Papci sa SFF akreditacijama vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

hocu i ja jednu

hocu
23
21%
necu
53
47%
samo cetvrtkom
36
32%

Total votes: 112

Tesssa

Post by Tesssa »

doduse... :D
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:hebo to nego, veceras na prenosu "glamuroznog" crvenog tepiha kaze voditeljica: sad pocinje premjera filma "Tesko je biti film" :lol: :lol:

a haljna joj iz Bagatele :D ili ako nije, jao tuge platiti vise vecernju haljinu koja izgleda ko da jeste iz d.o.o. Dzaba :D

FTV :thumbup: genijalni pokrovitelji :D
et' vidis :roll: a mogli su fino mene uzet da Hin to vodim, ja imam bolju haljinu :D :D
Edin H.

Post by Edin H. »

A zasto ne nositi akreditaciju kada se trebe, ali nevidjeno loze na istu :oops:
Jara

Post by Jara »

A joooj :lol: kol'ko buke ni oko šta :-) Pa šta ako ima ufuranih zbog akreditacija? :-?
Btw, SFF je bio šarmantniji ( i originalniji) bez red karpita ... sad se pravo otelo :D Ako nekog raduje i to, pa šta... :D
Edin H.

Post by Edin H. »

stochar wrote:
Edin H. wrote:A zasto ne nositi akreditaciju kada se trebe, ali nevidjeno loze na istu :oops:
a zashto je onda i trebe nose?
Naredjenje odozgo :oops:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Phia wrote:Juče u autobusu sjedi lik sa akreditacijom oko vrata.Stavio je valjda kad je izašao iz kuće u Vogošći, za svaki slučaj ako ko priupita za nju, pa ja. :D
mozda se s njom moze voziti po Sarajevu za vrijeme trajanja SFF besplatno, ima to na nekim festivalima
Phia

Post by Phia »

basta sljezove boje wrote:
Phia wrote:Juče u autobusu sjedi lik sa akreditacijom oko vrata.Stavio je valjda kad je izašao iz kuće u Vogošći, za svaki slučaj ako ko priupita za nju, pa ja. :D
mozda se s njom moze voziti po Sarajevu za vrijeme trajanja SFF besplatno, ima to na nekim festivalima
Što li ja onu svoju mjesečnu iskaznicu ne okačih oko vrata.Pih. :D
Edin H.

Post by Edin H. »

stochar wrote:
Edin H. wrote:
stochar wrote: a zashto je onda i trebe nose?
Naredjenje odozgo :oops:
odo' ja javit u shtab...

Nadam se da su prihvatili :roll:

Posto su lazne akreditacije na crnom trzistu?
Vjerujem da se treba gutu izvaliti :shock:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stochar wrote:
Phia wrote:
basta sljezove boje wrote: mozda se s njom moze voziti po Sarajevu za vrijeme trajanja SFF besplatno, ima to na nekim festivalima
i ja neshto kontam, okachiti mjesechnu od Grasa, kreditnu i debitnu karticu (nikad ne znash ka' ce zatrebati, neka je oko vrata) i naravno okachiti lichnu kartu koja takodjer vazda za neshto treba. vozachku nemam, ali da i9mam okachio bih je skupa sa saobracajnom i svim nabrojanim. naravno, sve na crveni okovratnik, ili neki fluorescentni da se bolje vidi.

dacu ti ja svoj ultra narandzasti ARGETA...a ti mni svoj proslogodisnji SFF...
hammerhead

Post by hammerhead »

jel ono i seve imala akreditaciju oko sisa...pardon vrata :-)
basta sljezove boje

stochar wrote:
Phia wrote:
basta sljezove boje wrote: mozda se s njom moze voziti po Sarajevu za vrijeme trajanja SFF besplatno, ima to na nekim festivalima
i ja neshto kontam, okachiti mjesechnu od Grasa, kreditnu i debitnu karticu (nikad ne znash ka' ce zatrebati, neka je oko vrata) i naravno okachiti lichnu kartu koja takodjer vazda za neshto treba. vozachku nemam, ali da i9mam okachio bih je skupa sa saobracajnom i svim nabrojanim. naravno, sve na crveni okovratnik, ili neki fluorescentni da se bolje vidi.
podsjecas na dijete koje samo leti avionom :lol:
atko

Post by atko »

Ako mogu da priupitam pokretaca teme?

Recimo da su mnogi nosioci SFF akreditacija papci...

Mene zanima sta to tacno tebe toliko iritira, jeli oni idu i udaraju klempe tim akreditacijama?

Pitam fakat najozbiljnije. Misim moze neko nosati sta hoce oko vrata i zbog toga se osjecati manje ili vise vaznim ali sto bi to mene bilo briga?

Zar ti nije jasno da je to politika SFF-a? Da bude sve oznaceno etiektom SFF dokt isti traje, gdje god se okrenes, plakati, reklame, akreditacije... znaci pokusava se nametnuti atmosfera SFF u cijelom gradu. Mozda se prwevise izvjestaceno to pokusava napraviti ali meni je draza i takva manifestacija nego korida u Cevljanovicima ;)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Meni su veci papci oni sto me za malo dva puta danas ne udarise, i jos mi jedan mamu spomenu iz auta (kroz prozor) jer sam prelazio na pjesackom... A za Boga miloga covjeku se zurilo! I jos imao na passatu oznaku SFF-a :oops:

Qrci se policija, qrci se sve i jedna karina u drzavi koja ima priliku da ima nekakvu pratnju, sad su iznad zakona i auta sa oznakom SFF... Aferim.
basta sljezove boje

atko wrote:Mozda se prwevise izvjestaceno to pokusava napraviti ali meni je draza i takva manifestacija nego korida u Cevljanovicima ;)
Cevljanovici zakon, i Gornji i Donji 8-)

BULL-FIGHTING, BOSNIAN STYLE

What I saw in Cevljanovici, a village about an hour north of Sarajevo, proves to me that bulls have much more sense than humans. If only the Spanish and Mexican bulls were so lucky as to fight each other, instead of humans, and if only humans would fight like these bulls (if fight they must), what a better world it would be.

There's a tradition going way back, where owners raise and train bulls to fight each other in an event called a "korida." These bullfights are staged in the context of a country fair ("teferic"), in the midst of a crowded scene of tents where people consume much meat and drink while listening to country-eastern music, stalls where other people sell all kinds of goods -- bootlegged cds, clothing, houseware, cigarettes, etc, and still other people dance the kolo to live music all day, rain or shine.

I drove up to Cevljanovici with some friends to take in that scene. It was a place of meat -- live, dead, and cooked. Workers were carrying lamb carcasses to and fro, roasting them on a turning spit, and burly butchermen hacked them up with knives and axes, selling portions by the kilo to hungry visitors from near and far. Families spread out picnic blankets on the hillsides and took in the action. People ate lamb and bread with their hands; not a fork was in sight.

The event was opened by the laying of memorial wreathes at a statue commemorating fallen defenders of Bosnia from the recent war. People then laid a wreathe at a nearby monument to fallen Partisans from World War II. The announcer explained, "...because, in some way, both wars were a fight against fascism." End of politics.

Pretty soon a duo started playing into a p.a. system in the field, and a few dancers took up the kolo. After a while there were hundreds, and the dancing continued throughout the subsequent thunderstorm.

Loud music pounded from the tents. Slinky folksingers were accompanied by accordions, synthesizers, a huge Bosnian saz, and a fiddler holding an obligatory cigarette in his bowing hand. They were performing an archaic, high-energy kind of music not heard much in the cities, more in the small towns and villages east of Tuzla. Some sang along, and others ate or drank along. All left the worries of unemployment, love, low pensions, return and reconstruction, politics, and survival behind. There were a couple of politicians present, but for once, they didn't dominate the scene.

Later in the afternoon, at one end of the field, the Korida began. Crews led their bulls to the ring. The bulls would butt heads or just push against each other. Each fight took about 10 to 15 minutes. Some bulls needed to be prompted to fight. There was no blood or gore. The bulls have horns, but they didn't use them. The fights weren't very exciting. Once in a while a bull would look up as if to say, "Why the hell are we doing this?" One pair even refused to fight at all. In each fight, eventually one bull would give up and run or walk away. Then the other bull would be declared the winner.

A friend told me the bulls usually aren't killed in a fight. One time a bull was killed, and the owner held a dzenaza (the word for a Muslim funeral), and 700 people attended it.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

atko wrote:
Mene zanima sta to tacno tebe toliko iritira, jeli oni idu i udaraju klempe tim akreditacijama?
isto kao i UN uposlenici...i SFOR radnici...

kurce se tim akreditacijama i mimo radnog mjesta i vremena kao da su boga za Y ufatili sto tamo rade...

btw, kad nam smeta svasta nesto, sto nam ne bi smetalo i ovo? :D
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

ma pustite ljude da se bar s vremena na vrijeme osjecaju kao dio neceg sto se cini bitno... bar s vremena na vrijeme je pojedincima data sansa da pobjegnu od svoje (vogoscanske?) svakodnevnice... ako ce nekome ta akreditacija oko vrata pomoci da povrati svom zivotu malo digniteta i dati bar malo znacaja... bujrum... od srca svima sve najbolje... Image
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

iskreno, nije lose vidjeti grad oko 2-3 ujutro da je pun ljudi, jer je festival. Samo jel tim ljudima potreban festival da bi zivili i hodali? Kad festival prodje grad umre isto ko da nema zive duse ..Jel do nas koji se jezimo na ono biti vidjen, jer ljudi imaju te akreditacije, ili je grad pun tokom festivala, pa nam treba biti drago da imamo neki dogadjaj?
vaca

Post by vaca »

karanana wrote:Cijeli festival i sve oko njega me pravo nervira. Kofrtanje, niko kao oni koji imaju karte, koji idu na premijere, koji idu na partije. Uh, misle da su krema sa postanskog broja 90210. A u biti SFF je jedan precijenjeni regionalni vasar filmova iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Srbije.... a tako je napuhan kao da je dodjela oskara. Pravi ljubitelj filma nece otici i sjesti sa 2000 ljudi da gleda i uziva u filmu dok desetine ljudi tipkaju poruke, pricaju, kaslju i generalno se kurce i dignu glave da bi bili vidjeni da sjede na premijeri. Ma pravi seoski vasar. Pravi ljubitelj filma ce otici u manje kino ili rentati DVD i uzivati u tom filmu.
Moj utisak se ne podudara sa gore citiranim postom. Mislim da je (barem ove godine) festival odlicno organizovan. Ja sam, doduse pogledala samo jedan film na open-airu, film je bio SJAJAN (Irina Palm), zvuk, slika, publika, organizacija....svaka cast!!!! :-D
Indie88

Post by Indie88 »

karanana wrote:Cijeli festival i sve oko njega me pravo nervira. Kofrtanje, niko kao oni koji imaju karte, koji idu na premijere, koji idu na partije. Uh, misle da su krema sa postanskog broja 90210. A u biti SFF je jedan precijenjeni regionalni vasar filmova iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Srbije.... a tako je napuhan kao da je dodjela oskara. Pravi ljubitelj filma nece otici i sjesti sa 2000 ljudi da gleda i uziva u filmu dok desetine ljudi tipkaju poruke, pricaju, kaslju i generalno se kurce i dignu glave da bi bili vidjeni da sjede na premijeri. Ma pravi seoski vasar. Pravi ljubitelj filma ce otici u manje kino ili rentati DVD i uzivati u tom filmu.
Mogu li samo znati zasto je SFF jedan precijenjeni filmski festifal sa regionalnim filmovima. Ti mislis da se filmovi proizvode samo u Americi, a da je ovo druga liga. Nema ti mozda Adama Sandlera, Supermana i jos kojekakvih sranja. Eh pa nije sve bas tako, filmovi koji dolaze na ovaj festival se prave radi umjetnosti, a ne radi zarade kao u SAD-u. A sta ti ja mogu ako ti to ne kontas.

Idi gledaj Juliu Roberts i slicna sranja.
neshto

Post by neshto »

Indie88 wrote:
Mogu li samo znati zasto je SFF jedan precijenjeni filmski festifal sa regionalnim filmovima. Ti mislis da se filmovi proizvode samo u Americi, a da je ovo druga liga. Nema ti mozda Adama Sandlera, Supermana i jos kojekakvih sranja. Eh pa nije sve bas tako, filmovi koji dolaze na ovaj festival se prave radi umjetnosti, a ne radi zarade kao u SAD-u. A sta ti ja mogu ako ti to ne kontas.

Idi gledaj Juliu Roberts i slicna sranja.
a zbog čega se pravi SFF?
zbog umjetnosti ili zarade?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

neshto wrote: a zbog èega se pravi SFF?
zbog umjetnosti ili zarade?
kao pokaz da mi nismo 100% Pink, Alfa, OSM, DM, Vogo¹æa i sl... Cilj je pokazati da smo ako ni¹ta - 98% takvi...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kad sam kupovao karte nisam upozored da je film promijenjen da je barem

cijena manja za marku čovjek bi bio sretniji

a osoba koja radi na prodaji karata nema pojma ni o čemu

tipična bosnastovština... :(
Sir_Lancelot

Post by Sir_Lancelot »

Papci su djeca u dusi. :-)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

komi wrote: tipièna bosnastov¹tina... :(
Bo¹njakluk... "©to se ba sekira¹... Saburli... Jebo film, jebo markicu..." :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ztluhcs wrote:
komi wrote: tipična bosnastovština... :(
Bošnjakluk... "Što se ba sekiraš... Saburli... Jebo film, jebo markicu..." :D
I ona nenadjebiva: "Jest da je lopov, al' je nas!"
Post Reply