Bosanski_Amerikanac wrote:
I ovoga kalupa...
---
Koliko god on nije kvalifikovan radovi koje se odrzavaju ili bolje reci koji su se odrzavali na iskopavanju piramida su veoma profesionalno i strucno obavljeni. Po mom nekom misljenju, ipak ja ovo pratim kroz magazine i preko interneta jos nisam tamo bio.
---
O Bosni se po prvi put na CNN-u, ABC-u, NBC-u, BBC-u i ostalim tv mrezama pocelo pricati u pozitivnom kontekstu.
Ja jos negdje na vol.2 (nakon one bestraga nestale fotografije "groblje" )rekoh da je ovo nalaziste najvjerovatnije iz bronzanog doba. Ovaj kalup bi samo isao u prilog mome misljenju.
Mene samo zanima sta misle Semir i njegovi sljedbenici, sta li se to izlivalo u taj kalup (naravno u njihovoj paradigmi kalup je 12000 godina star)
I naravno, potpitanje - kako i po kojoj logici cinjenica da je jedan kamen (ili dva ili deset) obradjen ljudskom rukom - potvrdjuje teoriju da su ova brda neolitske piramide napravljene od strane 'Plejadejaca'?
Radovi na otkopavanju
nisu obavljani ni profesionalno ni strucno (ukoliko mislimo na istu profesiju - arheologiju). Citam prije par sedmica na web-stranici Piramide, u programu istrazivanja, tacka G.-1/18 kako je Semir
nakon dvije godine ceprkanja po viseslojnom nalazistu skontao da u iskopavanju arheoloskih nalazista
ipak postoje pravila - te da se on
planira pridrzavati istih u svojim
buducim radovima.
http://www.piramidasunca.ba/piramida/do ... _final.pdf
To sto dvije godine ore po Visocici ne postujuci nikakva pravila je, valjda zanemarljivo. Onda se neki cude sto se arheolozi bune. Vidim cak ovdje, kazu neki cvajstajni da treba i Stari grad preorati (ionako se zidine raspadaju)...
Cinjenica da se ono sto se prirodnim putem 'raspadne' lako moze rekonstruisati i istraziti (naravno - ko zna)...a ono sto Semir raznese i razbaca po okolini bog ne moze rekonstruisati - ni najmanje ne zanima zastupnike ovakvih misljenja...
Ja ne znam kako ovo da kazem, a da se neko ne nadje uvrijedjen... ali
arheolozi ne uce lokalno stanovnistvo kako se sije krompir, red bi bio da lokalno stanovnistvo prestane poducavati arheologe kako se kopaju arheoloska nalazista
I, na kraju, za sve ove navedene 'pozitivne prikaze Bosne' po bjelosvjetskim medijima.... Bilo je pozitivno dok su ljudi vjerovali u navode lokalne stampe da je Semir arheolog i 'strucnjak' za piramide. Sta mislite koliko je bilo pozitivno kad su skontali da su se dali zajebati