Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
horoz

Post by horoz »

Thyl wrote:
Bosanski_Amerikanac wrote:Nije njega zaustavio ni Grahovac niti ko drugi. Ako su svi politicari podrzali taj projekat znaci on se moze nastaviti ali glavni inicijator obustavljanja Smirovih radova je vlasnik Aechaeology magazina. http://www.archaeology.org/
Pa jah, brate, šta se imaju arheolozi išta pitat ako su političari aminovali, jelde? Strogi nauĆni pristup. :-)
I odma teorija zavjere - nedaju Amerikanci! :lol:

A najnoviji hepek pišći. :lol:

Predlažem režiji emisije da iz sljedećeg hepeka pritiskom na dugme iskače zastavica koja se odmota i na kojoj piše "PIRAMIDA!". (Može i "MISTERIJA!")
al' i ti mozes srat' i to neograniceno...
kako ti se da vise?

uporedi malo svoj post sa ovim koji si djelimicno citirao. covjek je dao svoj osvrt, posteno i iskreno, svoje misljenje, a ti seres o hepecima... stvarno neke ljude nikad nisam mogao shvatiti.
horoz

Post by horoz »

radeljas wrote:
Shamrock wrote:gleda li iko na FTV-u

heeepeeek :D
sinoc odmah nakon nadrealista, novi nadrealisti, ali uzivo sa brda pored visokog. :lol: nisam mogao da vjerujem. dosao je nakav feriz, sa sandzackim naglaskom, sa hepekom. predstavi se semiru kao nuklearni fizicar. na pocetku onako bratski izgrli semira i rece kako mu svi govore da njih dvojica lice kao da su braca. semir ga je pitao "a gdje ste vi zavrsili nuklearnu fiziku". a FERIZ ce na to: "na vise fakulteta", a onda je spomenuo vincu. ostale je da zaljucimo da mu je tamo dalo diplomu. feriz je od pocetka bio na ti sa semirom, a u neka doba je izvadio hepek koji pishti. taj hepek odaslije gama zrake. semir koji ocito nema pojma o hepeku ga je pitao kasnije nesto kao " a to su gama zraci". na to je feriz rekao "jeste, ali treba ukljuciti i alfa ..." :? elem hepek nam je pishtao preko "malih" ekrana barem jedno 3 minute. feriz je zakljucio da je kamenje doneseno jer se na razlicitim mjestima hepek razlicito "odazvao" ... opet je grlio semira i govorio kako je ovo dobro, ali kako treba napraviti dodatne analize. vidim posla i za feriza, nuklearnog fizicara. bice honorara, ja bih reko.
joj, cirkusa, majko mila. 2 epizode nadrealista umjesto jedne ...
dobro, apsolvirali smo hepek i nuklearnog fizicara iz vince, sa sandzackim naglaskom itd.

ima li kakav komentar na blokove i ostalo sto je otkriveno u d. vratnici?
opet egzodinamicko djelovanje prirode? ima li kakav komentar na onaj blok na kojem je semir sjedio? ima li komentar na isti reljef/povrsinu blokovakao i na drugim daljim lokacijama?

nema?

haj'mo onda o hepeku i haj'mo ismijavat nuklearne fizicare iz vince sa sandzackim naglaskom.
ObiVan

Post by ObiVan »

Odlicno!

Ovo postaje sve bolje i bolje... Albino covjek nas vodi u nove dimenzije, otkriti ce uskoro i zvjezdana vrata ( STARGATE)... Semire tvoji smo...vodi nas...

Doslo je vrijeme kada cemo u BIH ceznuti za REALIZMOM, kao necemu egzoticnom, kao sto smo nekada gledali sa simpatijom na NADREALIZAM...
NADREALIZAM JE NAS REALIZAM...Izmedju ostalog, hvala ti Semire & Co...
Guru nas, iskopa li se sta?
Thyl

Post by Thyl »

horoz wrote:al' i ti mozes srat' i to neograniceno...
kako ti se da vise?

uporedi malo svoj post sa ovim koji si djelimicno citirao. covjek je dao svoj osvrt, posteno i iskreno, svoje misljenje, a ti seres o hepecima... stvarno neke ljude nikad nisam mogao shvatiti.
I ja sam davao svoje osvrte, posteno i iskreno, svoje misljenje i postavljao pitanja. Potkrijepljeno linkovima na stranice sa informacijama na koje se pozivam:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 92#1317592

Pa onda i to nekom zasmeta, pa me pocasti kako serem, sa izgovorom kako se time "skrece s teme" ili da se "stavljaju nekakvi bezvezni linkovi".
A ako se sjecam, do sad jos nikom nisam rekao da sere, cak ni kad sam se smijao glupavim hepecima koji pišće.

A sto se kamenog bloka u Vratnici tice, pa poznata je stvar da u Bosni od prije dvije godine vise nema prirodnih blokova - sta god se otkopa, to je ljudska ruka polozila. Jos da mi je vidjet te kamenolome odakle se to sve povadilo... Mozda iz neke druge dimenzije, i svakako uz pomoc hepeka. Koji pišći.

:faraon1:
horoz

Post by horoz »

Thyl wrote:A sto se kamenog bloka u Vratnici tice, pa poznata je stvar da u Bosni od prije dvije godine vise nema prirodnih blokova - sta god se otkopa, to je ljudska ruka polozila. Jos da mi je vidjet te kamenolome odakle se to sve povadilo... Mozda iz neke druge dimenzije, i svakako uz pomoc hepeka. Koji pišći. :faraon1:
hoces da kazes da je ono sto si vidio na tv, nastalo prirodno?! meni nije tako izgledalo. pogotovo onaj avionski snimak i kako to "brdo" izgleda iz zraka...
najveći kočničari napretka, nauke i istrazivanja jesu upravo oni koji se ismijavaju i cija je percepcija ograničena na već viđeno i već poznato. treba malo osloboditi um i prihvatiti i druge mogućnosti. ne odmah na lomaču :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Bosanski_Amerikanac wrote: I ovoga kalupa...
Image

---

Koliko god on nije kvalifikovan radovi koje se odrzavaju ili bolje reci koji su se odrzavali na iskopavanju piramida su veoma profesionalno i strucno obavljeni. Po mom nekom misljenju, ipak ja ovo pratim kroz magazine i preko interneta jos nisam tamo bio.

---

O Bosni se po prvi put na CNN-u, ABC-u, NBC-u, BBC-u i ostalim tv mrezama pocelo pricati u pozitivnom kontekstu.
Ja jos negdje na vol.2 (nakon one bestraga nestale fotografije "groblje" )rekoh da je ovo nalaziste najvjerovatnije iz bronzanog doba. Ovaj kalup bi samo isao u prilog mome misljenju.
Mene samo zanima sta misle Semir i njegovi sljedbenici, sta li se to izlivalo u taj kalup (naravno u njihovoj paradigmi kalup je 12000 godina star) :?
I naravno, potpitanje - kako i po kojoj logici cinjenica da je jedan kamen (ili dva ili deset) obradjen ljudskom rukom - potvrdjuje teoriju da su ova brda neolitske piramide napravljene od strane 'Plejadejaca'?

Radovi na otkopavanju nisu obavljani ni profesionalno ni strucno (ukoliko mislimo na istu profesiju - arheologiju). Citam prije par sedmica na web-stranici Piramide, u programu istrazivanja, tacka G.-1/18 kako je Semir nakon dvije godine ceprkanja po viseslojnom nalazistu skontao da u iskopavanju arheoloskih nalazista ipak postoje pravila - te da se on planira pridrzavati istih u svojim buducim radovima.
http://www.piramidasunca.ba/piramida/do ... _final.pdf

To sto dvije godine ore po Visocici ne postujuci nikakva pravila je, valjda zanemarljivo. Onda se neki cude sto se arheolozi bune. Vidim cak ovdje, kazu neki cvajstajni da treba i Stari grad preorati (ionako se zidine raspadaju)...
Cinjenica da se ono sto se prirodnim putem 'raspadne' lako moze rekonstruisati i istraziti (naravno - ko zna)...a ono sto Semir raznese i razbaca po okolini bog ne moze rekonstruisati - ni najmanje ne zanima zastupnike ovakvih misljenja...

Ja ne znam kako ovo da kazem, a da se neko ne nadje uvrijedjen... ali arheolozi ne uce lokalno stanovnistvo kako se sije krompir, red bi bio da lokalno stanovnistvo prestane poducavati arheologe kako se kopaju arheoloska nalazista :oops:

I, na kraju, za sve ove navedene 'pozitivne prikaze Bosne' po bjelosvjetskim medijima.... Bilo je pozitivno dok su ljudi vjerovali u navode lokalne stampe da je Semir arheolog i 'strucnjak' za piramide. Sta mislite koliko je bilo pozitivno kad su skontali da su se dali zajebati :? :D
ObiVan

Post by ObiVan »

Ama ljudi kako ne vidite , pa to je piramida, ali piramida u obliku kocke..Semir je strucnjak za piramide, mislim ove u obliku kocke, a to da on fakticki uci zanat kako treba da se istrazuju i iskopavaju piramide na "jednom brdu u Visokom".... Pa shvatite to malo pozitivno i edukativno...To je jedno veliko igraliste za Semira, gdje on moze da trenira sposobnosti istrazivanja, prosipanja raznoraznih teorija, manipulisanja medijima, naredjivanja i kordiniranja lopata i krampi...Covjek na tom polju iz dana u dan uci, a ja moram biti iskren i priznati da je on jako talentovan, bez ikakve ironije i sarkazma...Covjek se jednostavno steli...u startu nije odredio jedno brdo za trening, nego rekao da ih ima 5, i vise...A zahvaljujuci obrazovanosti naseg stanovnista moze Sammy valjati i lupati do besvijesti...5000 godina gore-dole...vanzemaljac ili indijanac u Visokom, ma to ti je otprilike isto...Sam je napravio simbiozu ugodnog s korisnim...Ima neki izbor biznismena , menadjera ili tako nesto kod nas...Moja iskrena preporuka da covjeka nagrade...Da je samo na nekom drugom polju , mozda nam bas ovakav treba...Bez uvreda, ali u BiH je rijetkost bila da je neko pametnog, obrazovanog covjeka slusao ili obracao paznju...Najbolje je stavis budalu, freak-a, manijaka, ne znam sta vec, ponavljam bez da ikoga uvrijedim...Kod nas to najbolje prolazi...I samo jos jedno pitanje...Sta ce nama razum? To se priroda poigrala...
sljunko

Post by sljunko »

Shoshana wrote: I, na kraju, za sve ove navedene 'pozitivne prikaze Bosne' po bjelosvjetskim medijima.... Bilo je pozitivno dok su ljudi vjerovali u navode lokalne stampe da je Semir arheolog i 'strucnjak' za piramide. Sta mislite koliko je bilo pozitivno kad su skontali da su se dali zajebati :? :D
Ima i onih koji su se dali zajebati od novina kao sto su DANI... zahvaljujuci vasem dragocijenom post-komunickom 'nezavisnom' stilu pisanja BiH se plasirala na 99 mjesto na svjetskoj ljestvici za slobodu stampe... :lol:

A da ne pricamo o smislu demokracije u glavama BiH politicara kao sto je Grahovac "Mi nismo nadlezni ali zabranjujemo..."

nemate vi pojma o kulturnom pricanju niti o pravilima demokracije...komunjari ste bili i ostali...

to vam je odlicna reklama za cijeli svijet.... hahahahahaha.... :lol:
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ono sinoc ni nadrealisti nebi skontali...stvarno ovaj Nadreality show kaska za Semketom i Ferizom iz Vince... :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :-)
sljunko

Post by sljunko »

kekec wrote:Dragi forumasi, vi koji tvrdite da postoje piramide u Visokom,
evo kratko pitanje:
Dvije godine prodjose, a mi ne vidimo ni vrh, ni stranu, bar jedne
piramide, zasto ? :-)

:-)
Jer neki ljudi nisu bili kod ocnog ljekara... :lol: :lol: 8-)
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

IMME wrote:
Princess Fiona wrote: Ne znam otkud ti pravo da na osnovu necijeg stava o piramidama zakljucis da isti osporavaju sve sto je bosansko.
Sto se tice postiranje textova i linkova, oni su tu da se vidi sta drugi pisu o piramidama. Ne bi bilo zgoreg ni da se domaci novinari malo potrude i prikupe misljenja pravih strucnjaka, a ne da jednostrano pisu i prikazuju cijeli projekt.
Vidis , imam pravo da tako konstatujem , ali ne zbog stava da to nisu piramide ... ne zbog stava ... poseban osvrt je na nacin samo njima (i ti si jedan od njih, najvjerovatnije) svojstven ... da ne duljim "baba-seratorski" jezik kad pomenem svako zna bar naslutiti taj nivo. Zalaziti u neciju privatnost... bolje reci njuskati eh tu su maheri. Al da bar kazu kako jeste - ne ... strucni za obrnuti onako kako se njima dopada.
Ako se treba "informisati" na osnovu jeftinog casopisa DANI... e, onda smo daleko dogurali :zzzz: Novinari, npr, kao i svi mi, rade da bi zaradili ... jelde... eh, a kad se desi da neki od novinara koji ne pisu za pomenuti "casopis" krhnu odlican dijalog ili clanak, na posve razuman nacin bez koristenja rijeci koje dobra vecina citalaca ne razumije, vec onaj najomiljeniji u narodnim masama, a taj je u vezi s bosanskim piramidama, obavezno se taj isti novinar naziva "uvlakacem" dupeliscom i sl. a samim tim, vlasnici blogera dodju na jadnu ideju da postave anketu na osnov tog pa se s*ebase klikajuci na opciju kojom ce ga i "nagraditi" kao uvlakaca godine i sl. - eto - jel njih treba drzati kao uzorne izvore informisanja ??
Vrte se u krug - svo "znanje" skupise na podal nacin. Pricaju vec dvije godine iste stvari i po tome su prepoznatljivi - i njima se treba vjerovati ?? :zzzz: Imena koja pominjes - davez, citamo mi svi i ono sto zelimo da cujemo i ono sto ne ... a za "dobar" text neko ne zali dobre pare da trehne ... jelde ?? :zzzz: Znaci, imam dovoljno cinjenica da kazem da IMAM PRAVO da tako konstatujem o doticnima.
Koji linkovi, koje podsjecanje, koja suplja, koji blogeri - govori svojim rijecima ne omalovazavajuci niciji stav i jedino tako te mogu cijeniti, i tebe i te tvoje na cije se "informacije" pozivas.
Al neznaju oni drugacije, neznaju nit hoce da znaju - ma daj ... dosadni su :zzzz:
Vrati se malo pa pogledaj moje komentare, nisam komentirala clanak u DANI-ma ni te blogove koje spominjes, nego ono sto pise na stranicama Fondacije i clanke koji su objavljivani van BiH (Guardian, Outside magazine…).

Smjesan je tvoj komentar da neko placa da bi se ti clanci objavili u novinama, jer to nisu nikakvi komercijalni oglasi nego uobicajni prilozi.

Drugi komentari su se odnosili na “strucnjake” koje Osmanagic dovodi da potvrde postojanje piramide. Mozda ti ne zelis znati kakve tacno kvalifikacije dr Harry Oldfield i ostali imaju, ali ima onih koji ne vjeruju slijepo u sve sto im se servira.

Za one koji hoce procitati evo jos jednog clanka iz marta ove godine:
http://chronicle.com/temp/email2.php?id ... bdbdbYxTHg
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

sljunko wrote:
evo kratko pitanje:

Drugacije je gledati piramidu preko webstranice i tv-a a drugacije je kad se tamo ode. To je ogromnom brdo. I treba to iskopati. Eno na piramidi Mjeseca kopalo se na vrhu. Vrh piramide Sunca (kako je Semir naziva) je zasticena zona i gore se prema nasim arheolozima nalazi Stari Grad Visoki za koji su oni znali jos prije 100 godina ali nisu se zamarali iskopavanjem istoga.

Da bi se otkopala jedna strana treba nevjerovatna novcana podrska. Dokaza ima da se u tim brdima nesto nalazi. Jel to piramida ja ne mogu iz Amerike tvrditi. Mogu se nadati i podrzavati projekat. A i mi u NY cemo se potruditi da piramide predstavimo ljudima ovdje, uglavnom o tome ce te biti obavjesteni i bice slika.
Thyl

Post by Thyl »

horoz wrote:najveći kočničari napretka, nauke i istrazivanja jesu upravo oni koji se ismijavaju i cija je percepcija ograničena na već viđeno i već poznato. treba malo osloboditi um i prihvatiti i druge mogućnosti. ne odmah na lomaču :D
Eto Horoz, vidiš da se ti i ja možemo i složiti u nečemu. :D I ja isto kažem - emocije malo na uzdu, a ne odma' ljude na linč i lomaču. :D

I malo um oslobodit, malo prolistat možda koju arheološku knjigu napisanu i prije Semketa, a ne odma' prozivat "fašistički smradovi", "seratori", "neprijatelji Bosne" ( http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua1687.htm ) i "nepatriote" čim se neko ne slaže s njegovom hipotezom, jel tako? ;) :D
sljunko

#114 Korupcija u BiH

Post by sljunko »

Korupcija u BiH 2006
http://www.finfacts.ie/corruption.htm

BiH deli 93 mesto na svetskoj lestvici zajedno sa sirijom, tanzanijom, armenijom itd.

Ma gdje se BiH nalazi, u evropi ili u africi :? :? :?

u vasu facu :D :D :D

eto sto svet misli o Balkanskim pametnjakovicima... :lol: :lol: :lol: !

zahvaljujuci turbo-folk generaciji i tkzv. anti-pyramididiotima razvoj kulturnog-turizma, ali BiH turizam opcenito, se nalazi izmedju vodecih tursitickih destinacija evrope i sveta. Zbog izvanrednih ekonomskih rezultata nije niti bilo potrebno uvrstiti BiH u tu lestvicu.

Ali narode... ne brini

evo tajnog recepta... potrudit ce se nas ministar Grahovac, gosp.dja Kujundzic i prof Lovrenovic za velicanstveni razvoj BiH turizma...

....sacekajte jos samo malo pa da Zilka pokosi onu travu od 2 metara visine u Okolistu i na Visocici...

...evo u ekskluzivnom izdanju... jedinstvena ideja koja ce privuci 100.000 gostiju mjesecno iz celog sveta...

OPUSTANJE I RELAKS U SLAMI SA ARHEOLOSKIH LOKACIJA VISOCICE I OKOLISTA
...

ARCHAEOLOGY HAY THERAPY!

Image

Image
COPYRIGHT - Grahovac, Kujundzic, Lovrenovic

Image
Pocasni Gost - Prof. Harding

:lol: :lol: :lol: :faraon1:
sljunko

Post by sljunko »

Bosanski_Amerikanac wrote: Drugacije je gledati piramidu preko webstranice i tv-a a drugacije je kad se tamo ode. .
Ma covece, sta je tebi, ja sam bio u Visokom ne jednom, nego tri puta... 8-)

pa i dete od pet godina vidi da to nije prirodna tvorevina... :faraon1:

samo oni anti-piramid-idioti su slepi jer nema goreg slepca od onog koji ne zeli da vidi... :lol: 8)
Thyl

Post by Thyl »

Chupo jarane, gdje si ti meni?
Ne odgovori mi na ono pitanje kako to starog grada malo ima, malo nema, prema Semketovim potrebama?

Nego, hajde mi sad, molim te odgovori ovo. Evo pogledaj dva komentara iznad. Znaci, u principu, skretanje s teme i vrijedjanje je dozvoljeno? Pitam tebe Chupo, posto si ti glavni ovdje i odredjujes ko sta smije. Pa ako se smije, da nastavimo s onim hepecima? :lol:
helo

Post by helo »

Bosanski_Amerikanac wrote:
sljunko wrote:
evo kratko pitanje:

Drugacije je gledati piramidu preko webstranice i tv-a a drugacije je kad se tamo ode. To je ogromnom brdo. I treba to iskopati. Eno na piramidi Mjeseca kopalo se na vrhu. Vrh piramide Sunca (kako je Semir naziva) je zasticena zona i gore se prema nasim arheolozima nalazi Stari Grad Visoki za koji su oni znali jos prije 100 godina ali nisu se zamarali iskopavanjem istoga.

Da bi se otkopala jedna strana treba nevjerovatna novcana podrska. Dokaza ima da se u tim brdima nesto nalazi. Jel to piramida ja ne mogu iz Amerike tvrditi. Mogu se nadati i podrzavati projekat. A i mi u NY cemo se potruditi da piramide predstavimo ljudima ovdje, uglavnom o tome ce te biti obavjesteni i bice slika.

@Amerikanac tebi svaka cast što možeš bolje da vidiš sa drugog kontineta od neki pojedinaca što žive pola sata od Visokog. Mislim da je jadno sada što rade nemaju nikakve argimente ni dokaze da nije to piramida, nego poceli su gluposti da pišu i da skrecu sa teme, svaki dan novi dokaz svaki dan da vjeruješ 100% da gore se nešto nalazi od neprocjenive vrjednost za cjeli svjet a ne samo za BiHi, ali doslovno mogu ih nazvati tako "debilima" koji ne žele da razum pokrenu. Prvenstveno to su ljudi koji ne vjeruju u ništa, i koji ismijavaju sve ono što je Bosanko i Hercegovacko, pa cak i nešto što nisu nikada u zivotu vidjeli. Smijem se okladiti u bilo što, da 85% anti piramidaša nikada licno nisu bili u Visokom, a kako li na mjestima gdje se istraživanja vrše. Nisam na ovoj temi bio najmanje 9 mjeseci, iz razloga sto nemogu supe na viljusku, sto nemogu gluposti njihove da slusam, ispucali su svaku opciju "argumenata" da gore ne postoji nista, pa su poceli gluposti da pisu i da provociraju nekoga ko ima imalo vjere, i dobrog vida za razliku od pojedinaca na ovoj temi. A vidim da Bogami nekome i smeta što u Visoko mjesecno dodže turista par hiljada, vidim da nekome i smeta što neko i pozitivno sada prica o Bosni i Hercegovini, vidim da neki politicar kao "Grahovac" žele da popularnost steknu na jedan nacin na koji niko na ovome svjetu nebi htio da stekne. Kompleks piramida se polako ali sigurno otkopavaju i svaki dan pristižu novi dokazi, vi anti piramidaš možete da crknete ovoga momenta od muke, ali ce ona biti iskopana milom ili silom, jer na ovom svjetu ima više ljudi koji vjeruju u nešto za razliku od vas.
realna do boli

Post by realna do boli »

Nedavno sam gledala emisiju na jednoj TV...o upotrebi satelita u arheologiji sa nekakavim toplinskim infracrvenim zrakama ( cini mi se da je tako ) kojim su procesljli skoro cijelu zemaljsku kuglu.Ono sto su otkrili i sto svaki dan otkrivaju polako pomjera granice svih do sada poznatih "cinenica" o dogadjanjima na nasoj planeti ...od toga da su na dnu mora i oceana pronadjeni putevi , mostovi ..pa do mjesta gdje su bili postavljeni nuklearni reaktori prije ...previse godina.
Ja se samo nadam da cu dozivjeti da se sve to stvarno potkrijepi cinjenicama i da budem u mogucnosti da to pogledamm.. na bilo koji nacin.
Sto se tice piramide u Visokom ti sateliti su pokazali da su te planine suplje..ma sta to znacilo ..
http://sharaku.eorc.jaxa.jp/ADEOS2/libr ... /0418.html
Last edited by realna do boli on 26/06/2007 15:39, edited 1 time in total.
radeljas

Post by radeljas »

sto volim ove pismene obozavatelje ublehe
helo wrote:od neki pojedinaca
helo wrote:vrjednost za cjeli svjet
helo wrote:Prvenstveno to su ljudi koji ne vjeruju u ništa
helo wrote: nemogu supe na viljusku, sto nemogu gluposti njihove da slusam,
helo wrote: što u Visoko mjesecno dodže turista par hiljada,
helo wrote: vidim da neki politicar kao "Grahovac" žele da popularnost
helo wrote: niko na ovome svjetu nebi htio da stekne
helo wrote: Kompleks piramida se polako ali sigurno otkopavaju
Thyl

Post by Thyl »

Upravo sam procitao jedan fenomenalan komentar na cijelu ovu tragikomediju:

http://www.r.bloger.hr/post/mentalno-og ... 41838.aspx
Evo upravo procitah one stranice iz San-a. E ovo je sada taj momenat kada sam ljut. Sada bi im najradije dao lopate i rakao kopaj jos pola godine. A kad sve razrovite i sjebete i kad se istina iskopa na vidjelo i kada iz svakog djela Visokoga budete mogli vidjeti tu sramotu koju ste sami napravili, e onda bi to podrucije zastitio i zabranio sve radove i proglasio visocici za nacionalni spomenik. Jos bi montirao tablu sa imenima svih organizatora, sponzora, politicara i svih onih uciteljica sto su ucenike dovodile. I pored te table bi montirao jednu vjecnu vatru sa natpisom ?Ovdje je stradao razum?. I taj nacionalni spomenuk bi mi bila obavezna ruta za sve eskurzije osnovaca. Valjda bi onda mogli da izvucemo nesto korisno.
Pridruzujem se ovoj inicijativi - pustite Semira da kopa! :D
Bosanski_Amerikanac

helo wrote:
@Amerikanac tebi svaka cast što možeš bolje da vidiš sa drugog kontineta od neki pojedinaca što žive pola sata od Visokog. Mislim da je jadno sada što rade nemaju nikakve argimente ni dokaze da nije to piramida, nego poceli su gluposti da pišu i da skrecu sa teme, svaki dan novi dokaz svaki dan da vjeruješ 100% da gore se nešto nalazi od neprocjenive vrjednost za cjeli svjet a ne samo za BiHi, ali doslovno mogu ih nazvati tako "debilima" koji ne žele da razum pokrenu. Prvenstveno to su ljudi koji ne vjeruju u ništa, i koji ismijavaju sve ono što je Bosanko i Hercegovacko, pa cak i nešto što nisu nikada u zivotu vidjeli. Smijem se okladiti u bilo što, da 85% anti piramidaša nikada licno nisu bili u Visokom, a kako li na mjestima gdje se istraživanja vrše. Nisam na ovoj temi bio najmanje 9 mjeseci, iz razloga sto nemogu supe na viljusku, sto nemogu gluposti njihove da slusam, ispucali su svaku opciju "argumenata" da gore ne postoji nista, pa su poceli gluposti da pisu i da provociraju nekoga ko ima imalo vjere, i dobrog vida za razliku od pojedinaca na ovoj temi. A vidim da Bogami nekome i smeta što u Visoko mjesecno dodže turista par hiljada, vidim da nekome i smeta što neko i pozitivno sada prica o Bosni i Hercegovini, vidim da neki politicar kao "Grahovac" žele da popularnost steknu na jedan nacin na koji niko na ovome svjetu nebi htio da stekne. Kompleks piramida se polako ali sigurno otkopavaju i svaki dan pristižu novi dokazi, vi anti piramidaš možete da crknete ovoga momenta od muke, ali ce ona biti iskopana milom ili silom, jer na ovom svjetu ima više ljudi koji vjeruju u nešto za razliku od vas.
Ma ima tu nesto vise samo mi ne znamo. I najveci laik (poput mene) koji se ne razumije u arheologiju kroz slike, izvjestaje, izjave, tv snimke moze uvidjeti da se u Visokom nesto nalazi. Jel to piramida ili nesto slicno njoj to ce dokazati vrijeme ali sigurno nesto ima.

Eh sad ova obustava tj. zabrana radova dolazi iz nekih drugih razloga. Moja teorija je da zele ukloniti Semira i da to prezume neko "obazovaniji" ili bolje receno oni koji su decenijama prolazili pored tih brda i osim zelenila nisu nista drugo primjetili. I onda dodje neki "limar" iz Amerike i uvijeri BH narod da se tu nalaze piramide, i sto je jos najzanimljivije iskopa veoma interesantne dokaze koje je tesko pobiti supljacima.

Ocito je da nekom smeta Semir. Ja znam da je papak koji je vlasnik Arch. Magazina najvise na to utjecao u zadnjih par mjeseci. Ali eto, tako to ide kod nas u BiH cim se nesto pozitivno "rodi" mi to moramo pretvoriti u problem i naci mu 100 mana. Ko god da nastavi ta istrazivanja tj. iskopavanja treba dati ogroman kredit/repsekt Semir pa makar to i ne bile piramide nego nesto trece.

Ja sam vec jednom spomenu ali mi u USA zapravo u NY cemo se potruditi da upoznamo javnost u NY ali vecinom profesore, doktore i politicare sa stanjem visockih piramida.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Bosanski_Amerikanac wrote: Ja sam vec jednom spomenu ali mi u USA zapravo u NY cemo se potruditi da upoznamo javnost u NY ali vecinom profesore, doktore i politicare sa stanjem visockih piramida.
:roll: Fino je sto cete se potruditi da sa "stanjem visockih piramida" upoznate NY elitu, ali ... sta kad vas pitaju za dokaze ???
:oops: Kod njih, ... "rek`o Semke", ... ne pije vode. :zzzz:
Bosanski_Amerikanac

pape wrote:
Bosanski_Amerikanac wrote: Ja sam vec jednom spomenu ali mi u USA zapravo u NY cemo se potruditi da upoznamo javnost u NY ali vecinom profesore, doktore i politicare sa stanjem visockih piramida.
:roll: Fino je sto cete se potruditi da sa "stanjem visockih piramida" upoznate NY elitu, ali ... sta kad vas pitaju za dokaze ???
Pa radi se na tome da se dovede Semir i da on iznese svoju teoriju i dokaze. Ovo nece biti neki supljak da ja drzim vazove ili neko ko nije ucestvovao u projektu ili neko ko nema blage veze.

Samo se jos radi na datumu. Najverovatnije to ce se odraditi negdje u septembru. Pozivnice ce se slati eliti tj. obrazovanim ljudima. Jer nikad se ne zna. Mozda se bas zadesi da neko od njih ima nekog utjecaja. A pored njih prezentaciji moze prisustvovati bilo ko. Ulaz nece biti naplacivan, barem za sada tako stvari stoje a pokusacemo kontaktirati i par tv kuca u NY pa da dobijemo malo jaci odjek u javnosti. Jer mi u Americi nemamo neke medije. Imamo Sabah novinu koju cita 1000 ljudi, a novina uopste nije kvalitetna. Tako da ne znam jos nista. Imamo i neku nasu BA televiziju, ali ipak nam je u cilju da se stupid u kontakt sa jakim tv kucama jer imao namjeru prezentaciju raditi samo na Engleskom jeziku.

Uglavnom kad to bude aktualno bice pozvani i clanovi foruma koji zive u USA.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Bosanski_Amerikanac wrote:
pape wrote:
Pa radi se na tome da se dovede Semir i da on iznese svoju teoriju i dokaze. Ovo nece biti neki supljak da ja drzim vazove ili neko ko nije ucestvovao u projektu ili neko ko nema blage veze.
Odlicno, ... iznijet ce teoriju, ... nema veze sto nema dokaza. :oops:
A nece, ... nece biti supljak, ... :oops: :zzzz:
ObiVan

Post by ObiVan »

Najbolje bi bilo da iznese piramidu...mozda ce dobro stajati u Texas-u ili ko zna vec...Ali nas ce osloboditi muka...Da je mozemo nekako talnuti nekome, kao sto Nadrealisti po starom principu prodashe Vijecnicu...It s mine ...It s beautiful...Isn t it?
Tako nama nas Sam-ich prosipa pricu o piramidi...It s beautiful...Isn t it...It s mine...
Locked