ne govorim ja za tu pjesmu, naravno da ima debilizama, ali forumasi koliko vidim traze dlaku u jajetu kod hrpu drugih pjesama.roki wrote:svaka pijesma je dobra kod koje rijeci imaju nekog smisla inisu nabacane da bi se samo rimovele.Neelix wrote:zanima me sta valja po vasim kriterijima, ovdje ljudi fakat previse zanovijetaju : ?
Sta ti iz pjesme babo babuka ne skidaj ga sa oluka mozes nauciti,osjetiti,poistovjetiti se.
Zamisli da sina koncertu i da pjevas ovu pjesmu.Uhvatio bi se u njenom debilizmu.
Najdebilniji stihovi ikad
Moderator: _BataZiv_0809
- Neelix
-
rihakm
Slazem se !Neelix wrote:ne govorim ja za tu pjesmu, naravno da ima debilizama, ali forumasi koliko vidim traze dlaku u jajetu kod hrpu drugih pjesama.roki wrote:svaka pijesma je dobra kod koje rijeci imaju nekog smisla inisu nabacane da bi se samo rimovele.Neelix wrote:zanima me sta valja po vasim kriterijima, ovdje ljudi fakat previse zanovijetaju : ?
Sta ti iz pjesme babo babuka ne skidaj ga sa oluka mozes nauciti,osjetiti,poistovjetiti se.
Zamisli da sina koncertu i da pjevas ovu pjesmu.Uhvatio bi se u njenom debilizmu.
- atko
O tome i ja pokusavam da govorim.. ali tesko je ovoj ironicnoj masi bilo sta reci...rihakm wrote:Slazem se !Neelix wrote:ne govorim ja za tu pjesmu, naravno da ima debilizama, ali forumasi koliko vidim traze dlaku u jajetu kod hrpu drugih pjesama.roki wrote: svaka pijesma je dobra kod koje rijeci imaju nekog smisla inisu nabacane da bi se samo rimovele.
- darius_maximus
Ne znam, mislim da se malo pretjeruje, iako je vecina tekstova ovdje fakat odron, Olivera i CJ sam pokusao izvuci, jer su stvarno, po meni, dobre pjesme...
A sto se tice pjesme "Bolje biti pijan...", meni su stihovi razumljivi, ali ljudi i ukusi su razliciti...
A sto se tice pjesme "Bolje biti pijan...", meni su stihovi razumljivi, ali ljudi i ukusi su razliciti...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
prica mi jaran iz prve ruke da je to u stvari trebalo da bude "...ko kurac u pizdi"Neelix wrote:sve merlinove pjesme![]()
npr
nocas sam u krizi ko toranj u pizi![]()
ljubav nije paradajz
rekla je nije to zub, to mnogo nace zaboli i ne prestaje![]()
![]()
![]()
...za ljubav su potrebni mishichi...![]()
...ima toga, dok mi padne na pamet
-
MUNAFIK
haha jarane Nelix ti imas ozbiljnih problema sa merlinom mozda i nije smjesno ali ja se smijem, ti si opterecen covjek, grijesim odavno preopterecen, sanjas li ti Merlina hahahahahakarabaja-x wrote:prica mi jaran iz prve ruke da je to u stvari trebalo da bude "...ko kurac u pizdi"Neelix wrote:sve merlinove pjesme![]()
npr
nocas sam u krizi ko toranj u pizi![]()
ljubav nije paradajz
rekla je nije to zub, to mnogo nace zaboli i ne prestaje![]()
![]()
![]()
...za ljubav su potrebni mishichi...![]()
...ima toga, dok mi padne na pamet
-
silence_is_sexy
"Lucky that my breasts
Are small and humble
So you don't confuse
Them with mountains"
Shakira, Whenever, Wherever
jebote koje ludilo
"Coast to coast
L.A. to Chicago"
Sade, Smooth Operator
sade super pjeva al' joj geografija ne ide nikako...
“My hump, my hump, my hump, my hump, my hump,
My hump, my hump, my hump, my lovely lady lumps.”
Black Eyed Peas, My Humps
"I'm as serious as cancer,
When I say Rhythm is a Dancer."
Snap, Rhythm Is A Dancer
da ne povjerujes
+ digresija (ne mogu da odolim...)
Are small and humble
So you don't confuse
Them with mountains"
Shakira, Whenever, Wherever
jebote koje ludilo
"Coast to coast
L.A. to Chicago"
Sade, Smooth Operator
sade super pjeva al' joj geografija ne ide nikako...
“My hump, my hump, my hump, my hump, my hump,
My hump, my hump, my hump, my lovely lady lumps.”
Black Eyed Peas, My Humps
"I'm as serious as cancer,
When I say Rhythm is a Dancer."
Snap, Rhythm Is A Dancer
da ne povjerujes
+ digresija (ne mogu da odolim...)
oba m. i s., obaju, obama; u ž. rodu obe, obeju, obema (ek.), obje i obije, obiju, objema (ijek.); u primeni se dopunjava sa obojica za m. osobe, oboje za živa bića (za muško i žensko ili uz im. tipa pilad i pilići) i za apstr. pojmove ("oboje mu je na umu, posao i kuća"), oboji, -e, -a (uz imenice u mn., npr. oboji svatovi, oboje čarape); u istom zn. (stilski nešto pojačanom) i var. obadva, obadv(ij)e, obadvojica, obadvoje, obadvoji; primena i gram. promena (za obe varijante) kao dva, dvojica, dvoje, dvoji (v.)roki wrote: obadvojica-ispada da ih je cetvero
pravilno je ili oba ili obojica
dodatno sam sad provjerio u pravopisu![]()
- GODZZILA
dawn_upon_dawn wrote:Evo Dugmeta, jer je Brega fakat mislio da je pjesnika pisao je vecinu tekstova
Da sam pekar, Ciribilibela i Hajdemo u planine se podrazumijevaju
![]()
AKO MOZES ZABORAVI
gdje da krenes u ovo strasno doba
nemas gdje
sama u tom haljetku
cirkuske jahacice![]()
......
kao haljina
kada se rasiva
ej ma porodi me
kao srna na snijegu
i zaboravi ako mozes
zaboravi
zaboravi ako mozes
.....
idi pod laznim imenom
idi i putuj sjeverom
ili porodi me kao srna na snijegu e hebi ga vala:D
onda:
STA IMA NOVO
meni je uvijek trebao
neko da te samo zaboravim(valjda samo da te zaboravim, al pjesnicka sloboda)
pozlata na sivilu
poljupci ko u bunilu
pored mene zene marsiraju
korak il dva
i brzo nestaju
a cipele me stare zuljaju
...
ej sta ima novo kod tebe
jedno te isto kod mene
i uvijek je bilo
isto ludilo (x2)
al ova mi je medju najjacim
MENI SE NE SPAVA
Šiznuću.
Evo svisnuću,
Eksplodiraću.
Što te nema?
Duga noć
Hladna zima,
Depresivna.
Što te nema?
Miriše snijeg, miriše.
Noćas umrijeću.
Evo vrištaću,
Noćas abortiraću.
Što te nema?
Javi se.
Teško mi je,
Loše mi je,
Što te nema?
Miriše snijeg, o, o miriše...
Meni se ne spava,
Ne budi blesava,
Daj, dođi mi doveče,
Ne budi mi goveče.
Doj doveče, doveče.
Fakat si kriza.
Nisam neki fan Bijelog Dugmeta,al moram ovo prokomentarisati.
Sve pjesme su furka i provale sarajevskih klosara.Pitaj nekog ko razumije to abortiracu,srna u snjegu i slicno..
Pozdrav
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ijao duboko se izvinjavam sto sam se ogrijesila o neprocjenjivo vrijednu, ingenioznu te liricno, lingvisticki i humano neprocjenjivu klosarsku vjestinu lakog ali ipak tako nepogrjesivo srcu bliskog stihoklepstva. nadam se da ce mi mitski duh sarajevskih ulica ciji je brega bog i simbol oprostiti na niskom pokusaju da pretpostavim zdrav razum nepokornoj spojnici srca.
cheers
cheers
- GODZZILA
Normala.dawn_upon_dawn wrote:ijao duboko se izvinjavam sto sam se ogrijesila o neprocjenjivo vrijednu, ingenioznu te liricno, lingvisticki i humano neprocjenjivu klosarsku vjestinu lakog ali ipak tako nepogrjesivo srcu bliskog stihoklepstva. nadam se da ce mi mitski duh sarajevskih ulica ciji je brega bog i simbol oprostiti na niskom pokusaju da pretpostavim zdrav razum nepokornoj spojnici srca.
cheers
Desi se,tatinim curicama.
- GODZZILA
Normala.dawn_upon_dawn wrote:ijao duboko se izvinjavam sto sam se ogrijesila o neprocjenjivo vrijednu, ingenioznu te liricno, lingvisticki i humano neprocjenjivu klosarsku vjestinu lakog ali ipak tako nepogrjesivo srcu bliskog stihoklepstva. nadam se da ce mi mitski duh sarajevskih ulica ciji je brega bog i simbol oprostiti na niskom pokusaju da pretpostavim zdrav razum nepokornoj spojnici srca.
cheers
Desi se,tatinim curicama.
- GODZZILA
Vjeruj da cu te poslusat.Radi takvih ko ti sam i isao na njegov koncert.RIZVA wrote:ti imas bas, poljepi sve bregine postere po sobi i drkaj na njega ako ti je on toliki idol
A bilo nas je 80 000(hiljada).A takvih ko ti ja naprste nabrojim.
- GODZZILA
Meni slag da ga vidim,i to samo takav sa okupljenim bijelim dugmetom....RIZVA wrote:svaka cast bas ste napredni, znas koliko zaboli bregu ta informacija njemu je samo cilj pokupiti slag sa torte ko i svim pjevacima
Pare su prolazne,ostajes i postajes kulturno bogatiji.