Ulica: Čarli Čaplina 39
-
rikardoreis
e, jbg sad, mog'o si i u UN otici da ti dodaju neku drzavu, ako si ijednu zaboravio
..jos bolje u FIFU..ona ima vise clanica 
-
rikardoreis
jesi, jebem ti Andaluzijucyprus wrote:Pa jesam li pogodio išta?rikardoreis wrote:e, jbg sad, mog'o si i u UN otici da ti dodaju neku drzavu, ako si ijednu zaboravio..jos bolje u FIFU..ona ima vise clanica
Azer...
- cyprus
Hehe, znao sam da je nešto blizu Armena.rikardoreis wrote:jesi, jebem ti Andaluzijucyprus wrote:Pa jesam li pogodio išta?rikardoreis wrote:e, jbg sad, mog'o si i u UN otici da ti dodaju neku drzavu, ako si ijednu zaboravio..jos bolje u FIFU..ona ima vise clanica
i guglanje
![]()
Azer...
-
rikardoreis
e, ne znas glavne gradove

-
rikardoreis
e, provjerim nekad, kad te uhvatim bez neta...i kad dodjem na grcki dio Kipracyprus wrote:Znam i to.rikardoreis wrote:e, ne znas glavne gradove![]()
![]()
- cyprus
Ma slobodno provjeravaj. A što se tiče lokacije, može i turski dio dio Kipra.rikardoreis wrote:e, provjerim nekad, kad te uhvatim bez neta...i kad dodjem na grcki dio Kipracyprus wrote:Znam i to.rikardoreis wrote:e, ne znas glavne gradove![]()
![]()
-
rikardoreis
nemoj, sine, 'vamo...vrag ce te odnijet..puno vehabijacyprus wrote:Ma slobodno provjeravaj. A što se tiče lokacije, može i turski dio dio Kipra.rikardoreis wrote:e, provjerim nekad, kad te uhvatim bez neta...i kad dodjem na grcki dio Kipracyprus wrote: Znam i to.![]()
![]()
-
Bajrin najmladji
Pravo dobar onaj keks petit buare što ga kupismo u granapu u Ulici Alifakovac.
- Dirty Harry
Ovo je u Hrvatskoj ...pici wrote:nema veze sa temom al kad smo kod imena i prezimena zaista prednjačimo u svemu![]()
IZVADAK IZ TEL. IMENIKA
Provjereno-stvarno postoje
BEČAR ŠAHDO
GEGIĆ GEGA
ČIKA ĐORĐE
HADŽIDERVIŠAGIĆ DŽEZBEDARA
LEŠINA VESELA
MAMUTI SELIM
DEGEN ERIKA
ĐOKOVIĆ KITICA
ŠĆEPANOVIĆ KITA
BISER ŠERIF
ZLOĆO MLAĐI
ČETNIK OJDANA
SILOV ANNA
PIŠA KATICA
JAJALO PILE
FUKSA MIRA
RADI ĐON
ALIMI NAĐI
KLISKA MICA
GUZI DRAGA
ŠTAKOR IVAN-TARZAN
ŠUPAK RADOVAN
CURI ĐON
BILALI NEBI
MOŠNJA-ŠKARE LORENA
CERVENI MERCEDES
TIKVINA JAGODA
RAZBOJNIKOV SPAS
KENJAR ISMET
- Neelix
a aleja Kita Telera i Dilan Doga čikmaArslan wrote:obavezno dodati i trg Prof. Okultisa i ulica Zalosne Sove!bosmen wrote:Ja bih glavnu ulicu u Sarajevu predio u Ulica Zgora teneja i Cike,vjernog mu pratica
-
Sarafcina
danas wrote:a kao u sarajevu se sve pise u originalu...![]()
![]()
ma pusti jezicke cistunce... Vuk je bio pametan insan...
haj nek probaju napisati ime ciji je original u svedskom jeziku...pa pojma nemamo ni kako se cita i onda ga jos stavimo u padeze... nece ni svedjani yznati o cemu se radi
-
Sarafcina
a tek njemacka?verni wrote:Ba¹ me zanima, ako bi se dr¾ali pravila "pi¹i kako èita¹", za¹to onda svakodnevno pi¹emo i izgovaramo London, Pariz, Napulj i sl?
zato sto mi rijeci stranog porijekla prilagodjavamo sebi
da vidis na sta moje ime lici kad ga englez procita
-
sulesavic
#119 Re: Ulica: Èarli Èaplina 39
A ¹ta je rekao Johann Christoph Adelung?striker wrote:"Pi¹i kao ¹to govori¹ i èitaj kao ¹to je napisano".united bosnae wrote:"Citaj kao sto pise, pisi kao sto citas".
Dva veka Vuka
-
bl4ever
#120 Re: Carli
tako je, a uz to je i Shqiptar i prezivao se Chapljini... a za one koji ne znaju, u Srbiji je cirilica zvanicno pismo, te se ne moze napisati izvorno ovo sto je nepoznati autor podmetnuo, kao ni u Grckoj itd., odmnosno, kao sto se ni u Nnjemackoj, Engleskoj i koje-kuda ne moze napisati nista od nasih slova sa kvakicama...71440 wrote:Ja sam cuo da je Carli Caplin iz CAPLJINE.
-
Nabildana_Baba
Jedini problem koji ja vidim je da nisu deklinirani i ime i prezime, pa pise Carli Caplina umjesto Carlija Caplina. Btw, sto to Srbija ne bi mogla dati ime nekoj svojoj ulici po imenu slavnog komicara?
- Jara
#122 Re: Ulica: Čarli Čaplina 39
sulesavic wrote:A šta je rekao Johann Christoph Adelung?striker wrote:"Piši kao što govoriš i čitaj kao što je napisano".united bosnae wrote:"Citaj kao sto pise, pisi kao sto citas".
Dva veka Vuka
Samo što je Vuk, za razliku od njega, to primijenio u praksi.
- Jara
#123 Re: Carli
Č.Č. je Rom, ko zna kako mu se ime izgovara u originalubl4ever wrote:tako je, a uz to je i Shqiptar i prezivao se Chapljini... a za one koji ne znaju, u Srbiji je cirilica zvanicno pismo, te se ne moze napisati izvorno ovo sto je nepoznati autor podmetnuo, kao ni u Grckoj itd., odmnosno, kao sto se ni u Nnjemackoj, Engleskoj i koje-kuda ne moze napisati nista od nasih slova sa kvakicama...71440 wrote:Ja sam cuo da je Carli Caplin iz CAPLJINE.
-
basta sljezove boje
nije ulica vec bulevarJara wrote:U Parizu (Parisu) se naziv jedne ulice izgovara Osman a piše Hausmann
Kako li se čita Osman?
![]()
dobio ime po cuvenom arhitekti, urbanisti Baronu Hausmannu. Francuzi citaju strana imena i prezimena po svojim pravilima, pa je cak i Berlin [Berlen] a n - nazalirano. U Alzasu i Loreni i danas vecina ima prezimena njemackog porijekla