KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nelica wrote:meni je smjesno:D

znam jedino da mi gazde pasa ne trebamo se povlaciti, sinoc je bilo mozda tri psa u cijelom vilsonovom, skoro su svi isprepadani, svi se trzaju na policajce! u ostalom ne mogu mi nista, svrstali su nas u rang sa narkomanima, lopovima i ko zna sa cim!!!
Ma stomak mi se okrece bez veze. Juce me zaustavise, kaze gdje cuki brnjica... Gledam njega pa gledam onda onu brnjicu... Onda se ispravi kaze nije to brnjica, nemoj ti nas zajebavat, i udari po gasu... Ni mu ni be :?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

sljedeæa stvar je hvatanje biciklista i skejtera zbog prekoraèenja brzine :D:D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ztluhcs wrote:sljedeća stvar je hvatanje biciklista i skejtera zbog prekoračenja brzine :D:D:D
Da pokrenemo peticiju? :D :lol: :lol: :lol:
ztluhcs

Post by ztluhcs »

_BosanaC wrote:
ztluhcs wrote:sljedeæa stvar je hvatanje biciklista i skejtera zbog prekoraèenja brzine :D:D:D
Nijesam ja against pasèad potpisivao nemoj ni ti protiv toèkova :D :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ztluhcs wrote:
_BosanaC wrote:
ztluhcs wrote:sljedeća stvar je hvatanje biciklista i skejtera zbog prekoračenja brzine :D:D:D
Nijesam ja against pasčad potpisivao nemoj ni ti protiv točkova :D :D :D
Onda cemo se zajedno udruziti protiv rolerasa :D :D :D

Nek' crknu dusmani :lol: :lol: :lol: :lol:
quantum

Post by quantum »

Phia wrote: Ukucaj u google pojam "pet" pa pročitaj.Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
Hvala Bogu pa te niko neće pitati smije li se voziti životinja u javnom prevoznom sredstvu!Kome se ne sviđa može izaći. :x
Ja ne zelim da se u tramvaju guram sa zivotinjama pa makar one bile dio necije famelije. Ako se tebi to ne svidja mozete i ti i tvoj pas izaci pa setati.
Tramvaj nije namjenjen za prevoz zivotinja i nema se tu sta raspravljati.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

quantum wrote:
Phia wrote: Ukucaj u google pojam "pet" pa pročitaj.Za mene lično je kućni ljubimac=član familije.
Hvala Bogu pa te niko neće pitati smije li se voziti životinja u javnom prevoznom sredstvu!Kome se ne sviđa može izaći. :x
Ja ne zelim da se u tramvaju guram sa zivotinjama pa makar one bile dio necije famelije. Ako se tebi to ne svidja mozete i ti i tvoj pas izaci pa setati.
Tramvaj nije namjenjen za prevoz zivotinja i nema se tu sta raspravljati.
Rekao ti? :D :lol: :lol: :lol:
Carlito Brigante

#108 Selo seljacima

Post by Carlito Brigante »

Eee, zato sam ja lijepo prod'o stan u centru, kupio kuću i tri duluma na selu, pa sad moji dobiji "letaju" po vazdan bezbrižni, a ja se ne okrećem stalno da vidim nailazi li kakav komšija kojeg je nekad ujeo pas, pa je jadan traumiran. :D A šta to bješe brnjica??? :D :D :D
_BosanaC

#109 Re: Selo seljacima

Post by _BosanaC »

Carlito Brigante wrote:Eee, zato sam ja lijepo prod'o stan u centru, kupio kuću i tri duluma na selu, pa sad moji dobiji "letaju" po vazdan bezbrižni, a ja se ne okrećem stalno da vidim nailazi li kakav komšija kojeg je nekad ujeo pas, pa je jadan traumiran. :D A šta to bješe brnjica??? :D :D :D
Nije bolan problem ni u brnjici ni u zakonu, problem je sto onaj ko bi trebao provoditi zakon ne zna ni sta je brnjica, jer ju je mozda vidio koji puta na TV-u, i to je sve.

S druge strane, ne mora svako voliti ni zivotinje a ni mene u ostalom, ali koliko god 'neko' ne zelio zivotinju u tramvaju toliko mene zaboli neka stvar sto taj 'neko' ne zeli tu zivotinju tu u slucaju da imam zakonsko pravo da je uvedem unutra, pa neka kuka i zali se materi svojoj. Ja sam sa svojim psom, naravno pod propisanim uslovima, vozom prosao sve sto sam mogao proci (zali Boze onog sto se moze s BH pasosem, veca prava ima pseci pasos nego ljudski) i da me je svaki put zivo bolila qita sto je neko istraumiran, sto se boji, sto je jadan pobjegao od vukova pa dozivio da neko prolazi sa psom blizu njega... Ne diram nikoga, odnosno pas ne dira nikoga, a kome se ne svidja neka me zaobidje, ja ljudi s njim i onako zaobilazim jer mi je pun qrac, kao i njemu, i cupanja, i milovanja, i mazenja, i price koliko mu je, te sta jede, te kada izlazi itd...
Blizanac

Post by Blizanac »

Apsolutno sam ZA u vezi ovog zakona o nošenju brnjica!
Pa vidjeli ste primjere gdje su psi izgrizli ljude...Da ne komentarišemo o tome...
Za sve koji su protiv ovog zakona, trebalo bi pustiti da njihovo dijete izgrize i unakazi kakav pit -bul ili sl.!!! Onda bi garantirano promijenili stav....
Kućni ljubimci, uopće, su PRIVATNA stvar, i ne moraju biti ljubimci svih nas....
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Blizanac wrote:Apsolutno sam ZA u vezi ovog zakona o no¹enju brnjica!
Pa vidjeli ste primjere gdje su psi izgrizli ljude...Da ne komentari¹emo o tome...
Za sve koji su protiv ovog zakona, trebalo bi pustiti da njihovo dijete izgrize i unakazi kakav pit -bul ili sl.!!! Onda bi garantirano promijenili stav....
Kuæni ljubimci, uopæe, su PRIVATNA stvar, i ne moraju biti ljubimci svih nas....
Èek èek sad æe se iskupiti death squad :D da ti objasni da nisi u pravu :D
buzzer

Post by buzzer »

stripiii wrote:Objavljeno 24.maja 2007.god u sluzbenim novinama

Clan 8

On se odnosi na preksaje i novcane kazne za fizicka lica...

Clan ( 8 ) stav ( 5 ) tacke ( k )

Ko bez nadzora ili zastitnih srestava drzi i vodi opasne zivotinje koje drugog mogu prestrasiti ili povrijediti ili ko na javnom mjestu zlostavlja zivotinje,odnosno na drugi nacin sa njim surovo postupa

Kazna od 500 - 1500 KM

ovo je meni super. posto se najcesce radi o jednim te istim spodobama koje vodajuci opasne pse nastoje druge preplasiti, a onda te iste ljubimce u parku discipliniraju udarcima koznim povodcem, ja sam za jedan radikalniji nacin kaznjavanja. helem, pit bula bih malko izgladnio u kavezu i onda bih mu pridodao nenaoruzanog mu gazdu da iz udobnosti kaveza sa bijesnom zvijeri svijetu (a posebno roditeljima male djece u parku) objasni kako je njegov pit bul ustvari maca i da "ma nece on"...gggggrrrrrrrrrrrr
baby_angel

Post by baby_angel »

Svako ima pravo na svoje misljenje. Mene licno sto se tice, vise ne jebem zivu silu, nego radim samo onako kako mi zakon nalaze. Ako treba brnjica, nije problem, ali isto tako iz jebenog principa necu uraditi nista sto ne moram. Prije mi je bilo malo krivo sto sam nabavila Nj.O., jer sam non-stop dozivljavala neprijatne situacije, npr. ljudi se deru da ga sklonim na 20m prije nego sto im pridjem, bez obzira sto je vezan i ima brnjicu.
A juce mi je npr. bilo drago zbog te iste situacije. Izaso papak iz golfa 3, nabildan, celav, tetoviran, ponasanje na nivou majmuna... Moj Rex svezan s brnjicom ispred prodavnice, uletila da kupim cigara. Konverzacija kad sam izasla iz prodavnice:
Majmun: Alo jel ovo tvoj ker?(dere se, ko on zajeban)
Ja: Jeste.
Majmun: Sta si ga tu svezala, skloni ga da prodjem!!!
Ja: Svaka cast momak, muda do koljena a kera se svezanog bojis.
Nije vise ni jedne progovorio.
Napomenucu da je slobodno mogao proci da udje, jer mu pas nije ni blizu mogao prici.
Govna mi ne pada na pamet da kupim, ima da kenja gdje god hoce. Zato sto sam se ja sasvim dovoljno pravila budala i donkihotovski se borila da bar nekim ljudima objasnim sta je pas, sta znaci imati takvog i takvog psa, kakva mu je brnjica, od cega mu je povodac, kako se sta veze da ne spada i sl.
E, neces vise baby... Sad samo crno na belo... Postujem zakon i stavljam brnjicu i vezem ga, ali vjerujte UCI CU U JAVNI PREVOZ I KENJACE GDJE HOCE, samo zato sto neki ljudi imaju 0 tolerancije. I evo sad svima kojima to smeta da kazem, kome se ne svidja, libo me neka stvar. Trazili ste zakon, evo zakon :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

baby_angel wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje. Mene licno sto se tice, vise ne jebem zivu silu, nego radim samo onako kako mi zakon nalaze. Ako treba brnjica, nije problem, ali isto tako iz jebenog principa necu uraditi nista sto ne moram. Prije mi je bilo malo krivo sto sam nabavila Nj.O., jer sam non-stop dozivljavala neprijatne situacije, npr. ljudi se deru da ga sklonim na 20m prije nego sto im pridjem, bez obzira sto je vezan i ima brnjicu.
A juce mi je npr. bilo drago zbog te iste situacije. Izaso papak iz golfa 3, nabildan, celav, tetoviran, ponasanje na nivou majmuna... Moj Rex svezan s brnjicom ispred prodavnice, uletila da kupim cigara. Konverzacija kad sam izasla iz prodavnice:
Napomenucu da je slobodno mogao proci da udje, jer mu pas nije ni blizu mogao prici.
Govna mi ne pada na pamet da kupim, ima da kenja gdje god hoce. Zato sto sam se ja sasvim dovoljno pravila budala i donkihotovski se borila da bar nekim ljudima objasnim sta je pas, sta znaci imati takvog i takvog psa, kakva mu je brnjica, od cega mu je povodac, kako se sta veze da ne spada i sl.
E, neces vise baby... Sad samo crno na belo... Postujem zakon i stavljam brnjicu i vezem ga, ali vjerujte UCI CU U JAVNI PREVOZ I KENJACE GDJE HOCE, samo zato sto neki ljudi imaju 0 tolerancije. I evo sad svima kojima to smeta da kazem, kome se ne svidja, libo me neka stvar. Trazili ste zakon, evo zakon :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
baby_angel

Post by baby_angel »

_BosanaC wrote:
baby_angel wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje. Mene licno sto se tice, vise ne jebem zivu silu, nego radim samo onako kako mi zakon nalaze. Ako treba brnjica, nije problem, ali isto tako iz jebenog principa necu uraditi nista sto ne moram. Prije mi je bilo malo krivo sto sam nabavila Nj.O., jer sam non-stop dozivljavala neprijatne situacije, npr. ljudi se deru da ga sklonim na 20m prije nego sto im pridjem, bez obzira sto je vezan i ima brnjicu.
:thumbup:
Normalno :)
barby02

Post by barby02 »

Ja bih da se na Vilsu,uvede detektor lazi i mrziteljima pasa ,fino,naplate kazne :-)
"malo sale, nije na odmet"
Last edited by barby02 on 23/07/2007 14:08, edited 1 time in total.
buzzer

Post by buzzer »

da ne bih bio pogresno shvacen, volim zivotinje, a posebno pse, no koliko sam iz medija upratio uvijek su pit bul terijeri ti koji napadaju djecu i babe po parkovima. mislim vidi se to i na njusci vlasnika koliko je dobronamjeran. protiv sam restriktivnog odnosa prema normalnim, covjeku prijateljskim rasama pasa, ali, buraz, kad kraj mene prodje lola sa pitom, a dijete mi se protrese od straha, hebo bi im obojici mater...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

buzzer wrote:da ne bih bio pogresno shvacen, volim zivotinje, a posebno pse, no koliko sam iz medija upratio uvijek su pit bul terijeri ti koji napadaju djecu i babe po parkovima. mislim vidi se to i na njusci vlasnika koliko je dobronamjeran. protiv sam restriktivnog odnosa prema normalnim, covjeku prijateljskim rasama pasa, ali, buraz, kad kraj mene prodje lola sa pitom, a dijete mi se protrese od straha, hebo bi im obojici mater...
Te lole s pitovima i dalje vodaju bez brnjice a cesto i bez povodca, jer im i dalje policija ne smije nista, a kaznjavaju covjeka sa stenetom zlatnog retrivera 4 mjeseca starim, jer ima preko 5kg.
barby02

Post by barby02 »

Ima li za te pitove (vlasnike) i te policajce lijeka? I kakvog?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

barby02 wrote:Ima li za te pitove (vlasnike) i te policajce lijeka? I kakvog?
Nema... Neku noc mi sam drot kaze... Zaustavio lika, lik mu sapnuo ime vlasnika psa... Kaze drot imam i ja porodicu, kao jebo ti sve... Znaci, ostri qrac na onome na kome mozes. Na kome ne mozes, preskoci ga.
Al_Pekone

Post by Al_Pekone »

Ma kakvi zakoni ... I ovo je jedan od onih - uzmi levata u tramvaju ...
Za dva mjeseca će opet biti po starom.
A policija - ned'o Bog dragi da nas oni čuvaju......
Liska

Post by Liska »

U HNK je ova problematika rijesena jednim clanom Zakona o javnom redu i miru gdje pise da pas ne moze biti na otvorenom prostoru bez povodca ili brnjice. Znaci ako je na povodcu ne mora imati brnjicu i obratno. Kazne su od 100-400 KM i ne znam da je ijedna naplacena. Kretena koji pustaju pitbulove da hodaju ima koliko hoces i bilo je par napada u samom Mostaru. Medjutim, kod vas u Sarajevu mi nije jasan ovaj clan jer ne definise koje su to opasne vrste i na koji nacin se ocjenjuje da li je neka vrsta opasna, pa makar bila i na povodcu i sa brnjicom. Drugo, cudni su mi forumasi koji govore protiv transporta kucnih ljubimaca u tramvajima ili autobusima. Pa to sam u Becu vidio na stotine puta i nitko ne pravi problem. Sa psima mozes u radnje, hotele, skoro svugdje. Da ne kazem da su neki psi i cisci i mirisniji od nekih primjeraka ljudske vrste koji smrde, puse i pljuju po tramvajima. To nikome koliko vidim ne smeta inace bi rekao koju rijec i o tome. Mozemo li i takvim zabraniti ulaz i kako to sprovesti?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liska wrote:U HNK je ova problematika rijesena jednim clanom Zakona o javnom redu i miru gdje pise da pas ne moze biti na otvorenom prostoru bez povodca ili brnjice. Znaci ako je na povodcu ne mora imati brnjicu i obratno. Kazne su od 100-400 KM i ne znam da je ijedna naplacena. Kretena koji pustaju pitbulove da hodaju ima koliko hoces i bilo je par napada u samom Mostaru. Medjutim, kod vas u Sarajevu mi nije jasan ovaj clan jer ne definise koje su to opasne vrste i na koji nacin se ocjenjuje da li je neka vrsta opasna, pa makar bila i na povodcu i sa brnjicom. Drugo, cudni su mi forumasi koji govore protiv transporta kucnih ljubimaca u tramvajima ili autobusima. Pa to sam u Becu vidio na stotine puta i nitko ne pravi problem. Sa psima mozes u radnje, hotele, skoro svugdje. Da ne kazem da su neki psi i cisci i mirisniji od nekih primjeraka ljudske vrste koji smrde, puse i pljuju po tramvajima. To nikome koliko vidim ne smeta inace bi rekao koju rijec i o tome. Mozemo li i takvim zabraniti ulaz i kako to sprovesti?
Ne mozes, zato sto su mnogi koji su najglasniji po tom pitanju - i sami takvi.
Liska

Post by Liska »

Znam da ne mogu ali ne shvatam cemu tolika povika protiv zivotinja npr. u tramvajima a ne protiv ljudi koji se npr. u tramvajima i ubijaju. Pa opet nitko ne pomislja ljudima zabraniti ulaz u tramvaj jer bi mogli biti opasni po druge ljude ili ih u najmanju ruku uplasiti!
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Da li vlasnici pasa mogu procijeniti reakciju svog psa koji nije na uzici u svakom trenutku?

Da li djetetu (za njegov ¹ok) predstavlja neku razliku 5, 12, 50 kg?

Da li neko ima pravo da ne ¾eli psa u svojoj intimnoj okolini?

Da li neko ima pravo na strah od psa kao ¹to vi imate pravo na ljubav?

Meni lièno brnjica nije uslov sve dok je pas na uzici i sve dok vlasnik mo¾e kontrolisati svog ljubimca... Ako se pati s brnjicom, ok, skine¹ brnjicu i onda ga dr¾i¹ na uzici od 1m, a ne pusti¹ slobodno ili na "kanafi" od 15m...

Curetak od 15ak godina te¹ko mo¾e zadr¾ati veæe pseto pod kontrolom... Imao sam rodicu koja je trebala "sjesti" na svog pitbulla da ne bi oti¹ao tamo gdje je namjerio...

Jo¹ jedna stvar, za¹to nema dresiranih pasa okolo? Za¹to se pas odgaja sa cici mici a ne da slu¹a?

Jednom prilikom je rotvajler koji se veæ bio nameraèio da skoèi na mene, stao i vratio se vlasniku na samo 1 zvi¾duk jer je vlasnik primjetio da ga nema u avliji...

Koliko vlasnika pasa mo¾e to da garantuje za svoje ljubimce?

A to da su policajci kite koje ne re¾u svima po istim ar¹inima stoji...
Post Reply