Ne kontam fakat o cemu ti...blank wrote:Kako nazvati onda one koji nasjedaju na taj marketinski trik, a puna im usta Tita, socijalizma i slicno? Jadan Tile, pored svega, kad bi jos ustao i vidio kako lokalne gazde, gazdurine, ficfirici i bizMismeni, vec sutra mozda i krupni kapitalisti, preko njega mrtvog mlate pare, a stoka guta li guta, sva izbezumljena od srece..._BosanaC wrote:
Sto se tice caffea Tito, meni je tu totalno jasna situacija: kafana=pare. Vlasnici kafane=interesuje ih profit. U pravom trenutku iskoriste pravo ime i obrnu lovu. Sutra neka neko drugi otvori tematski nesto slicno, imace svoje musterije, svoje posjetioce, zgrtace lovu od njih... I cilj ce mu biti okrenuti sto vise para, i to je to.
Ja u tom istom Titu visim. Zasto? Zato sto mi je od stana udaljen 200m a od posla isto toliko. I jer mi je mrsko pomaketi guzicu bilo gdje dalje, mrsko mi koristiti javni prevoz, mrsko mi placati taksi... A neki izbor u blizini nemam.
Kakva bolan ideologija? U Titu se skuplja ista ekipa vec godinama: studenti sa veterine, ucenici iz Trece gimnazije kojim nije mrsko klapit do Malte, bliska raja konobara, oni kojim je pun turbo folka (a tu ga, ruku na srce, ja jos nisam cuo)... I ne cudoh ikad da je bilo rijeci o bilo kakvoj ideologiji. Jedini koji mozda imaju neke veze s ideologijom jeste onih 1-2 prvoborca sto navrate tu da bar kroz slike evociraju uspomene, i to je sve