Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Koshpa

Post by Koshpa »

100_KA wrote:zastitna ograda na stajalistima nije od aluminijuma nego od nehrdjajuceg celika koji nosi naziv Prokron, jako je cvrst i zilav te se upotrebljava za izradu medicinskih pomagala kao sto su skalpeli.

ovi nasi na stanicama su precnika 70 mm i debljina zida im je 2 mm sto je nedovoljno da zaustavi grdosiju koja se krece brzinom od 60 km / sat,
da sad ne tupim kolika je to masa i tezina pri toj brzini jednog prosjecnog automobila.

a, o plavci mozemo i na bez cenzure ( trebate li sliku ) :D :D :D
tanko je sve to dok god auta probijaju tu ogradu :sad:
karanana

Post by karanana »

Pa ne znas sta je gore, da je auta probijaju ili ne. Da je napravljena od tvrdjeg materijala ili da je tu stavljen neki betonski zid, vec bi bilo mrtvih u ovim autima koji se svako malo zabiju u neku od ograda. A u drugu ruku, samo je pitanje dana kad ce neko od onih koji cekaju tramvaj nastradati kad se neko zabije.
bpsang

Post by bpsang »

upravo gledam izvrno ga Lola kod studentskih domova u Nedjaricima,al mi mrak i ne ide mi se dole sad da slikam,
bukvalno ga izvrno na samoj raskrsnici dvoja policiskih kola ne dopusta prolazak prema glavnoj raskrsnici u Nedjaricima,koliko vidim jedno vozilo je na sred raskrsnice a drugo prevrnuto na ivici trotoara
and

Post by and »

Image
and

Post by and »

Image

niko nije povrijedjen,slike su malo starije 1-2 godine
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

and wrote:Image

Kako ba nije povrijedjen - zar je moguce? :shock: Fali pola auta. Neko dobre sadake dao.
Skyfox

Post by Skyfox »

Ako nije povrijeden vile su ga pronosale

:shock:
Koshpa

Post by Koshpa »

Jutros oko 5 sati na D. Malti zuti reno twingo direkt u ogradu na tramvajskoj stanici. Imali iko vise informacija povrijedjenih, ja koliko sam vidio nije nikoga bilo kod auta mora da je hitna intervenisala
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

slicna scena sinoc...izgleda opet u ogradu....
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Citat (Dnevni Avaz): Na glavnoj saobracajnici iz pravca centra Sarajeva prema Ilidzi jucer oko 2.50 sati dogodila se saobracajna nesreca u kojoj je jedna osoba lakse povrijedjena.
Vozac automobila "reno twingo" (941 - A - 343) J.A. iz Sarajeva skrenuo je u lijevu stranu kolovoza i udario u metalnu ogradu tramvajskog stajalista na Dolac - Malti. U nesreci je vozac zadobio lakse povrede a automobil i ograda su znatno osteceni

Image
Lace

Post by Lace »

kako je neko mogao ovo prezivjeti :-?
mali Ninja

Post by mali Ninja »

Lace wrote:

nikako :lol:
meki

Post by meki »

mali Ninja wrote:
Lace wrote:

nikako :lol:
Slucajno poznajem tipa koji je prezvio ovaj sudar.
Sve se desilo na potezu AP-Dobrinja. Covjek je izgubio kontrolu, ispao bocnom stranom udario u stub rasvjete i ispao iz auta.
Zadobio je neznatne posjekotine i poderotine prilikom pada, i iscasenje rucnog zgloba.
Ja nisam isto vjerovao kad sam vidio sta je ostalo od auta.
Mater mu je posle svega digla kredit i uplatila kod 7 brace :-)
mali Ninja

Post by mali Ninja »

meki wrote:.
Mater mu je posle svega digla kredit i uplatila kod 7 brace :-)
bačene pare :P ajd bar sreća da je preživio lol, ovo je užas
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Image

Image

Dogadjaj od juce izgleda da je lancani sudar bio jer je lijevi auto skrsen i sprijeda i sa zadnje strane.

Ja usliko i prilazi drot, glupo se smjeskajuci, da se napravi pametan kao dobar dan dobar dan kaze jeste vi slikali reko jesam on meni nesto kao jesam li ja ucestvovao u nesreci ovdje je zabranjeno slikanje bla bla ja reko pa vidis da sam slikao auto nisam slikao doticni objekat koji je zabranjen nidje veze nisam se ni okretao na tu stranu al valjda mu dosadno bilo pa da se napravi da je i on neki faktor tu :oops: i nista na kraju samo slozio glupu facu i otisao.
landlord

Post by landlord »

Neki dan slusam u kaficu tri kretena koja pricaju kako im je glavna fora ici ispred nekog auta naglo zakociti da ih ovaj udari i traziti ljudima pare...

Svasta ces cuti u ovom gradu...
JokTiSi

Post by JokTiSi »

landlord wrote:Neki dan slusam u kaficu tri kretena koja pricaju kako im je glavna fora ici ispred nekog auta naglo zakociti da ih ovaj udari i traziti ljudima pare...

To ti je praksa redovna. Znam isto lika koji kaze kad mu zafali para samo sudar izazove i pokupi pare sto od osiguranja sto od lika koji ga 'udari' :x
Dori

Post by Dori »

Meni sinoc hadzinca presjece put ispred AS-a....bila je u trecoj traci (do tramvajske stanice) i samo ga smota na ono prosirenje. Sreca nisam isla prebrzo i imala sam vremena da kocim. Jos ja velikim dzipom, a njih 3 u Yugi......O kako sam poludila!!! :x
malizeleni

Post by malizeleni »

Dena wrote:Meni sinoc hadzinca presjece put ispred AS-a....bila je u trecoj traci (do tramvajske stanice) i samo ga smota na ono prosirenje. Sreca nisam isla prebrzo i imala sam vremena da kocim. Jos ja velikim dzipom, a njih 3 u Yugi......O kako sam poludila!!! :x
Heh, kakav sam utisak dobio ljetos kad sam isao autom u BiH, pola Sarajeva uopste ne bi trebalo imati vozacku.
shadow

Post by shadow »

JokTiSi wrote:
landlord wrote:Neki dan slusam u kaficu tri kretena koja pricaju kako im je glavna fora ici ispred nekog auta naglo zakociti da ih ovaj udari i traziti ljudima pare...

To ti je praksa redovna. Znam isto lika koji kaze kad mu zafali para samo sudar izazove i pokupi pare sto od osiguranja sto od lika koji ga 'udari' :x
hehe to je vec stara fora. Znam ja jednu namazanu hanumu kojoj je pukla sajba na pezou ima brat bratu 2 godine. I svaki put kad joj zafali para, mazne nekog levata sa kamionom koji vozi kroz grad, ufura ispred njega, zakoci, zagalami i digne frku kako je nesto s kamiona spalo i razbilo joj sajbu...uvijek mazne barem 2 glave od levata...mislim da su joj kamiondzije dosad pezoa otplatile :lol:
Koshpa

Post by Koshpa »

Image
Image

sinoc oko 00:00 kod marsalke

5 osoba svih pet povrjedjeno, policija kaze alkohol i neprilagodjena brzina
skojotovski

Post by skojotovski »

auto stoji i zjapi jos uvijek na prosirenju kod marsalke.
steta sto nisu zaginuli, ako je tacno da je alkohol i brzina uzrok, kao sto policija kaze.
dimu

Post by dimu »

ovakvih idiota mi nije zao, nek ginu jos bolje, budala manje

a sve bijesna kola u pm, aj da se on trka u kakvom autu od 300ks pa kazes lud a pogledaj ovu kantu nema vise od 90 ks al on je mangup i brz hahaha

odavno nije bilo gore za voziti nego jucer, klizavo i svakako al nadje se papak, popije pa OSINE po gasu... :lol:
Mikado

Post by Mikado »

hemac wrote:Prije godinu a možda i dvije pred televizijom se lik zabio u rasvjetu i kola se samo presavila na pola, maltene se obavila oko stuba, preživio samo on a tri saputnika su poginula tada. Nazovimo "geleri" sa auta posvuda, jedan točak 50 metara niže, izbio jedan od stubića sa stajališta autobuskog negdje pobliže točka, prolazim 10 minuta kasnije... sav se naježim od pomisli šta da sam se tu zadesio
Inače lik je prije toga ubio lika na dvoru... Policajac mu mahnuo lizalom da stane, on kako je jurio zalelujao i u stub...
U toj nesreci poginuli su vozaceva sestra, njegov jaran i njegova sestra. Vozac je osudjen na 13 godina zatvora.
Troll_Happens

#125 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

evo sinocnjeg lole cak 48 prekrsajnih prijava sakupio i nikom nista... da mu oduzmu vozacku vozi li hadzo vozi li nek sad vozi na onom svijetu....
Poginuo Adnan Efendić
Automobil se zabio u stub javne rasvjete - Ozlijeđeno troje saputnika

Adnan (Gorana) Efendić (28) iz Sarajeva poginuo je jučer oko četiri sata u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ulici Džemala Bijedića, u blizini benzinske pumpe "Braća Mujić" u sarajevskom naselju Stup.

Pušteni kućama

Mladić je usljed teških povreda podlegao na licu mjesta i njegovo tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, gdje će, prema nalogu tužioca, biti obavljena obdukcija.

Efendić je, kako nam je potvrđeno u policiji, u momentu nesreće upravljao automobilom "micubiši", američkih registarskih oznaka. Zajedno s njim u vozilu nalazile su se još tri osobe koje su prošle s lakšim ozljedama.

U Kliničkom centru Koševo potvrđeno nam je da je Kenan Efendić (27), inače brat nastradalog Adnana, zadobio povredu uha. Rana mu je sanirana, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Jedna od saputnica u "micubišiju" bila je Samira Sućeska (23), kojoj su ljekari konstatirali kontuzije glave i ramena. Nakon ukazane pomoći, ona je puštena kući. Druga saputnica Zada Karajlo (20), kojoj je pomoć ukazana na Odjelu ortopedije zbog kontuzija glave i ruke, puštena je također na kućno liječenje.

Udar s vozačeve strane

Do nesreće je, prema prvim informacijama, došlo kada je Efendić, vjerovatno usljed brze vožnje, izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil se okrenuo na cesti i vozačevom stranom zabio se u stub ulične rasvjete.

Od siline udara vozilo je totalno uništeno. I pored brze intervencije Hitne pomoći, vozač je ubrzo podlegao usljed teških povreda. Troje saputnika odmah je prevezeno u bolnicu.

Sarajevski policajci su na mjestu nesreće obavili uviđaj i kako nam je rečeno, provode daljnju istragu o ovom udesu. Vozilo je nakon uviđaja prevezeno u krug Policijske uprave Ilidža, gdje će biti obavljena potrebna vještačenja.

Ljubitelj brze vožnje

Kako nezvanično saznajemo, nastradali Efendić je sarajevskoj policiji odranije poznat kao ljubitelj brze vožnje. Više puta evidentiran je zbog prekoračenja brzine, a navodno je bio u grupi trkača koju policija neprestano prati i kontrolira. Samo u posljednjoj godini Efendić je imao, kako saznajemo, 48 prekršajnih naloga zbog nepropisnih vožnji.

Image
Locked