FMUP: Četiri osobe zločinačke organizacije uhićene!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prleitihi

Post by prleitihi »

ne đasvi ti se oblik glave?.. :D:D

(joj što je jonx pobuca.. :lol: )
amrino

Post by amrino »

Liridon Joj imena! :shock:

a gdje je Naserov brat ? - i on je uhapsen koliko sam sinoc na dnevniku vidjela.
Brat mu je inace policajac a bratova zena potparol MUP-a ZDK :-)
dia81

Post by dia81 »

gold'n'brown wrote:
dia81 wrote:ja volim sjenicke paprike mmmmmmm
S Vazeljin il' bez Vazeljin?
s vazeljin hahahah :lol:
Vingo

Post by Vingo »

prleitihi wrote:ne đasvi ti se oblik glave?.. :D:D

(joj što je jonx pobuca.. :lol: )
Ne svidja mi se oblik nicega. :shock:
Ovaj posljednji ima totalno patoloski pogled....

Ne citaj izmedju redova darling...Sve je kako i pise. :)
prleitihi

Post by prleitihi »

đouk..đouk.. :roll:

(darling zato što mi je fin oblik glave.. :x:x:D )
dimu

Post by dimu »

hehe a eno u novinama vec policija izjavljuje kako nisu nista nasli i kako nemaju nikakve dokaze protiv ovih osoba

hahaha kakva ofirna predstava da se zamazu oci javnosti

a citava drzava zna sta oni rade i sta su radili
borat

Post by borat »

Jonx wrote: Da ti kazem u cemu je stos... Mi iz Centra, ili Starog grada, sa fakultetom ili bez njega....se ne druzimo sa Liricima, Bikicima i inim... Zato smo na sirem podrucju poznati kao raja. Znamo samo za dernek, merak, zajebnaciju, rostilj, cevape.... Samim tim konkretno ja, nemam pojma gdje se nalazi i jedan od gore pomenutih kriminalaca i pripisivanje laprdanja bez konkretnih dojava MUP-u je vise nego besmisleno.

Siptari su krivi sto heroina na ulicama ima ko brasna. Siptari su krivi sto svaki drugi dan pred necijim ulazom padne mrtva glava ili se prospe necija utroba. Siptari su krivi sto se nisu asimilirali u nase drustvo onako kako to i dolikuje. Oni su gosti mi domacini. Kakav gost takav domacin!

Ne znam niti jednog siptara koji tecno prica Bosanski, Hrvatski ili Srpski nazovi ga kako hoces iako je u ovdje proveo 30 godina. Ne znam niti jednog siptara koji se druzi sa nasim momcima, rame uz rame. Oni imaju svoj krug, svoje ljude, svoje kafice, svoju drzavu u drzavi.

Spomenula si dobre siptarske kifle i kroasane... Znas li maca da oni i brasno odozdo dovoze, ne prijavljuju radnike iako ih u svakoj pekari iz zida ima 10-orica... Znas li kolike pazare prijavljuju a kako zive???? Znas li da svaki desti ima ciste papire za boravak?

Moja maca...........
Da ja tebi kazem u cemu je stos....

Mi sa Kosova radimo isto,rostilj,dernek,zajebancija, druzenja ali sa svim mogucim ljudima bez obzira na naciju vjeru ili boju jer nas to ne interesira,ne patimo od toga kao vi,pardon... takvi kao ti.Kod nas vazi moto prvo covjek pa sve ostalo.Zasto postoji mala konzervativnost?Bas zbog takvih kao ti punih predrasuda,ogranicenih i ljubomornih,bogu hvala pa ne predstavljas Bosnu i Hercegovinu bilo gdje pa cak i u svojoj avliji,jer da je predstavljas bila bi dobra reklama za fasisticku drzavu.Covjek se ogradi jer ne zeli da bude u prisustvu fasiste,ustvari kad se zapitam ....ko voli ?

Ja mislim da imas priliku da upoznas jednog siptara koji tecno govori Bosanski(valjda),koji je odrastao sa bosancima, pa je samim tim dijelio i dobro i zlo sa njima.Btw.Bosanski tacnije slavenski je jako tesko prelomiti i svakom albancu je puno lakse savladati engleski,njemacki,francuski i slicne nego ovaj, jer je puno tezak a pogotovo sto se pise i cita isto.Ljudi se trude da pokusaju koliko-toliko savladati ali se ipak uspiju sporazumjeti.Znas li ti makar rijec albanskog?
Sta si se nalozio na pekare? Ne valjaju ljudi heroin vec hljeb prodaju,rade posteno i crkavaju citavu noc da bi ti ujutro svjez siptarsko-bosanski hljeb kupio, dobar je jel' tako.Trude se ljudi i majstori su svog posla,najvaznije je da su uvijek sa cijenama povoljniji i da u bilo koje doba njihove proizvode mozes kupiti,od 0-24 i sa pola marke mozes nesto kupiti, cak iako nemas novca na upit vlasnika mozes hljeb besplatno dobiti ako si zaista gladan.
Sto se tice ovih prodavaca snova,ti tipovi su u citavom svijetu isti,bez razlike pa ako mislis da svi albanci valjaju heroin aferim lave imas zaista sirok dijapazon razmisljanja i nimalo se ne ralikujes od sljama koji kojeg mi imamo isto na Kosovu....
Zapitaj se malo kako se osjecaju tvoji sunarodnjaci po dijaspori kada im takvi kao ti pocnu drzati lekcije iz fasizma,na ovom forumu ima sigurno osoba koje su tu diskriminaciju na svojoj kozi osjetile,nimalo ugodan osjecaj.

Ja sam spoj albanca rimokatolika i albanke koja je odgajana u duhu islama,nisu mogli opstati u svojoj sredini,doslovno su bili proganjani zbog svoje ljubavi,pa su morali pobjeci u Bosnu jer su znali da si ovdje prihvacen ma kakv spoj bio,sada takvi kao ti nas proganjaju ovdje zato sto smo mozda malo drugaciji,a kako je krenulo sudeci po tekstovima i na krst bi nas razapeo.Dao bog da na svojoj kozi isto osjetis....

Ja se zovem Agron,posudio sam od prijatelja ovaj acc samo da bih rekao rijec dvije,kako se osjecam,toliko....svim ljudima dobre volje svako dobro.
Tungatjeta=Pozdrav,eto makar jednu rijec nauci, ko zna u zivotu ti moze otvoriti nekad vrata ako budes u nevolji.
Ako je bilo nekih gresaka u tekstu,oprostite,kako vi kazete prosao sam i trnje i kamenje dok sam ga naucio.
nineac

Post by nineac »

Jebote o cemu vi raspravljate pa nemogu vjerovati.
Posto je tema otisla u pm, dajem podrsku mirci. Upravu je 100%, nema ovo veze ni sa "siptarima" ni sa sandzaklijama. Nije se niko rodio kao kriminalac. Mnogi od njih su do rata radili neke poslove koji su bili posteni. U toku rata su mnogi se obogatili, a to im nije uspjelo zato sto su se rodili kao kosovari ili sandzaklije, nego im je drzava BiH to omoucila, kao sto je omogucila i onoj "raji" iz sarajeva, Zenice ili Gorazda ili Tuzle itd. Ja sam upoznao ljude rodjene na sandzaku koji vise vole ovu drzavu nego od te "raje." Ovo treba gledati samo kao akciju policije koja je KONACNO skontala sta je njihov posao.
Inace, sto se tice coporativnog ponasanja "siptara" u BiH, bosanci u USA nisu nista bolji, i nakon evo ovih 15 godina odkako je krenula bosanska invazija preko bare, mnogi neznaju ni na telefon da se jave jer znaju reci samo Hello i Bye!
dimu

Post by dimu »

nineac wrote:Ovo treba gledati samo kao akciju policije koja je KONACNO skontala sta je njihov posao.
hahahahaha

sto nisu nasli nista onda ???
nineac

Post by nineac »

dimu wrote:
nineac wrote:Ovo treba gledati samo kao akciju policije koja je KONACNO skontala sta je njihov posao.
hahahahaha

Odkud ti znas da nisu nista nasli??? Sta trebaju, obavit akciju i tebi dostavit spisak dokaza? cccccc
melb26sa

Post by melb26sa »

Ja samo da kazem da policija nesto "radi". Jutros su dvojica sjedila u policijskom dzipu ispred Gasijeve kuce - valjda ga cekali...
dimu

Post by dimu »

nineac wrote:
dimu wrote:
hahahahaha

Odkud ti znas da nisu nista nasli??? Sta trebaju, obavit akciju i tebi dostavit spisak dokaza? cccccc
izmedju ostalog, procitaj u novinama sta pise, da nisu nista nasli i da nemaju nikakve dokaze protiv tih osoba...

kakav rezultat za nepuni dan akcije :lol: :lol: :lol: :lol:

ali eto dovoljno da se narodu ispere mozak i da se narod uvjeri da policija radi svoj posao...
prleitihi

Post by prleitihi »

melb26sa wrote:Ja samo da kazem da policija nesto "radi". Jutros su dvojica sjedila u policijskom dzipu ispred Gasijeve kuce - valjda ga cekali...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nineac

Post by nineac »

dimu wrote:
nineac wrote:
dimu wrote: hahahahaha

izmedju ostalog, procitaj u novinama sta pise, da nisu nista nasli i da nemaju nikakve dokaze protiv tih osoba...
kakav rezultat za nepuni dan akcije :lol: :lol: :lol: :lol:

ali eto dovoljno da se narodu ispere mozak i da se narod uvjeri da policija radi svoj posao...
Izmedju ostalog cito sam te novine, i znamo svi koje su to novine, i rekao naser Krujeziu da su ga bez razloga uhapsili i ti sad vjerujes novinama.
Nekazem da ce ista ispast od ovoga, ali jedan od tih je nekada bio vozac viljuskara na rudniku a danas je "ugledni" biznismen, koji je u toku rata dobio poriv za poduzetnistvom!
dimu

Post by dimu »

nineac wrote:Nekazem da ce ista ispast od ovoga, ali jedan od tih je nekada bio vozac viljuskara na rudniku a danas je "ugledni" biznismen, koji je u toku rata dobio poriv za poduzetnistvom!
haha pa naravno kad mu je to ta ista policija odnosno drzava omogucila

zato nikad nista i ne nadju u tim pretresima jer se ljudima prije toga javi da ce bit pretres pa naravno sklone sve dokaze, i nikom nista...

smijesno stvarno, a sto se tice novina, rekao sam izmedju ostalog, ne samo sta pise u novinama, svi znamo da ce to biti zvanicna prica.

kad onaj mangupcic Faco ima veze u policiji da fol tragaju za njim a on se voza po gradu, sta mislis onda u kakvom su polozaju mnogo krupnije ribe...
Bosanac30

Post by Bosanac30 »

Ja nigdje ne procitah da se taj Faco trazi.Svi mi koji iole pratimo sta se desava odmah smo skontali sta je u pitanju cim je javljeno da policija provodi određene akcije.I ptice na grani znaju ko je ovdj es kim a ko protiv koga.Faco je mozda mangup ali ovi su mnogo vise od toga.Mnoga djeca i supruge su zbog ovih zaplakali a svi znamo zasto.Svi isto tako znamo da ni od Face ni od njegovih nikoga od obicnih ljudi nije zabolila glava.
P.S.Ne poznajem tog Facu licno niti ga branim uopste ali znam kao i mnogi drugi mnoge stvari sta se desava ovdje u gradu i ko je ko i cime se bavi.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

borat wrote:
Jonx wrote: Da ti kazem u cemu je stos... Mi iz Centra, ili Starog grada, sa fakultetom ili bez njega....se ne druzimo sa Liricima, Bikicima i inim... Zato smo na sirem podrucju poznati kao raja. Znamo samo za dernek, merak, zajebnaciju, rostilj, cevape.... Samim tim konkretno ja, nemam pojma gdje se nalazi i jedan od gore pomenutih kriminalaca i pripisivanje laprdanja bez konkretnih dojava MUP-u je vise nego besmisleno.

Siptari su krivi sto heroina na ulicama ima ko brasna. Siptari su krivi sto svaki drugi dan pred necijim ulazom padne mrtva glava ili se prospe necija utroba. Siptari su krivi sto se nisu asimilirali u nase drustvo onako kako to i dolikuje. Oni su gosti mi domacini. Kakav gost takav domacin!

Ne znam niti jednog siptara koji tecno prica Bosanski, Hrvatski ili Srpski nazovi ga kako hoces iako je u ovdje proveo 30 godina. Ne znam niti jednog siptara koji se druzi sa nasim momcima, rame uz rame. Oni imaju svoj krug, svoje ljude, svoje kafice, svoju drzavu u drzavi.

Spomenula si dobre siptarske kifle i kroasane... Znas li maca da oni i brasno odozdo dovoze, ne prijavljuju radnike iako ih u svakoj pekari iz zida ima 10-orica... Znas li kolike pazare prijavljuju a kako zive???? Znas li da svaki desti ima ciste papire za boravak?

Moja maca...........
Da ja tebi kazem u cemu je stos....

Mi sa Kosova radimo isto,rostilj,dernek,zajebancija, druzenja ali sa svim mogucim ljudima bez obzira na naciju vjeru ili boju jer nas to ne interesira,ne patimo od toga kao vi,pardon... takvi kao ti.Kod nas vazi moto prvo covjek pa sve ostalo.Zasto postoji mala konzervativnost?Bas zbog takvih kao ti punih predrasuda,ogranicenih i ljubomornih,bogu hvala pa ne predstavljas Bosnu i Hercegovinu bilo gdje pa cak i u svojoj avliji,jer da je predstavljas bila bi dobra reklama za fasisticku drzavu.Covjek se ogradi jer ne zeli da bude u prisustvu fasiste,ustvari kad se zapitam ....ko voli ?

Ja mislim da imas priliku da upoznas jednog siptara koji tecno govori Bosanski(valjda),koji je odrastao sa bosancima, pa je samim tim dijelio i dobro i zlo sa njima.Btw.Bosanski tacnije slavenski je jako tesko prelomiti i svakom albancu je puno lakse savladati engleski,njemacki,francuski i slicne nego ovaj, jer je puno tezak a pogotovo sto se pise i cita isto.Ljudi se trude da pokusaju koliko-toliko savladati ali se ipak uspiju sporazumjeti.Znas li ti makar rijec albanskog?
Sta si se nalozio na pekare? Ne valjaju ljudi heroin vec hljeb prodaju,rade posteno i crkavaju citavu noc da bi ti ujutro svjez siptarsko-bosanski hljeb kupio, dobar je jel' tako.Trude se ljudi i majstori su svog posla,najvaznije je da su uvijek sa cijenama povoljniji i da u bilo koje doba njihove proizvode mozes kupiti,od 0-24 i sa pola marke mozes nesto kupiti, cak iako nemas novca na upit vlasnika mozes hljeb besplatno dobiti ako si zaista gladan.
Sto se tice ovih prodavaca snova,ti tipovi su u citavom svijetu isti,bez razlike pa ako mislis da svi albanci valjaju heroin aferim lave imas zaista sirok dijapazon razmisljanja i nimalo se ne ralikujes od sljama koji kojeg mi imamo isto na Kosovu....
Zapitaj se malo kako se osjecaju tvoji sunarodnjaci po dijaspori kada im takvi kao ti pocnu drzati lekcije iz fasizma,na ovom forumu ima sigurno osoba koje su tu diskriminaciju na svojoj kozi osjetile,nimalo ugodan osjecaj.

Ja sam spoj albanca rimokatolika i albanke koja je odgajana u duhu islama,nisu mogli opstati u svojoj sredini,doslovno su bili proganjani zbog svoje ljubavi,pa su morali pobjeci u Bosnu jer su znali da si ovdje prihvacen ma kakv spoj bio,sada takvi kao ti nas proganjaju ovdje zato sto smo mozda malo drugaciji,a kako je krenulo sudeci po tekstovima i na krst bi nas razapeo.Dao bog da na svojoj kozi isto osjetis....

Ja se zovem Agron,posudio sam od prijatelja ovaj acc samo da bih rekao rijec dvije,kako se osjecam,toliko....svim ljudima dobre volje svako dobro.
Tungatjeta=Pozdrav,eto makar jednu rijec nauci, ko zna u zivotu ti moze otvoriti nekad vrata ako budes u nevolji.
Ako je bilo nekih gresaka u tekstu,oprostite,kako vi kazete prosao sam i trnje i kamenje dok sam ga naucio.
:thumbup:

Agrone, ja sam baš mislio napisati nekoliko riječi o vrijednim Albancima koji rade noć i dan - svi od malog djeteta do sjedog starca - o Albancima koji rad najteže fizičke poslove koje svi izbjegavaju. Normalni ljudi, bez obzira ko su, vole red i zakon, a mrze lopove i mafiju. Generalizacija je užasna stvar - na žalost, na ovim prostorima je puno ljudi izgubilo život samo zato što ih je neko smatrao lošim - ne zato što je loš čovjek, nego zato što što se pogrešno zove. Međutim, ne smijemo zaboraviti da svi mi, u određenom trenutku, možemo biti predmet generalisanja po imenu i boji krvnih zrnaca od strene nekoga..

Postoje dobri i loši ljudi i te dvije kategorije egzistiraju u svim etničkim grupama u svijetu: dobri i loši Srbi. Hrvati, Bošnjaci, Albanci...

Ja se iskreno nadam da će vrlo brzo doći vrijeme kada ćemo ljude dijeliti na dobre i loše prema njihovim djelima, a ne prema porijeklu - ako to vrijeme ne dođe što prije - nema nam pomoći, nikada se nećemo izvuči iz ovog živog blata u koje smo gurnuti.. :(
dimu

Post by dimu »

Bosanac30 wrote:Ja nigdje ne procitah da se taj Faco trazi.
haha e yebiga sad

pa pucao je na lika u centru Sarajeva i zbrisao, i sad po tebi ga ne trebaju traziti zbog toga ??? bilo je i po novinama par dana oko te pucnjave kako tragaju za njim,a on se voza po gradu isto da nista nije bilo. sve ti je jasno ko koga obmanjuje...

sto se tice jel koga zabolila glava od njega, vjeruj mi da jest, vidio sam ga par puta kako se kurci kojekakvim djecacima i normalnim momcima... moze njima yebiga on je mafija nekakva :lol: , a cim je neko veci od njega onda ga nema nigdje...

upravo je suprotna situacija nego si ti opisao, bas te od ovih velikih riba nece glava zabolit osim, naravno ako nisi umjesan u poslove sa njima, nije nekome takvom furka da se kurci nekim klincima i glumi neku mafiju po gradu... a ovi sitni se i najvise furaju...
Bosanac30

Post by Bosanac30 »

dimu wrote:
Bosanac30 wrote:Ja nigdje ne procitah da se taj Faco trazi.
haha e yebiga sad

pa pucao je na lika u centru Sarajeva i zbrisao, i sad po tebi ga ne trebaju traziti zbog toga ??? bilo je i po novinama par dana oko te pucnjave kako tragaju za njim,a on se voza po gradu isto da nista nije bilo. sve ti je jasno ko koga obmanjuje...

sto se tice jel koga zabolila glava od njega, vjeruj mi da jest, vidio sam ga par puta kako se kurci kojekakvim djecacima i normalnim momcima... moze njima yebiga on je mafija nekakva :lol: , a cim je neko veci od njega onda ga nema nigdje...

upravo je suprotna situacija nego si ti opisao, bas te od ovih velikih riba nece glava zabolit osim, naravno ako nisi umjesan u poslove sa njima, nije nekome takvom furka da se kurci nekim klincima i glumi neku mafiju po gradu... a ovi sitni se i najvise furaju...
Naravno,sve si u pravu.Tih sitnih kabadahija ima svugdje i uvjek ce ih biti.Ali i ti sam kazes da je on sitan.Slazem se.A da li si citao ili mozda cuo koliko je ljudi u nevolji posudilo novac od ljudi koji se sad traze i na koji su ga nacin vracali i jesu li ga ikad uspjeli vratiti.Ti ljudi su sada robovi ovih.Svi mi to znamo i to je javna tajna.Putujem mnogo i hodam po svijetu ali vjeruj da nigdje na ovakve tipove nisam naisao.Mafije ima svugdje:I gore inego sto su ovi nasi.Ali vjeruj da vrlo malo obicnih ljudi osjeti nesto lose od njih osim ako nije upetljan u nesto sa njima kako kazes.Ta mafija vani radi sve i svasta ali ovo sto se ovdje cini je klasicno robovlasnistvo od strane njih i dabogda im se sve vratilo.Nisam od onih koji se svrstava na bilo ciju stranu ali budi siguran da sada nakon ubistva Ramiza Delalica nista u ovom gradu nece biti kao prije ako sada policija ne presjece neke stvari.Sami postupak policije sada nakon ovoga vodi ka zakljucku koliko su i oni sami bili svjesni te ravnoteze koju je taj isti Ramiz odrzavao u ovom gradu, bio on pozitivna ili negativna licnost.Svi mi znamo koji zivimo ovdje da se taj isti nije bavio ni priblizno nicim cime se oni bave i ja ne znam da je iko zaplakao zbog tog covjeka(mislim na obicne ljude,djecu,majke)dok je bio ziv.Mnogi ga nazivaju jednim od predvodnika mafije u BiH ali niko ne kaze cime se je taj covjek bavio.Nosao pistolje?Pucao na svata?Krio se od policije?Tukao se?Izvinite ali to nije mafijas.Malo potrazite ostala imena koja se sada traze po internetu pa cete vidjeti u kakve se veze dovode.Gdje je droga,tu su oni.Gdje je kamata tu su oni.Gdje su bombe tu su oni.Ne treba generelizovati ali vjeruj da sam ja vrlo malo vidio Albanaca u ratu.Bilo ih je ali vrlo malo.Sandzaklije su se zaista utopili u ovu sredinu i srcem ginuli za nju.Nisam sandzaklija da ko ne bi pogresno skontao.Mnogo vremena sam proveo medju nasim ljudima u Turskoj i sire koji su porjeklom iz Sandzaka i svi vise vole Bosnu nego Sandzak.Provjerite to malo.Mafija nema nacije gospodo.Mafija je mafija.Ali izvini molim te ako ti stavljas u ravan malo zesce momke i kabadahije koji se kurce djecacima po gradu, tipa Face i slicnih u ravan sa lihvarima, narkobosovima, kradljivcima auta.Gospodo nisu to lokalni mafijasi.To su mafijasi evropskog kalibra.Vjerujte da su svugdje kao na svom zato ih ima svugdje.Nema to veze ko je ko.Ali cinjenica je da se svako sa svojim udruzuje pa bio to posten ili neposten posao.Igrom slucaja to su sada Albanci.I taj Faco treba da odgovara za bilo sta sto ucini da se razumijemo.Svi ti Albanci koji rade od jutra do sutra da bi prehranili svoje porodice treba da budu svjesni da niko protiv njih nema nista.Treba da budu svjesni kada ih Gasi ili Keljmendi ili neki treci ubaci u masinu da im nece pomoci ni to sto su Albanci.Gasi jedne prilike u Danima kaze da je on posten gradjanin ove drzave i poslovan covjek.Kaze da je od prije rata imao novaca.Tacno je to.Kaze da je njegov otac posudjivao rudniku u Kaknju prije rata pare da isplati radnicima plate.I to je tacno.Zna to cijeli Kakanj.Ali isto tako zna cijeli Kakanj koliko je to rudnika kostalo i kolike kamate su placali za to.Zasto to nije rekao.Zasto ne kaze da mu je otac prije rata u centru Kaknja drzao kurve i na tome zaradjivao.Zasto jos mnogo tih stvari ne kaze.Kaze mu advokat da je na sluzbenom putu u BiH i kada se vrati da ce se predati.Koliko mu to treba da se vrati pa da se preda?Ogromna nam drzava.Sve bruji kako se oni hapse a on obavlja poslove.Cisto sumnjam.......Sjetite se samo nasih oficira kada su podignute optuznice protiv njih.Napustali su godisnje van drzave i dolazili javljali se u policiju.Tako rade posteni ljudi i gradjani......Keljmendi na odmoru fol?Nevjerovatno kako devet ljudi odjednom propadne u zemlju.....Nevjerovatno.Krueziu iz Zenice proda auto covjeku pa mu ga igrom slucaja on i vrati kada mu ga lopovi ukradu.Dobar decko,cini uslugu ljudima.......Mozda sam bio malo dugacak u ovom izlaganju ali svi mi znamo vise sta se radi....Dosta je tako mi Boga vise.Nisam ja ginuo za ovakvu zemlju da bi meni lihvari i siledzije unistavali zivot......Sve bude i prodje............Mnogi ce imati i na ovo sta reci ali i oni znaju da sam sve u pravu
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosanac30 wrote:...
Mnogi ga nazivaju jednim od predvodnika mafije u BiH ali niko ne kaze
cime se je taj covjek bavio.
Nosao pistolje?Pucao na svata?Krio se od
policije?Tukao se?Izvinite ali to nije mafijas.
...
Niko ne kaze cime se on bavio??

Haj' ti kuco stara reci cime se on bavio (pretpostavljam da po tebi nije nicim
nepostenim) kad je imao u kuci usnjirano 500.000 Eura, 15-tak kilograma
zlata...
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Fair Life wrote:
Bosanac30 wrote:...
Mnogi ga nazivaju jednim od predvodnika mafije u BiH ali niko ne kaze
cime se je taj covjek bavio.
Nosao pistolje?Pucao na svata?Krio se od
policije?Tukao se?Izvinite ali to nije mafijas.
...
Niko ne kaze cime se on bavio??

Haj' ti kuco stara reci cime se on bavio (pretpostavljam da po tebi nije nicim
nepostenim) kad je imao u kuci usnjirano 500.000 Eura, 15-tak kilograma
zlata...
Ma ja, postoje kriminalci i "nasi kriminalci". Nasi su umiljati i ne ujedaju.
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Rahmetli Ramiz je i otjerao "navodno" Gasija iz Sarajeva, uz ove rijeci koje sam cuo od jednog lika : "Idi iz Sarajeva , neces ti mojoj djeci ovde prodavat drogu!" Navodno, rahmetli Ramiz je bio protiv droge , a ovi sto se traze su je i "valjali" u BiH iz Albanije...Rahmetli Ramiz se bavio "drugim poslovima" navodno, ali nije htio nista imati sa drogom!!! A vrh ovoga svega je Naser Keljemendi!
amrino

Post by amrino »

Ramiz se nije bavio drogom, kamatarenjem niti trgovinom bijelim robljem...Zbog vjere- da bi kontradiktornost bila veca....ali kako god to nama nevjerovatno zvucalo- tako je. Ono sto je sigurno- to je da ze takav lik zadugo ili cak nikako nece pojaviti u ovom gradu.
Kriminalac je bio- to svi znamo, ali meni je ogromna razlika izmedju kradje zlata prebogatim babama i dedama i dilanja droge djeci...Zivi bili pa vidjeli...
Fair Life

Post by Fair Life »

amrino wrote:Ramiz se nije bavio drogom, kamatarenjem niti trgovinom bijelim robljem...Zbog vjere- da bi kontradiktornost bila veca....ali kako god to nama nevjerovatno zvucalo- tako je. Ono sto je sigurno- to je da ze takav lik zadugo ili cak nikako nece pojaviti u ovom gradu.
Kriminalac je bio- to svi znamo, ali meni je ogromna razlika izmedju kradje zlata prebogatim babama i dedama i dilanja droge djeci...Zivi bili pa vidjeli...
Image
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:Ramiz se nije bavio drogom, kamatarenjem niti trgovinom bijelim robljem...Zbog vjere- da bi kontradiktornost bila veca....ali kako god to nama nevjerovatno zvucalo- tako je. Ono sto je sigurno- to je da ze takav lik zadugo ili cak nikako nece pojaviti u ovom gradu.
Rekoh ja davno, Ramizu spomenik u po Sarajeva, i zakon kojim se brani govoriti bilo sta lose o Celi Presvjetlom (eto, mozemo ga zvati i presvjetli, da svi znamo na koga se misli). Hem' odbranio BiH, hem' sehid, hem' hadzija... U sustini bio primjer dobrog covjeka samo sto ga glupa sredina nije shvatala :oops:

Sto je previse - previse je...
Post Reply