoli za drugog. I iskreno - ne osjecam nista kad citam price o silovanju ove "moderna varijanta" - muz zenu, cimer cimerku, nadrogiro me i napio me, a ja ne bih nikada, joj safun je potrosice se, traumo moja, umirem, ubijte me i slicno.
Nosferatu wrote: Ima ko je za to placen, ako ne izvrsava duznost, nadji i siluj mu zenu i kcerku i to je rijesenje neko. Bilo sta - al' nesto pokusaj.
@nosferatu
ovo je samo mala selekcija tvojih bisera... inache chitam tvoje postove i nasmijem se, iako sam svjesna da komika u vecini sluchajeva mozhda chak nije ni intendirana.
ovaj put ne zhelim nikako da komentiram - tvoje rijechi govore dovoljno o tebi - kao chovjeku.

a ti ako si zaista naumio da se bavish ljekarskom profesijom, preporuchila bih ti da izaberesh jedino podruchjue koje bi tvom mentalnom sklopu odgovaralo - patologiju.
jer tebe pustiti na zhive ljude - to bi bio zlochin.
Saian

#108 Re: we

Post by Saian »

danas wrote:
Saian wrote:

to je nas guru :D :D :D
ako nisam ubro ironiju ja se izvinjaJem, na prvu sam reagovao :D :D
danas

Post by danas »

Bea_Trix wrote:
lolita_xx wrote:
ali ovdje je tema droga za silovanje...i uglavnom stradaju maloljetne 'djevojcice'.naravno da ih zalim i osudjujem i ovaj 'oblik' silovanja,i vjerujem da one same nisu zeljele da budu silovane,ali nisu puno ni uradile da ne budu.
izvini molim te, zasto bih ja u civiliziranoj ljudskoj zajednici pod obavezno morala kad izadjem vani, kakva god da izadjem, da unaprijed uradim nesto da NE BUDEM SILOVANA? sta, to je kao vjerovatnoca jednaka onoj da ce me neko ubiti u mirnoj zemlji, sta li? to je zlocin, kao i ubistvo. koliko puta ti pomislis kad izadjes iz kuce, hmmm - moram danas pripaziti, neko bi me mogao utepati pistoljem u glavu.

naravno da necu ici sa sumnjivim ljudima na sumnjiva mjesta, ali zenska glavo, tu drogu ti moze ubaciti dok kazes keks i ti krivis zrtve cija si vrsnjakinja.
sto vise gledam, cini mi se da su lolita, nosferatu, i slicni u pravu...

mi danas zivimo u drustvu poremecenih vrijednosti, gdje je sve okrenuto naopacke... kriminalci i koljaci su nam 'vlast' i to je normalno... pa ja sam stara zena, i u moj vakat je bilo drugacije (pisala sam na ovom forumu kakva sam znala kuci doci, i u koja doba -- i nikad mi se nista nije desilo)... a sta ja znam, vremena se mijenjaju i mozda je sad postalno normalno za ocekivati da kad izadjes vani da ce te neko ubiti i silovati... ako je to 'default' ponasanje, znaci ponasanje koje je sada normativno, onda zaista treba ici 'u svijet' sa tim mentalnim sklopom i ponasati se u skladu sa istim... ne znam da li cinim uslugu svome djetetu ako mu sutra kazem da ima losih ljudi i da se njih treba cuvati, ali da ce makar od policajca ili ljekara -- dobiti pomoc i razumijevanje ako mu se/joj nesto lose desi... jer ocito je da nece...

sveli smo se na skupinu hiper-individualiziranih divljaka, koji samo fizicki dijele isti prostor a ni po cemu ne cine -- drustvo... nosite zene utoke, pepper spray-eve i cakije... dijelite pravdu svojerucno, i branite same sebe -- jer niko drugi nece...

a ako imate slobodnog vremena, mozete se poceti samoinicijativno baviti i obrazovnim radom -- recimo, safatajte nekog delegata, nagurajte mu konzervu kole ili sisarku u supak, ispljujte ga i popisajte se na njega, sve to slikajte mobitelom i okacite na youtube -- a sve ovo naravno cisto u obrazovne svrhe jer mozda mu to bude dobro iskustvo... jer naravno, niko nece ququmakati niti ce koga biti briga; ponajmanje onog doktora koji ce mu krpiti guzicu ili onoga drota koji treba da nadje nasilniCu... jer zivot ide dalje; celicite se ljudi...
Last edited by danas on 30/11/2007 23:24, edited 2 times in total.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

Bea_Trix wrote:
lolita_xx wrote:

gdje ja krivim zrtve?? moze se svakome desiti,upravu si,ali najvise se prica o maloljetnim djevojcicama,a ako izadjes nekad onda pogledaj malo sta rade te djevojcice i skim budu,pa me zato i ne cudi da im se desava ovo.i zbog toga mi je zao.
nisam njihova vrsnjakinja pa mi je zato cudno sve ovo...
Saian

Post by Saian »

lolita_xx wrote:

i ti si tuka, jer sam se ovim ja osjetio jako uvrijedjen kao mushkarac, jer jebi ga manje vishe si me nazvala volom kojem je dovoljno mahnut crvenim rupcem u vidu kakvog izreza i proshire mi se nozdrve, pochnem dahtat i slinit i zamrachi mi se pred ocima i navalim nezaustavljivo na tu sto obukavshi majciu sa dekolteom nije ucinila puno da ne bude silovana
lolita_xx

Post by lolita_xx »

Saian wrote:
lolita_xx wrote:

i ti si tuka, jer sam se ovim ja osjetio jako uvrijedjen kao mushkarac, jer jebi ga manje vishe si me nazvala volom kojem je dovoljno mahnut crvenim rupcem u vidu kakvog izreza i proshire mi se nozdrve, pochnem dahtat i slinit i zamrachi mi se pred ocima i navalim nezaustavljivo na tu sto obukavshi majciu sa dekolteom nije ucinila puno da ne bude silovana
gdje ja spominjem dekolte???
govorim za ove od 15 koje izlaze sa likovima od 40 i preko??
sta trazi s njim??
sta hoce s njim??
a takvih je pun grad..
a za ovo boldirano... :-)

i gdje tebe spominjem?? tebe nazvala volom??
za mene nasilnici nisu muskarci, i ne znam sto si se ti pronasao i nasao uvrijedjen...
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

lolita_xx wrote:
Saian wrote:
lolita_xx wrote:

sta trazi s njim??
sta hoce s njim??
a takvih je pun grad..
ja ne vidim draga nigdje u naslovu da se radi samo o likovima 40 i preko.

djevojcica od 15 je dijete, nerazvijeno, neiskusno, i opcenito - nije dovrsena osoba. cak i kada je dobrovoljno s takvim tipom (mada ponavljam nije tema to nego droga u picu), odgovornost je na njemu i on sluzi zatvor.

djevojcice koje tako cine (to je dakle, vec pedofilija) nisu dobro i obicno imaju dubljih psihickihh problema ili slicno.
Saian

Post by Saian »

Bea_Trix wrote:
lolita_xx wrote:
Saian wrote:
sta trazi s njim??
sta hoce s njim??
a takvih je pun grad..
pazi sad, ta djevojchica i da sjedne tom liku od 40 na facu, no da onda u jednom trenutku kazhe ne, ne zhelim, pusti me, on je duzhan nju ostaviti na miru imala ona 15, 18, 27, ili 77 i zbog toga ono boldirano i dalje stoji :)
lolita_xx

Post by lolita_xx »

Saian wrote:
Bea_Trix wrote:
lolita_xx wrote: gdje ja spominjem dekolte???
sta trazi s njim??
sta hoce s njim??
a takvih je pun grad..
pazi sad, ta djevojchica i da sjedne tom liku od 40 na facu, no da onda u jednom trenutku kazhe ne, ne zhelim, pusti me, on je duzhan nju ostaviti na miru imala ona 15, 18, 27, ili 77 i zbog toga ono boldirano i dalje stoji :)
SLAZEM SE...
ali to su likovi koji se nece zaustaviti.. i sta onda??
ja sam samo rekla da treba biti oprezan..
ocito me ne razumijes
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

lolita, ako si procitala moj prethodni post koji se nesto ovdje ne vidi, odgovorila sam ti na to.

mislim oprezna, djevojcica s kojom nesto duboko nije u redu ili koja jednostavno nije imala nikog da joj kaze da neke stvari nisu ok. halo. dijete je to. nema svako porodicu. ne brinu se svi o svakome. nema svako dijete idealan zivot.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

bea, opet se mogu samo sloziti :)
samo da se zna nisam pokusala opravdati silovanje, vec mi je iskreno zao djevojcica kojima se to desava... o njihovom zivotu i psihickom sklopu nisam razmisljala, sebicno i ruzno od mene, priznajem ...
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

ma da, dobro, u ovakvom svijetu je tesko zivjeti dobro je rekla @danaske, ali je vazno ocuvati u sebi neke vrijednosti, da ako se okrenuo svijet ne okrenu nasa moralna nacela.

:)
shana_majka

Post by shana_majka »

@Nosferatu, daleko ti kuca od moje bila!!!
Ovo ti pishem kao otac 3 djevojke/djevojcice(18,10,8 g). Ma koliko se trudio da u tvojim postovima pronadjem "neshto" shto ce me odvuci na neki shaljiv i prihvatljiv (tvoj) pogled, nisam uspio u tome. Ne vjerujem da je zajebancija u pitanju, jer napisati onolike postove i sistematski (detaljno) opravdavat, ne moze biti osim ako ...
Shta cesh, bolan, sutra (ako i kad) postanesh otac, hocesh li i dalje tako razmishljat?
" Na radijatoru i na jednoj strani ", sa osmijehom na licu (ako treba), "njih" bih odlez'o , za ljubav moje djece!
Nisam "vezan" za medicinu, pa sam si dao za pravo da pokazem tvoje postove nekom ko je iz te oblasti. Da procita i pokusha razumjeti, (supruga, djecji neuro-psihijatar) koja se veoma cesto susrece sa zrtvama gore pomenutih, i veoma cesto zajedno sa njima prezivljava sve njihove traume. Shta reci osim.. ostala je bez komentara, narocito shto si (kako kazesh) vezan za medicinu.

Zapad je "cudo"!!!
Last edited by shana_majka on 01/12/2007 14:58, edited 1 time in total.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

shana_majka wrote:@Nosferatu, daleko ti kuca od moje bila!!!
Ovo ti pishem kao otac 3 djevojke/djevojcice(18,10,8 g). Ma koliko se trudio da u tvojim postovima pronadjem "neshto" shto ce me odvuci na neki shaljiv i prihvatljiv (tvoj) pogled, nisam uspio u tome. Ne vjerujem da je zajebancija u pitanju, jer napisati onolike postove i sistematski (detaljno) opravdavat, ne moze biti osim ako ...
Shta cesh, bolan, sutra (ako i kad) postanesh otac, hocesh li i dalje tako razmishljat?
" Na radijatoru i na jednoj strani ", sa osmijehom na licu (ako treba), "njih" bih odlez'o , za ljubav moje djece!
Nisam "vezan" za medicinu, pa sam si dao za pravo da pokazem tvoje postove nekom ko je iz te oblasti. Da procita i pokusha razumjeti, (supruga, djecji neuro-psihijatar) koja se veoma cesto susrece sa zrtvama gore pomenutih, i veoma cesto zajedno sa njima prezivljava sve njihove traume. Shta reci osim.. ostala je bez komentara, narocito shto si (kako kazesh) vezan za medicinu.
@danas, bez obzira na sve prijateljske, rodbinske, geografske veze...podrzavati ovakve stavove je primjer nekog ko nema "neshto" u zivotu.
Zapad je "cudo"!!!
Jest upravo. Osim ako ja nisam silovao redom sve sto sam mogao.

Idi bolan sjedi zeni u krilo, neka te malo miluje, zaplacio joj sto su ti sestru Srbi ubili da bi ovo bila Bosna, a danas ne znas koga drugog da optuzis, za tu sracku, pa odjebaus sve Srbe koji su prijeko od tebe, cak i neku "bracu" s kojom si bio varen i pecen, pa im nisi mogao oprostiit sto su oni bili malo veci Srbi nego braca s tobom. Jel treba dalje da ja tebe analiziram, ili "shana majka" je dovoljno? I kad ce biti pravde za tebe i tvoje? Nece nikada. Onaj siledzija sto dobi mjesec dana - je previse i kaznjen. Kada onaj koji ubija, zivi sretno i bericetno, mozda je cak i kakva civija u Republici Srpskoj, sto ce onda siledzija u zatvoru, koji ti finansiras? Hej. Zivis u drzavi koja pravde nema za tebe, uzima ti od usta, i tri kcere, koje bi radije na skijanje, nego da babo plati PDV i dadzbine ali se one moraju platit da bi ministar imao placu, da bi sudija imao drzavu, da bi doktor imao jos kojeg pacijenta i da bi u KPD Zenica neko lezao u celiji 28, jer je pocinio "kriminalni akt" kojeg se svi grozimo jel, kao da nam slicne ili gore nesrece se nisu za vrat srucile, pa nam je nejasno "otkud da toga ima u nasoj Bosni".

Bolan bolan. Celu ubise, pa ti zao sto nema vise tvog omiljenog kriminalca s kojim si zajedno usao u rov, da bi on izasa miloner koji je postao legenda jer je odbranio i vrat i glavu tako sto je kidnapovao pola Sarajevske ulice, a ti izasao sakat u dusi, ako ne i u tijelu. Onda mi dodjes pricati o tome sta je i kako na Zapadu prada jerbo je zapela za oko cifrica na temi o tome kolika vam je plata. Na kraju ces mi ti pricati o tome kako u zemlji u kojoj Cele i vladajuca kasta treba da bude u KPD Zenica i Foca, a ne kakvi silovatelji, pljackasi, ubice, dileri dopa, jer oni nisu uzrok sracke u kojoj su prosperirali, oni su je samo iskoristili, znaci oportunisti kojih ima svugdje i svukud, samo ako im dozvolis, ali je ruzno reci da ima precih da budu kako iza resetaka, a tako i u zdravstvenom sistemu, znas oni za koje skupljaju se stotine hiljade maraka s pozivom na ovaj broj, da idu na ljecenje, jer u majci Bosni ljeka nema.

Ja tebi kazem Bosna je cudo, jer u Bosni ga nema koji nije ili silovatelj ili silovani. Pa se ti nadji u kojoj si ulozi, ja ti necu birati strane. Ja znam u kojoj sam ja kategoriji bio, pa se nije situacija promjenila dok se ja nisam promjenio, i na kraju i otisao iz BiH. Jer nesto je bilo i do mene. Nesto je i do onih koje budu silovane. I nista nije 100%, ali ako cemo govoriti o vecini slucajeva, onda nesto je do onih koje budu silovane u vecini slucajeva.

Europu bolan ne interesuje sto nas silovase ovdje tenkovima, sta na to kazes? Pa te jos ogradise, ne daju ti nikud, izaci iz ghetta, u kojem se na silu zivi zajedno i mrzi odvojeno. Znaci, ne samo da su nas silovali s tenkovima, vec ce jos majka Europa da nas siluje i dokrajci, dok nas ne dovede "tobe" al' gdje mozes bolan nas, mi volimo - "ono nase". Sad ti ja trebam reci, da me cudi, ako se ne procesuiraju slucajevi istinskog silovanja u BiH, i to silovanja post-ratnog? Mora da se salis. Zar postoje predatori i ljudi koji su vukovi ljudima ili jos gore zenama? I jos hodaju okolo slobdno, i niko im nista. A za njihova se zlodjela, zna na dugo i na siroko. Pa to je stvarno novost jedna velika, za sve nas i u BiH i na Zapadu. Gdje bolan, zivis, pod kojim staklenim zvonom?

Treba Zenicki KPD napuniti nekim silovateljima i ludjacima, s kojima ce se baviti dnevna Avaz stampa, a mi misliti kako smo eto, narucito pametni kad finasiras drzanje po 10 godina robije hajvana u zatvoru a nema nijednog auto-puta normalnog u zemlji koja hoce da "uhvati prikljucak". Ja ti kazem da ove stvari nisu regulirane u mnogo jacim drzavama jer je absolutno nemoguce iskorijeniti silovanje pa bilo da ides na robiju dozivotnu ili da ti neko ruku odsjece ali jesu neke druge stvari koje bi u drzavi kao BiH trebale biti prve, ali koji nema nigdje jer nam je bitna zastita vagine u okolini i slicni drugi hajvanluci, s kojima nas zabavljaju dok vrijeme prolazi...

Nemam ja - pretenzije da sam u pravu. Jer takvo nesto ne postoji. Ja samo imam drukciji pogled na ovu stvar. I rijesenje nije samo u sjebavanju i unistenju lika i djela silovatelja, dok ne dodje do masovnog orgazma jer rijesenje za sve, je posalji ga u cuzu, nek trune, dok ga dobro ne iskoluju oni kriminalci koji su u cuzi, zajedno s njim, pa kad izadje, bice sigurno bolji gradjanin zemlje Bosne, a ne diplomirani kriminalac, specijlista za sve vrste rabotnickih.

I iskreno - bas me briga sto postoji nova droga s kojom se siluje. Ja ne volim paraonoju niti volim pompu. Mene ne fasciniraju niti me za oko hvataju "masni naslovi" o tome kako vise niko nije siguran, ni muskarci analno ni zene vaginalno, kad je po pitanju zli silovatelj koji redom zavaljuje drogu u pice i onda te tuc-muc, u tunelu u sred mraka. Ne siluje droga, vec silovatelj. A silovalo se je jedanko dobro i sa starim drogama, a i bez droga, evo nas siluju 20 godina na suho psihicki i mentalno - pa smo poceli da to nazivamo ljubavlju, mi volim kad nas siluju, jer je to jos jedini znak da smo zivi. Ono, neka bol i nezadovljstvo koje se s tim javi. Inace nema nista. Unutra, sve umrlo i praznina koja suti.

Ali ljepo je govoriti kako nam je stalo, kad znamo, da se sustinski svima nama, bolan, jebe jednim drugima za nas. Jer mi kao mi i ne postojimo. Postojim ja. I ti. Nema vise nas. Kada ti upadnes u probleme, jer si isao glavom kroz zid, uletio u situaciju bez procjene i izgubio kontrolu nad istom, pa ti se nesto dogodilo, mene nemoj zvati ukoliko nisi voljan da poslusas - zbog cega si dospjeo u govna do grla. I nemoj mi govoriti o tome koga i kako kome treba suditi, ako te je strah da se tebi sudi i tebi uputi kritika. Dosta je vise price o tome - kako niko od nas nije odgovoran za ono sto mu se desava. To je ista prica koju politicari vrte 20 godina o tome kako niko ni od njih, nije odgovoran ni za sta sta se desava, ali se desava, kao ono "jebi ga, izvinte." Dosta bolan supljaka vise. Nema gdje stati.

To je sve sto rekoh. Zena predstavljaju 50% BiH drustva, jace su zajedno od bilo koje stranke, imaju pravo na glas, placaju poreze drzavi kao svako drugi, pa opet ne cine nista, i ne mjenjaju nista, ni u vezi silovanja, ni u vezi zdravstva, ni u vezi sudstva, ni u kakvoj vezi s vezom. Sta cu im onda jos ja, braniti im medjunozje od kojekavih barabica? Jer ne mogu one hude, same? Ili mene na to obavezuje viteska casna duznos, jel? Ne interesuje me bolan. Eto tebe interesuje jer ima 3 kcerke, pa se zadaj i napravi nesto. Nemoj mene bolan analizirati - uzmi i napravi nesto. Bio si u ratu, uzmes onu utoku koju krijes od zene i dijece, nadjes lika, kad izadje iz zatvora i stucas mu facu, dok ga ne hirurgiji ne budu sasivali a ne znali koje je prednja a koje zadnja strana Mozes ili to, ili pokusati da nesto organizujes, pa fol da vi nesto preko organa vlasti, pa dok vam organ vlasti ne metnu u usta, itd. Ja nisam toliko rafiniran, niti imam te sposobnosti, ali eto, nebi mi smetalo ni to da vidim. Nemoj samo sjediti na dupetu i tipkati po forumu. Od toga nema nista - nema niko nista. A to svi rade. I lazu jedni druge da im je ko ovlas stalo.

A, ako nisi sam spreman da to ucinis, nemoj mene uslovljavati jer ja nisam obavezan, nicim - da stitim silovane od silovatelja. Cak sto vise zivot me je naucio, da nemam posla s budalama, jer tu mozes samo izgubiti. A uz put, ovo je za mene problem Zlj kategorije, narucito u Bosni i Hercegovini, ali je eto, vrlo emotivne prirode, dodire nas duboko, to sto nemamo ni drzave, ni sudstva, ni auto-puta, ni univerziteta koji je priznat na svijetu, i sto bjeze nase djevojke na Zapad, dovoljno je reci samo da imas pasos neke strane i koju novcanicu da finasiras 3 dana na moru da joj odkopcas slic - to nije silovanje, to je razmjena dobara, i potencijalno brak emigrantski. Slicno je ili jos gore, kad zenska ima pasos, pa dodje, ustogljenja u haljetku u BiH, ona dama, bolan, a vi svi Balkanci glupi, neobrijani, s peto-ugaonim glavama, zadrti koji niste vrijedni ni gaca ni carapa njenih.

A koliko ih ima tek - koje su rodile djecu, onako iz veza "ta trane" pa dijete nema ni oca, ali majka ga mora dizati 20 i kusur godina, da stane na svoje noge, ni te nisu silovate, tim se samo ne placa alimentacija, osim ako ti ne prijete cuzom, al i tu mozes, uvaliti par joja advokatu pa da on uvali par joja na druga mjesta, dok slucaj ne zastari, a dijete ne bude od 20 kvrga.

Ali tema je silovanje. Ono se dijeli na legalno i legitimno svakodnevno silovanje, i na nelegalno silovanje koje moze da ti se u zivotu jednom desi. Kad te siluju legalno i legitimno, po pravilu trebas da svrsis, i kazes hvala ljepa, doci cu opet. Kad te siluju onako, brutalno, nelegalno i na crno - e, tu treba biti nezadovoljan i nesretan, te prijetiti dozivotnom robijom. Ali mora da je do mene, jer ja ne mogu da prepoznam kako je gnusan zlocin silovatelja nad zrtvom, i kako nama nasa svakodnevna doza silovanja i ne pada tako tesko. Navikne se covjek na sve. Pa i na to da je vazda donji, a da bi bio gornji, moras nauciti da zegas one ispod sebe. Ili da zegas, ili da budes zegan. Trece je da mislis - da si "ta trane" a da te taslace jednako zestoko. Pa kad ovoj svakodnevnoj dozi silovanja moralom, vjerom, brain washiranja kojekakvim psiho analizama i debilizmima, i sloganima i principima koje predstavljamo a koji ne postoje fakticki na terenu, i u zivutu, kad tome nema kraja, a vise ni pocetka, i kad je to norma, onda je i norman da bude nasilnog silovanja u drustvu. Ne postoji 1 razlog zbog kojega, u BiH nebi trebalo biti silovanja. Svi faktori koji kuraze, na taj akt su tu. I zatvor, kao kazna, je samo jedan, mali faktor. Na koji su se svi napregli i skoncentrisali se, A sve drugo - ne postoji. Igrnorisi. Sto? Jer ne mozes promjeniti. Mene bas cudi da ima silovanja danas kad mozes za cenera naci u svakom gradu nekog da te zadovolji oralno, kad postoje na desetine "rupa" za kurvanje, kad postoje stotine kurava koje operiraju independent, kad postoje hotline servisi na kojima mozes zovnuti trebicu za par maraka da ti dahce u slusalicu dok ne svrsis, kad postoje dernek.ba i kafici,net stranice na kojima te zene pozivaju otvoreno da im se pridruzis ovdje ili ondje, da se "upoznate", e cudna li mi jada, da u tom hiper-seksualnom svijetu, postoji silovanje, za koje treba droga. Nu, za ovi eksperiment trebamo luda insana, i zenu koja nema predstave gdje zivi, i sta ljudi mogu jedni drugima biti,
shana_majka

Post by shana_majka »

@Nosferatu,lijepo si dushu otvorio. Zaboravio si, ko si, shta si i odakle si, pa tako pishesh o Bosni.
Analizu si pokushao, ali.....
U kuci sam naucen da ljude ne dijelim po religiji, boji koze..nego na dobre i loshe. Poshto si se dotako licnih stvari imam potrebu da ti odgovorim ukratko. Od svojih 47 g 30-tak sam proveo ( i sad zivim) na zapadu. VELIKO HVALA mojim roditeljima koji su mi omogucili da osjetim sve ljepote zivota u Evropi, Africi, Sjevernoj i Juznij Americi, ponosan sam na njih shto su svoj zivot povetili humanosti i pomoci drugim kao "ljekari bez granica" .
Na zalost, ti si zapad "osjetio", zahvaljujuci ratu i sad si veci "zapadnjak" i njih samih. I da nije bilo rata, asfalt bi ti bio "cudo".
Rat sam proveo u nekoj specijalnoj MUP-a(a ne kod cela, a i da jesam ,shta onda?),u pravu si, izash'o dushevno i fizicki "oshtecen". Halal !
To shto si moju sestru(a.r.) spomenuo , nek' te Allah dz.s. cuva dalje od mene, jer ja sam "shaner", neobrazovani i ne shkolovani "sarajlijica" kojem nije Bogom dato da uspije u zivotu. Imam kompleks manje vrijednosti.
A sada idem zeni u krilo, djecu cu da zagrlim i poljubim, a shta ces ti!?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

[nosferatu
ovo je samo mala selekcija tvojih bisera... inache chitam tvoje postove i nasmijem se, iako sam svjesna da komika u vecini sluchajeva mozhda chak nije ni intendirana.
ovaj put ne zhelim nikako da komentiram - tvoje rijechi govore dovoljno o tebi - kao chovjeku.

a ti ako si zaista naumio da se bavish ljekarskom profesijom, preporuchila bih ti da izaberesh jedino podruchjue koje bi tvom mentalnom sklopu odgovaralo - patologiju.
jer tebe pustiti na zhive ljude - to bi bio zlochin.
[/quote]

nije on poremećen...znam liječnike mnogo zlokobnije od njega.To se ,Lady,zove sociopatija u nastanku.Liječnici već tokom školovanja imaju jako puno šansi da postanu stoka i kriminalci,a pacijenti su stoka glupa kad im u tom pomažu.
Glede teme
.... pokušaću ne petljati suviše emocije,koliko mogu..kako god vi na to gledali,pa i moj eventualni kolega patolog Nosferatu Max Schreck :D ,silovanje je akt koji potpuno razara ličnost i vodi naknadno u skoro sigurnu šizofreniju,doduše blažeg oblika ali ipak je to maligna duševna bolest.Kazna....uzroci....objašnjenje...Nosferatu,razumijem te sasvim ,više nego Lady ali...ako hoćeš objasnit razlog silovanja ,najčešće ćeš ga opravdat a toliki sociopat,kolega,ne vjerujem da si.
Dalje...zakon--lično sam stava da odrasli muškarac koji ima priliku ima ustrijeliti poput psa svakog silovatelja.Ja kao bivši borac,bi ubio najboljeg prijatelja bez imalo grižnje savjesti ako bih ga otkrio u tome.suđenje treba biti javno ako do njeg dođe,a sudije treba maltretirati na sve moguće načine kako im ne bi palo na pamet da budu suviše nakloni glede "olakšavajućih"okolnosti.Advokate krivičare treba napadati na svakom koraku,osobito u javnosti ,ako brane i oslobađaju te ljude...Zašto? Zato,jer prijatelji moji dragi,psihopate i sociopate ne maju svrhovitosti niti na slobodi niti u zatvoru.
I na kraju,još bizarniji i morbidniji dio priče o silovanju,jeste psihijatrijsko izučavanje tih slučajeva ,kad se ustanovi da ima žena i muškaraca koji po defaultu žele biti sa nasilnim i problematičnimtipovima,te osjećaju jednu dozu samouništavajućeg uživanja u ponižavanju,nasilnom seksu i gledanju takvih video-snimaka.Osobit je problem sa jakim i neizgrađenim seksualnim nagonom kod tinejdžerki,koji kad se kombinuje sa malo alkohola,bilo koje droge i naročito željom za nečim novim i zabranjenim(a nejasnim)donosi strašne posljedice.Mnoge djevojke šute o grubostima ,silovanju ili odnosima sa nepoznatim ljudima iz samo njima znanih razloga.Mnogi bivaju nepravedno optuženi za pokušaj--i čin silovanja--i to se dešava.Elem,dragi moji,ovo je vrlo bolna i nezahvalna tema kako god se okrene.
Mišljenja sam i savjetujem kao zdravstveni radnik,da se svaka žena treba seksualno..hm..spoznati i znati šta hoće i kako hoće i s kim hoće.Dosada,učmalost,alkohol,osveta i neugodne veze su stvari koje se mogu izbjeći mudrošću i probranim prijateljima.Oprez naravno,dolazi na prvo mjesto.Isto tako,vi ostali,čuvajte svoje djevojke,sestre i drugarice i ne ustežite se tuče i palice uz koju modricu ako zaista imate posla sa idiotima.Ako ti je sestra zaboga u 3 sata u Aqui,jeste glupača,ali otiđi po nju sam sa bokserom u džepu,ne čekaj da je vidiš na porno snimku...toliko.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Mimo mene. Ja znam, kako bih i u Americi i u BiiH da sam silovan. I znam kako da ne budem silovan, ali ocigledno sve sto sam napisao o tome kako ne biti "jedna od tih" - nije bitno. Htjeli bi mi da niko nikog ne siluje i da nema takvih. Ja ne zivim u tom svijetu iluzije. Ja zivim u svijetu u kojem - necu ja da budem silovan, prvo, a drugo, ono na dnu - sljama sto se pobije izmedju sebe i sto se krsi, sto se jebe i krese, i unistava - to neka rijese sami medju sobom, jerbo nemam pretenzije da ce ikad biti vrijeme u kojem nece neko nekog silovati i uistinu a i "silovati" radi kojekakvih sekundarnih moiva. Tamo gdje nema sistema da te stiti, prelazi se na kodeks[/size]. Prakticno burazeru a ne teorija.nista. Ono, moralisanje neko, bez ikakvog uvida u stvar, lako je bolan teoretisati mnogo, de mi ti nadji - izvor finansija da se drzi svaki silovatelj 10 godina? Sto to nisi obezbjedio - da se podigne poseban zatvor za njih u BiH - i slicno. Ne ti - nego i ja i ti, ovako - jasmo mi je o cemu se radi. Silovana vagina nije opasna po rezim, nije opasna po vladajucu kastu, nije opasna po profitere i svercere i biznismene. Zbog toga nam se iskreno, jebe koliko ce biti u zatvoru i kraj price. Mene samo interesuje - jel to onaj koji siluje nekog, gori od sistema u kojem zivi? Ili mu je jednak?

Na kraju krajeva, ja sam iz BiH dovoljno dugo odsutan, da nemam veze s realnostima na terenu ali moja je prica, bazirana na 10 godina zivota u Americi, i imanja posla sa zdravstvom, sa drogama, sa silovanjem ovim "Zapadnjackim metodama" i kome se to desi.

Dakle, nije mi jasno odake ta tolika fama oko silovanja kao da je to neka nova pojava, eto nije nikad se kod nas niko silovao, i slicno,, kad u Bih postoje na stotine dijece kojima je otac silovatelj, druge nacije, koji je majku silovao u nekom logoru.

Moj je stav, da me se ne tice ni tudja vagina ni kita. Ako nisu zadovoljni s drzavom, neka se pobiju, medju sobnom, opet mimo mene.

Najbolja mi je paranoja ovih mladih zena, koje fata strava od toga da mogu izaci i biti silovane. Ali izaci i imati sex, s nekim koga tek upoznas, to je ok. Desi se, jebi ga. Pa desi se i obrnuto. Ja samo to zelim da kazem. Da postoje sanse. Pa ako se neko plasi, najbolje nemoj nikud iz kuce ici. Jel tako? Sjedi i brini se. Postoje sanse kad izadjes vani da te udari auto, da pogines u saboracajnoj ili da te ubije neko iz nehata, radi 10 razloga, moze svasta da se desi. Ja samo kazem - obaveza svake zene je da se ona osigura koliko moze, i da je takve stvari mimoidju. Zna se kakve stvari, ali to nece nijedna da cuje, jer - odmah je krivica na njima. Jebi ga, sta onda da se kaze? Sekirajte se - sve imate sansu da vas siluju i da nikad ne nadju ko vas je silovao? Eto, to je poruka, koja je potrebna, i kao, suosjecanje sa zrtvama silovanja. Iskreno - jebe mi se za 50% tuka, koje su iskoristene - jer je neko mislio da ima mogucnost da ih iskoristi bez reperkusija. Sto su gurale dupe tamo gdje mu nije mjesto? Sto nisu mogle procjeniti lika? I sta hoce nakon silovanja? Jel to moze necija robija da im vrati - neki, dug, jel? Pa ako moze - neka sama finansira koliko kosta zatvaranje. Mjesec dana drzava, a mjesec dana zrtva, neka otvore sebi fond - i finansiraju. Zna se koliko kostaju tri obroka, celija, i cuvar u tri smjene, s ambulantom i popratnim sadrzajima, pansion je ovoliko, bitte zahlen. Ako hoces da je neko u zatvoru, ja necu da placam iz svog dzepa i od svog poreza za to, sto tvoje dupe nije bilo tamo gdje treba, tamo s kim treba, i nije moglo da se spase, situacije u kojoj se naslo.

Nemam suza ni za sebe, kamoli za drugog. I iskreno - ne osjecam nista kad citam price o silovanju ove "moderna varijanta" - muz zenu, cimer cimerku, nadrogiro me i napio me, a ja ne bih nikada, joj safun je potrosice se, traumo moja, umirem, ubijte me i slicno. Ja znam hilajde price koje su 100 puta gore, i koje gledam svakodnevno, a i sam sam bio u ratu tri i pol godine, dodje mi to kao silovanje svaki dan, pa niko nije ispao na kraju kriv, ni za sta kroz sta sam prosao, cak sto vise. I ja zivim sa svojim trauma i ne trazim od Bosne i Hercegovine da mi nalazi ljude koji su odgovorni. Znam da to nece naci, i znam da takvo vrijeme necu dozivjeti. Mozes ili halaliti ili match ime sa kalibrom 9 mm, sve drugo je gubljenje vremena na ono sto je proslo.

Bilo sta - al' nesto pokusaj. Posto znam da smo takvi da nece niko nista, a svako ce srati o teoretizirati, radije onda nemoj nista, i reci da te boli kara. Jer tako je to ultimativno. Sistem je samo refleksija nas samih pred sobom, pomakanje ikakve volje, sposobnosti i degradacije zemlje i svega sto predstavlja, odnosa medju ljudima. Sad mi je to ibret da neko nekog siluje - tamo gdje je 100.000 ubijeno bezze, tek da se pociste skladista oruzijem i valuta dodje u "prave ruke", Mora da se salis.
[/quote]
Dragi kolega,kad budeš voljan razmisli o boldiranim dijelovima teksta.Sve mi se čini da nema volje kod ljudi kako bi se prihvatila količina iskrenosti kojom iznosiš ,htio ne htio,svoj karakterni profil i činjenice o svom životu,te zaključke s kojima se djelimično,slažem u onom dijelu koji nam je po defaultu školovanjem usađen i iskustvom rata samo potvrđen.Maloprije sam brzopleto postirao bez da pažljivio pročitam tvoj post pa ako sam uvredljiv,izvini.Ipak,želim ti reći nešto što je fakat,a to je da si potonuo u prejak sarkazam,da te je zaista načeo malignitet sociopatskih osobina,i da zaista fulaš glede svrhe vlastitog postiranja.Ovo je ,kolega,pokušaj da se da smjernica za pomoć bez uslovljavanja vlastitim stavovima"ko je šta mogao i trebao".U našemu poslu nema zbilja suviše mjesta za naše lične demone.Imam ih i ja,ali druže,imaš ih i ti.Najminimalnije potrebno je da samo svremena na vrijeme prestaneš sa vječnim odvagivanjem ljudskih slabosti i svojih jakosti naspram.Zašto..jel ti treba orijentir da bi ostao stabilan??.Zanat ti je Pomoć kao i meni,pomoć u blagosti i ljubavi naspram potrebitih.Suho teoretisanje ne volim ni ja već zaista radim,usput da kažem.
I na kraju,poštovani moj kolega,zaista je lakše voliti i čuvati žene nego ih korigovati prema ličnim ili kojim već načelima.Sve najbolje u poslu! g.h."dr.gog"
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Saian wrote: i ti si tuka
@Saian bez uvreda!
Saian

Post by Saian »

sjooooooooo i ona je mene uvrijedila :roll: onim pisanjem , ok, ok pretjerao sam mozda, mozhe li tuljanica :D
Post Reply