nadjes posao, ozenis se, dignes kredit... ko i svuda u svijetu...luciferino wrote: Mene zanima sadašnjost i kako dalje.
Kako do stana (stambenog prostora)?
Moderator: anex
-
Celicna_saka
Vogosca majka, jeftinije nego na Dobrinji, a neuporedivo bolja lokacija.
Cak mislim da se ove godine pocinje graditi jedno veliko naselje u Vogosci, na Rosuljama
, tako da Vi koji mislite rjesavati stambeno pitanje, vec sad bi se trebali informisati, a kad se izgradi vjerujem da ce biti kasno.
Cak mislim da se ove godine pocinje graditi jedno veliko naselje u Vogosci, na Rosuljama
-
luciferino
Nije nego fino opljačkaš banku.danas wrote:nadjes posao, ozenis se, dignes kredit... ko i svuda u svijetu...luciferino wrote: Mene zanima sadašnjost i kako dalje.
- van Basten
kakva frizura? Pratite malo moderne tokove ili nikad nećete do stana doći... sada se pljačke u Sa vrše pod nikabom 
-
whow
#105 Re: Kako do stana (stambenog prostora)?
GDP je relativna kategorija koja ni u kome slucaju ne pokazuje relani prosjek. Primjera radi 35-40% sveukupnih prihoda u Canadi odlazi u ruke 2-3% populacije. Sredinom osamdestetih 36 najbogatijih obitelji u Canadi je ostvarilo ukupan prihod od 90-tak bilijuna dollara u istom periodu prihodi Canadske drzave po svim osnovama su bili manji za 10-tak biliuna od prihoda ovih obitelji. Dakle ako bi se prihodi 10 -15% procenata super bogatih izdvojili iz kalkulacije rezultat bih bio zastrasujuci. Kada se tu doda i ogromna razlika u cijenama te stanarinama izmedu BIH i recimo Kanade realno sa platom od $4 000 u Canadi zivis kao u BiH sa platom od 800 km.Arslan wrote:na osnovu bezobrazluka mozda?luciferino wrote:Ne ne, ostaću ovdje da me guze, da radim za siću, da ne mogu da se žalim...e Bože, još da sam mazohista, pa to bi bilo fantastično.Arslan wrote: imas pravo, idi u svicarsku, tamo je jeftinije... 1m2 kosta samo 17 000 km, jako povoljno, naravno bez poreza!
Kako vam nije jasno. Ne radi se više ni o cijeni m2, radi se o katastrofalnom životnom standardu. Poredite Sloveniju i Švicu sa Bosnom? Ma gdje je njiihov GDP, a gdje je naš?
GDP per capita za nas je u 2006. bio 5.600$
U Sloveniji 23.400$
U Švici 34.000$
Na osnovu čega neko može tražiti 4,000 po m2?
-
tequin
#106 Pametnije je ovo
Nije krađa,nije lopovluk,ali je skroz dobro.Ćelava cura wrote:Ako ti treba partner za pljacku, racunaj slobodno na mene...
Od potrebnih alata imam auto i odgovarajucu frizuru za pljackanje banke....
i brzo vozim![]()
![]()
![]()
p.s. al' Ljubljansku banku prvo da odradimo![]()
![]()
Tipkas kod kuce,i zaradjujes.Ionako sam na net-u visio bez veze,pa hajde da zaradim koju kintu.
na ovom linku http://www.clixsense.com/?2164927
Otvori se account,i peglaj.
-
luciferino
#107 Re: Pametnije je ovo
tequin wrote:Nije krađa,nije lopovluk,ali je skroz dobro.Ćelava cura wrote:Ako ti treba partner za pljacku, racunaj slobodno na mene...
Od potrebnih alata imam auto i odgovarajucu frizuru za pljackanje banke....
i brzo vozim![]()
![]()
![]()
p.s. al' Ljubljansku banku prvo da odradimo![]()
![]()
![]()
Tipkas kod kuce,i zaradjujes.Ionako sam na net-u visio bez veze,pa hajde da zaradim koju kintu.
na ovom linku http://www.clixsense.com/?2164927
Otvori se account,i peglaj.