Šeha wrote:I onim kacketom okrenutim za nekih 110 stepeni. I gacama koje vire iznad spustenih hlaca/sorca. Tespih nosam ofkors. Simpa, mali na kljucevima. Imam jedan i na retrovizoru.mIRCerka wrote: nerviras me sadsad ti hoces da sebe predstavis onako kako mnogi vide dijasporce ovdje
e sipak ti...ti i pitt ne mozete tako proci...vi morate doci sa NBA furkom, dresovima, sebelim dzombastim tenama i pomogucnosti tepsijom srebrenom oko vrata...sa neizbjeznim YO!
![]()
![]()
Znaci da dodjem kako jesamne moram se presvlaciti za maticu
![]()
![]()
Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#101 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
- turban
#102 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
A sta je najbolje da te ne prepoznaju da si sa one strane bare...
Kajla oko vrata i pljuckati po ulici...
-
mIRCerka
#103 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Odavno nisi bio ovdje pa ne znas. Sad je moda imat fensi suncane naocale, tetovazu preko cijele mishke i mocne japanke!turban wrote:A sta je najbolje da te ne prepoznaju da si sa one strane bare...![]()
Marinac frizura. Nista kajla oko vrata, narukvica, sto deblja to bolja
- turban
#104 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
A turban na glavi...mIRCerka wrote:Odavno nisi bio ovdje pa ne znas. Sad je moda imat fensi suncane naocale, tetovazu preko cijele mishke i mocne japanke!turban wrote:A sta je najbolje da te ne prepoznaju da si sa one strane bare...![]()
Marinac frizura. Nista kajla oko vrata, narukvica, sto deblja to bolja
P.S
Dugo nisam bio u Bosni,cak devet mjeseci.Ali sutra uvece sam tamo...
Pozdrav svima i nastavite udarnicki...
-
mIRCerka
#105 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Nek si nam rekaoturban wrote:A turban na glavi...mIRCerka wrote:Odavno nisi bio ovdje pa ne znas. Sad je moda imat fensi suncane naocale, tetovazu preko cijele mishke i mocne japanke!turban wrote:A sta je najbolje da te ne prepoznaju da si sa one strane bare...![]()
Marinac frizura. Nista kajla oko vrata, narukvica, sto deblja to bolja![]()
P.S
Dugo nisam bio u Bosni,cak devet mjeseci.Ali sutra uvece sam tamo...![]()
Pozdrav svima i nastavite udarnicki...
- turban
#106 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Kakav je znak raspoznavanja... 
Bas bi volio da upoznam celicnu damu...
-
mIRCerka
#107 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
turban wrote:Kakav je znak raspoznavanja...

-
malizeleni
#108 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Jao mirci jarane, deder mi PM recept za te kifle
Bez tog zrnja 
-
mIRCerka
#109 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Kifle za dijasporcemalizeleni wrote:Jao mirci jarane, deder mi PM recept za te kifleBez tog zrnja
Potrebni patriotski sastojci
1 kg brasna
1 solja mlijeka
1 jaje
3 male soljice ulja i malo soli
Kvasac (moze DIGO za kifle)
Kako?
Sve pomijesati, zakuhati tijesto tvrdo i ostaviti da 1 sat odstoji:poslije prekuhati o ostaviti ponovo da nadodju i to pravo. Napraviti kifle, poredati u tepsiju/ili na pleh, premazati jednim razmucenim jajetom (radi boje i sjaja). Ugrijati rernu na 225 stepeni i peci kifle 15 minuta.
-
malizeleni
#110 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
a kako tijesto, izvaljas pa izrezes trokut i srolas
ili neshto trece ?
-
mIRCerka
#111 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Ovisi sta zelis. Dijasporci recimo vole one kifle gdje ih rucno valjas u mini valjak , bez oklagije i sjeckanja i rolanjamalizeleni wrote:a kako tijesto, izvaljas pa izrezes trokut i srolasili neshto trece ?
i to me nervira, jer mi samim time diktiraju, te daj sa sjemenkama te daj bez, te daj rumene, daj one blijede... sve tako u krug...
-
jefferson
#112 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Mircerka, koliko je to u Fahreheitima, posto kod NAS nema u CelzijusimamIRCerka wrote:Kifle za dijasporcemalizeleni wrote:Jao mirci jarane, deder mi PM recept za te kifleBez tog zrnja
Potrebni patriotski sastojci
1 kg brasna
1 solja mlijeka
1 jaje
3 male soljice ulja i malo soli
Kvasac (moze DIGO za kifle)
Kako?
Sve pomijesati, zakuhati tijesto tvrdo i ostaviti da 1 sat odstoji:poslije prekuhati o ostaviti ponovo da nadodju i to pravo. Napraviti kifle, poredati u tepsiju/ili na pleh, premazati jednim razmucenim jajetom (radi boje i sjaja). Ugrijati rernu na 225 stepeni i peci kifle 15 minuta.
- kanada71
#113 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Do dan danas ostaje ne rijeseno pitanje: jesu li svi koji su pobjegli iz BiH mogli ostati i jesu li svi koji su ostali u BiH ostali sto su zaista htjeli tako? To je pitanje koje zapravo vecina zna odgovor....u sebi. Ja sam davno sebi priznao da sam pobjegao i da sam dezerter, a da su zakoni u BiH ko u Britaniji, bio bi uhapsen prvi put kada sam ponovo dosao u BiH. Na moju srecu, nisu isti zakoni. Pobjegao sam jer je u mom gradicu pobjedio SDP i 2 dana prije ulaska Arkanovaca paradiralo se ulicama u kolonama o brastvu i jedinstvu. Puska se nije mogla naci ni za lijeka (a znao sam pucati jer sam se prethodne godine tukao sa slovenskim teritorijalcima). Zato hvala Bosni na zakonima kakvi jesu, a o tome gdje sam bio po pravilu me pitaju oni koji se nisu tukli nigdje!
- pustopoljina
#114 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ja sam, otisla u novo stoljece u europu...nekad mi zao-odem kuci...razmisljam da li da se vratim, je li fer sto sam otisla...a navikla se na ovaj zivot ovdje...
volim ja bosnu,ali citati svaki dan avaz & co...bojim se da bi me to odvelo u bolest. ovako...ne znam...vraticu se ako stvarno jednog dana budem osnivala neku firmu...kao radnik-radije cu biti ovdje.
ako primijetim da me neko gleda kao dijasporca, a ja raspolozena onda se bacim na provociranje...inace...imam ja svojih briga,tako da tudju ne brinem. a i cesto sam u bosni pa valjda i ne upadam u oci.
volim ja bosnu,ali citati svaki dan avaz & co...bojim se da bi me to odvelo u bolest. ovako...ne znam...vraticu se ako stvarno jednog dana budem osnivala neku firmu...kao radnik-radije cu biti ovdje.
ako primijetim da me neko gleda kao dijasporca, a ja raspolozena onda se bacim na provociranje...inace...imam ja svojih briga,tako da tudju ne brinem. a i cesto sam u bosni pa valjda i ne upadam u oci.
-
malizeleni
#115 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Mojne mi toga ba, vid ove fine sa slike, kako su urolanemIRCerka wrote:Ovisi sta zelis. Dijasporci recimo vole one kifle gdje ih rucno valjas u mini valjak , bez oklagije i sjeckanja i rolanjamalizeleni wrote:a kako tijesto, izvaljas pa izrezes trokut i srolasili neshto trece ?
i to me nervira, jer mi samim time diktiraju, te daj sa sjemenkama te daj bez, te daj rumene, daj one blijede... sve tako u krug...
- tech10
#116 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Pun je grad Steelers maica.
Izgledada je pitt dobro opremio vamiliju.
- Šeha
#117 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
tech10 wrote:Pun je grad Steelers maica.![]()
Ako vidis kojeg sa steelers majicom i albanskim dvoglavim orlom... Pitt!!!
-
Vozdra_123
#118 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Atrus wrote:Ja sam dijasporac, pobjegao sam 1992, inace sam fasista, mrzim nove ljude u Sarajevu, pricam na dva strana jezika, kurcim se sa stranim drzavljanstvom, vozim mrak auto, imam super foto aparat, zena mi je strankinja, ne mogu da mrdnem bez iPhone-a, inace sam Mac ovisnik, pitam Vas mogu li ikako proci u Sarajevu pod "drazestan, mio i simpatican"?
-
Budala
#119 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Ja sam isto diasporac, pokupio se 1991. Nemam auto, imam dobru kameru, U Bosnu dodjem kad moram i apsolutno me ne interesuje ko prica kojim jezikom, boli me briga da li me neko voli ili ne voli, nevazno mi je ko se rodio u Sarajevu a ko dosao sa strane. Imam svoj zivot, svojih nekoliko prijatelja u Bosni i svuda po svijetu, stvari koje volim da radim i ne opterecujem dragocijene sive mozdane celije na gluposti ko je kakav i odakle je. Vecina ljudi mi nije toliko vazna da bi razmisljao o njima. Dakle, boli me K. ko sta misli. Neka misle sta hoce.
- bhf adi
#120 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ma skoro sve te ljude je uhvatila ta masina zapada,i kako godine prolaze jos malo neces moci prepoznati ni svog najmilijeg.
-
mIRCerka
#121 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
smijem li ga tuci ako ga vidim, ili je on bivsi ucenik Caka Norisa?Šeha wrote:tech10 wrote:Pun je grad Steelers maica.![]()
Ako vidis kojeg sa steelers majicom i albanskim dvoglavim orlom... Pitt!!!![]()
![]()
-
Vozdra_123
#122 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
e ti si se vala pretvorio u pravog stranca...Budala wrote:Ja sam isto diasporac, pokupio se 1991. Nemam auto, imam dobru kameru, U Bosnu dodjem kad moram i apsolutno me ne interesuje ko prica kojim jezikom, boli me briga da li me neko voli ili ne voli, nevazno mi je ko se rodio u Sarajevu a ko dosao sa strane. Imam svoj zivot, svojih nekoliko prijatelja u Bosni i svuda po svijetu, stvari koje volim da radim i ne opterecujem dragocijene sive mozdane celije na gluposti ko je kakav i odakle je. Vecina ljudi mi nije toliko vazna da bi razmisljao o njima. Dakle, boli me K. ko sta misli. Neka misle sta hoce.
ko nista te ne interesuje
neka samo tako
-
#123 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Mene ne iritira moje ponasanje.
- mofo33
#124 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
objasni nam malo vise tvoje ponasnje, pleaselocation wrote:Mene ne iritira moje ponasanje.
-
aidaa_princess90
#125 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Ne ja volim dijasporu,uvijek kada mi dodje rodbina iz dijaspore donese mi punoooooooo poklona,garderobe (Esprit,Replay )sve one poznate marke..pa kako ih necu voljeti..brojim dane do njihovog dolaska*(salim se).
Ma nemam nista protiv dijaspore,samo mrzim kada neki dijasporci pocnu da pricaju Vama je bolje u Bosni,Vi ste na svom,pricate svoj jeezik(to redovno prica moja rodica),dok smo mi u drugoj zemlji,uvijek stranci...
Ja na to uvijek kazem,nije vazno gdje smo,vazno je da znamo graditi svoj zivot.I da li je u Bosni ili Dijaspori teze ili lakse...kazem da je svugdje jednako tesko
Ma nemam nista protiv dijaspore,samo mrzim kada neki dijasporci pocnu da pricaju Vama je bolje u Bosni,Vi ste na svom,pricate svoj jeezik(to redovno prica moja rodica),dok smo mi u drugoj zemlji,uvijek stranci...
Ja na to uvijek kazem,nije vazno gdje smo,vazno je da znamo graditi svoj zivot.I da li je u Bosni ili Dijaspori teze ili lakse...kazem da je svugdje jednako tesko