da li rock and roll izumire?
Moderator: _BataZiv_0809
- Altsa
#101 Re: da li rock and roll izumire?
najgori su mi ovi muzicki znalci kojima je vrijeme stalo u '70 pa nemaju blage veze sta se desavalo na svjetskoj muzickoj sceni poslije tih '70...a osamdesete i devedesete su zaista odlicne...a da li izumire rock ? pa gledajuci programe nasih domacih TV kuca on ni ne postoji...jadna uredivacka politika nasih seljackih TV kuca ne dopusta da se rock uopste cuje u njihovim programima sto dovodi do zagljupljenosti nase omladine koja toliko toga propusta u svom mizernom zivotu.
Last edited by Altsa on 18/06/2012 12:51, edited 1 time in total.
-
LSD
#102 Re: da li rock and roll izumire?
A dvijehiljadite kao nisu, jelAltsa wrote:najgori su mi ovi muzicki znalci kojima je vrijeme stalo u '70 pa nemaju blage veze sta se desavalo na svjetskoj muzickoj sceni poslije tih '70...a osamdesete i devedesete su zaista odlicne
- So What!
#103 Re: da li rock and roll izumire?
A gdje će umrijet kada svako malo dobijemo neki vrhunski bend. Evo nedavno je u Sarajevu osnovan horror rock bend The NightShift Crew. Meni se jako dobada, kalsična rock and roll muzika i solidno pjevanje, mislim da će bit nešto od njih.
Isto početkom godine se pojavio stoner/sludge bend koji sam gore naveo, a zove se HellRide u kojem je kolega DaySleeper gitarista, evo isto prije par dana u FIS-u je održana svirka gdje je promoviran novi bend Gurodon.
Znači ima bendova, ima i publike. Da ne govorim da je Sikter prije par dana napunio Slogu, a evo željno se očekuje i novi koncert Štuka.
- Altsa
#104 Re: da li rock and roll izumire?
Ok. ispustio sam i ovaj period sto si ti naveoLSD wrote:A dvijehiljadite kao nisu, jelAltsa wrote:najgori su mi ovi muzicki znalci kojima je vrijeme stalo u '70 pa nemaju blage veze sta se desavalo na svjetskoj muzickoj sceni poslije tih '70...a osamdesete i devedesete su zaista odlicne![]()
mislim na potez 2000-2010 koji je iza nas
![]()
- 2407
#105 Re: da li rock and roll izumire?
Mislim da ipak nije tako jednostrano, nego su isti preslusali sve sto je nastalo u 80-im i 90-im, nije im se pretjerano svidjelo pa su ostali u 70-im. Njihov izbor. Skoro je i Slavoj Zizek spomenuo da sve sto valja u muzici da je nastalo u periodu izmedju 65-te i 75-te, poslije je fals i reciklaza. Ne bih se slozio, ali njegov ukus.Altsa wrote:najgori su mi ovi muzicki znalci kojima je vrijeme stalo u '70 pa nemaju blage veze sta se desavalo na svjetskoj muzickoj sceni poslije tih '70...a osademsete i devesete su zaista odlicne
- Altsa
#106 Re: da li rock and roll izumire?
pa gdje nade zizeka kao referencu...svasta2407 wrote:Mislim da ipak nije tako jednostrano, nego su isti preslusali sve sto je nastalo u 80-im i 90-im, nije im se pretjerano svidjelo pa su ostali u 70-im. Njihov izbor. Skoro je i Slavoj Zizek spomenuo da sve sto valja u muzici da je nastalo u periodu izmedju 65-te i 75-te, poslije je fals i reciklaza. Ne bih se slozio, ali njegov ukus.Altsa wrote:najgori su mi ovi muzicki znalci kojima je vrijeme stalo u '70 pa nemaju blage veze sta se desavalo na svjetskoj muzickoj sceni poslije tih '70...a osademsete i devesete su zaista odlicne
- 2407
#107 Re: da li rock and roll izumire?
Tebe cu sljedeci put uzeti. Pardon.Altsa wrote:pa gdje nade zizeka kao referencu...svasta2407 wrote:Mislim da ipak nije tako jednostrano, nego su isti preslusali sve sto je nastalo u 80-im i 90-im, nije im se pretjerano svidjelo pa su ostali u 70-im. Njihov izbor. Skoro je i Slavoj Zizek spomenuo da sve sto valja u muzici da je nastalo u periodu izmedju 65-te i 75-te, poslije je fals i reciklaza. Ne bih se slozio, ali njegov ukus.Altsa wrote:najgori su mi ovi muzicki znalci kojima je vrijeme stalo u '70 pa nemaju blage veze sta se desavalo na svjetskoj muzickoj sceni poslije tih '70...a osademsete i devesete su zaista odlicne![]()
![]()
- Altsa
#108 Re: da li rock and roll izumire?
pa mogao bi2407 wrote:Tebe cu sljedeci put uzeti. Pardon.
-
LSD
#109 Re: da li rock and roll izumire?
Slušajte provjerenog kriticara Gojka Sisu o modernim muzickim trendovima
Šta kaže kralj : Mnogo mi glupa ta vaša muzika? Šta je to? Nešto: du, du, c, c, tik, tik, i?
- hamalalija
#110 Re: da li rock and roll izumire?
Jel ovo samo do mene, pa mi se stomak okrenuo zbog boldiranog. Neku isfrustriranu debeljucu spominjati sa kraljevima u istoj recenici, bogohuljenje.dale cooper wrote:
Trenutna tržišna potražnja? Koliko ja znam ni jedan od ta 4 izvođača koja si spomenuo trenutno nemaju albume
na top listama. Što ne znači da nisu zaradili svoje mjesto u muzičkoj istoriji.
Ako ćemo uzeti nekoga ko je trenutno relevantan, npr Adele, koja je prodala 22 miliona nosača zvuka
albuma 21, što je gotovo dvostruko više od zadnja tri albuma Metallice zajedno.Nemaš apsolutno nikakvih argumenata da dokažeš kvalitet ili nekvalitet nečega osim svog osobnog
mišljenja. Što je u redu, ali nemoj svoj lični ukus podmetati kao neku nepobitnu činjenicu.
Ja muziku slušam još iz osnovne škole negdje sa kraja 80-tih, i naslušao sam se muzike svih vrsta
i vrlo dobro znam šta kažem kad govorim o besmislenosti povlačenja granica između različitih stilova
i žanrova. Jer na kraju dana dobra pjesma je dobra pjesma.
Jednom jedan vrli filzof rece "drkas pojmove" i ne kontas, kraljevi prze haman 30 godina, i da im Bog podari snage da prze jos toliko, a debeljuca mozda zaradi vise para ali nje nece biti za 2 godine.
I ova zadnja boldirana recenica dokazuje da nemas neki muzicki pravac kojeg se drzis, sutra ako ceca izda dobru pjesmu ti bi uz nju cupkao, dok mi ovdje "branimo" filozofiju i nacin zivota. A to tebi i ostalima poput tebe nikada nece biti jasno.
-
LSD
#111 Re: da li rock and roll izumire?
yebeš takve "kraljeve" koje nekakva Adele sa jednim albumom prekuca svih njihovih zadnjih 10 godina rada.
I Dale Cooper je u potpunosti u pravu
I Dale Cooper je u potpunosti u pravu
- Obskurni
#112 Re: da li rock and roll izumire?
Znaš, ima ljudi koji slušaju muziku i vole je cijelom svojom širinom a ne samo jedan pravac u njoj.
- hamalalija
#113 Re: da li rock and roll izumire?
E sitne duse djaba vama pricati. Drzte se pinka.
A vazda smo vam trebe otimali, valjda je bilo nesta u toj dugoj lojavoj kosi.
Last edited by hamalalija on 18/06/2012 13:54, edited 1 time in total.
- Obskurni
#114 Re: da li rock and roll izumire?
Samo ti guraj na svoje, zatvori se u 4 zida, rokenrol je tvoj život a ostalo ne postoji
-
LSD
#115 Re: da li rock and roll izumire?
hamalalija wrote:E sitne duse djaba vama pricati. Drzte se pinka.
Jedna zayebancija od KUD Idijota, upravo za takve profile
- Obskurni
#116 Re: da li rock and roll izumire?
A meni smiješno što on konta da ja izlazim u Barlotti navecer i da sam papak 
No eto, samo da znaš da ja volim muziku i da ima mnogo boljih stvari od rokenrola i da ti ne bi škodilo da se malo makneš sa jednosmjernog puta.
No eto, samo da znaš da ja volim muziku i da ima mnogo boljih stvari od rokenrola i da ti ne bi škodilo da se malo makneš sa jednosmjernog puta.
- hamalalija
#117 Re: da li rock and roll izumire?
hajde pustite si bibera i dirajte se
pustite nas prave znalce da diskutujemo o muzici
pustite nas prave znalce da diskutujemo o muzici
- Obskurni
#118 Re: da li rock and roll izumire?
Samo se vi zadajite 
- So What!
#119 Re: da li rock and roll izumire?
Adele će nestati, kao i njen album, kao što sam govorio i Backstreet Boysi su prodali album Millenium iz 1999. godine u 30 miliona primjeraka što ga stavlja kao 21. na listu najprodavanijih albuma ikad, ali da li to znači da oni valjaju i da nešto znače u muzici. Pitajte neku klniku od 15 godina zna li ko su Backstreet Boysi, neće znati jer su nestali zbog toga što su bili produkt i ništa više koji je BTW isfurao.
- DaysleepeR
#120 Re: da li rock and roll izumire?
isto si hipsterčić iz Kreteniona koji dođe ničim pozvan kada raja diskutuje o nekom blockbusteru i kaže ma e raja, pa ima puno boljih stvari od holywood-a, europska kinematografija, npr. ovaj Almodovar. i očekuješ da svi kažu wow. ustvari si trendi i hipster si. u redu je profinjen si, haj sad idi, pričamoObskurni wrote:A meni smiješno što on konta da ja izlazim u Barlotti navecer i da sam papak
- Obskurni
#121 Re: da li rock and roll izumire?
Ima li još šta ?
Kaže čovjek da se mora biti odan i čvrsto držati jednog a ja kažem da ne mora. I šta je tu pogrešno ?
Kaže čovjek da se mora biti odan i čvrsto držati jednog a ja kažem da ne mora. I šta je tu pogrešno ?
- DaysleepeR
#122 Re: da li rock and roll izumire?
zato što je slabo ko ovdje odan samo jednom. ja prvi kao muzičar niti jesam niti smijem biti. ali tema emisije je nešto drugo. ovako tvoje opaske ispadnu kao obraćanje sa visine. ne vidim uporište za to. ako je to afinitet prema jazz-u, check yourself before you wreck yourselfObskurni wrote:Ima li još šta ?
- Obskurni
#123 Re: da li rock and roll izumire?
Ma nemam ja uporište konkretno, nego napade on Daleta kao da je izdajica zato što ne sluša samo rock pa sam morao da objasnim čovjeku da ima i drugacijih ljudi od njega 
- dale cooper
#124 Re: da li rock and roll izumire?
@ Obskurni, Altsa, LSD. Hvala vam momci, vratili ste mi vjeru u postojanje entuzijasta koji
zaista vole MUZIKU.
Ja sam odrastao uz oca koji je što se tiče muzike fanatik kao i ja i uspješno je prenijeo tu ljubav
prema muzici na mene. Sjećam se da sam se još kao dijete upoznao sa antologijskim stvarima
kao što su Dylan, Beatlesi, Stonesi, Zeppelini itd. Međutim moj otac nije ostao u 70-tim što
se tiče muzike nego je i 80-tih nastavio istraživati nove, dobre stvari. Duže vrijeme je bio
pretplatnik tadašnjeg popularnog Engleskog muzičkog sedmičnjaka Record Mirror i kroz njega
se upoznao sa imenima kao Smiths, Cocteau Twins ili New Order. Još se sjećam njegovog maksi
singla Blue Monday od New Ordera. Produženi miks pjesme koji mi je zvučao kao da dolazi iz
drugog univerzuma. Ploče je redovno nabavljao iz Engleske, jer kod nas su licencna izdanja debelo
kasnila. I volio je poslušati sve što mu je zvučalo dobro. Bio to rock, pop, electro ili new wave.
Volio je i voli muziku, baš kao što je danas i ja volim. I danas dan se obožava zavući u moju sobu,
poslušati ono što ja danas slušam, pročitati magazine koje ja danas pratim.
Ponekad se oduševi, ponekad uputi neku dobronamjernu kritiku, ali i dalje se u njemu vidi ona
stara ljubav i oduševljenje.
Ja volim muziku jer u meni izaziva duboke emocije, jer ima moć da transformiše, uzdigne i oplemeni.
Istinski fan muzike ne poznaje granice, ne razdvaja po žanrovima, ne sluša muziku zbog životnog stila
ili filozofije, sluša muziku zbog nje same. Može da razdvoji muziku od mita ili lika. Danas se od likova
kao što su Jim Morrison, Kurt Cobain ili Jimi Hendrix prave svetci i slavi se njihova način života, a muzika
ostaje gotovo kao nešto sporedno. I to kanoniziranje rock muzike je ono što joj najviše šteti. Što se misli
da se nekada mnogo bolje sviralo, a ne gleda se niti zaista sluša kako se svira danas. Što postoje mnogi
koji žive u prošlosti i ne žele ni da čuju za sadašnjost.
A postoji čitav muzički univerzum koji čeka da se otkrije i što je najbolje zbog interneta nikada nije
bilo lakše baciti ti se u istragu. Postoje mnoge stvari i iz prošlosti koje zbog mnogo razvikanijih imena
nisu mogle doći u prvi plan, a danas se revaloriziraju i stavljaju na mjesto koje zaslužuju.
A da ne spominjemo sjajne nove izvođače i bendove koji se svakodnevno pojavljuju i koji i potpuno
ruše granice između žanrova i ustajale definicije onoga što muzika može postići.
A ovdje kod nas se uvijek vrte jedna te ista imena, koja se izgleda prenose sa koljena na koljeno,
bez ikakve želje i volje da se proba i čuje nešto novo.
Wake up and smell the coffee people!
zaista vole MUZIKU.
Ja sam odrastao uz oca koji je što se tiče muzike fanatik kao i ja i uspješno je prenijeo tu ljubav
prema muzici na mene. Sjećam se da sam se još kao dijete upoznao sa antologijskim stvarima
kao što su Dylan, Beatlesi, Stonesi, Zeppelini itd. Međutim moj otac nije ostao u 70-tim što
se tiče muzike nego je i 80-tih nastavio istraživati nove, dobre stvari. Duže vrijeme je bio
pretplatnik tadašnjeg popularnog Engleskog muzičkog sedmičnjaka Record Mirror i kroz njega
se upoznao sa imenima kao Smiths, Cocteau Twins ili New Order. Još se sjećam njegovog maksi
singla Blue Monday od New Ordera. Produženi miks pjesme koji mi je zvučao kao da dolazi iz
drugog univerzuma. Ploče je redovno nabavljao iz Engleske, jer kod nas su licencna izdanja debelo
kasnila. I volio je poslušati sve što mu je zvučalo dobro. Bio to rock, pop, electro ili new wave.
Volio je i voli muziku, baš kao što je danas i ja volim. I danas dan se obožava zavući u moju sobu,
poslušati ono što ja danas slušam, pročitati magazine koje ja danas pratim.
Ponekad se oduševi, ponekad uputi neku dobronamjernu kritiku, ali i dalje se u njemu vidi ona
stara ljubav i oduševljenje.
Ja volim muziku jer u meni izaziva duboke emocije, jer ima moć da transformiše, uzdigne i oplemeni.
Istinski fan muzike ne poznaje granice, ne razdvaja po žanrovima, ne sluša muziku zbog životnog stila
ili filozofije, sluša muziku zbog nje same. Može da razdvoji muziku od mita ili lika. Danas se od likova
kao što su Jim Morrison, Kurt Cobain ili Jimi Hendrix prave svetci i slavi se njihova način života, a muzika
ostaje gotovo kao nešto sporedno. I to kanoniziranje rock muzike je ono što joj najviše šteti. Što se misli
da se nekada mnogo bolje sviralo, a ne gleda se niti zaista sluša kako se svira danas. Što postoje mnogi
koji žive u prošlosti i ne žele ni da čuju za sadašnjost.
A postoji čitav muzički univerzum koji čeka da se otkrije i što je najbolje zbog interneta nikada nije
bilo lakše baciti ti se u istragu. Postoje mnoge stvari i iz prošlosti koje zbog mnogo razvikanijih imena
nisu mogle doći u prvi plan, a danas se revaloriziraju i stavljaju na mjesto koje zaslužuju.
A da ne spominjemo sjajne nove izvođače i bendove koji se svakodnevno pojavljuju i koji i potpuno
ruše granice između žanrova i ustajale definicije onoga što muzika može postići.
A ovdje kod nas se uvijek vrte jedna te ista imena, koja se izgleda prenose sa koljena na koljeno,
bez ikakve želje i volje da se proba i čuje nešto novo.
Wake up and smell the coffee people!
- dr.Gonzo
#125 Re: da li rock and roll izumire?
RNR kultura je davno dozivjela svoj vrhunac. Cak je i sedamdesetim dominirala reciklaza ideja iz sezdesetih. Pokret je davno dozivio vrhunac, sto ne znaci da i poslije toga nije bilo dobrih bendova. Bilo je, i bice.
Ono sto je sezdesetih godina bio rnr, devedesetih godina je bila elektronska muzka. Mada je i vrijeme ravea proslo (doduse, kod nas nikad nije ni stiglo). Zanima me sta ce biti sljedece, ali slabo sta je na vidiku. U svakom slucaju, cini mi se da je pred nama vrijeme eksperimentisanja. Sigurno ce biti kvalitetne muzika, ali tesko da cemo vidjeti neki masovni pokret.
Evo jedne od mene, druga polovina ovog jama je suho zlato:
Ono sto je sezdesetih godina bio rnr, devedesetih godina je bila elektronska muzka. Mada je i vrijeme ravea proslo (doduse, kod nas nikad nije ni stiglo). Zanima me sta ce biti sljedece, ali slabo sta je na vidiku. U svakom slucaju, cini mi se da je pred nama vrijeme eksperimentisanja. Sigurno ce biti kvalitetne muzika, ali tesko da cemo vidjeti neki masovni pokret.
Evo jedne od mene, druga polovina ovog jama je suho zlato: