RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Čudna sorta

#101 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

Jedno pitanje... ne radi mi elektronski podizač stakla sa suvozačeve strane. Nedavno sam nešto radila kod jednog autoelektričara i on je to nešto pokušao napraviti ali je rekao da treba skroz zamijeniti taj motor i da je možda najbolje da odem u servis.

Par puta sam išla u "Neuron" i nisam baš nešto zadovoljna s njima, pa ne znam ima li neki dobar majstor koji bi mi to mogao napraviti ili ipak da odem u servis?

Vidim da falite ovog Edvina, pa ne znam radi li on to?
direstraits0078

#102 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by direstraits0078 »

Radi to Edvin, rutinski. Nedavno sam prisustvovao operaciji na 2 vozila, oba je uspjesno zavrsio za manje od pola sata. Ima i rezervne dijelove, samo trebas provjeriti s njim da li ima na stanju za tvoje vozilo.
Optimist

#103 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Optimist »

Ja sam se jednom zatekao kod Edvina kad je servisirao krov na jednom Meganu CC, pa ne vidim razlog zasto ne bi znao ni podizac stakla. Kontaktiraj ga te zakazi termin.
Čudna sorta

#104 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

Ovaj autoelektričar kod kojeg sam bila se baš namučio da skine onaj unutrašnji dio vrata i da dođe do tog motora, i po njegovoj priči činilo mi se da je to nešto baš komplikovano za napraviti i zamijeniti, pa mi je zato preporučio servis.

A nazvat ću ga u toku iduće sedmice da se dogovorimo. Ako ga već toliko ljudi fali onda sigurno da je dobar majstor.

Hvala u svakom slučaju. :)
shlauf

#105 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by shlauf »

Čudna sorta wrote:Ovaj autoelektričar kod kojeg sam bila se baš namučio da skine onaj unutrašnji dio vrata i da dođe do tog motora, i po njegovoj priči činilo mi se da je to nešto baš komplikovano za napraviti i zamijeniti, pa mi je zato preporučio servis.

A nazvat ću ga u toku iduće sedmice da se dogovorimo. Ako ga već toliko ljudi fali onda sigurno da je dobar majstor.

Hvala u svakom slučaju. :)
Ako je podizač pokvaren ima NOV koji se ugrađuje pod uslovom da su tvoj motor i elektronika ispravni = 160,oo KM
a ako su motor i elektronika neispravni isto se mijenjaju i mislim da je cijena za obadvoje 100,oo KM. Uračunat majstor koji to zamjenjuje. Znam da ima podizače prednje i zadnje za Megane2 sa 4 vrata i prednje L i D sa dvoja vrata, takodje važi i za Lagunu2.

Edvin 061/259-784
Čudna sorta

#106 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

Kod mene je ovaj Megan, četvero vrata.

Image

Meni su rekli da je motor, ali ja se zaista ne razumijem, pa ću otići da vidim... Što se cijene tiče, tako nešto sam i mislila da će biti, a najbitnije mi je da uradi kako treba.
shlauf

#107 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by shlauf »

Koja vrata su u pitanju. Možda ti je samo prekidač na vozačevim vratima riknuo a on je jeftin.
Čudna sorta

#108 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

Prednja suvozačeva. A nedavno osoba koja je sjedila ko suvozač ne znajući da ne radi pritisne i otvori se regularno i zatvori prozor, ja ono :? . Ja ponovo probam, opet neće...
sorcerer

#109 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by sorcerer »

ako se otvara onda motor radi,vrlo lako moze biti da je prekidac......
citro

#110 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by citro »

sorcerer wrote:ako se otvara onda motor radi,vrlo lako moze biti da je prekidac......
Meni se cini da je covjek znao gdje treba pritisnuti :-D
corsa

#111 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by corsa »

Čudna sorta wrote:Prednja suvozačeva. A nedavno osoba koja je sjedila ko suvozač ne znajući da ne radi pritisne i otvori se regularno i zatvori prozor, ja ono :? . Ja ponovo probam, opet neće...
Mozda ti otvaras na svojim vratima, a suvozac na svojim, tako da je moguce da je riknuo prekidac na tvojim vratima za suvozacevo staklo! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
drndalo

#112 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by drndalo »

Mozda se igras sa dugmetom za retrovizore umjesto prozora, posto si zensko... (Shala mala) :mrgreen:
corsa

#113 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by corsa »

drndalo wrote:Mozda se igras sa dugmetom za retrovizore umjesto prozora, posto si zensko... (Shala mala) :mrgreen:
Ma ne, vjerovatnija je ova moja teza, jer, ipak, otvara svoje staklo. :D
Čudna sorta

#114 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

corsa wrote:Mozda ti otvaras na svojim vratima, a suvozac na svojim, tako da je moguce da je riknuo prekidac na tvojim vratima za suvozacevo staklo! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
drndalo wrote:Mozda se igras sa dugmetom za retrovizore umjesto prozora, posto si zensko... (Shala mala) :mrgreen:
:zzzz: :P :D

Ja sam dobila preporuku za majstora, što je najbitnije, a možete slobodno nastaviti sa zezanjem... :P
corsa

#115 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by corsa »

Samo nam javi koji je kvar bio u pitanju. :wink:
Čudna sorta

#117 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

Evo samo da javim da je bio prekidač u pitanju, gotovo za 5 minuta. :-D

Majstor super, zahvaljujem još jednom na preporuci... :thumbup: :)
corsa

#118 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by corsa »

Znaci ipak sam bio u pravu, prekidac na tvojim vratima, a na suvozacevim je radio? :D
Čudna sorta

#119 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Čudna sorta »

Jeste, promijenio je samo na mojim vratima, tako da si bio upravu :D ... i napokon radi. :-D

Kontam koliko se onaj električar mučio, pa skid'o onu unutrušnjost vrata... a u biti se samo izvuče ono gdje su tipke, promijeni prekidač i gotovo.
corsa

#120 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by corsa »

Ma hajde bitno je da je problem rijesen! :thumbup:
Rossonero86

#121 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by Rossonero86 »

Jel se mora najaviti ranije,zakazati termin ili slicno kod Edvina? Htio bih da kupim renoa pa da ga odvezem na pregled i dijagnostiku da vidi jel sve ok
emko1234

#122 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by emko1234 »

Rossonero86 wrote:Jel se mora najaviti ranije,zakazati termin ili slicno kod Edvina? Htio bih da kupim renoa pa da ga odvezem na pregled i dijagnostiku da vidi jel sve ok
Edvin se prokurčio. Valjda ga pare uzele. Dvoje-troje ljudi u zadnjih mjesec dana mi je reklo da su vozili auta kod njega zbog nekih problema koji nisu toliko očiti i gdje se treba malo vise potrudit oko auta. Uglavnom ofrljoke je pregledao auta uz komentar da im nije ništa a ljudi su kasnije tražili druge majstore.
Tek tooliko da znaš.
basicm

#123 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by basicm »

Potvrdjujem emkovu izjavu, cak par puta sam pokusavao uzeti termin, bilo je nemoguce stupiti u normalan kontakt.

Sent from my iPhone using Tapatalk
emko1234

#124 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by emko1234 »

basicm wrote:Potvrdjujem emkovu izjavu, cak par puta sam pokusavao uzeti termin, bilo je nemoguce stupiti u normalan kontakt.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Klasičan primjer Bošnje koji dođe do malo parica. Nažalost.
ElRe

#125 Re: RENAULT SERVIS U PRODAJA DIJELOVA U SARAJEVU?

Post by ElRe »

Edvin je prebukiran. Sa prijateljem sam bio prije 15ak dana, trebalo je uraditi mali servis. Cekali smo skoro 2 sata da dodjemo na red. Mada, prijatelj se nije najavio. Ljudi konstantno dolaze sa Renaultima kod Edvina na servis. E sada, da li je guzva zbog dobrog i kvalitetnog majstora ili kvarljivosti Renault vozila ne znam.
Post Reply