Nova Fabia Combi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

Post by johntra »

shin wrote:Samo sto neces naci plastiku na hladnjaku motora kod njemackih auta.
šta je pisac htio reći?
shin

Post by shin »

johntra wrote:
šta je pisac htio reći?
Sta je pisac stio reci?

odem kod majstora nedavno, vidim par istih hladnjaka naredano u cosku, pitam ''od kojeg auta su?'', kaze cika majstor ''od puntova'' :lol:

Reko sta je porblem, na hladnjaku odmah na izlazu iz ''rebara'' nastavlja se platika i na tom spoju svaki podje pustati jednog dana.

Dragi moj fijatovce imao sam Mareu i znam sta pricam o kakvoj se kvaliteti auta radi, to me nece niko ubijediti fa urbano graCko x generacija auto zvani fijat ili ''zastava'' po naski vrijedan mojih para.

So long luzeri, i dalje vjerujte da ste dio neke urbane kulture nakon sto kupite to smece na tockovima.

over and out
dr.iver

Post by dr.iver »

Odem prije nekog vremena sa kolegom mehaničaru - zviždi mu kada vozi trećom brzinom, golf 4 sdi.
Ostavi auto i sutra dolazimo,ovaj put mojim autom,kad majstor kaže,
"bogami jarane nema mu spasa, puk'o mjenjač,moraš kupiti drugi polovan."
I tako se moj poznanik raspitivao za mjenjač od golfa 4 i sazna da je to boljka kod golfovoa,poloa,bora,skoda octavija i dr., pukne kućište mjenjača, vjerovatno radi lošeg materijala kojeg je projektovao loš inžinjerski tim negdje u volfsburgu.
Elem, na kraju čovjek se uvalio u kredit 1200 maraka i kupio polovan mjenjač, popravio podizače prozora(još jedna klasična boljka golfa),grijače,amortizere i dvije gume.
Dakle, shin psssst,razgulio si i više se ne javljaj :lol:
and

Post by and »

nx wrote:
and wrote:najbolje mjerilo je broj prodatih automobila
Kako glupa izjava, pa znaci Ford T je bolji od recimo Opela Astre. :lol:
humoristican tip :D
milano

Post by milano »

shin wrote:
johntra wrote:
šta je pisac htio reći?
Sta je pisac stio reci?

odem kod majstora nedavno, vidim par istih hladnjaka naredano u cosku, pitam ''od kojeg auta su?'', kaze cika majstor ''od puntova'' :lol:

Reko sta je porblem, na hladnjaku odmah na izlazu iz ''rebara'' nastavlja se platika i na tom spoju svaki podje pustati jednog dana.

Dragi moj fijatovce imao sam Mareu i znam sta pricam o kakvoj se kvaliteti auta radi, to me nece niko ubijediti fa urbano graCko x generacija auto zvani fijat ili ''zastava'' po naski vrijedan mojih para.

So long luzeri, i dalje vjerujte da ste dio neke urbane kulture nakon sto kupite to smece na tockovima.

over and out
ja kako sam u italiji vozam samo fiate i takvih problema nema. E sad o tvojoj urbanoj kulturi. Samo na Balkanu je postoje "cool" kola, a ono sve serijski modeli. Nema niti u jednom autu bilo sta excluzivno, pa taman on bio i ferari. Samo tamo kod vas na Balkanu je bitno imati njemacko auto i osjecati se cool. Cudi jedno. Kako moze biti cool auto skoda? I nije tacno za hladnjake da je problem kod fiata. To je jedan dio toliko banalan za izradit da nema govora o greskama kod bilo kojeg proizvodjaca. Drz se ti HAME SA VRATNIKA I NJEGOVOG JARANA nek ti "objasni" stvari. Svjetski ljudi. :lol:
johntra

Post by johntra »

joj shin majstor ti je legenda...nije ni čudo da ti marea nije valjala ako ti je on odražavao :lol:

počne puštati jednog dana, poslije koliko 100, 200, 300 hiljada kilometara?
jednog dana, nedefinisan pojam, isto bajka :lol:

nismo mi nikakva urbana gerila, mi smo samo ljudi koji kupuju nešto što im se sviđa i ne kupuju ono što pola države vozi...ja znam šta sam kupio za onoliko para koliko sam dao za Fiata, dok oni koji kupuju VW daju pet hiljada viška kako bi sebe ubijedili da su kupili kvalitetno auto...ko fol osigurali se :lol:
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Samo malo da potkuham:

Kažu Amerikanci Fix It Again Tony. :lol: :lol: :lol:
Better Man

Post by Better Man »

Ne znam za ostale modele Fiata, ali Bravo/Brava su čisti promašaj. Jako loša izrada i materijali. Rijetko sam kojeg vidio, a da mu ručice od vrata nisu ispucale, kao da su miši glodali. Očito je korištena jeftina i nekvalitetna plastika.
johntra

Post by johntra »

komplet novih šteka u velasu 125KM i to za bravu, znači 4 kom..za bravo još jeftinije...pozz

@šampion, fazon ti se olinjao,smisli nešto novo :-)
milano

Post by milano »

AdnanSA wrote:
milano wrote:
AdnanSA wrote:Vjerovatno si ti lično obišao baš svaku fabriku i znaš u detalje da su sve baš iste.Jah što me nasmija... :-D
Moj prijatelju da su samo roboti u fabrikama onda auto industrija nebi bila jedna od najvažnijih grana privrede u EU i ne bi bilo onoliko štrajkova Fiatovih radnika po Italiji.
Mnogo ljudi radi u fabrikama i nisu tamo sve roboti kako ti možda misliš.
Nemoj me pogrešno shvatiti ne mrzim ja "talijane" čak sam jedno vrijeme vozio Lanciu a ne nekog šljakerskog Fiata ali talijani su zbilja u velikom broju slučajeva strogi šlamperaj.
da ista znas o autoindustriji, pogotovo italijanskoj, shvatio bi u kakvoj si zabludi. Cuj sljakerski auto ili neki drugi otmjeniji? Obisao sam neke fabrike i mogu ri reci da je sve vrlo slicno. Sto se onda koristi ista platforma? I nema vise strajkova u fiatu. Bilo je, ali to nije znak kvalitete ili nekvalitete, vec socijalne politike. Bas su u vw grupi nedavno strajkovali. I kakav je to slamperaj u fiatu majke ti? Toga nikad nije ni bilo.
Nemoj omalovažavati Fiat i pisati ga malim slovom i bolje ti je da se naućiš da rečenica poćinje sa velikim slovom a ne malim kao u tvom slučaju
A Fiat je u Italiji isto kao i VW u Njemačkoj.Prosječno auto za prosječne ljude a i kvalitet im je tu negdje rekao bih.Jedino je dizajn kod Fiata puno bolji od VW-a a ovo ostalo sve u pet dekagrama.Oh da VW i Škoda puno bolje drže cijenu.
bas ja ne omalovazavam fiat. I bilo koje drugo auto. Mala slova su u funkciji brzine pisanja. Nekad pisem sve malim slovom. Zato je brze. I fiat je za 3 klase bolji i udobniji od vw.
milano

Post by milano »

Better Man wrote:Ne znam za ostale modele Fiata, ali Bravo/Brava su čisti promašaj. Jako loša izrada i materijali. Rijetko sam kojeg vidio, a da mu ručice od vrata nisu ispucale, kao da su miši glodali. Očito je korištena jeftina i nekvalitetna plastika.
ja sam vozio 5 godina bravu i to nije istina. Kako neki auto moze imati losu plastiku? Upravo je brava/bravo/marea jedan od najkvalitetnijih auta. To sto kod papka na Balkanu ne drzi cijenu je bas super. Jeftini, a dobri, sto je i cilj svakog proizvodjaca auta.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

milano wrote:
Better Man wrote:Ne znam za ostale modele Fiata, ali Bravo/Brava su čisti promašaj. Jako loša izrada i materijali. Rijetko sam kojeg vidio, a da mu ručice od vrata nisu ispucale, kao da su miši glodali. Očito je korištena jeftina i nekvalitetna plastika.
ja sam vozio 5 godina bravu i to nije istina. Kako neki auto moze imati losu plastiku? Upravo je brava/bravo/marea jedan od najkvalitetnijih auta. To sto kod papka na Balkanu ne drzi cijenu je bas super. Jeftini, a dobri, sto je i cilj svakog proizvodjaca auta.
Nisam vidio ni jednog Fiata Bravo da ima ispravne šteke.Na 99 % Fiata Bravo su vanjske šteke potpuno ogoljene izgledaju vrlo ružno.Mene bi bilo strah uhvatiti za njih da se ne odvale.
Još jedna stvar koja me iritira kod talijana. Alfa Romeo nije u stanju napraviti svoj vlastiti znak kvalitetno.
Na skoro svakoj Alfi starijoj od 5-6 godina i više znak na haubi je podpuno izblijedio i izgleda stvarno jadno...
milano

Post by milano »

AdnanSA wrote:
milano wrote:
Nisam vidio ni jednog Fiata Bravo da ima ispravne šteke.Na 99 % Fiata Bravo su vanjske šteke potpuno ogoljene izgledaju vrlo ružno.Mene bi bilo strah uhvatiti za njih da se ne odvale.
Još jedna stvar koja me iritira kod talijana. Alfa Romeo nije u stanju napraviti svoj vlastiti znak kvalitetno.
Na skoro svakoj Alfi starijoj od 5-6 godina i više znak na haubi je podpuno izblijedio i izgleda stvarno jadno...
zamijeni se to sa onim od kvalitetnije plastike iz maree. Znak alfe :lol: :lol:
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Zamijenio bi ali me nesto strah da ne odpadne. :lol:
Pošto to odpada zamijeniću sa onim sa Škode.Eh što Škodini pipci dobro stoje i ne blijede....
milano

Post by milano »

AdnanSA wrote:Zamijenio bi ali me nesto strah da ne odpadne. :lol:
Pošto to odpada zamijeniću sa onim sa Škode.Eh što Škodini pipci dobro stoje i ne blijede....
to samo estetski fino ne izgleda, a kome smeta lako ce to zamijeniti. A sto vamo nema skode (skuzare STETE) nije steta vec je sreca. :lol: :lol: :lol: 8-)
AdnanSA

Post by AdnanSA »

milano wrote:
to samo estetski fino ne izgleda, a kome smeta lako ce to zamijeniti. A sto vamo nema skode (skuzare STETE) nije steta vec je sreca. :lol: :lol: :lol: 8-)
Ne bi baš uzimao talijansko tržište automobila kao mjerilo uspješnosti određenog proizvođaća.U Švedskoj se godišnje proda 500-600 italijanskih automobila i to je sve.Kako bi onda objasnio slabu prodaju talijana na tom zahtjevnom tržištu? Lošim kvalitetom ili nećim drugim.
nx

Post by nx »

AdnanSA wrote:
milano wrote:
Ne bi baš uzimao talijansko tržište automobila kao mjerilo uspješnosti određenog proizvođaća.U Švedskoj se godišnje proda 500-600 italijanskih automobila i to je sve.Kako bi onda objasnio slabu prodaju talijana na tom zahtjevnom tržištu? Lošim kvalitetom ili nećim drugim.
Ja bi to objasnio cinjenicom da je Volvo izuzetno povoljan u Svedskoj, pa bi li ti da ti je Volvo povoljan uzeo Italijansko auto ili Volvo?
johntra

Post by johntra »

domaća auta su se uvijek najbolje prodavala na domaćim tržištima...to pravilo svuda vrijedi, sem za španiju recimo, gdje seat nije prva marka po prodaji, nego renault...isto pravilo vrijedi i za bih, pa je škoda najprodavanija...
milano

Post by milano »

AdnanSA wrote:
milano wrote:
i mercedes se slabo prodaje u americi. :lol: :lol: :lol:
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Ovo je postalo potpuni off topic. Ja vise ni rijeci na ovoj temi.
Počelo je sa Škoda Fabia Combi...
zlatan01

Post by zlatan01 »

Pa da nastavimo sa temom. Naredne sedmice je zvanicna prezentacija i prodaja kombi modela nove fabije u Svedskoj. Mislim da ce biri pretstavljen i novi motor 1,4 diesel koji ce se ugradjivati u "green line" seriju (potrosnja 4,5 l izduv 119 gr/km) sto ga kvalifikuje medju "ekoloske" aute u Svedskoj. Zanimljivo auto za one kojima treba jednostavno, jeftino i robustno a istovremeno prostrano i komforno auto. I meni je zanimljivo kao radno auto ali ipak je previse imati dva nova auta pa ce to malo sacekati.

Neko je spomenuo prodaju Volvo-a u Svedskoj. Ta auta ovdje uopste nisu jeftina, a jedan od razloga dobre pordaje je svakako sigurnost. Druga stvar je dobro drzanje cijene a naravno efekat domace robe je mozda ljucni razlog.

Seat i Fiat se tradicionalno lose prodaju, tako da je tesko uopste naci prodavca i servisera za Fiat u Svedskoj. Probao sam Punto diesel, i moram reci da se auto cini OK. Cak bolje nego sam se nadao, ali ipak nedostaje osjecaj ... nekako ne vjerujem Fiat-u i tacka. Prije bih uzeo Skodu ili Kiu recimo... Ali sad vec dolazimo do pitanja ukusa i potreba...
johntra

Post by johntra »

prvo, slaba prodaja Fiata za Skandinaviju je uvijek bila vezana za nezainteresiranost Fiata da nastupa na tim tržištima...što ne znači da u budućnosti možda i neće..jednostavno, njima je isplativije praviti automobile i plasirati ih na tradicionalna tržišta...
a što se tiče fabie, ja sam svoje rekao među prvim postovima ovdje..auto je ništa specijalno...
milano

Post by milano »

tema je fabia i nije uredu usporedjivati sada fabiu i nesto drugo, ali zlobni komentari na ostale su stvarno bez smisla. Neko je vec stavio i slike renaulta clio karavan i meni puno llepse izgleda o skode. Udobnost kod renaulta je tradicionalno dobra, te bi i zato trebala biti i po mom misljenju bolja kola. Opet ako se usporedjuju slicni auti to je onda ok, ali usporedjivati punto i fabiu nije uredu, jer punto nije karavan.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

zlatan01 wrote:Pa da nastavimo sa temom. Naredne sedmice je zvanicna prezentacija i prodaja kombi modela nove fabije u Svedskoj. Mislim da ce biri pretstavljen i novi motor 1,4 diesel koji ce se ugradjivati u "green line" seriju (potrosnja 4,5 l izduv 119 gr/km) sto ga kvalifikuje medju "ekoloske" aute u Svedskoj. Zanimljivo auto za one kojima treba jednostavno, jeftino i robustno a istovremeno prostrano i komforno auto. I meni je zanimljivo kao radno auto ali ipak je previse imati dva nova auta pa ce to malo sacekati.

Neko je spomenuo prodaju Volvo-a u Svedskoj. Ta auta ovdje uopste nisu jeftina, a jedan od razloga dobre pordaje je svakako sigurnost. Druga stvar je dobro drzanje cijene a naravno efekat domace robe je mozda ljucni razlog.

Seat i Fiat se tradicionalno lose prodaju, tako da je tesko uopste naci prodavca i servisera za Fiat u Svedskoj. Probao sam Punto diesel, i moram reci da se auto cini OK. Cak bolje nego sam se nadao, ali ipak nedostaje osjecaj ... nekako ne vjerujem Fiat-u i tacka. Prije bih uzeo Skodu ili Kiu recimo... Ali sad vec dolazimo do pitanja ukusa i potreba...
Negdje sam procitao da je Škoda Fabia najprodavaniji mali auto u Švedskoj.
Šveđani također mnogo cijene i Opel Corsu i Ford Fiestu.
Imaš li možda neku listu o broju prodatih novih automobila na Švedskom tržištu??? Bilo bi interesantno vidjeti kako ko stoji tamo.
Mislim da je nihovo tržište jedno od najzahtjevnijih i najkonzeravativnijih u Europi. Hladna klima,izuzetno jaka zaštita potrošača,viskoka tehnička kultura kod kupaca.Mislim da tamo samo najbolji uspjevaju naravno ako izuzmemo domaće proizvođače.(Zlatan je već objasnio zbog čega i slažem se sa tim)
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Što se tiče GP i nove Fabije vjerovatno bih prije odabrao Punta.
Jednostavno po meni je Fabia bolji auto ali ne toliko da bih mogao da svarim onakav dizajn.Potpuni promašaj sorry Škoda. :roll:
Mislim da neće proći ni dvije godine i moraće da prave krupan redizajn nove Fabie.
Post Reply