Top-lista najomrazhenijih pjesama

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
rashomon

Post by rashomon »

Neelix wrote: sta ti slusas uopste :? sta fali ovim pjesmama :roll: ono dole sam izostavio jer se slazem :D

mene inace nervira ova furka u zadnjih par godina da je kao jazz "urban", "kul", i sta ti ja znam sve. nema mi mrzeg muzickog pravca...nijedan drugi mi ne titra po zivcima kad ga slusam tako da mi dodje da razbijem zvucnik. to je obicno haoticno silovanje instrumenata bez ikakvog smisla i kompozicije...

eto ja rekoh, ozezite sad :D
Jarane, vidio sam ja dolje na košarci da s tobom nešto nije u redu!!!

Sve je to obrazovni elitizam 2. gimnazije kriv...
danas

Post by danas »

Image

raja je pocela da se pali i zari :D :D
Neelix

Post by Neelix »

dobro je air iza ociju :D
rashomon

Post by rashomon »

Neelix wrote:dobro je air iza ociju :D
Jesi mi to našao slabu tačku?

Uh, oh, sad sam se zabrinuo!!!

Šta su vas još učili u gimnaziji, ko vam je predavao muzičko??? :D :D :D

Da nije ona Glamočakova polu-pjevaljka???
Neelix

Post by Neelix »

nije :lol: nego kcerka profesorice fizike :shock: :D

u svakom slucaju, nismo se opterecavali muzickim pravcima smrtonosnim po zivce :D
rashomon

Post by rashomon »

Neelix wrote:nije :lol: nego kcerka profesorice fizike :shock: :D

u svakom slucaju, nismo se opterecavali muzickim pravcima smrtonosnim po zivce :D
Da pogađam, ti si od onih što žmare Heavy Metal?
Neelix

Post by Neelix »

izmedju ostalog 8-)

pjesme dijelim na kvalitetne i nekvalitetne, a ne po zanrovima. mozda postoji i koja jazz "stvar" da mi se svidja, samo je ja jos nisam cuo. a sve sto sam dosad cuo ocajne su.
rashomon

Post by rashomon »

Pitanje kvaliteta je relativna stvar...Ono što je tebi kvalitetno, meni je smeće, to smo već apsolvirali milion puta... :D :D :D

Meni je, recimo, Heavy Metal kao žanr poprilično očajna pojava (čak mi se ne govori ni ona fraza "čast izuzecima")

Slušao sam ja to nekad davno...Ali šta ćeš, bio rat pa čovjek svašta sebi dopusti...Ne ponovilo se!!! A bio sam i mlađi dosta...

Sve što ima distorzirane gitare, molim lijepo, držite odstojanje...Da citiram tebe kada govorim o metalu
nijedan drugi mi ne titra po zivcima kad ga slusam tako da mi dodje da razbijem zvucnik. to je obicno haoticno silovanje instrumenata .
Ono smisao i kompoziciju sam izbrisao, besmislen dio izjave...
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Nije jazz toliko očajan koliko muzičari koji se njime bave, nosom nebo paraju, pljuju po svim drugim prvacima, misle da su najbolji etc, etc, etc...
danas

Post by danas »

crnac, de ovo pometi :oops: :oops: :-)
rashomon

Post by rashomon »

JohnnyS wrote:Nije jazz toliko očajan koliko muzičari koji se njime bave, nosom nebo paraju, pljuju po svim drugim prvacima, misle da su najbolji etc, etc, etc...
Isto se može reći i za metalce!
Better Man

Post by Better Man »

A sjeca li se iko iz rata spota one zenicke grupe- Emina,sta ti je? Ja ne mogu bez dzamije... Umrla je ljudi prel'jepa Emina,na tabutu svome odn'jela mi sina,zeniti se necu za zivota svoga,sve dok ona lezi pokraj sina moga.....Ma oni su bili glavni.

To ti je pjevala grupa Gluho Doba! Kasnije su svirali hard core na tragu RATM, a danas su u sastavu Dubioze Kolektiv!
Saraswati

Post by Saraswati »

rashomon wrote:Sve je to obrazovni elitizam 2. gimnazije kriv...
A kakve ovo veze ima s temom? :D :D :D
rashomon

Post by rashomon »

Saraswati wrote:
rashomon wrote:Sve je to obrazovni elitizam 2. gimnazije kriv...
A kakve ovo veze ima s temom? :D :D :D
Neelix, pokretač "hejterske" priče ima veze sa temom i sa školom...

Nije valjda da i ti mrziš jazz?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

JohnnyS wrote:Nije jazz toliko očajan koliko muzičari koji se njime bave, nosom nebo paraju, pljuju po svim drugim prvacima, misle da su najbolji etc, etc, etc...
To zaslužuje posebnu temu i nije problem muzike kao takve. Interpretacija jazza je jedno, o tome se može naširoko, baš kao i promocija bilo koje vrste muzike ili muzičara.
malena`

Post by malena` »

Better Man wrote:A sjeca li se iko iz rata spota one zenicke grupe- Emina,sta ti je? Ja ne mogu bez dzamije... Umrla je ljudi prel'jepa Emina,na tabutu svome odn'jela mi sina,zeniti se necu za zivota svoga,sve dok ona lezi pokraj sina moga.....Ma oni su bili glavni.

To ti je pjevala grupa Gluho Doba! Kasnije su svirali hard core na tragu RATM, a danas su u sastavu Dubioze Kolektiv!
ej kad ste vec spomenuli ovo jel ima neko negdje snimak te pjesme
:? :? :? :-) :-) :-) :D :D :D
Loud

Post by Loud »

rikardoreis wrote:
Hierarchia wrote:Meni se svidjalo kad je na VH1 išla ona emisija o najgorim spotovima i pjesmama ikad smisljenim, a bilo je i ono "Hair Crimes" :lol: .

Sta izdvojiti iz mora gluposti, šunda i čega-sve-ne.... :roll: Moze se sklepati neka lista pjesama koje su najviše nervirale...

1. Kelly Familly - Angel i jos puno njih
2. MC Hammer - U can touch this, spot je kriminalan
3. Celine Dion - My heart will go on. Iritira mi uši gore nego narodnjaci :D
4. Whitney Houston - Exhale (shoop nešto, stalno se vrtjela po kanalima)
5. Limp Bizkit - Rollin', pjesma je dosadna, video kriza, ima on jos tih debiliteta
6. Ace of Base - All that she wants - nikad nisam skontala o čemu je pjesma ustvari 8-)
7. Backstreet boys - sve, posebno pjesma "Quit playing with my heart"
8. Last Chrismas - neko je već spomenuo, najveća je tragedija što se te pjesme nikad nećemo riješiti, dok je Xmasa i vijeka- :D
9. Whitesnake - Here I go again - meni izuzetno iritantna pjesma - posebno kad u spotu ona zenska maše nogama na autu. :-D
10. Britney Spears - onaj spot u školi, ona glumi neku učenicu. Čula sam da je u ludnici, nadam se da je istina, sva sreća pa više ne kontaminira kanale svojim glupošću.

Top lista "domaće muzike":
1. DJ Krmak - nešto o Šumaheru
2. Ne znam ko pjeva, neka ženska - znam samo ključne riječi: telu i vratu/zlatu - ospem se kad je čujem
3. Irina K. - Mrazevi - samo se dere bezveze
4. Bijelo dugme - Ćiribiribela :shock: , i Jesil' mala ljubila do sada...
5. Divlje jagode - Krivo je more, to se uvijek iznova izvlači na površinu
Lepa Brena - Udri Mujo, i sve ostalo - nemam riječi za tu jednu muzičku pojavu
6. Ciganin sam, al' najlepši . Ne znam ko pjeva
7. Nina Badrić - Ja poznam takve kao ti--- nešto najiritantnije ikad
8. Halid Bešlić - Prvi poljubac (naš urbani narodnjak :D )
9. Selma Bajrami - Kakvo tijelo Selma ima (onakvo kakvo se i trazi - sisato i guzato.
10. Ceca Babaroga - jedno vrijeme je bila top of the pops medju Bošnjacima. :D
meni je Whitesnake inace iritantan...losa kopija Purplea :D
Obzirom da je Coverdale bio pjevac Purplea normalno je da tegli ka njima. Inace jedan od najboljih bendova uzivo koje sam gledao.
Loud

Post by Loud »

[quote="rashomon"]1. Tool - Sobber (tj. čitav repertoar i ova stvar kao tipičan uzorak)2. Radiohead - Creep (smiješno žalosna i patetična stvar)
3. Metallica - Unforgiven 2 (malo smo prepotentni, al' dobro tek pozicija broj 3)
4. Iron Maiden - Tears Of The Dragon (a niko da pusti Troopera, neznalice)
5. Sikter - Love is an alien, bla. bla, bla (oca mi never, never, never)
6. Dubioza Kolektiv - Be Hairli Man, No Sikirli man (sikirom u glavu)
7. Evanescence - ona njihova najpopularnija, ne znamo kako se zove, ali je užasna stvar
8. Linkin' Park - nisam siguran je li samo jedna stvar, ili sve njihove stvari, pošto mi sve zvuče isto patetično...
9. Korn - ona zadnja stvar kad kmica plače na kraju, prvo mi je bilo smiješno, al' drugi put neslušljivo potpuno...ove druge albume sam preslušao jednom...
10. Partibrejkersi - Hoću da znam kuda vodi ovaj put mene i život moj (ova stvar mi se smučila još 1997. tamo nekada, od tada mržnja se samo produbljuje)---al' mi je 5 ispod 0 jako draga stvar, npr. Valjda zato što je niko ne pušta...
11. Eminem - Stan (SP?) (jarane, neopisivo gadno)[/quote]

Oooops, ono sto su bili Floydi nekad danas je to zasigurno Tool, genijalna skupina muzicara. Doduse nisu svi ni Floyde gotivili.
danas

Post by danas »

A kto je taj, sta je taj da prostis Tool? :? :? :D
Loud

Post by Loud »

danas wrote:A kto je taj, sta je taj da prostis Tool? :? :? :D
A da ti da prostis nisi fulala temu :lol:
rashomon

Post by rashomon »

Ne sviđaju mi se tekstovi...
Ne volim, ne volim nekontrolisano ispucavanje podsvijesti ni u književnosti!
Ne volim ni boju glasa, ni melodije, ni atmosferu...Prepatetično za mene...Sorry...

Bubnjar, po mom mišljenju, jedina vrijedna stvar u bendu...

Oni uz Korn, za mene lično, razlog su odricanja od rock muzike...Ne samo odricanje, nego je s vremenom to preraslo u mržnju...

BTW, mislio sam da će neko prije reagovati!!! Znam da ih danas gotive jako... :D :D :D
_sa_

Post by _sa_ »

vala ako ista mrzim to su hip-hop nabrajalice i ove komercijalne gluposti sa superstarsima itd.
na pop se osipam, jazz ne podnosim, uglavnom od 1995. 80% muzike mi se ne svidja.
korn, linkin i slicni su super spram ostalih (bar se moze probrati par pjesama da im valjaju)
uglavnom, o ukusu se ne raspravlja ali definitivno sam se trebala roditi prije 50 godina i uzivati u lijepim pocecima rocka.
sto se tice domacih to necu ni da komentarisem, sa azrom i ekv je zavrsila domaca muzika za mene
Loud

Post by Loud »

rashomon wrote:Ne sviđaju mi se tekstovi...
Ne volim, ne volim nekontrolisano ispucavanje podsvijesti ni u književnosti!
Ne volim ni boju glasa, ni melodije, ni atmosferu...Prepatetično za mene...Sorry...

Bubnjar, po mom mišljenju, jedina vrijedna stvar u bendu...

Oni uz Korn, za mene lično, razlog su odricanja od rock muzike...Ne samo odricanje, nego je s vremenom to preraslo u mržnju...

BTW, mislio sam da će neko prije reagovati!!! Znam da ih danas gotive jako... :D :D :D
Korn i sav taj nu metal me ne interesuje inace tesko mi upada u usi muzika u zadnjih desetak godina, al' Tool mi je prejak.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

igra, svira, sta li vec :D rnr cela jugoslavija - El. Orgazam
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Spice klix:

Image

Pjesme - Spice up your life, Wannabe (spot je horor), Mama... Sva sreća pa nisu dugo trajale.
Post Reply