senainter wrote:A ako si zaista student medicine raspitaj se malo i provjeri prije nego ista pokusas operativno ovde. Kao sto velim operisala se u Hrvatskoj, bila budna cijelo vrijeme i cula busilicu bikvalno kako mi busi kroz kost, dizala noge na stolu cijelo vrijeme da se vidi nedaj boze da nije nesto osteceno. Operacija trajala 2 h, posle ustala i u taksiju otisla u hotel. Boljelo 20 dana posle sve manje i manje. Danas dobro. Nisam se rijesila vraga, imam L5-S1 degeneriran disk, tzv Disc Degenerative Disease. Nadam se da ce me zaboliti tek u 50-oj, ili kad vec budem 2 m ispod zemlje.Inace, prije operacije trpila bolove 3 godine...
Sretno svima, i najbolje zelje...
Jao imam i ja degenerativan disk iki black disk. Vise nezz sta da mislim. Jesu ti vadili taj degenerativni disk ili su ga ostavili? Ja bukvalno osjetim da me on boli a ne protruzija diska u kanal.
Evo opet pocelo da boli. Pogotovo ove promjene vremena. Platio bi da mi jedan dan bude nornalan, bez boli, da nisam ukocen, usporen i da ne kontam kako cu ustati sjesti itd...
Al sad kako je zima ne ide mi se pod noz.
Koliko ti je procentualno lakse nakon op? Koliko dugo dnevno mozes biti u pogonu dok te ne zabole ledja?
Nekako gledam pacijente koji dodju kod mene kad ih presjeku ledja da se brzo oporave. Al i ja im super koktel za bolove pomijesam u infuziji hehehe.