DaysleepeR wrote:mIRCerka wrote:DaysleepeR wrote:
Ti od 30 godina se sjećaju prijašnjih naziva ulica kao i njihovih naziva iz žargona.
Ja lično uopšte ne upotrebljavam nove nazive ulica nego stare, čak nove ni neznam, valjda zato što znam gdje sam pa ne gledam u table...
Problem je u onima koji su lafo sarajlije a nemaju pojma gdje je šta bilo prije rata, iz razloga što su bili dječica ili su bili na selu.
Takvi daju vlastite nazive dijelovima grada i ulica po uzoru na "Vasina njiva", "Smrekina šuma", "Vils", itd...
I tu ti nama isuka certifikat RODJENOG SARAJLIJE....

Ja jesam, ali moji roditelji nisu rodjene sarajlije.
Tako da mene nećeš moći svrstati u sarajlijice.
Na kraju krajeva kad je postalo grijeh biti rodjeni sarajlija i time se ponositi?
Zar to dovoljno ne govori kakvi ljudi danas zive u ovom gradu koji samo daje, daje, daje, a niko mu ne vraca...
Ako neko misli da ovaj grad ne daje ništa, zašto se ne vrati tako odakle je došao?
Stan' malo sad...
Ti si se uhvatio moga VILS i ne pustas, a nigdje nisi pomenuo te iste rodjene sarajlije, gradsku djecu, sarajevske porodice vec 200 godina, kurce-palce, koji svako malo zapale kontejner, iscupaju klupe, svrljaju po tramvajima itd itd...
Stoga svojim certifikatom rodjenog sarajlije meni nemoj mahati pred nosom
Zato ti i pomenuh mjesto rodjenja...
Meni je nebitno mjesto rodjenja osobe, jer se ta vrsta iskljucivosti u milimetar granici sa iskljucivoscu na nacionalnoj osnovi....
Ja cu i dalje govoriti VILS jer mi je cejf i volja tako da ga zovem na forumu i sa rajom kad pricam, ali se necu libiti i necu stediti telefon da zovnem policiju iza 5 kad motoristi i bibiji i dalje pice Vilsom, kad debili pale vatru na masinskom fakultetu ispod spleta kablova, itd itd...