Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ervin19 wrote:bombarder su (uz Heller) začetnici thrasha na ovim prostorima,pioniri ekstremnog metala u ex-yu..naravno ima tu jos bendova koji su u prvoj polovini osamdesetih svirali nesto kao thrash (annathema,ludilo,evil blood i drugi).. naravno da su tekstovi smjesni,al je muzika legendarna,pravi thrash/speed..sto se tiče neše,on je uvjek bio najlosija karika u bombarderu (bar po meni),mada je izgledo legendarno sa onim brkovima i teksas jaknom sa nitnama..al ipak treba cjeniti sto se taj covjek josh uvijek bavi metal muzikom,mislim ,veliki dio nas kad bude imao 40 i vise godina se mozda nece ni sjecat da je slusao tu vrstu muzike...zato,bombarder RESPECT ..legende
Neznam buraz jesi li imao priliku da ih gledas/slusas uzivo, ali se nije ta muzika bas mogla razaznat.
O ispadanjima i provalama drugim da ne govorim.
Jedno je Bombarder na ploci koja je svakako kriza, a Bombarder uzivo je kao da ti neko busi usi busilicom.
nazalost,nisam ih imo priliku gledat uzivo..ovaj novi bombarder (neso+clanovi gothic metal benda Abonos) nastupa samo po srbiji kako sam primjetio,nema ih vamo u bih..
nego,jesi li slusao heller,ako nisi skini album (jedini od njih) na stranici prije ove..e ono je legendarno,kultno,tekstovi imaju istu tematiku kao bombarderovi,samo su manje smjesni:) a muzika je pravi prljavi thrash (sodom,anyone?)..
ervin19 wrote:nazalost,nisam ih imo priliku gledat uzivo..ovaj novi bombarder (neso+clanovi gothic metal benda Abonos) nastupa samo po srbiji kako sam primjetio,nema ih vamo u bih..
nego,jesi li slusao heller,ako nisi skini album (jedini od njih) na stranici prije ove..e ono je legendarno,kultno,tekstovi imaju istu tematiku kao bombarderovi,samo su manje smjesni:) a muzika je pravi prljavi thrash (sodom,anyone?)..
Sve sam ja to buraz davno preslusao i gledao uzivo.
Kome to sad sve treba pored svjetski poznatih bendova.
Nije vise ex yu, danas je sve dostupno te nema potrebe za predratnim pokusajima.
nakon nedavno poglednog koncerta u Beogradu s kultnim Tankardima mogu vam reci da se nije bas puno promijenilo kod Nese
Inace Heller ploca je po meni vrh ex-yu metala.
_gOtHiC_vAmPiRe_ wrote:ja uopste ne ynam ko su oni,kao prvo...
kao drugo...znam da je nesto kao rock ili metal il sta je vec dok se stavlja ovdje,tako daaa...
kao drugo...znam da je nesto kao rock ili metal il sta je vec dok se stavlja ovdje,tako daaa...
Pa onda se nemoj javljati molim te.
hajd,popusti malo,molim te
Ne kontam kako se mozes javiti na temu i upasti u diskusiju o kojoj nemas pojma i onda ko originalna glupacica dizat nosic nesto?
Dijete, ja sam Bombarder gledao uzivo 1991 godine a mogu se kladit da je to godiste tvog rodjenja te lagano odjebi.
za gothic_vampire: sramota je da neznas za bombarder..mora da si metal pocela tek nedavno slusat..znas li ista od domaceg metala,sem mozda southern storm,toxic ili agonize
..?
hahaha...slusam metal ima...pa,moze se reci 6 godina...
znam da je malo,a od domacih,fakat nisss ne slusam...
tako da...stvarno ne znam ko su oni,ali sam poslusala maloprije njihovu neku pjesmu...
dobri su,moram priznati...
imas jos sta reci?