BiH 28. na FIFA-inoj listi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

saki wrote:Od moderatora molim objasnjenje :oops:
Hvala unaprijed :roll:
Ja cu ti objasniti.

Povlacis temu u kojem si se ti nasao nesto reci Pasodzigeri - vjerovatno nekom klincu koji prica Markove konake.

Tu mu ti rece da je on BHF.

Dakle - i ti poce pricati Markove konake i povlaciti druge za kite.

Ja nadjo za shodno da te obavjestim o onome sto znaju ptice na granama.

Ti se nasao onda - pricati o mojim zivcima - sto opet nije tema - pa ti ljudi obrisase post - nebi li ti dali do znanja da ne talasas. Ali pazi ovo - udario ti neko - malo na sujetu. Uuuu. Sujetica, kratka kitica. Sad bi ti - da uzvratis udarac, a neces da kazes - ok, u redu, izvini, necu se saliti na taj nacin - jer ni ja ne volim kad se neko sa mnom - sprda. To je sve sto je trebalo.

Ali jok. Urotio se cijeli svijet protiv tebe covjece. A ti ugorzen. Ti nisi nista - uradio. Ti samo - malo dosao podjebavati - pa zavrsio na koljenima. Onda pozivaj moderaciju i pitaj ih sto si ugrozen. I iskupi jos kojeg tako - koji zna da je na Malti bilo 200 BHFovaca, to je vise BHF nego sto je na utakmici s Marsaxlokk bilo gledalaca. Nema se - bolan - s cim i kako ces ici? Vidjeli smo rudarsko selo od 3000 i tamo kumpir navijaca. Tamo je otislo FKS - potrositi dovoljno love da je moglo Marsijana dovesti - da nije otislo - u goste. Ako se nema vec love - radije da se dovede najbolji igrac nazad - nego da se ide po selima Malteski u bubamara turizam. Vidjecemo ko ce i u Belgiju ici - bez Obuce i Ihtijarevica i Marsijana. Lakopo. Neka smo mi 27 na svijetu po UEFI-noj listi koja - ne pije vode ni ovako ni onako. Narucito ne u ovom periodu - jer je sad - najmanje bitan za kvalifikacije - i postace s vremenom sve bitniji. A tad znamo gdje cemo biti. Neka se samo zna - u Briselu je neko nekad prije okupio 15.000 Bosanaca s 2 kontinenta - organizovao 15 buseva u sopstvenom aranzmanu, svim tim nabavio karte i mnostvu drugih koji su putvali u sopstvenom aranzmanu, zakupio hostel, i par hotela, i sve izorganizovao od okupljanja na glavnom trgu do kortea i dolaska na stadio. I ne zove se NS BiH, Munir Usanovic, Iljo, Milance, Aj Tink's 10.000 KM mjesecno, Monkej Pecikoza Slavica i njen Don Juan Paske Ahmed.

Al' kome je to bitno?

Vama je ovo sve - sega i zajebancija. Al' kad ti se kaze nesto - onda ti odjednom nije sega i zajebancija. Pa jel zajebancija ili nije? Ili je - dok je na tudji racun - ostriti kite - moze se, al' na sopstveni - e, nema to da kuca casti. Neko je - da bi bili 27 - isao i do Moldavije (45 ljudi), neko je bio i na Malti (200) - te ljude sprdas danas - ti, i takvi kao ti. Odakle pravo? Odakle tebi to pravo? Samo mi to reci? Zaduzio te NS BiH - jel to? Zaduzila te UEFA? Jel to? Zaduzila te FIFA? Jel i to? Ko te je onda - zaduzio da se sprdas, i koje su tvoje zasluge? Koji je tvoj kredibilitet? Znas pravila UEFE? Jel to - to znanje? Jel to ta - sposobnoast.

I onda - ces da te neko zastiti. Zahvaljivati se i ulizivati - moderatorima - unparijed.

Jesam li ti sad - nesto objasnio? Nadam se da jesam.
b4k3

Post by b4k3 »

Nosferatu, divim se tvojim postovima, mada neznam da li si clan BHF-a i da li se poznajemo, ali to u sustini i nije bitno. Bitno je da normalni ljudi jos uvijek sagledaju situaciju realno, i da ih par golova novonastale repke nisu poljuljali. Sva ova djecica sto pisu protiv BHF-a a i onaj dust, trebali su ici s nama na neku od tekmi, npr Beograd, gdje je BHF organizovao 12 autobusa iz BiH.

Zapade mi za oko njegov post u kojem kaze, da eto, njih, navijace BiH, koji zive u BiH, sprjecavaju vize, poslovi, lova, a vidis, ja otkaz u firmi dao da bih na Marakani te kobne noci bio, a o ostalim tekmama necu pricati. Iz BiH, od clanova BHF-a, uvijek neko dodje, sredi sebi vizu, lovu, nadje vremena, tako da to nemoze biti izgovor.

Prica mi o nekom jazu navijackih skupina u BiH i BHF-a, pa kao oni imaju gostovanja PL BiH....aloha bola', kakva liga, takvi navijaci....zar ti ovo sto se u BiH ganja lopta po ledini, nazivas fudbalom? Clanovi BHF-a su vecinom i clanovi udruga klubova u mjestima u kojima zive, sirom Evrope,a ti ces mi pricati o gostovanjima npr. Manijaka u Gradachcu...smijeshno...jaka edukacija. Mada u BiH od navijackih skupina jedino njih postujem...Horde se prodale davno, i rasturile kud koji mili moji. Koliko ih je bilo na Malti? Jesu li to ta gostovanja o kojima pricas a niko ne ide? Ipak je repka Evropska/Svjetska scena fudbala, kao sto je i CL, ali tih navijaca Sarajeva nema, pa nema...bit ce ih u Genku, kad dijasporashi (Opet) poguraju. Tad ce vjerovatno biti dobri, malo manje ce im se psovati.

Ali, dobro je vama, sto nesmijete u Lukavicu jebenu otici i reci ja sam navijac BiH. Dobro je vama, sto vam covjek koji predsjedava NS navija za drugu drzavu. Dobro je vama sto jebeni portparol saveza nezna par rijeci stranog jezika. Dobro je vama....a kako ce vam tek biti.
saki

Post by saki »

Povlacis temu u kojem si se ti nasao nesto reci Pasodzigeri - vjerovatno nekom klincu koji prica Markove konake.

Tu mu ti rece da je on BHF.
Rekoh mu da je BHF jer takve besmislice se mogu procitati na njihovoj stranici.
Babayaro

Post by Babayaro »

Jest da je lijepo vidjeti da se nalazimo na 27 mjestu al nije to to jer ja kolko vidim mi nemamo IGRE i cini mi se da necemo jos dugo biti u ovoj euforiji koja je uslijedila nakon 3 pobjede (u kojima smo usput imali srece srazmjerno kolicini nesrece u poslim kvalifikacijama).
Muzuru moram odati priznanje samo zbog toga sto je u Norveskoj imao "muda" i postavio napadacku igru koja se isplatila sa 100% iskoristenim prilikama. Ipak Muzur je Capelo za Sliskovica.
Valjda ce protiv Hrvatske me demantovati i sto je jos vaznije nastaviti protiv Madjarske i Moldavije jer nema nama napretka bez fudbala, imam osjecaj da bi sve u drzavi krenulo kad bi se mi ukazali na jednom europskom ili svjetskom prvenstvu :P :P :P
Post Reply