Jadranka
- Ned071
#101 Re: Jadranka
nema lokacija veze ako imas proizvod. ramis je 15 godina 300 metara od jadranke pa radi.
nafaka i secerlook su haman pa pod podvoznjakom u buca potoku pa ubise od posla u 30 kvadrata... da nije skrabotina miljenka jergovica ne bi niko ni skoto da se jadranka zatvorila
nafaka i secerlook su haman pa pod podvoznjakom u buca potoku pa ubise od posla u 30 kvadrata... da nije skrabotina miljenka jergovica ne bi niko ni skoto da se jadranka zatvorila
- duga puska
#102 Re: Jadranka
100%.kvalitet je mjerilo,Jos kad istom prilagodis korektne cijene kao u secerlook-u ( slatkom butiku pekare Nafaka) sto rece Ned071,fule nema. Stvarno su osvježenje zadnjih mjeseci kako su otvoriliNed071 wrote:nema lokacija veze ako imas proizvod. ramis je 15 godina 300 metara od jadranke pa radi.
- JThomas
#103 Re: Jadranka
znači i miljenko u nemilosti kartela...
- mayab
#104 Re: Jadranka
Znači, taj "Šećerlook" dobar?
Šta imaju, šta nude, kakve su cijene?
- BHF_Manijak
#105 Re: Jadranka
Ne konta ocito radisa sta znaci dobra lokacija.
Majstore nije biti uz trolejbusku "dobra lokacija". Znaci neko maksuz iz trole mora izaci, da bi svratio i pojeo prosjecan kolac? Niti setaliste u blizini, niti kafic s nekom finom privlacnom bastom niti kakav pogled, bas nista.
U tom slucaju kako prethodnici napisase moras imati top ponudu da ne bi propao. Ovaj nije imao.
Jebi ga, isto otvoris na Kovacicma na trolejbuskoj umjesto onog granapa slasticarnu i cudis se sto ti ne ide. Sto, top lokacija, grad na 5 minuta, uz trolejbusku stanicu, tramvaj blizu...
Majstore nije biti uz trolejbusku "dobra lokacija". Znaci neko maksuz iz trole mora izaci, da bi svratio i pojeo prosjecan kolac? Niti setaliste u blizini, niti kafic s nekom finom privlacnom bastom niti kakav pogled, bas nista.
U tom slucaju kako prethodnici napisase moras imati top ponudu da ne bi propao. Ovaj nije imao.
Jebi ga, isto otvoris na Kovacicma na trolejbuskoj umjesto onog granapa slasticarnu i cudis se sto ti ne ide. Sto, top lokacija, grad na 5 minuta, uz trolejbusku stanicu, tramvaj blizu...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#106 Re: Jadranka
Hebala vas jadranka,
idite u sendi na dobrinju ako hocete kvalitetan i frišak kolač.

- radiša
#107 Re: Jadranka
Prvu stvar koju sam naveo je da su kolaci losi a to za lokaciju ko se imalo u nekretnine razumije zna gdje je dobra a gdje losa,ne zelim ovde uopste sa ljudima koji nemaju o tome predstavu se raspravljat jer nema smisla.Da pricate o lokaciji koja je svima nedostupna slozio bih se,naprotiv ova je svima dostupna i ne moze se reci da je lokacija losa.Tebi ako se jede dobar a ne skup kolac ti ces otici ako treba sa kraja na kraj grada,makar ovo sarajevo nije toliko veliko.Ljudi idu u jablanicu odavde na janjetinu maksuz,tako da to lokacija i nije zbog toga uspio nema jednostavno smisla.Cisto da povucem paralelu,lokacija,vidi gdje zmaj pa razvaljuje sa cevapima,bolje nego vecina cevabdzinica na carsiji gdje imaju "lokaciju"BHF_Manijak wrote:Ne konta ocito radisa sta znaci dobra lokacija.![]()
- cyprus
#108 Re: Jadranka
Pa nije dostupnost jedino mjerilo kvaliteta lokacije 
- radiša
#109 Re: Jadranka
cyprus wrote:Pa nije dostupnost jedini aspekt kvaliteta lokacije
Ja ti danas fino naveo ti opet.Naseljenost,pored imas radnji,skola,pijaca,frenkventno je.Nije neđe bogu iza tregera ko sto onaj rece u buca potoku,gdje li.
Evo kolko je losa lokacija
"
https://www.olx.ba/artikal/28928138/kov ... om-spratu/
I nemojte vise o losoj lokaciji jer nema smisla.
- Ned071
#110 Re: Jadranka
Nafaka samo somune. Secerlook torte po narudzbi. Probaj kinder bueno tortu ako odlucismayab wrote:Znači, taj "Šećerlook" dobar?
- duga puska
#111 Re: Jadranka
ja somune tamo kupujem godinama, nema dalje, a kako su pored pokrenuli i ovo sa slatkim programom, ni tu nisam jos ni jednom razocaran bio.mogu se kupiti torte na komad, naruciti po zelji, a usput ubise sa tre lechama ili kako se vec zovu.ja probao kinder, rafaelo,cokoladnu,chees cake i jos par nekih njihovih kreacija (zaboravio sam sad imena) svaki bas, bas dobar.cijene su oko dvije marke po komaduNed071 wrote:Nafaka samo somune. Secerlook torte po narudzbi. Probaj kinder bueno tortu ako odlucismayab wrote:Znači, taj "Šećerlook" dobar?
- BHF_Manijak
#112 Re: Jadranka
Jarane ti prodaju stana i u tom smislu atraktivnost lokacije poredis sa slasticarnom?! Strasno majke mi.radiša wrote: Ja ti danas fino naveo ti opet.Naseljenost,pored imas radnji,skola,pijaca,frenkventno je.Nije neđe bogu iza tregera ko sto onaj rece u buca potoku,gdje li.
Evo kolko je losa lokacijagdje kaze" a sama lokacija je atraktivna zbog blizine sadržaja koji doprinose kvaliteti življenja, te se u radijusu od samo 500 metara nalaze: shoping centri: SCC, Alta, UNITIC, brojni ugostiteljski objekti, apoteka, ambulanta, banka te Vilsonovo šetalište, itd.
"
Shvati da Jadranka nije usput niti ce biti. Jeste za ljude s Grbavice i Kovacica. Svi ostali moraju se nakanit i maksuz iz trole izaci. Da je bar na Vilsonovom, pa ono da kazes hajde na setalistu je, raji usput, medjutim ovako...
A lokacija kao lokacija za stanovanje, slazem se da je top, tu nema rasprave. Medjutim nije to bas isto reci za lokal/kafic.
- karanana
#113 Re: Jadranka
e upravo si dobru stvar citirao: u radijusu od 500 metara se nalaze scc, alta, unitic, brojni ugostiteljski objekti, vilsonovo......radiša wrote:cyprus wrote:Pa nije dostupnost jedini aspekt kvaliteta lokacije
Ja ti danas fino naveo ti opet.Naseljenost,pored imas radnji,skola,pijaca,frenkventno je.Nije neđe bogu iza tregera ko sto onaj rece u buca potoku,gdje li.
Evo kolko je losa lokacijagdje kaze" a sama lokacija je atraktivna zbog blizine sadržaja koji doprinose kvaliteti življenja, te se u radijusu od samo 500 metara nalaze: shoping centri: SCC, Alta, UNITIC, brojni ugostiteljski objekti, apoteka, ambulanta, banka te Vilsonovo šetalište, itd.
"
e pa eto ti odgovora za lokaciju. znaci udaljena je 500 metara od svega sto u sebi ima iste a vjerovatno i bolje ugostiteljske objekte, a u isto vrijeme je i centar desavanja.
-
megaribi1
#114 Re: Jadranka
Žao mi je što je zatvoena "Jadranka", jer sam često tamo izvodio sina nakon škole. Ali, toliko je stvari nedostajalo toj slastičarnoj. Najviše ljetna bašta: dvije stolice udaljene svega nekoliko centimetara od puta kojim ponekad voze auta nije primjereno ni kiosku sa viršlama. Dok, u "Palmi" uživate u šarenom vodoskoku jednako koliko i u kolačima i to jeste mjesto za večernje izlaske. Kvalitet kolača i nije bio loš, no izbor je bio relativno mali, ograničen veličinom frižidera. Parking prostor je na tom mjestu užas zbog "Amel i Nur" vrtića. Ova tri faktora su negativno uticali na namjenske izlaske. Zatim, taj dio Grbavice je na neki način nazadovao u odnosu na osamdesete godine prošlog vijeka, jer su prije u blizini bili veliki Poljoprivredni fakultet, najbolji TV servis, tržni centar MIS i "Borbin" kiosk (neke časopise je bilo moguće naći samo tu), dok sada dominiraju privatne klinike, pa je manje i ljudi koji bi došli "usput" na kolače. Nekada je postojao i običaj snabdijevanja kolačima: kupiti odjednom 20 kolača i odnijeti ih kući i jesti narednu sedmicu. Kolači u današnjoj "Jadranki" su bili preskupi za tu vrstu kupaca, tipično 3 KM, a snabdijevanje kolačima se znatno jeftnije obavlja u Mercatoru ili Bingu. Tako da se ova slastičarna iz jedne od velike trojke ("Egipat", "Ramis" i "Jadranka") svela na lokalnu slastičarnu za stanovnike Kovačića,Vraca i dijela Grbavice.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#115 Re: Jadranka
Ko god nije na platnoj listi kartela istovremeno je u nemilosti kartela...JThomas wrote:znači i miljenko u nemilosti kartela...
- O'zone
- Globalni moderator
#116 Re: Jadranka
Navodno uskoro u novom ruhu...

Ako je neko volio Agronom i on je prnuo u šišu. Sad će koliko sam upratio biti neki katering a možda se nešto bude i moglo pojest od morskih specijaliteta

Ako je neko volio Agronom i on je prnuo u šišu. Sad će koliko sam upratio biti neki katering a možda se nešto bude i moglo pojest od morskih specijaliteta

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#117 Re: Jadranka
agronom otišao, sad riblji fast food
nedavno odem, unutra ćevapa i nema skoro, prodavali samo pitu ispod sača
na radiju svira Džigera teška
renoviranje urađeno po majstorskom modernom načinu
jbg... neuspio pokušaj, a može se raditi na toj lokaciji sigurno, jer preko puta rade ko Energoinvest prije rata
nedavno odem, unutra ćevapa i nema skoro, prodavali samo pitu ispod sača
na radiju svira Džigera teška
renoviranje urađeno po majstorskom modernom načinu
jbg... neuspio pokušaj, a može se raditi na toj lokaciji sigurno, jer preko puta rade ko Energoinvest prije rata
-
high_volume
#118 Re: Jadranka
Nekoliko mjeseci trajala je adaptacija i interijera i eksterijera, i odnedavno slastičarna Jadranka ponovo je otvorena. Poprilično je ugodno sjediti, unutra je klimatizirano, čisto, vrlo moderno, dominira crvena boja, vani je bašta proširena na skoro 50 mjesta. Kolači su vrhunski, iako mi se čine kupljenim od drugog.O'zone wrote:Da. Zatvorena je.
Kapitalizam je jednostavan. Što ima profit to opstaje što nema to nestaje.
Što @karanana kaže tužno je kad prođeš i vidiš prazne vitirne ali....sad su neke druge stvari modernije..niko više ne izvodi dragu na kolač a ni djecu vala. Kad gosti dolaze ode se do Konzuma ili Binga i uzme onih gotovih 600 grama za 4-5 marki...
Život ide dalje.
Ali, vlasnik stastičarne Jadranka sada je Amir Isanović - Kvrga. Glumac...
- braca
#120 Re: Jadranka
Bio sam zadnjih godina dva puta u "Jadranki" i ova "Jadranka" nema nikakve veze sa onom "Jadrankom" od prije rata sto se tice kvaliteta, Boze me oprosti, odvratni kolaci sa margarinom. Ako sta znaci, znam covjeka, vlasnik sovinista i nacionalista i mrzitelj danasnjeg Sarajeva....
-
smjesko071
#121 Re: Jadranka
šamponeza=4 KM
kvrga-zdravooooooooo
kvrga-zdravooooooooo
- dobar osjecaj
#122 Re: Jadranka
Mislim da ovaj vlasnik (Amer Isanović) spomenut u postu iznad nema ništa sa vlasnikom kod kojeg si išao zadnjih godina dva puta. Pogledala sam izbor i cijene kolača. Kratka lista običnih kolača po cijeni 3.5 do 4 marke.braca wrote:Bio sam zadnjih godina dva puta u "Jadranki" i ova "Jadranka" nema nikakve veze sa onom "Jadrankom" od prije rata sto se tice kvaliteta, Boze me oprosti, odvratni kolaci sa margarinom. Ako sta znaci, znam covjeka, vlasnik sovinista i nacionalista i mrzitelj danasnjeg Sarajeva....
Učini mi se ponekad ovih dana otkako je otvorena u novom izdanju da se odjedanput kao uz neki dogovor stvori dvadesetak prijeratnih stanovnika u potrazi za prošlošću.
-
vanjki
#123 Re: Jadranka
dobar osjecaj wrote:Mislim da ovaj vlasnik (Amer Isanović) spomenut u postu iznad nema ništa sa vlasnikom kod kojeg si išao zadnjih godina dva puta. Pogledala sam izbor i cijene kolača. Kratka lista običnih kolača po cijeni 3.5 do 4 marke.braca wrote:Bio sam zadnjih godina dva puta u "Jadranki" i ova "Jadranka" nema nikakve veze sa onom "Jadrankom" od prije rata sto se tice kvaliteta, Boze me oprosti, odvratni kolaci sa margarinom. Ako sta znaci, znam covjeka, vlasnik sovinista i nacionalista i mrzitelj danasnjeg Sarajeva....
Učini mi se ponekad ovih dana otkako je otvorena u novom izdanju da se odjedanput kao uz neki dogovor stvori dvadesetak prijeratnih stanovnika u potrazi za prošlošću.
Kada su bili pravi Jadrank kolaci nije dobro radio a sada kada je dosao novi vlasnik ne valjaju niti ovi. Mi smo majstori kritike. meni jako lijepo izgleda novi objekat i novi vlasnik je sacuvao i ime. Naravno da ne moze biti sve kao prije niti ce!
- dobar osjecaj
#124 Re: Jadranka
Mislim da pišeš komentar u prazno jer lik iznad koji je napisao komentar piše o Jadranki iz (najmanje) prošle ili pretprošle godine koja nema nikakve veze s ovom današnjom.vanjki wrote: Kada su bili pravi Jadrank kolaci nije dobro radio a sada kada je dosao novi vlasnik ne valjaju niti ovi. Mi smo majstori kritike. meni jako lijepo izgleda novi objekat i novi vlasnik je sacuvao i ime. Naravno da ne moze biti sve kao prije niti ce!
Ja nisam napisala nikakvu kritiku, samo šta sam pročitala u ponudi kolača i kakav sam osjećaj imala dok sam sjedila tu. Meni je drago što je renoviran prostor i što lijepo izgleda umjesto prostora koji je zjapio i drago mi je što se po pločniku oko Jadranke više ne mogu penjati vozila. O vlasniku ne znam ništa, niti me (više) pretjerano zanima.
- Edin H.
#125 Re: Jadranka
Pa kako se parkirati ispred kada ides na kolace?dobar osjecaj wrote:Mislim da pišeš komentar u prazno jer lik iznad koji je napisao komentar piše o Jadranki iz (najmanje) prošle ili pretprošle godine koja nema nikakve veze s ovom današnjom.vanjki wrote: Kada su bili pravi Jadrank kolaci nije dobro radio a sada kada je dosao novi vlasnik ne valjaju niti ovi. Mi smo majstori kritike. meni jako lijepo izgleda novi objekat i novi vlasnik je sacuvao i ime. Naravno da ne moze biti sve kao prije niti ce!
Ja nisam napisala nikakvu kritiku, samo šta sam pročitala u ponudi kolača i kakav sam osjećaj imala dok sam sjedila tu. Meni je drago što je renoviran prostor i što lijepo izgleda umjesto prostora koji je zjapio i drago mi je što se po pločniku oko Jadranke više ne mogu penjati vozila. O vlasniku ne znam ništa, niti me (više) pretjerano zanima.