LOOK FOR MADDIE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Boom964 wrote:
basta sljezove boje wrote:
3per wrote: Upravo to mi i smeta. Mislim, nemam nista protiv Maddie, i zelja mi je da je pronadju, ali mrzim ovu masovnu histeriju. Te pjesma, te ovo te ono, a nista konkretno ne mogu uraditi. To sto ima milion djece u Africi ili svejedno gdje, kojima se moze pomoci, e za to sve boli ona stvar.
Neki ljudi izgleda vrijede vise
uopce ne kontam kako neko uopce moze u diskusiju na jednu temu (otmice djece) ubacivati potpuno drugu temu (siromastvo, glad, suse). Zalosno je da neki ljudi uopce ne razumiju o cemu je rijec. Roditelji ove djevojcice su rekli da zele ovim slucajem senzibilizirati javnost u cijeloj Europi i svijetu na slucajeve nestanka djece. Izjavili su "da ne zele da vijest o nestanku njihove kceri bude negdje medju zadnjim stranicama u novinama, a da onda potpuno nestane iz sjecanja kao sto je to bio slucaj sa prethodnim slucajevima". U cijeloj stvari impresionira solidarnost Engleza sa ovom obitelji. Sakupljen je ogroman novac, jedan milijarder im je dao na raspolaganje svoj avion kojim su dosli u Rim, svugdje je stavljena djevojcicina slika. Sudeci po komentarima na ovoj temi ovi roditelji u BiH bi bili stavljeni na stub srama i nikoga cijela stvar ne bi ni zanimala. Sve kao u Nicijoj zemlji - "sranje u Ruandi"
Ovi ljudi digli su svijet na noge .....bar nesto rade umjesto da sjede skrstenih ruku i svaka cast......bude svijest kod ljudi u svijetu o s**** koje se desava sve cesce i cesce .....a sta to vi svi radite za pomoc gladnoj djeci bas me interesuje osim sto komentarisete?...dali se iko od vas sjetio otici na web straanice gdje mozete donirati i pomoci?.....i nemojte mi samo poceti pricu srceparajucu kako smo i mi siromasni i nemamo jer nidje veze ljudi moji...ako imamo za kompjutere i internet imamo i da doniramo 10 KM za gladnu djecu....jer kad bi skavo od nas umjest price nesto tako i uradio, gladna djeca ne bi vise bila nigdje!!!!!
Nazalost to nismo u stanju ...
Naravno da ne doniram preko web stranica, nisam lud.
U komsiluku imam dovoljno siromasnih koje svako malo obradujemo nekim krpicama, pokloncicem ili bilo kojim drugim vidom pomoci.
Moja porodica pomaze siromasnima koliko moze, za ostale ne znam.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:
Boom964 wrote:
basta sljezove boje wrote: uopce ne kontam kako neko uopce moze u diskusiju na jednu temu (otmice djece) ubacivati potpuno drugu temu (siromastvo, glad, suse). Zalosno je da neki ljudi uopce ne razumiju o cemu je rijec. Roditelji ove djevojcice su rekli da zele ovim slucajem senzibilizirati javnost u cijeloj Europi i svijetu na slucajeve nestanka djece. Izjavili su "da ne zele da vijest o nestanku njihove kceri bude negdje medju zadnjim stranicama u novinama, a da onda potpuno nestane iz sjecanja kao sto je to bio slucaj sa prethodnim slucajevima". U cijeloj stvari impresionira solidarnost Engleza sa ovom obitelji. Sakupljen je ogroman novac, jedan milijarder im je dao na raspolaganje svoj avion kojim su dosli u Rim, svugdje je stavljena djevojcicina slika. Sudeci po komentarima na ovoj temi ovi roditelji u BiH bi bili stavljeni na stub srama i nikoga cijela stvar ne bi ni zanimala. Sve kao u Nicijoj zemlji - "sranje u Ruandi"
Ovi ljudi digli su svijet na noge .....bar nesto rade umjesto da sjede skrstenih ruku i svaka cast......bude svijest kod ljudi u svijetu o s**** koje se desava sve cesce i cesce .....a sta to vi svi radite za pomoc gladnoj djeci bas me interesuje osim sto komentarisete?...dali se iko od vas sjetio otici na web straanice gdje mozete donirati i pomoci?.....i nemojte mi samo poceti pricu srceparajucu kako smo i mi siromasni i nemamo jer nidje veze ljudi moji...ako imamo za kompjutere i internet imamo i da doniramo 10 KM za gladnu djecu....jer kad bi skavo od nas umjest price nesto tako i uradio, gladna djeca ne bi vise bila nigdje!!!!!
U komsiluku imam dovoljno siromasnih koje svako malo obradujemo nekim krpicama, pokloncicem ili bilo kojim drugim vidom pomoci.
RESPECT!!!

Iako se slazem sa Boom (seremo nesto, a imamo i za benzin i za cigare bla bla) ja sam ipak za LOKALNO djelovanje....

a sto se maddy tice :(
3per

Post by 3per »

basta sljezove boje wrote: uopce ne kontam kako neko uopce moze u diskusiju na jednu temu (otmice djece) ubacivati potpuno drugu temu (siromastvo, glad, suse). Zalosno je da neki ljudi uopce ne razumiju o cemu je rijec. Roditelji ove djevojcice su rekli da zele ovim slucajem senzibilizirati javnost u cijeloj Europi i svijetu na slucajeve nestanka djece. Izjavili su "da ne zele da vijest o nestanku njihove kceri bude negdje medju zadnjim stranicama u novinama, a da onda potpuno nestane iz sjecanja kao sto je to bio slucaj sa prethodnim slucajevima". U cijeloj stvari impresionira solidarnost Engleza sa ovom obitelji. Sakupljen je ogroman novac, jedan milijarder im je dao na raspolaganje svoj avion kojim su dosli u Rim, svugdje je stavljena djevojcicina slika. Sudeci po komentarima na ovoj temi ovi roditelji u BiH bi bili stavljeni na stub srama i nikoga cijela stvar ne bi ni zanimala. Sve kao u Nicijoj zemlji - "sranje u Ruandi"
Super je sve to, nego ovo ce se uraditi samo za ovu britansku djevojcicu, dok za moldavske, ruske, ukrajinske i ostale neces moci citati ni na zadnjim stranicama.
To meni ide na zivce. Citav fokus je na jednoj engleskoj djevojcici, i sad su svi raspolozeni za humanitarno djelovanje. To sto je trgovina djecom rasprostranjen i stari biznis, to nas libo, je l tako. Problem je kad Maddie pronadju, ljude ce boliti briga za ostalu djecu, koja na zalost nemaju roditelje sa pravim drzavljanstvom.
Boom964

Post by Boom964 »

mIRCerka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Boom964 wrote: Ovi ljudi digli su svijet na noge .....bar nesto rade umjesto da sjede skrstenih ruku i svaka cast......bude svijest kod ljudi u svijetu o s**** koje se desava sve cesce i cesce .....a sta to vi svi radite za pomoc gladnoj djeci bas me interesuje osim sto komentarisete?...dali se iko od vas sjetio otici na web straanice gdje mozete donirati i pomoci?.....i nemojte mi samo poceti pricu srceparajucu kako smo i mi siromasni i nemamo jer nidje veze ljudi moji...ako imamo za kompjutere i internet imamo i da doniramo 10 KM za gladnu djecu....jer kad bi skavo od nas umjest price nesto tako i uradio, gladna djeca ne bi vise bila nigdje!!!!!
RESPECT!!!

Iako se slazem sa Boom (seremo nesto, a imamo i za benzin i za cigare bla bla) ja sam ipak za LOKALNO djelovanje....

a sto se maddy tice :(
Mirci se slaze samnom :run: :-D
Web doniranje spomenuto je za one koji se brinu za africku gladnu djecu inace slazem se da oko nas ima dovoljno ljudi kojima mozemo pomoci i napokon preci sa rijeci na djela !!! :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mislim da ovo nije ni tema a ni mjesto gdje je iko od nas duzan reci koliko pomaze i eventualno koliko daje i koliko cesto. :)

svi ste vi rekli po nesto sto je tacno... svaki dan nestaje toliko djece u svijetu, tacno je Maddie nije jedno jedino dijete koje je nestalo.
tema je otvorena u njeno ime, jer zadnjih sedmica kruze najvise vijesti o njoj, ali to ne znaci da moje misli ne idu drugoj djeci koja su nestala i njihovim porodicama. citam neki dan u vezi jedne majke koja je izgubila svoje dijete prije 11 godina, djecaku je tada bilo 9 godina (iz Portugala). ni dan danas ga nisu nasli ali majka njegova i dalje zivi u toj nadi... samo ona zna kroz koje patnje i muke prolazi.
meni je drago sto su se ljudi digli na noge da nadju djevojcicu.
da su ovoliko resursa ulozili kad je nestala Natalie Kampush u Austriji mogli su djevojcicu naci puno brze (neki dan gledam npr kako je policija zaustavljala i kontrolisala sva auta iste marke kad je Natalie nestala, ali nikome ni na um palo nije da koriste pse u tom trazenju). da su samo ulozili malo vise novca mogli su je pronaci, a ovako je dijete izgubilo preko 8 godina svog zivota.

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

p.s. jucer citam u novinama da je policija, tokom istrage, nasla drugu djevojcicu koja je bila kidnapovana.
Šandor

Post by Šandor »

3per wrote: Upravo to mi i smeta. Mislim, nemam nista protiv Maddie, i zelja mi je da je pronadju, ali mrzim ovu masovnu histeriju. Te pjesma, te ovo te ono, a nista konkretno ne mogu uraditi. To sto ima milion djece u Africi ili svejedno gdje, kojima se moze pomoci, e za to sve boli ona stvar.
uopce ne kontam kako neko uopce moze u diskusiju na jednu temu (otmice djece) ubacivati potpuno drugu temu (siromastvo, glad, suse). Zalosno je da neki ljudi uopce ne razumiju o cemu je rijec. Roditelji ove djevojcice su rekli da zele ovim slucajem senzibilizirati javnost u cijeloj Europi i svijetu na slucajeve nestanka djece. Izjavili su "da ne zele da vijest o nestanku njihove kceri bude negdje medju zadnjim stranicama u novinama, a da onda potpuno nestane iz sjecanja kao sto je to bio slucaj sa prethodnim slucajevima". U cijeloj stvari impresionira solidarnost Engleza sa ovom obitelji. Sakupljen je ogroman novac, jedan milijarder im je dao na raspolaganje svoj avion kojim su dosli u Rim, svugdje je stavljena djevojcicina slika. Sudeci po komentarima na ovoj temi ovi roditelji u BiH bi bili stavljeni na stub srama i nikoga cijela stvar ne bi ni zanimala. Sve kao u Nicijoj zemlji - "sranje u Ruandi"
Nije naveden dobar primjer.

Dovoljno je spomenuti izlazak djece mlađe od 5 godina iz doma Ljubica Ivezić u jeku rata. Jedan dio te djece doživio je isto ono što sad vjerovatno doživljava i Maddie. :cry:

Razlika je u tome što su ovi usvojeni a onda zlostavljani. Trgovina djecom zbog koje niko neće odgovarati. Kad se sve sabere i oduzme teško je reći šta je gore? Nedavni požar u domu ili "spašavanje" beba bez roditelja tokom rata.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Šandor wrote:Dovoljno je spomenuti izlazak djece mlađe od 5 godina iz doma Ljubica Ivezić u jeku rata. Jedan dio te djece doživio je isto ono što sad vjerovatno doživljava i Maddie. :cry:

Razlika je u tome što su ovi usvojeni a onda zlostavljani. Trgovina djecom zbog koje niko neće odgovarati. Kad se sve sabere i oduzme teško je reći šta je gore? Nedavni požar u domu ili "spašavanje" beba bez roditelja tokom rata.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

cHupjahalic@ wrote:mislim da ovo nije ni tema a ni mjesto gdje je iko od nas duzan reci koliko pomaze i eventualno koliko daje i koliko cesto. :)

svi ste vi rekli po nesto sto je tacno... svaki dan nestaje toliko djece u svijetu, tacno je Maddie nije jedno jedino dijete koje je nestalo.
tema je otvorena u njeno ime, jer zadnjih sedmica kruze najvise vijesti o njoj, ali to ne znaci da moje misli ne idu drugoj djeci koja su nestala i njihovim porodicama. citam neki dan u vezi jedne majke koja je izgubila svoje dijete prije 11 godina, djecaku je tada bilo 9 godina (iz Portugala). ni dan danas ga nisu nasli ali majka njegova i dalje zivi u toj nadi... samo ona zna kroz koje patnje i muke prolazi.
meni je drago sto su se ljudi digli na noge da nadju djevojcicu.
da su ovoliko resursa ulozili kad je nestala Natalie Kampush u Austriji mogli su djevojcicu naci puno brze (neki dan gledam npr kako je policija zaustavljala i kontrolisala sva auta iste marke kad je Natalie nestala, ali nikome ni na um palo nije da koriste pse u tom trazenju). da su samo ulozili malo vise novca mogli su je pronaci, a ovako je dijete izgubilo preko 8 godina svog zivota.

p.s. jucer citam u novinama da je policija, tokom istrage, nasla drugu djevojcicu koja je bila kidnapovana.
potpisujem :)

p.s Izgleda da je majka Natashe Kampush ucetvovala u otmici. :roll: Jos nije dokazano, ali navodno postoje neke sumnje :(
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mamica 31 wrote:p.s Izgleda da je majka Natashe Kampush ucetvovala u otmici. :roll: Jos nije dokazano, ali navodno postoje neke sumnje :(
ne znam sta da kazem ali mi je tesko vjerovati u to.
neku noc gledam dokumentarni u vezi nje, pratili su nju, njene pokrete, njenu porodicu.
njeni roditelji igraju oko nje, paze je.
mama od Natalie je bila optuzena na samom pocetku kad je djevojcica nestala da je ona ubila. toliko je vremena proslo, sad svi vide da to ona nije uradila pa su onda pricu preokrenuli na nesto drugo.
ljudi takve vijesti prihvate zdravo-za-gotovo ne razmisljajuci koliku bol mogu nanijeti, kako djetetu tako i osobi koja je optuzena.

jedan dan mediji pisu kako sumnjaju u mamu od Natalie, dok drugi dan u istim novinama mozes procitati kako je otmicar pratio njenu mamu i svaki njen pokret jer je cijelo vrijeme pricao Natalie kakvu auto njena mama vozi, sta radi i sl. to je bio jedan od razloga da se djevojcica nije smjela usuditi pobjeci.
:sad: :sad: :sad:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

3per wrote:
Super je sve to, nego ovo ce se uraditi samo za ovu britansku djevojcicu, dok za moldavske, ruske, ukrajinske i ostale neces moci citati ni na zadnjim stranicama.
To meni ide na zivce. Citav fokus je na jednoj engleskoj djevojcici, i sad su svi raspolozeni za humanitarno djelovanje. To sto je trgovina djecom rasprostranjen i stari biznis, to nas libo, je l tako. Problem je kad Maddie pronadju, ljude ce boliti briga za ostalu djecu, koja na zalost nemaju roditelje sa pravim drzavljanstvom.
druga tema, ovdje je rijec o otmici djeteta iz djecjeg krevetca, a ne o trgovini u kojoj, nazalost, ucestvuju roditelji, sto je slucaj u Moldaviji. Ovaj slucaj je specifican, jer pogadja direktno dvije europske zemlje - Portugal, u kojem je oteta i Englesku - odakle je djevojcica. Osim slucaja Natasche Kampusch koji je bio jedinstven rijetko kad da smo culi neki od slucajeva otmice djece koji se desio u nekoj drugoj zemlji, zar ne? Niko u Sarajevu nije cuo za djecu koja nestaju po Njemackoj na putu skola - kuca, koja po tebi imaju "roditelje sa pravim drzavljanstvom", pa cak ni za onu malu Engleskinju koja je oteta dok se kupala u svojoj kadi. Zasto se u BiH ne desavaju ovakvi slucajevi? Zato sto se silovanja djece dobivaju smjesno male kazne i sto se osim nekoliko novinara, niko ne bavi tom problematikom. U okolini Tuzle je 75-godisnjak silovao 12-godisnju djevojcicu koja je ostala trudna. Dobio je 4 godine i olaksice "zbog odmakle dobi". Sehidsko dijete je silovano u nekom WC-u, isto u Tuzli. Na sudjenju su se silovatelji smijali djetetovoj majci, dobili su svaki po 2 godine. Najzalosnije u svemu tome je sto je sudac bila - zena
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

Boom964 wrote:

ja sam neki dan donirala domu Bjelave nesto od sebe :) ,a prikljucila se takodjer u jednu akciju humanitarnu,gdje mjesecno dajes 5KM i onda se na kraju mjeseca to skupi,zavisi koliki je broj onih koji sudjeluju i od tog novca
se obilazi svaki mjesec po jedna siromasna porodica kojoj se pomaze ili novcano,ili hranom,pelenama ako ima beba itd.Sve je to simbolicno,ali opet nesto znaci.To su kad razmislite 2 velike kafe s mlijekom.. i nek se 20 ljudi
odrekne te 2 kafe mjesecno,jedna beba ce imati pelena za cijeli jedan
mjesec :)
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

a sto se tice ove otete djevojcice,u svemu ovome mi je zao samo nje..
jer se ne zna gdje je ona,s kim je ona,kako joj je,gdje ce odrastati ako
je ne nadju,hocel biti zlostavljana,kroz sta prolazi..znaci zao mi je nje,a
najmanje njenih roditelja trenutno...iako je i njima sigurna sam tesko.
Oni su sada u centru paznje i mase ljudi im pruzaju podrsku,tjese ih..
imaju jedno drugo,to drugo dijete...a sta je sa nesretnom djevojcicom koju
je oteo bogzna ko?????ko nju tjesi i ko se brine o njoj :(
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

Sehidsko dijete je silovano u nekom WC-u, isto u Tuzli. Na sudjenju su se silovatelji smijali djetetovoj majci, dobili su svaki po 2 godine. Najzalosnije u svemu tome je sto je sudac bila - zena[/quote]

Ima Boga.. dozivjece ona i gore-ovo djubre od sudinice,nego jadna djevojcica,ciji je otac dao zivot za drzavu u kojoj ce je silovati bolesnu 2 zivotinje uspaljene i koje ce proci NEKAZNJENO.FUJ!!!!! Ja bi tu zenturacu koja ih je oslobodila javno objesila na trgu i da je svi pljuju!!!!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

evo sta se desilo u mojoj blizoj okolini :( :( :(
i cijelo jutro je na vijestima :(

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/ar ... e,76957.jl
encian

Post by encian »

KeepItSimplE wrote:Sehidsko dijete je silovano u nekom WC-u, isto u Tuzli. Na sudjenju su se silovatelji smijali djetetovoj majci, dobili su svaki po 2 godine. Najzalosnije u svemu tome je sto je sudac bila - zena[/quote]

Ima Boga.. dozivjece ona i gore-ovo djubre od sudinice,nego jadna djevojcica,ciji je otac dao zivot za drzavu u kojoj ce je silovati bolesnu 2 zivotinje uspaljene i koje ce proci NEKAZNJENO.FUJ!!!!! Ja bi tu zenturacu koja ih je oslobodila javno objesila na trgu i da je svi pljuju!!!!

ovo je katastrofa. ja nisam mogla zaspati kad sam ovo procitala. ali pricala sam sa nekoliko pravnika i rekli su mi da su imali samo svjedocenje djevojcice koja je retardirana, nijednog svjedoka i nijedan drugi dokaz. ali grozno je svejedno. uzasno mi je kad vidim u novinama silovana, mucena, ubijena i 5 godina zatvora. mogli su mu i platu dati za tih pet godina i prostitutke mu dovoditi. i ako je ikako moguce zrtvu kazniti sto je prijavila silovanje.

nego, pitam ove upucene u slucaj maddie. je li moguce da je djevojcica sama isetala iz apartmana?
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

encian wrote:nego, pitam ove upucene u slucaj maddie. je li moguce da je djevojcica sama isetala iz apartmana?
nazalost, ali nije. :sad:
roditelji su bili u blizini, redovno navracali u sobu i provjeravali da li djeca spavaju. oko pola deset je njena mama navracala, Maddie je tada lezala u svom krevetu, dok pola sata poslije od djevojcice nije bilo ni traga ni glasa.
nakon duzih istraga policija je pronasla da je otmicar najverovatnije usao kroz prozor (prozor ostecen) a istu noc se oko 60 ljudi diglo i trazilo djevojcicu.
zakljucili su da je Maddie kidnapovana. :sad: :sad: :sad: :sad:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Image

tempora

Post by tempora »

Ja iskreno ne znam sta je ta emancipacija donijela i sta to uslovljava da su zene danas imune na svoj polozaj u drustvima. :oops:
basta sljezove boje

Image

Image
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

ne znam zasto,al meni i ovi roditelji odjednom nesto sumnjivi :?
Bumbar

Post by Bumbar »

encian wrote:
KeepItSimplE wrote:Sehidsko dijete je silovano u nekom WC-u, isto u Tuzli. Na sudjenju su se silovatelji smijali djetetovoj majci, dobili su svaki po 2 godine. Najzalosnije u svemu tome je sto je sudac bila - zena[/quote]

ovo je katastrofa. ja nisam mogla zaspati kad sam ovo procitala. ali pricala sam sa nekoliko pravnika i rekli su mi da su imali samo svjedocenje djevojcice koja je retardirana, nijednog svjedoka i nijedan drugi dokaz. ali grozno je svejedno.
quote]

cek...zar to nije slucaj u kojem je mladi pokusao sprijeciti likove da je siluju i oni ga pretukli???
basta sljezove boje

mIRCerka wrote:
Presuda u Kantonalnom sudu Tuzla

Trojici mladića za silovanje retardirane maloljetnice po godinu zatvora

Osuđeni Tuzlaci Zoran Jovanović (21), Edis Mehmedović (20) i Elvis Bajrić (20) * Majka 16-godišnjakinje ogorčena sudskom odlukom

Sudsko vijeće Kantonalnog suda Tuzla, kojim je predsjedvala Hurija Sarajlić, donijelo je prvostepenu presudu kojom su trojica Tuzlaka proglašeni krivim za silovanje retardirane maloljetnice, odnosno bludne radnje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Dijete poginulog borca

Zoran Jovanović (21) i Edis Mehmedović (20) osuđeni su za krivično djelo silovanja na po 12 mjeseci zatvora, dok je Elvis Bajrić (20) za bludne radnje dobio sedam, a za nanošenje teških tjelesnih povreda šest mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od, također, 12 mjeseci.
Silovanje retardirane 16-godišnjakinje dogodilo se krajem februara ove godine u muškom WC-u Sportsko-kulturnog centra Mejdan u Tuzli.
Pokušavajući pomoći nesretnoj djevojci i oteti je iz ruku silovatelja, teške povrede zadobio je tuzlanski srednjoškolac Eldar Alić. Zbog napada na njega na šest mjeseci je osuđen Elvis Bajrić.
Silovana 16-godišnjakinja dijete je poginulog borca Armije BiH. Njena majka ogorčena je na presudu.
- Ovakvom presudom nisu ih kaznili, već nagradili. Ako moje dijete nema oca koji mu može stati u zaštitu, očekivala sam da će bar država za koju je poginuo to učiniti. Ovo je sramota - kazala nam je jučer majka silovane djevojke, čiji identitet iz razumljivih razloga ne objavljujemo.
Nasmijao se u lice

Majci je, kaže, najteže palo kada joj se jedan od osuđenih, nakon što je čuo kaznu, nasmijao u lice.
- Pogledao me i podrugljivo se nasmijao. Nisam mogla vjerovati da među ljudima može biti i takvih životinja - kaže ona.
Tužilac Ivo Iveljić, koji je zastupao optužnicu, jučer je bio zauzet drugim suđenjima, pa od njega nismo mogli čuti da li će se Tužilaštvo TK žaliti na ovu presudu. Međutim, sigurno je da bi sve osim žalbe Vrhovnom sudu Federacije BiH bilo veliko iznenađenje.

E. HUREMOVIĆ

Minimalna kazna

Prema važećem krivičnom zakonu, minimalna kazna koja se može izreći za silovanje iznosi upravo 12 mjeseci, što znači da je Sud silovateljima iz Mejdana izrekao najnižu moguću kaznu. Maksimalna kazna je deset godina.
Pušteni iz pritvora

Svi osuđeni nakon izrečene kazne su pušteni iz pritvora do pravosnažnosti presude. Uhapšeni su neposredno nakon događaja u Mejdanu i u pritvoru su proveli sedam mjeseci. Ovo vrijeme uračunava im se u kaznu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

KeepItSimplE wrote:ne znam zasto,al meni i ovi roditelji odjednom nesto sumnjivi :?
meni nisu, pogledaj par video snimaka gdje mole da im se dijete vrati pa ces vidjeti bol u njihovim ocima (najlakse je sumnjati u roditelje i blizu familiju). :sad: :sad:
KeepItSimplE

Post by KeepItSimplE »

cHupjahalic@ wrote:
KeepItSimplE wrote:ne znam zasto,al meni i ovi roditelji odjednom nesto sumnjivi :?
meni nisu, pogledaj par video snimaka gdje mole da im se dijete vrati pa ces vidjeti bol u njihovim ocima (najlakse je sumnjati u roditelje i blizu familiju). :sad: :sad:
ma nisam ja njih optuzila,daleko od toga..nego mi proletise neki raniji
slucajevi otete djece,ubijene..za koju se ispostavilo da su roditelji
odgovorni,al to je slucaj kod poremecenih...
ovo je jednostavno trenutni osjecaj bio sumnjicavosti,ja tom djetetu
zelim sve najbolje,da je nadju,a roditeljima nek je Bog na pomoci!
basta sljezove boje

tempora, citas li taj „De Telegraaf“?

http://www.bild.t-online.de/BTO/news/20 ... brief.html
Post Reply