KONCERT DINE MERLINA- Kako je bilo?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Stitch__

Post by Stitch__ »

Cak i mujezin kao dijete bio
to nisam znao, ne znam odakle ti taj podatak, al hajde da ga uzmemo kao tacan. sve i da je tako, za to niko nije znao prije rata...jer je krio.. doduse, objektivno gledajuci, malo koji mujezin bi u Jugoslaviji napravio bilo kakav uspjeh,

ali to pokrece jednu novu dilemu: munafik je govorio o Dini kao covjeku koji se vratio Bogu...ako je tvoj podatak istinit, situacija je jos gora.. Dino je bio vjernik (mujezin) koji je pjevao kako je izdao Boga !! koje licemjerje!
Mnogi nasi muzicki idoli su zgrtali milione dolara pjevajuci,muzicirajuci i o socijalnoj nepravdi,krizama morala,ratovima...
Nema nista lose u pjevanju o
socijalnoj nepravdi,krizama morala,ratovima...
ali ima u ulizivanju trenutnoj vlasti.... eo da banaliziram, ne bi meni smetao neki americki band koji napravi pjesmu o ratu u Iraku...to je pjesma o "socijalnoj nepravdi,krizi moralu,ratovima..." osim ako nebi krajem godine kad Kerry (insallah) pobijedi, taj isti band pjevao o slavi demokrata i sta ja znam... to je tipican primjer ljudi za koje ipak jest SRECA PARA PUNA VRECA bez obzira sto nam to u svojim pjesmama negiraju.
Neka ga oni tuze brate,zasto se Vi toliko sekirate???
Nije mene ba briga sto je on ukrao pjesmu...kontas... meni se njegove "mjesecina" i "nesto lijepo treba da se desi" svidjaju... ali mi smeta LICEMJERJE...kako ima muda da ih naziva SVOJIM pjesmama kada je jasno da NISU...busa se u prsa SVOJIM autorskim radom koji to NIJE..
sicky

Post by sicky »

Stitch__ wrote: a sad se fura na vjeru...klasicni primjer poslijeratnog muslimana... E NE IDE TO TAKO!!!
Bolje ikad nego NIKAD! :P :-x
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma vidio bi ti...da ne daj Boze SDP pobijedi....ne bi bilo traga Dininim vjerskim nastrojenjima...jer zaboga, kako bi zaradio pare vjerujuci u Boga u komunistickoj drzavi? :x
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ma Dino je sam priznao te svoje osobine goluba prevrtaca kada je napisao i otpjevao pjesmu "Sredinom".
To je njegova zivotna filozofija.
Niskim se ne zamjeri, budi sa svakim dobar, svakom podilazi.

Pa taj covjek nema muda da prizna za koji klub navija, Sarajevo ili Zeljo, jer ga je strah da ce ga mrziti pola grada!?!

To je jedan mis mali, koji tako dobro vara ove sto ne razmisljaju svojom glavom.
wels

Post by wels »

Dino je bio vjernik (mujezin) koji je pjevao kako je izdao Boga !! koje licemjerje!
Ne kontas stihove.
Neko ispolitizira,Stitch izreligionizira.
Bez ljutnje ali tako te shvatam.
Nema nista lose u pjevanju o
Ni u Dinovom,nadam se.
Nije mene ba briga sto je on ukrao pjesmu...kontas... meni se njegove "mjesecina" i "nesto lijepo treba da se desi" svidjaju... ali mi smeta LICEM JERJE................busa se u prsa SVOJIM autorskim radom koji to NIJE..
U Sarajvu i Bosni je i previse LICEMJERA,onih koji odlucuju,politicara,onih koji uistinu kradu i od kojih direktno zavisi tvoja egzistencija.

Da li ti smetaju kao Dino?

I koja prsa? Eki Dino prsat.
Chischo

Post by Chischo »

dino merlin je moron
Stitch__

Post by Stitch__ »

Ne kontas stihove
hoces li mi ih onda objasniti? ne znam kako drugacije shvatiti stihove mujezina koji pjeva da je izdao Boga?

U Sarajvu i Bosni je i previse LICEMJERA,onih koji odlucuju,politicara,onih koji uistinu kradu i od kojih direktno zavisi tvoja egzistencija
i te kako mi smetaju... :x isto kao i dino oni narodu bacaju prasinu u oci, isto kao i dino potkradaju ljude, i isto kao i dino svi do jednog imaju PARA PUNU VRECU. to ti samo govori na koji nacin u ovoj zemlji mozes biti uspjesan covjek.

pa ne znam jel prsat, nisam mu u sise zagledo :D
wels

Post by wels »

hoces li mi ih onda objasniti? ne znam kako drugacije shvatiti stihove mujezina koji pjeva da je izdao Boga?
Jel´ne kontas?
Frajer voli koku,pravo,ne Dino nego neki jerfra,ono iz publike,kontas?
Dino, k´o ono pjeva o tom frajeru ali u prvom licu,kontas,on samo raji prenosi osjecaje ovog sto se upuc´o do usiju.
Kontas,raja sebe sad tu nalazi u stihovima,pravo.Gled´o sam na koncertu frajer ba cupa kosu,pravo cupa,delirira se skroz u tim strofama.

Znaci frajer se upicuc´o,zaljubljen,kontas ali nije to ono malo da se k´o puter zaljubio nego pravo,vise je voli nego boga,kako Dino kaze u pjesmi i izd´o bi boga zbog te koke,

Kontas sad? :D
i te kako mi smetaju... isto kao i dino oni narodu bacaju prasinu u oci, isto kao i dino potkradaju ljude, i isto kao i dino svi do jednog imaju PARA PUNU VRECU. to ti samo govori na koji nacin u ovoj zemlji mozes biti uspjesan covjek.
Savjet,prijateljski:Energiju koju trosis,pokusaj usmjeriti na takav nacin kojim ces i ti svoju vrecu puniti.
V

Post by V »

Wels je uzeo nick po gradu u Austriji ili onako nesto trece?
wels

Post by wels »

V wrote:Wels je uzeo nick po gradu u Austriji ili onako nesto trece?
Nije nego pogresno pisem Walles.
V

Post by V »

wels wrote:
Izvinjavam se na radoznalosti :)
wels

Post by wels »

V wrote:
wels wrote:

Ok. :)
wels

Post by wels »

V wrote:
wels wrote:

Poznajes li ovu ulicu?

Image
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Stitch__ wrote:
Ne kontas stihove

U Sarajvu i Bosni je i previse LICEMJERA,onih koji odlucuju,politicara,onih koji uistinu kradu i od kojih direktno zavisi tvoja egzistencija
i te kako mi smetaju... :x isto kao i dino oni narodu bacaju prasinu u oci, isto kao i dino potkradaju ljude, i isto kao i dino svi do jednog imaju PARA PUNU VRECU. to ti samo govori na koji nacin u ovoj zemlji mozes biti uspjesan covjek.

pa ne znam jel prsat, nisam mu u sise zagledo :D
Ako je dino izdao ikoga onda je to njegova dusa??? ali zar svaki grijeh izdavanje??? covek je grijesnik a Bog je Milostiv!!!

a znas ko meni smeta???
meni smetaju oni za koje su svi koji imaju nesto vise od njega samog LOPOVI, UBICE, PREVARANTI, LICEMJERI ITD....
hvala bogu da Dino ima vrecu punu para dabogdaa ih imao jos???
a bice sudnji dan pa cemo se tamo svi mi RASKUSURATI...
Stitch__

Post by Stitch__ »

Frajer voli koku,pravo,ne Dino nego neki jerfra,ono iz publike,kontas?
Dino, k´o ono pjeva o tom frajeru ali u prvom licu,kontas,on samo raji prenosi osjecaje ovog sto se upuc´o do usiju.
Kontas,raja sebe sad tu nalazi u stihovima,pravo.Gled´o sam na koncertu frajer ba cupa kosu,pravo cupa,delirira se skroz u tim strofama.
kakvo je ba ovo opravdanje? to ti je ko da kazes da ubica nije htjeo kilisatcovjeka, nije mislio kontas, zaljubio se u curu koja je bila zaljubljena u zrtvu pa ga je morao ubiti...

neke stvari se ne mogu opravdati!

munafiche

1. jes ti siguran da dino ima vise od mene?

2. cinjenica je da se u ovoj zemlji ne mozes obogatiti ako nisi "LOPOV, UBIC, PREVARANT, LICEMJER ITD.... "

dabogda on ne imao ni banke, i dabogda se ti malo prosvijetlio :D

wels

fala na savjetu, pishem s posla hehehe, istovremeno trosim energiju na korisne stvari, a red je zajebavat se malo :-D
Insomniac

Post by Insomniac »

Chischo wrote:dino merlin je moron
pa tako je jednostavno :) zasto je vise potrebno raspravljati o dini?
V

Post by V »

wels wrote:
V wrote:
wels wrote: Nije nego pogresno pisem Walles.

Poznajes li ovu ulicu?

Image
Lici mi na stari dio grada u Welsu, ali nisam bas sigurna...
wels

Post by wels »

V wrote:
wels wrote:
V wrote: Izvinjavam se na radoznalosti :)

Poznajes li ovu ulicu?

Image

Lici mi na stari dio grada u Welsu, ali nisam bas sigurna...
Svakako,po slici se da zakljuciti da je stari dio grada ali da li je Wels?
Meni takodje lici. :)
acer_sa

Post by acer_sa »

dino je car, kralj, legenda
BR. 1 NA BALKANU :P svidjalo se to nekom ili ne
najbolji se napadaju ili kako to dino kaze "puno je pirana okolo a meni niko ovo sto sam sada nije dao ja sam se za to izborio"
a ruku na srce meni se vise svidjaju njegove obrade nego pjesme od stranih muzicara jer daje onaj nas bosanski smek
po mnogima je i pjesma putnici plagijat :lol:
burek je odlican a onima kojima pjesme "misici", "majka ruzi kcer", "svila" nemaju smisla neka se malo zapitaju zasto.
pa nije dino kriv sto su vas roditelji rodili glupe - onako iskreno.
V

Post by V »

wels wrote: Svakako,po slici se da zakljuciti da je stari dio grada ali da li je Wels?
Daj da razjasnimo nesto. Je li ti znas koji je grad u pitanju pa ono kao hvalis mi se a la "nuto sta imam" ili ne znas vec me pitas ? :)
wels

Post by wels »

V wrote:
wels wrote: Svakako,po slici se da zakljuciti da je stari dio grada ali da li je Wels?
Daj da razjasnimo nesto. Je li ti znas koji je grad u pitanju pa ono kao hvalis mi se a la "nuto sta imam" ili ne znas vec me pitas ? :)

Na gornji foto imam autorsko pravo. :D

Lici ti na stari dio Welsa?znaci ti si u Welsu,negdje u blizini ili si ovu carsiju samo posjecivala?

Mozda smo i komsije? :)
V

Post by V »

wels wrote: Na gornji foto imam autorsko pravo. :D

Lici ti na stari dio Welsa?znaci ti si u Welsu,negdje u blizini ili si ovu carsiju samo posjecivala?

Nisam u Welsu, niti sam negdje u blizini vec sam tu carsiju samo posjecivala :) Na pola mi je puta od kuce do Saraja, pa svratim u Bayrischer Hof na konak, sutra citav dan lunjam po Welsu, opet konacim i tek drugi dan opet za volan. Helem nismo komsije.
Ti si u Welsu, negdje u blizini ili si ovu carsiju samo posjecivao? :)
wels

Post by wels »

V wrote:
wels wrote: Na gornji foto imam autorsko pravo. :D

Nisam u Welsu, niti sam negdje u blizini vec sam tu carsiju samo posjecivala :) Na pola mi je puta od kuce do Saraja, pa svratim u Bayrischer Hof na konak, sutra citav dan lunjam po Welsu, opet konacim i tek drugi dan opet za volan. Helem nismo komsije.
Ti si u Welsu, negdje u blizini ili si ovu carsiju samo posjecivao? :)
Tu u Welsu.

A gdje si ti? u Svedskoj?
V

Post by V »

Haman vala, ali nisam. Nord Njemacke. Plah ti grad :)
wels

Post by wels »

V wrote:Haman vala, ali nisam. Nord Njemacke. Plah ti grad :)
Pa sto dvije noci konacis,imas nekog ovdje ili se bas toliko premoris?

Kad putujem za Geteborg (vec godinama) idem preko Hamburga,Putgardena,Kopenhagena i dalje.
Post Reply