Hamdo Katica pakuje kofere

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

debela

Post by debela »

Semiramida wrote:
debela wrote:semiramida, sega si na kvadrat. neka ja lupam i jos se dicim tim :D ali je poenta da ti prica na koju sam reagovala ne stoji.
kontam ja da ti je lijepo u telekomu i da se gace tresu od mogucnosti da dobijes nogu sa dozivotnog posla ali, jebiga, to je zivot.
Hehehehe, znači Telekom brane samo oni koji u njemu rade? :D
(Ili im tatice, amidže i tetke rade u Telekomu.)
I svi se "mi" tresemo od straha šta će biti kad "švabo" dođe.

Bravo debela! :D
Evo te pozdravljaju "telekomovci"!
otpozdrav i svima vama. ja sam sa telekomom jos i zadovoljna u poredjenju sa drugim ljudima. samo ne volim brate kad se daju informacije koje nisu tacne.
kustah

Post by kustah »

Eshek wrote:
T-Mobil (ili neki drugi) će upravo unaprijeđivanjem infrastrukture i boljom uslugom doći do monopola, proširivanja tržišta i uklanjanja konkurencije!
Aha! Dat ce ti 1-800 broj za "service support" a onda ces biti "na cekanju"
pola sata. Dali imas mozda bolju uslugu u danasnjim bankama u odnosu
na banke od prije rata. Duboko sumnjam. Da nece mozda uvesti 3G u BiH?
U zemlji gdje je manje od 500BAM prosjeka plata.

Sjecam se kada je bila ZOI 84, Energoinvest i Nikola Tesla iz Zagreba (danas je
ta firma pod Ericsson) pokusavale da prodaju ISDN centralu tadasnjem PTT.
To je bila 1984, Znam pouzdano da, Call Forwarding i Call Waiting nije ni
postojao u SAD. Mozda je bizarno, ali samo zelim reci da prica o nekom
boljoj usluzi je suplja, vise marketinga i vise reklama za nove usluge i
servise da bi uzeli vise love i privukli nove pretplatnike da, uslugu, sigurno ne.

Ja nemam nista sa BH Telekomom, prodaja njegova je politicko pitanje, a
ne tehnicko. Zbog toga ga nebih nikada prodao, niti ostale operatere. U
stvari, ja bih nacionalizirao sve sto je prodato. Nema niti jednog primjera
koji bi mogao posluziti kao pozitivan u onome sto se naziva privatizacija ili
dokapitalizacija.
rundo

Post by rundo »

aaa u tom grmu lezi zec pa sto odma ne kazes kao prvo strom telekom se ne bavi ovim stvarima kao drugo pojma nemas ko su i sta su ljudi iza strom telekoma da znas, i da znas sta su radili u cehi, austriji, njemackoj, ma noge bi im ljubio... mozda si mislio na borisa nemsica iz austria telekoma ? i on je ljudina, al nejse, srbin pa ti smeta...

Jaooo...sto se ti navali na mene?!? Kao prvo, ne znas ni ko sam ni koje nacionalnosti da bi mogao da tvrdis da mi smetaju Srbi. Meni smetaju Kriminalci, Neljudi, Mafijasi bez obzira na to kako se zovu i koje su nacionalnosti...Prihvatam i to da ne nisam strucnjak za ekonomiju, ali tvrdnja da bas nemam pojima ni o cemu...malo me uvrijedila. Nisam nista tvrdio, nego samo iznio jedan od mogucih scenarija privatizacije...gosp. Borisu skidam kapu kao strucnjaku, ali ovdje nije rijec o njemu nego o "strucnjacima" koji sada, trenutno, zare i pale na ovim prostorima i raspolazu imovinom koja pripada svim gradjanima ove zemlje, ukljucujuci tu i sva postene i cestite i Srbe i Hrvate i Bosnjake i Bosance.
Nego, ja tebe (Vas) htjedoh pitati...Odakle se javljas i gdje obitavas?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

rundo wrote:aaa u tom grmu lezi zec pa sto odma ne kazes kao prvo strom telekom se ne bavi ovim stvarima kao drugo pojma nemas ko su i sta su ljudi iza strom telekoma da znas, i da znas sta su radili u cehi, austriji, njemackoj, ma noge bi im ljubio... mozda si mislio na borisa nemsica iz austria telekoma ? i on je ljudina, al nejse, srbin pa ti smeta...

Jaooo...sto se ti navali na mene?!? Kao prvo, ne znas ni ko sam ni koje nacionalnosti da bi mogao da tvrdis da mi smetaju Srbi. Meni smetaju Kriminalci, Neljudi, Mafijasi bez obzira na to kako se zovu i koje su nacionalnosti...Prihvatam i to da ne nisam strucnjak za ekonomiju, ali tvrdnja da bas nemam pojima ni o cemu...malo me uvrijedila. Nisam nista tvrdio, nego samo iznio jedan od mogucih scenarija privatizacije...gosp. Borisu skidam kapu kao strucnjaku, ali ovdje nije rijec o njemu nego o "strucnjacima" koji sada, trenutno, zare i pale na ovim prostorima i raspolazu imovinom koja pripada svim gradjanima ove zemlje, ukljucujuci tu i sva postene i cestite i Srbe i Hrvate i Bosnjake i Bosance.
Nego, ja tebe (Vas) htjedoh pitati...Odakle se javljas i gdje obitavas?
obitavam dje stignem :D ne znam kakve to veze ima :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Image

Nadzorni odbor Hamdu Katicu smjenjuje 31. jula
Prošle sedmice pokušao je dovesti Vladu i javnost u zabludu, govoreći o dva izvještaja o poslovanju, što je potpuno neistinito, tvrdi "Avazov" izvor

Na sjednici koja je predviđena za utorak, 31. juli, Nadzorni odbor "BH Telecoma" smijenit će aktuelnog generalnog direktora ovog javnog preduzeća Hamdu Katicu, potvrđeno je "Dnevnom avazu" u Vladi FBiH, koja je odobrila ovaj nalog Ministarstva prometa i komunikacija, na čijem čelu se nalazi Nail Šećkanović.
Reakcija Vlade je epilog prošlosedmičnog Katicinog istupa, kada je istakao da "neće dati ostavku jer za to nema razloga", te da je "BH Telecom" prošle godine poslovao uspješnije nego u 2005. godini.

Ekonomičnost poslovanja

Sasvim je jasno da se Vlada morala odlučiti na ovaj potez, jer je dovela u pitanje sopstveni autoritet, pošto je već ostavila utisak da nije u stanju smijeniti direktore dva najveća i najprofitabilnija javna preduzeća, "BH Telecoma" i "Elektroprivrede BiH", mada kritikuje njihov rad.
Tim više jer se i Katica prošlosedmičnim javnim istupom pridružio čelnicima EP BiH koji, također, odbijaju podnijeti ostavke, obrazlažući nastojanja za njihovu smjenu "nezakonitim potezima Ministarstva industrije koji vode rasprodaji ovog javnog preduzeća".
- Uz najveću plaću u državnim kompanijama od skoro 12.000 KM, Katica je prošle sedmice pokušao dovesti Vladu i javnost u zabludu, govoreći o neka dva izvještaja o poslovanju, što je potpuno neistinito. Postoji samo jedan izvještaj, prema kojem je i podijeljena dividenda dioničarima, a koji je Vlada na sjednici održanoj 26. aprila ove godine ocijenila lošim - tvrde "Avazovi" izvori u Vladi FBiH.Vlada je tada zaključila da je došlo do pada dobiti, ekonomičnosti poslovanja i rentabilnosti, zatraživši od Nadzornog odbora hitne kadrovske mjere za eliminiranje negativnih učinaka poslovanja.

Pitanje privatizacije

- Pošto Katica nije jedini odgovoran za takvo poslovanje, Nadzornom odboru je data saglasnost da uz njega smijeni i cjelokupnu upravu "BH Telecoma", odnosno šest izvršnih direktora Ibrahima Koludera, Nedžada Rešidbegovića, Nedima Džaferovića, Orhideju Junuzović, Muradifa Husića i Bakira Ćelosmanovića - ističu nadležni za nadzor nad poslovanjem najprofitabilnijeg bh. preduzeća.
Mada to nigdje zvanično nije spomenuto, gotovo je sigurno da Katici u prilog nije išlo i njegovo javno protivljenje mogućoj privatizaciji "BH Telecoma".

A. HADŽIARAPOVIĆ

V.d. direktora "jedan od dva Nedžada"

Nadzorni odbor će, poslije smjene Katice, morati imenovati vršioca dužnosti generalnog direktora "BH Telecoma" na mandat od 60 dana, dok se u međuvremenu ne raspiše javni konkurs za imenovanje na tu poziciju. U ovom trenutku, poziciju v.d. direktora će zauzeti "jedan od dva Nedžada".
U opciji su, a konačna odluka će biti donesena uoči sjednice NO, Nedžad Polić, sadašnji Katicin savjetnik, i Nedžad Rešidbegović, sadašnji izvršni direktor za pružanje GSM usluga. Polić je bio premijer ZDK, a Rešidbegović generalni direktor PTT-a BiH prije pet godina.
Eshek

Post by Eshek »

kustah wrote:Aha! Dat ce ti 1-800 broj za "service support" a onda ces biti "na cekanju"

servise da bi uzeli vise love i privukli nove pretplatnike da, uslugu, sigurno ne.

dokapitalizacija.
Malo ga lupaš... Mnoge zemlje imaju manje prosječne plate od BiH, ali im je minuta MOB<->MOB jeftinija do 10 puta u odnosu na BH Telecom.

A što se tiče odnosa nacionalnalizacije i takvog sistema, sjetiću se nečeg što mi je babo davno rekao: SAMO KITA U TUĐIM RUKAMA RASTE!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Imaju li te zemlje ovakvo ureðenje, aparat i zaostav¹tinu od nekoliko godina rata i 3 struje ko rogovi u vreæi?

Jal meni Telekom uzimao pare, jal mi majmuni uveli porez na "posjedovanje kite" kasnije kad ne bude para od Telekoma meni ne igra nikakvu ulogu...

Veæ æe naæi naèin da mi deru guzove a ja od prodaje Telekoma ni marke + na platu a ni ¾ivotnog kvaliteta poveæanje vidjeti neæu...
Eshek

Post by Eshek »

Dobro, eto, ne slažemo se. Ja bih ga džaba dao, ali jačem igraču sa već uvezanom infrastrukturom. Kao što rekoh, DA LI prodati nije bitno kao KOME prodati...
van Basten

Post by van Basten »

I eto, spakova se Hamdo... zanimljivo da je za v.d direktora postavljen lik koji je prije toga smjenjen sa mjesta direktora nekog odjela u bh telekomu :-)
vanjki

Post by vanjki »

ovdje mogu zavrsiti temu,koju sam postavio prije nekoliko dana.hamdo hvala ti na svemu,cuvaj mi se hamdice! :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
kustah

Post by kustah »

Eshek wrote:
kustah wrote:Aha! Dat ce ti 1-800 broj za "service support" a onda ces biti "na cekanju"

dokapitalizacija.
Malo ga lupaš... Mnoge zemlje imaju manje prosječne plate od BiH, ali im je minuta MOB<->MOB jeftinija do 10 puta u odnosu na BH Telecom.

A što se tiče odnosa nacionalnalizacije i takvog sistema, sjetiću se nečeg što mi je babo davno rekao: SAMO KITA U TUĐIM RUKAMA RASTE!
Generalizacije...,generalizacije i argumenti su dvije razlicite stvari. Koja to
zemlja u Evropi ima manji BNP od BiH, vjerovatno Moldova!

Teorije libida nemaju mjesta u ekonomiji i tehnologiji osim ako iste ne sluze za distribuciju te vrste sadrzaja.

NE TREBA prodati Telecom, i TREBA, nacionalizirati sve sto je prodato!
kustah

Post by kustah »

vanjki wrote:ovdje mogu zavrsiti temu,koju sam postavio prije nekoliko dana.hamdo hvala ti na svemu,cuvaj mi se hamdice! :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Hocemo li ga poceti, slaviti!?
kustah

Post by kustah »

van Basten wrote:I eto, spakova se Hamdo... zanimljivo da je za v.d direktora postavljen lik koji je prije toga smjenjen sa mjesta direktora nekog odjela u bh telekomu :-)
Neki uvazeni i mnogo citirani ekonomista, sa "rezulatima"! :oops:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

@eshek

E jesi eshek...Da ne kazem ahmak...
vanjki

Post by vanjki »

kustah wrote:
vanjki wrote:ovdje mogu zavrsiti temu,koju sam postavio prije nekoliko dana.hamdo hvala ti na svemu,cuvaj mi se hamdice! :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

ma zajebavam se!valjda nikada necemo vidjeti tako nesposobnu osobu u bhtelecomku iako ovaj novi mi nije nesto!!!! ipak mi tu nesto smrdi :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
stachu

Post by stachu »

vanjki wrote:
kustah wrote:

ma zajebavam se!valjda nikada necemo vidjeti tako nesposobnu osobu u bhtelecomku iako ovaj novi mi nije nesto!!!! ipak mi tu nesto smrdi :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Pa normalno da smrdi, kada kod nas nesto nije smrdilo! :D
A znam ko ce postati i novi direktor BHTa, al' necu javno!
vanjki

Post by vanjki »

Znas li na koga ja tipujem jarane moj.Nedzad Polic 100%%%% :D :D :D :x :x :x :x :x
kustah

Post by kustah »

I prva nagrada je otisla: Nedžadu Rešidbegoviću! kao i novi UO i to su svi, v.d.
ako nesto zucnu, lete!

Oslobodjenje mi je draga novina, ali ovo je "smijesan" clanak.

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
Eshek

Post by Eshek »

Citizen-X wrote:@eshek

E jesi eshek...Da ne kazem ahmak...
Pojasni, tokmače dragi :D :D
Eshek

Post by Eshek »

kustah wrote:Generalizacije...,generalizacije i argumenti su dvije razlicite stvari. Koja to
zemlja u Evropi ima manji BNP od BiH, vjerovatno Moldova!

Teorije libida nemaju mjesta u ekonomiji i tehnologiji osim ako iste ne sluze za distribuciju te vrste sadrzaja.

NE TREBA prodati Telecom, i TREBA, nacionalizirati sve sto je prodato!
Nema generalizacija nikakvih, nego samo treba pogledati šta se desilo sa zemljama koje su bile u istoj situaciji. Dalje, nisam govorio samo o Evropi, nego svijetu. U svijetu imaš desetine zemalja sam manjim BNP-om od našeg, ali sa neuporedivo boljom uslogom i daleko povoljnijim cijenama.

Od nacionalizacije nema hajra, osim ako se zakonom predvidi smrtna kazna za korupciju. I sprovodi! A to kod nas neće biti moguće. Kakva nacionalizacija, kakvi bakrači...
kustah

Post by kustah »

Eshek wrote: Nema generalizacije, nego historija. Dalje, nisam govorio samo o Evropi, nego svijetu. U svijetu imaš desetine zemalja sam manjim BNP-om od našeg, ali sa neuporedivo boljom uslogom i daleko povoljnijim cijenama.

Od nacionalizacije nema hajra, osim ako se zakonom predvidi smrtna kazna za korupciju. I sprovodi! A to kod nas neće biti moguće. Kakva nacionalizacija, kakvi bakrači...
Historiji...!?

U cijelom svijetu strukturiranje cijena u avio-saobracaju, telekomunikacijama,
visoko akciznim robama i nekim drugim je u nadleznosti drzave. I, o ovim
cijenama odlucuju politicari, ne ekonomisti i inzenjeri. Gdje novac ide, isto
tako odlucuju politicari odnosno SDA,HDZ i SDS. Zato i jeste sve kako jeste...
Agencija je samo paravan. Tihic rekao, de se oni ne mjesaju u rad Telekoma.
Treba biti lud i idiot pa vijerovati u to. Tako je i sa cijenama i uslugama Telekoma.

Naravno da nece biti nacionalizacije! BiH je "client-state" nasa "vlada" niti
o cemu odlucuje, oni samo proslijedjuju sto im je naredjeno. Hoce li biti
prodat ili ne odluci ce: Ambasadori, Svjetska banka, Medjunarodni monetarni
fond.
no1diego

Post by no1diego »

Jos malo i ode jedna od rijetkih profitabilnih firmi u BiH(a time i pare iz naseg budzeta)u ruke onih kojima je i bilo u interesu da se 90-ih zarati ovdje pa da mogu bud-zasto sve pokupovat!Ljudi slavite odlazak Hamde,jer pobogu on nam nije bio za to da se privatizuje telekom,kako ga samo stid i sram nije :roll: PS. Lik je najskolovaniji Bosanac u oblasti telekomunikacija!

"Vlado", prodaj sve,bit ce koji postotak za racuna u Svici!!!!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

i koliku ce otpremninu dobiti Hamduka? 6 brutto placa?
rundo

Post by rundo »

basta sljezove boje wrote:i koliku ce otpremninu dobiti Hamduka? 6 brutto placa?
:( :( :( ma nije problem koliko ce on dobiti, i njegovi i unuci svih inih ne moraju prsstom da mrdnu a zivjet ce ko begovi...upitaj se, kao i svi Gradjani, koliko ti, vi, mi, neces dobiti...koliko ces kao gradjanin(ka) ove zemlje dugorocno izgubiti...ali kod nas to ocito nema veze...nek komsiji crkne krava, makar se i ja i moji potomci gladni vozali novim Autoputem...makar i na biciklima :sad: :sad: :sad:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

kustah wrote:
Eshek wrote: Nema generalizacije, nego historija. Dalje, nisam govorio samo o Evropi, nego svijetu. U svijetu imaš desetine zemalja sam manjim BNP-om od našeg, ali sa neuporedivo boljom uslogom i daleko povoljnijim cijenama.

Historiji...!?

U cijelom svijetu strukturiranje cijena u avio-saobracaju, telekomunikacijama,
visoko akciznim robama i nekim drugim je u nadleznosti drzave. I, o ovim
cijenama odlucuju politicari, ne ekonomisti i inzenjeri.
Gdje novac ide, isto
tako odlucuju politicari odnosno SDA,HDZ i SDS. Zato i jeste sve kako jeste...
Agencija je samo paravan. Tihic rekao, de se oni ne mjesaju u rad Telekoma.
Treba biti lud i idiot pa vijerovati u to. Tako je i sa cijenama i uslugama Telekoma.

Naravno da nece biti nacionalizacije! BiH je "client-state" nasa "vlada" niti
o cemu odlucuje, oni samo proslijedjuju sto im je naredjeno. Hoce li biti
prodat ili ne odluci ce: Ambasadori, Svjetska banka, Medjunarodni monetarni
fond.
izvini ako cu malo biti grub, samo stvarno odakle ti ove gluposti?

Svasta covjek procita na ovom forumu... :roll: :roll:

u normalnim zemljama cijene odredjuje trziste uz manje ili vece korekcije od strane drzave putem razlicitih mjera ekonomske politike...a i to vrijedi za neke oblasti (subvencije i slicne mjere u poljoprivredi, ribarstvu pa mozda jos nekim oblastima), a nikako u telekomunikacijama, avio-industriji ili ne daj boze na trzistu alkohola i cigareta (ovdje nije rijec o visokim porezima koji nemaju veze sa direktnim formiranjem osnovne cijene kao poreske osnovice).

hajd mi navedi samo jedan primjer normalne drzave gdje drzava odredjuje cijenu avio karata ili npr. minuta u telekom saobracaju.
Post Reply