Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
jugoistocnjak

#101 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by jugoistocnjak »

upala wrote:
jugoistocnjak wrote:
upala wrote: uh intenzivno
hem mlada ne zna za njegovu jaranicu, najpametnije ti je posadi brata ispred sebe i natjeraj ga da progovri o "prijateljstvu" te ga usmjeri na pravi put :D

bas se sjetih svoje muke sto se tice ovih musko zenskih prijateljstava
svog najboljeg jarana poznajem od 9 godine i sve je fino bilo, tralalal dok covjek ne promjeni plocu nakon 12godina i uze mi se upucavat, ganjat, izjavljivat ljubav, ostavi 2 cure u kratkom periodu i ja konacno odlucih da se trsim :D corava posla
i ostadoh bez najboljeg jarana, a ni kasnija iskustva s dr jaranima nisu bas divna i krasna :( :-?
Jesi li ti to zahatarila prijatelju sto se poslije 9 godina mozda zaljubio u tebe? Koliko je tu bilo do njega, vjerovatno ni ti nisi u svemu bila nevinasce. Trebala si to sasjeci u povoju i vjerovatno bi se covjek na vrijeme ohaviz'o.
Ja u principu ne vjerujem u intenzivna musko-zenska prijateljstva. To se zna vrlo ruzno zavrsiti.

pa mora cura biti kriva pa kako god okrenes
posto su moje namjere uvijek bile ciste :D ja bijah slijepa pored ociju
sto bi rekli kasno marko na kosovo stize

sad ozbiljno, zar je moguce da nekog koga kao brata gledas i tako se ponasas prema njemu, razvije neke (zabranje, nepozeljne) osjecaje
Zali Boze godina naseg prijateljstva, ali drugacije se nije moglo
:(
Slusaj UPALA, mozda si ti zaista tako umiljata da se covjeku uvuces pod kozu, ali prilicno je indikativno da se to tebi, kako i sama kazes, ponovilo par puta.
Ja sam imao jednu jaranicu. Ona cim raskine sa nekim momkom pocne se lagano upucavati svojim jaranima. To cure znaju raditi (a i momci :D ) poslije prekinutih veza.
To sto ti nekoga mozda gledas kao brata ne znaci da ne trebas razmisljati kako ce tvoje ponasanje prema "bratu" na njega uticati. Tvoja osjecanja nisu bila negativna, ali mora se tu biti oprezniji, ako ti je zaista stalo do nekoga.
upala

#102 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by upala »

jugoistocnjak wrote:
upala wrote:
jugoistocnjak wrote: Jesi li ti to zahatarila prijatelju sto se poslije 9 godina mozda zaljubio u tebe? Koliko je tu bilo do njega, vjerovatno ni ti nisi u svemu bila nevinasce. Trebala si to sasjeci u povoju i vjerovatno bi se covjek na vrijeme ohaviz'o.
Ja u principu ne vjerujem u intenzivna musko-zenska prijateljstva. To se zna vrlo ruzno zavrsiti.

sad ozbiljno, zar je moguce da nekog koga kao brata gledas i tako se ponasas prema njemu, razvije neke (zabranje, nepozeljne) osjecaje
Zali Boze godina naseg prijateljstva, ali drugacije se nije moglo
:(
Slusaj UPALA, mozda si ti zaista tako umiljata da se covjeku uvuces pod kozu, ali prilicno je indikativno da se to tebi, kako i sama kazes, ponovilo par puta.
Ja sam imao jednu jaranicu. Ona cim raskine sa nekim momkom pocne se lagano upucavati svojim jaranima. To cure znaju raditi (a i momci :D ) poslije prekinutih veza.
To sto ti nekoga mozda gledas kao brata ne znaci da ne trebas razmisljati kako ce tvoje ponasanje prema "bratu" na njega uticati. Tvoja osjecanja nisu bila negativna, ali mora se tu biti oprezniji, ako ti je zaista stalo do nekoga.
Nemoj ti mene s tom svojom jaranicom u isti kos, jer se inace jezim na takve
Helem s ovim dugogodisnjim jaranom nisam se vidjela 3-4 godine, dan danas mislim da je mozda kriva ta nasa razdvojenost za budalaluk koji je napravio
Ostali slucajevi su ljudi koje sam prihvatila kao prijatelje nakon upoznavanja, a oni se zaletili
:D
helem ja sam stvarno fino celjade i ne bavim se tim marifetlucima sto ih ti navodis
A muskarci su cudna (osjecajna :D ) bica koja pogresno tumace svaki korak i (bratski) gest :D
artzy

Post by artzy »

geronimove mudrolije wrote:žegaju se 100% :D
60%
anais_nin

#104 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by anais_nin »

upala wrote:
nemoj sta zamjeriti ali ovo mi uvijek oci bode :D

nije marko nego janko :oops: :D KASNO JANKOOOOO NA KOSOVO STIZE :D
upala

#105 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by upala »

anais_nin wrote:
upala wrote:
nemoj sta zamjeriti ali ovo mi uvijek oci bode :D

nije marko nego janko :oops: :D KASNO JANKOOOOO NA KOSOVO STIZE :D
bas dok sam pisala razmisljam jel janko ili marko, posto negdje procitah da je ovaj prvi kasno stigao na kosovo :D
anais_nin

#106 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by anais_nin »

upala wrote: bas dok sam pisala razmisljam jel janko ili marko, posto negdje procitah da je ovaj prvi kasno stigao na kosovo :D
janko je sigurno :D marko je iz druge price :D vec smo imali nadugo i nasiroko raspravu o ovoj izjavi....mozes i na google-u naci potvrdu :D :lol: :D picajzla sam tim se dicim :D
jugoistocnjak

#107 Re: Prijateljstvo izmedju muskarca i zene

Post by jugoistocnjak »

@upala
Kao sto vec rekoh, prilicno indikativno je to sto si ti imala par takvih slucajeva. :D
Ne kazem da ti to radis svjesno, ali kao sto i sama kazes, mi muskarci smo osjecajna bica :oops: i lako nam se cuna budi, cak i na prijateljice. Naravno treba biti odmjerenosti sa nase strane, ali i sa vase.
Bolje da se zna da je ovako.
danas

Post by danas »

ja moram ponoviti moodre rijeci mame mog najboljeg prijatelja :oops: u rijetkim trenucuma kad... :D :D

pa kaJe vako...
Sceri, nema prijateljstva izmedju muskog i zenskog...

ili on misli da tu ima nesto vise
ili ona misli da tu ima nesto vise
ili mahala misli da tu ima nesto vise...

pa sad vi kako hocete :-) :D
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

danas wrote:ja moram ponoviti moodre rijeci mame mog najboljeg prijatelja :oops: u rijetkim trenucuma kad... :D :D

pa kaJe vako...

E ovo je zaista fino receno. Ni dodati, ni oduzeti, vec samo potpisati.
Rania

Post by Rania »

danas wrote:ili on misli da tu ima nesto vise
:-) :D
zna stara sta prica ;-)
keno@SA

Post by keno@SA »

Rania wrote:
danas wrote:ili on misli da tu ima nesto vise
:-) :D
zna stara sta prica ;-)

NIje džaba "stara" :) :) :)
van Basten

Post by van Basten »

"poštuj mater, slušaj staru školu". :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:ja moram ponoviti moodre rijeci mame mog najboljeg prijatelja :oops: u rijetkim trenucuma kad... :D :D

pa kaJe vako...

sto rece jedan poznanik... ja sestru imam i ne treba mi jos jedna :D
Rania

Post by Rania »

Sarafcina wrote:
sto rece jedan poznanik... ja sestru imam i ne treba mi jos jedna :D
problem je sto ovaj ima i sestru i zenu :-)
keno@SA

Post by keno@SA »

Najbolje je prijateljicu, upoznat sa ženom. I onda čekat. Možda se desi čudo. Da se zavole. Pa da se svi skupa volite. Ihhhhhhhhhhhhh :D :D :D :D
wusica

#116 hmmmm

Post by wusica »

• ja licno poznajem dosta slucajeva u kojima musko-zenske-prijateljske relacije opstaju godinama - doduse - ne znam da je neko od njih vec u bracnim vodama - ali vezano za prijateljstvo ne vidim ni da je to relevantno
Luthien

Post by Luthien »

Prijateljstvo izmedju muskarca i zene je moguce ako i samo ako je jedno od njih dvoje anbilivbli ruzno.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Prijateljstvo izmedju zene i muskarca jednako je prijateljstvu izmedju vuka i ovce. Znaci moguce je jedino u trenutcima dok je vuk sit. Vuk cim ogladni pocece da trazi hranu.
wusica

#119 ovako

Post by wusica »

@Luthien

kako izgleda neko ko je ruzan
a kako neko ko je lijep
- hocu da kazem
biti lijep ili ruzan je relativan pojam - neko ko je meni lijep/ruzan - nekome drugome nije
osim toga - ti ovdje vjerovatno mislis o fizickoj prolaznoj ljepoti

@ Radoje B.

da - vuk kad ogladni trazi hranu - to stoji - samo sto je vuk po prirodi lovac i veca mu je furka da lovi neku drugu ovcu - koju jos nije upoznao - jer ovo zna u dusu - i mozda mu je draga - na neki drugi nacin- i toliko da ne bi bio spreman da je posmatra kao "nesto za utaliti glad"
Rania

Post by Rania »

@wusica

sto je tebe romantika opalila :-)
jugoistocnjak

#121 Re: ovako

Post by jugoistocnjak »

wusica wrote:@Luthien

kako izgleda neko ko je ruzan
a kako neko ko je lijep
- hocu da kazem
biti lijep ili ruzan je relativan pojam - neko ko je meni lijep/ruzan - nekome drugome nije
osim toga - ti ovdje vjerovatno mislis o fizickoj prolaznoj ljepoti

@ Radoje B.

da - vuk kad ogladni trazi hranu - to stoji - samo sto je vuk po prirodi lovac i veca mu je furka da lovi neku drugu ovcu - koju jos nije upoznao - jer ovo zna u dusu - i mozda mu je draga - na neki drugi nacin- i toliko da ne bi bio spreman da je posmatra kao "nesto za utaliti glad"
Sto se tice tvog komentara Luthienu, slazem se da su ruznoca i ljepota prolazni, ali ipak postoji i nesto sto vecina ljudi smatra lijepim ili ruznim. Da nije tako nebi se mogle ni izabirati misice. Ipak slazem se sa tobom.

Kad se tice komentara Radoju B. mogu samo reci da ti nisi u pravu. Vuk ne lovi one koje nije upoznao, vec one koje nije osvojio. Ako ima nesto nadohvat ruke sto mu se mota svaki dan pred ocima, on sigurno nece odoliti.
O.o

Post by O.o »

Ne pojavim se dva dana i onda je tema o divljim i domacim zivotinjama hahahaha :lol:
sumiko

#123 Re: ovako

Post by sumiko »

jugoistocnjak wrote: Sto se tice tvog komentara Luthienu, slazem se da su ruznoca i ljepota prolazni, ali ipak postoji i nesto sto vecina ljudi smatra lijepim ili ruznim.

Vuk ne lovi one koje nije upoznao, vec one koje nije osvojio. Ako ima nesto nadohvat ruke sto mu se mota svaki dan pred ocima, on sigurno nece odoliti.
Kada sa nekim provedes dosta vremena, ne primijecujes vise toliko fizicke osobine te osobe, vec ga/je posmatras kroz prizmu licnog dozivljaja njene/njegove kompletne osobe.

Ako je kod jedne od osoba, ili mozda kod obje osobe, vise naglasena seksualnost, tu ne mislim na prosto ljepotu, vec na energiju, iliti na nacin na koji osoba komunicira, ako u svom uobicajenom ponasanju koketira - to cemo samo ubrzati ono sto ce se svakako desiti.

Zivi sam primjer cure koja za prijatelje, drugove ili samo poznanike ima desetine muskih osoba. Neka prijateljstva traju vec 15-tak godina, i apsolutno nijedan od njih nije odolio da pokusa nesto vise. A nekad nisam ni ja :D

Ono cime se ponosim je da sam sa vise njih, i nakon toga, ostala u prijateljskoj vezi, cak i jacoj nego sto je bila. S vise njih sam se npr. samo ljubakala, s dvojicom jednokratni sex, sa jednim uspjela imati cak i tzv. "neobaVEZNU VEZU" :D koja je trajala 3-4 godine :-) :roll: 8-)
Hocu reci - u svakom slucaju probudila se obostrana zelja koju smo isfurali, postavili stvari na svoje mjesto i nastavili dalje trnovitim putem zivota posutog zvjezdanom prasinom :D :D :D

Naravno, ima tu i izgubljenih odnosa, kod nekih je bila samo jednostrana zelja - i tu druzenja vise nema :sad:

Najgore mi je bilo kad sam se pocela druziti sa momkom u kojeg sam ludo bila zaljubljena, imao je djevojku koja mi je bila extra simpaticna, uspjela sam se druziti s njim neke 2 godine da nikad nista ne pokazem, s njom je u medjuvremenu prekinuo, ja i dalje cooliram - kreten - bilo mi ofirno da ista uradim i nekako lesinarski, kad on odjednom napravi korak, ja :shock: :shock: :shock:
i u tom shocku i dalje nastavim coolirati, kao sta ti bi :? nidze veze ti i ja, mali popusti me
:? :? :?
Kad je konacno dosao trenutak, emocije koje sam gurala nogama sto dublje 2 godine, nisu bas mogle tako lako isplivati :roll:
I on se jadan tu zbunio, ja mislila hajd' polako da se mi nastavimo druziti pa cemo sve fino lagano, medjutim vise ni kafe nismo popili..
Ali mali je ovaj grad, doce Cica na kolica :D 8-) :D
Rania

#124 Re: ovako

Post by Rania »

sumiko wrote: Zivi sam primjer cure koja za prijatelje, drugove ili samo poznanike ima desetine muskih osoba. Neka prijateljstva traju vec 15-tak godina, i apsolutno nijedan od njih nije odolio da pokusa nesto vise. A nekad nisam ni ja :D :D :D :D
ti si ustvari zivi primjer da musko-zenska prijateljstva ne postoje :D
vaca

Post by vaca »

Ja kontam da je u ovim musko-zenskim odnosima najvise do zene!

Imam i ja dosta muskih prijatelja, za neke sam ubjedjena da bi nesto i pokusali da ja ne stavljam izvjesnu distancu, tako da stvari funkcionisu prilicno dobro. Kad kazem distancu ne mislim u odnosu nas kao prijatelja. Nego to, jebiga mozes skontati sto rekose ovdje kad je vuk gladan...pa onda povucem rucnu malo!

sa druge strane, oni pravi bratski odnosi sa muskarcima (gdje mogu biti totalno opustena) su rijetki.
Post Reply