Nacionalnost i Pripadanost SA-X

Locked

Dali se izjasnjavate kao...

Bosnjak
71
40%
Srbin
10
6%
Hrvat
18
10%
Drugo
77
44%

Total votes: 176

Hantraga

Post by Hantraga »

KAd pogledam anketu i komentare, mogu samo reci da su Bosnjaci najebali na sljedecem popisu, jel ce na kraju ispasti manjina.... :lol:
kekec

Post by kekec »

Šeha wrote:Ja bih pritisnuo ovo "drugi" ali znam da ce mi Pitt odmah reci: "Nisi ti ni prvi, ni drugi ni treci... ti si glup"
:D :-)
:thumbup: :lol:

Pucas rijetko, ali ubojito.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

CovjekIzBosne wrote:
Garibaldi wrote:Kada sam u BiH, deklarisem se kao Eskim. :razz:

Porijeklom Dalmatinac. Rodjen i odrastao u Bosni, sa jakim naglaskom pa mi rodijaci zamjeraju kada sam doli Dalmaciji. :-D

Generalno, nabolji lijek protiv nacionalno-obojenog-mitomanskog-mistificiranog polusvijeta je biti iznad njih, inace cinjenica je da se najveci ''seljoberi'' (pardon na izrazu) uvijek prave da su najpametniji.
E moj seljoberu, ti kao neki filozof foruma????
A molim te duhovni filozofu, zasto cumis na forumu, zasto ne filozifiras u pravom zivotu???
Jer nemas hrabrosti ni pameti, da kakis ljudima na ulici kao sto im kakis ovdje.
Ti da si neka licnost nebi se drzao po forumima nego bi radio nesto znacajnije.

Sreca pa ti ne "cumis" na tom istom forumu.

Mali savjet- negacija se pise odvojeno od glagola, osim kod necu, nemam i nemoj gdje se pise zajedno.
pitt

Post by pitt »

CovjekIzBosne wrote:
pitt wrote:cuj recite mu....sta to nekog boli cuna ko je ko? :roll:
Neke je i glavom kostalo, a tebi ocigledno smeta da se Bosnjaci smiju izjasniti kao Bosnjaci, evo pitt-e po tvom cemo bili ti da se mi zovemo "Muslimani po nacionalnosti" ili nesto drugo???
Ne kaki ziv bio. Gdje sam to rekao da mi smeta kako se ko izjasnjava? :? Smetaju mi takvi ko ti koje to zanima kako se neko izjasnjava i na osnovu toga sude o ljudima.
Boli me cuna kako se ti ili bilo ko sa foruma izjasnjava.
kekec

Post by kekec »

cyprus wrote:Ja sam Jugoslaven. (valjda jedini preostali).
P.S. Po ovom popisu vidim da su "ostali" u većini. Otkad to?
Nisi jedini, samo nema te opcije u anketi.
Valjda im je to, kao i "bosanac", pod "ostali".

Ali kakav autor, takva i anketa. Bez veze. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

CovjekIzBosne wrote:Pa nebojte se vi Bosanci, kako vidim da ste svi Bosanci a drugi dan da vas prebije policija nekog drugog naroda, eto vas da placete i kukate da vas spasi Bosnjacki nacionalni interes, molim vas ne glumite andele vi kao na tolikom duhovnom nivou da cak necete da se izjasnite.
A kako neki pricaju gluposti na moj racun. Vama je ocigledno krivo kad neko kaze da je Bosnjak, krivo vam jer znate da to vi nemozette reci sa ponosom.
Pitanje za Bosance:
Sta treba reci covjek iz Hercegovine koji je Bosnjak?? Da je i on Bosanac??? Ili covjek sa Kosova????
Svi znamo ko govori da je Bosanac, a izgleda takvih ima malo i previse na ovom forumu.
WTF???????????????

tek te sad skontah sta laprdas....
wels

Post by wels »

pitt wrote:ja sam ko mali pao sa lipe :D:D

A shto onda mene zovu Lipicaner?
wels

Post by wels »

Duplo golo.
Last edited by wels on 06/06/2007 17:04, edited 1 time in total.
howyesno

Post by howyesno »

Saian wrote:covjeche ti s' nepismen :D :D :D
nije ba on nepismen, on je neSpismen :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Postovani CovjeceizBosne,
1. Ako si onaj na cije me pisanje podsjecas, moram ti reci da te ne smije iznenaditi kad ti dodje cika postar sa tuzbom :D ako nisi onaj na koga me podsjecas nikom nista

2. TEBI NIKO ne daje za pravo da diras ljude koji sebe zovu BOSANCIMA, pogotovo ne da izrugujes tu rijec, jer kad budes COVJEK U BOSNI mozda te i shvatim ozbiljno. Do tada, molicu te da se strogo drzis pravila ovog foruma i da se trudis da niti jednim jedinim postom ne uvrijedis druge forumashe.

3. Kao sto tebi niko ne brani da budes Bosnjak, ja ti licno necu dozvoliti da vrijedjas one ljude koji se ovdje izjasnjavaju kao Bosanci. Ok??
A ti i dalje pisi tekstove koristeci moje ime i prezime, a ja cu i dalje da ti saljem tuzbe - krsenja zakona o kleveti :D Pa kom obojci kom opanci.
:D

Lijep pozdrav
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zoom66 wrote:
mIRCerka wrote:Postovani CovjeceizBosne,
1. Ako si onaj na cije me pisanje podsjecas, moram ti reci da te ne smije iznenaditi kad ti dodje cika postar sa tuzbom :D ako nisi onaj na koga me podsjecas nikom nista

2. TEBI NIKO ne daje za pravo da diras ljude koji sebe zovu BOSANCIMA, pogotovo ne da izrugujes tu rijec, jer kad budes COVJEK U BOSNI mozda te i shvatim ozbiljno. Do tada, molicu te da se strogo drzis pravila ovog foruma i da se trudis da niti jednim jedinim postom ne uvrijedis druge forumashe.

3. Kao sto tebi niko ne brani da budes Bosnjak, ja ti licno necu dozvoliti da vrijedjas one ljude koji se ovdje izjasnjavaju kao Bosanci. Ok??
A ti i dalje pisi tekstove koristeci moje ime i prezime, a ja cu i dalje da ti saljem tuzbe - krsenja zakona o kleveti :D Pa kom obojci kom opanci.
:D

Lijep pozdrav
i ja ga biljezim sa shtovanjem ak' je to nash junachina...:D...a i ako nije, biljezim ga opet...:D:D:D
yah, anadr cetnicka zavjera...zjeeevv....

Odo ganjat kisu :D:D:D:D

Lijep pozdrav dragom nam piscu :D
B-Baller

#112 Re: Nacionalnost i Pripadanost SA-X

Post by B-Baller »

CovjekIzBosne wrote:KAo sto vidite kako se tema zove, nadam se da ce moderatori postovati pravilo "BEZ CENZURE", te shvatiti da ovom temom nezlim nikoga uvrjediti i izvinjavam se unaprjed ako je ko uvrjeden.
Dakle zelio bih da vidim ko sve posjecuje SA-X.
Znaci ako ste Bosnjak samo to napisite ili Srbin ili Hrvat ili Madrac, nije vazno ako ste Hrvat iz BIH ili HR samo stavite Hrvat i to vazi za sve ako ste Bosnjak iz Srbije mozete staviti samo Bosnjak, isto vazi za sve ostale, samo stavite koja ste nacionalnost.

OPET DA PONOVIM NEZELIM NIKOGA DA UVRJEDIM
I KO SE OSJECA UVRJEDENIM IZIVNJAVAM SE UNAPRJED.

Ovo je kao jedna od mnogih igara na ostalim forumima samo ova je o nacinalnoj pripadanosti, i mozemo vidjeti ovom temom kakav ce popis BIH biti, neoficijalno naravno, jer SA-X posjeca dosta dosta ljudi svakakvih iz drugcijih i razlicitih zemalja.
:-D :-D :-D

Ti nisi stvarno dobar postaviti ovakvo pitanje i jos se buniti kad neko napise Bosanac. Ti vodis istu politiku kao oni kojima smeta naziv Bosanski Brod!!!!! I najvjerovatnije si jedan od njih. Pa ja sta sam nego Bosanac po nacionalnosti, a musliman sam po vjeroispovjesti, dok je bosnjak samo politicka fraza. To sto odredjeni ljudi, znamo svi dobro ko, negiraju izraz Bosanac/ka ili sto Bosanac/ka nije oficijelno, ne znaci da ce normalni ljudi tu propagandu prihvatiti i zaboraviti sta su!
U SAD-u u zakonu ne postoji oficijelni jezik niti nacionalnost, al normalno da onaj ko se osjeca Amerikancem da ce reci da je Amerikanac po nacionalnosti a nece izmisljati neke nove rijeci da bi udovoljio npr. Mexikancu jer se on ne osjeca Amerikancem a zivi u SAD-u. Negiranje izraza Bosanac/ka je cisto negiranje drzave BiH!!! A to je ocigledno tvoj cilj koji neces dozivjeti koliko god se trudio. Sretno!
addem

Post by addem »

Ne vidim zasto bi iko branio bilo kome da se izjasnjava kao bosanac po nacionalnoj osnovi. To je osnovno ljudsko pravo da se izjasnjava kako hoce. Mislim da se radi o jako malom broju ljudi, i njihova prava treba postivati pogotovo sto za ovu drzavu to nije lose da postoje i bosanci kao nacionalna jedinica.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

pike wrote:
Danko_Bananko wrote:
Kako si zakljucio da ste vi prvi Confused ...i nije samo na njegovu zalost vec na zalost kompletne BiH kao sto se da primjetiti gledajuci trenutno stanje iste.
Jer smo najjaci, najbrojniji, najpametniji,najpravedniji, najbolji, najljepsi, a uz to smo i skromni :D

Kako da neko pored nas uzme tu casnu poziciju... :D

Bit ce bolje insaAllah, mi prvi ne sumnjamo u to ;)
:D :D :D

A sad ozbiljno... nebi me iznenadilo da fakat tako mislis :-)
Naravno da ne bi....znas mene, ne sali se sa ozbiljnim stvarima :D

ForUMASH, nemate sanse, prohujalo sa vihorom....vidis i da vam najzadrtiji clanovi a la BosanaC odose klokane ganjat, sta tek od sitne raje ocekivat. :D
tetakk

Post by tetakk »

Bosanac :)
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

ahhhhhhhhhhhhhhhhhh sad znam ko je... :D
seln

Post by seln »

Danko_Bananko wrote:
pike wrote:
Danko_Bananko wrote: Jer smo najjaci, najbrojniji, najpametniji,najpravedniji, najbolji, najljepsi, a uz to smo i skromni :D

Kako da neko pored nas uzme tu casnu poziciju... :D

Bit ce bolje insaAllah, mi prvi ne sumnjamo u to ;)

A sad ozbiljno... nebi me iznenadilo da fakat tako mislis :-)
Naravno da ne bi....znas mene, ne sali se sa ozbiljnim stvarima :D

ForUMASH, nemate sanse, prohujalo sa vihorom....vidis i da vam najzadrtiji clanovi a la BosanaC odose klokane ganjat, sta tek od sitne raje ocekivat. :D
Hajde ti nama, dobar covjece, citiraj malo "godine prevare"...ono o nenama i seharama i koliko bosnjakinja moze roditi...vise nego Hitler i njegov lebensborn.
seln

Post by seln »

rajvosa^ wrote:ahhhhhhhhhhhhhhhhhh sad znam ko je... :D
prosvijetli nas :D
cyprus

Post by cyprus »

Stvarno zašto mi neko ne odgovori na pitanje koje sam manje više slučajno postavio.

Gdje su voliki "Bosanci" bili na popisu 1991. godine?

P.S. Ja mislim da se veliki broj sadašnjih "Bosanaca" tada piso onako kako se ja sad pišem (Jugoslaven). Jesam li u krivu?
forUMASH

Post by forUMASH »

Danko_Bananko wrote: ForUMASH, nemate sanse, prohujalo sa vihorom....vidis i da vam najzadrtiji clanovi a la BosanaC odose klokane ganjat, sta tek od sitne raje ocekivat. :D
....nek ide i treba da ide, da vidi, da nauci....i ja sam otisao dvijehiljadite, a otisao sam nakon sto sam u poslijeratnoj Bosni naucio sve sto je za nauciti bilo......naucio sam sta necu da budem u zivotu i kakva osoba necu da postanem.....u danasnjoj trokonstituivnoj Bosni jako je tesko odrasti i/ili ostati normalna osoba dusevno postedjena bremena iskljucivosti, ogranicenosti i mrznje.....
.....vratice se jaci, obrazovaniji i bolji....

....sto se tice prohujalog vihora, neces nigdje naci moj komentar, osim ako nije zajebancija, gdje pozivam na povratak na stari sistem, na socijalizam ili komunizam.....ja sam uvijek bio za kretanje naprijed, a nikako unazad....
addem

Post by addem »

cyprus wrote:Stvarno zašto mi neko ne odgovori na pitanje koje sam manje više slučajno postavio.

P.S. Ja mislim da se veliki broj sadašnjih "Bosanaca" tada piso onako kako se ja sad pišem (Jugoslaven). Jesam li u krivu?
Nije ih bilo ni na mapi al su zato bili Jugosoveni. Procenat Jugoslovena je svakako bio mali, isto kao i sada bosanaca.
talijan

Post by talijan »

danas wrote:mr_bosnjak, jes to ti? :? :? :? :D
Orbini

Post by Orbini »

Neko rece ovdje, "nevole reci da su Bosnjaci jer se nemaju cime ponositi."

Fakat cime ponositi.

Da covjek opali po slavnoj historiji, .. .. zvucao bi glup i samom sebi i svijetu.
To sto su Bosnjani zahebavali svijet prije Turske, a provocirali za Turske je ipak za knjiga a ne lijecenja gubitka licnog samopouzdanja.

Da covjek opali o moralu poput nerusenju crkava, malcice vecoj toleranciji,... zvucao bi pateticno.

Da covjek opali o kulturi, specificnostima Bosnjaka koji zive na razmedji dvije civilizacije, ... zvucao bi vecini i nejasno - to ne konta onaj koji nije u ovoj kozi.

Sta ostaje?
Biti Bosnjak danas je hebeno, vraski, prokleto, uzasno,.... tesko, isto kao nositi breme. Nekako si omrzen bio kriv ili ne, samo zato sto si rodjen u ovom jatu. Srbi i Hrvati te kao Bosnjaka nevole jer im politicki smetas.
Svijet zapadni te ne voli jer si kao Bosnjak nezvanicno i musliman.
Istocna braca te ne vole jer si previse europljanin stilom zivota i navikama.
Domaci islamisti te ne vole jer si im kao Bosnjak neprijatelj islama br 1. Hebiga, valja u tome istrajati, a nemas nista od tog bosnjastva, nikakve satisfakcije.

Bilo bi lako se posrbiti ili pohrvatiti - pola problema bi bilo rjeseno.
Kao sto se moglo i 92-ge prodat vjeru za veceru i postediti se sranja.
Jos je lakse biti nacionalo neutralan, nemas vecih iskusenja.

Bosnjak je valja proklet kada istraje u svojoj tvrdoglavosti i ide protiv vjetra.
Ne moze to svako. Pa ko nizbogceg drugog onda barem zbog toga. 8-)
Nema nas puno ovakvih u svijetu. :lol:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

cyprus wrote:Stvarno zašto mi neko ne odgovori na pitanje koje sam manje više slučajno postavio.

Naravno - 1991 je jos postajala Juga. Danas vise ne. Ti pitas nekog sto se izjasnjava bosanac (Bosna i Hercegovina priznata drzava), a ti se danas izjasnjavas jugosloven, a ta drzava vise ne postoji...Ti izgleda u ovom postu sam sebe zajebavas.
Locked