zasto?ili za sto?da ti nece biti odvec?taman ti je jedno...ko je ce ti bit ono "glavno"?dia81 wrote:trebaju mi...
PROMJENA PREZIMENA
Moderator: anex
-
patrius
onda ti "njemu" nakaci svoje...nek' se on preziva k'o ti...a kako to da te ja ne znam po tom tvom,ako te vec svi znaju? :javascript:emoticon(':D')dia81 wrote:pa svejedno al mi trebaju 2 jer me svi znaju po ovom mom i jaako mi je bitno da ostane
Very Happy
-
werr
Draga ne da mi se čitati sve ovo pa da ti napišem što se sjećam.
Znam da trebaju vjenčani list,stara lična i onaj papir od CIPS-a da bi dobila novu ličnu,Vozačku dobiješ posle a za radnu knjižicu mi je nova kućna lista trebala s tim što je on samo prekrižio djevojačko prezime i napisao novo tako da je ostala stara.Zdravstvena- nova lična i stara knjižica.Međutim meni su rekli da treba i nova knjižica (ja sam prešla na suprugovo zdravstveno,pa je on to morao nositi u firmu),pa su mi radi markica prihevtali te dvije zajedno.
To je bilo prije 3 godine,ja sam već imala novu ličnu npa mi je ta gnjavaža bila uveliko smanjena
Znam da trebaju vjenčani list,stara lična i onaj papir od CIPS-a da bi dobila novu ličnu,Vozačku dobiješ posle a za radnu knjižicu mi je nova kućna lista trebala s tim što je on samo prekrižio djevojačko prezime i napisao novo tako da je ostala stara.Zdravstvena- nova lična i stara knjižica.Međutim meni su rekli da treba i nova knjižica (ja sam prešla na suprugovo zdravstveno,pa je on to morao nositi u firmu),pa su mi radi markica prihevtali te dvije zajedno.
To je bilo prije 3 godine,ja sam već imala novu ličnu npa mi je ta gnjavaža bila uveliko smanjena
-
Svemirski_Jebach
Amrino je najjaca...dzaba vam svima
i btw brak je dozvoljen po zakonu od 4. stepena srodstva...a to je vrlo blizak rod.
Pravilo je - koliko rodjenja, toliko stepena srodstav. Dakle, brat i sestra su u drugom stepenu srodstva, djeca od brata i sestre su u cetvrtom stepenu..dakle, sve iznad toga je dozvoljeno.
I ne vidim zasto ne bi bilo...ko da niko nema dalje rodbine, dakle, poslije 4 stepena srodstva koju mozda nije pozelio vidjeti u drugacijem izdanju. Bitno je samo da nije blizi rod, ostalo - ma hajde...ba nek se udara

i btw brak je dozvoljen po zakonu od 4. stepena srodstva...a to je vrlo blizak rod.
Pravilo je - koliko rodjenja, toliko stepena srodstav. Dakle, brat i sestra su u drugom stepenu srodstva, djeca od brata i sestre su u cetvrtom stepenu..dakle, sve iznad toga je dozvoljeno.
I ne vidim zasto ne bi bilo...ko da niko nema dalje rodbine, dakle, poslije 4 stepena srodstva koju mozda nije pozelio vidjeti u drugacijem izdanju. Bitno je samo da nije blizi rod, ostalo - ma hajde...ba nek se udara
- karanana
Ali ti si se ipak osiguro da nije ni medju prvih 20 stepeni srodstva.Svemirski_Jebach wrote:Amrino je najjaca...dzaba vam svima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ne vidim zasto ne bi bilo...ko da niko nema dalje rodbine, dakle, poslije 4 stepena srodstva koju mozda nije pozelio vidjeti u drugacijem izdanju. Bitno je samo da nije blizi rod, ostalo - ma hajde...ba nek se udara![]()
-
laka
Svemirski_Jebach wrote:Amrino je najjaca...dzaba vam svima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ne vidim zasto ne bi bilo...ko da niko nema dalje rodbine, dakle, poslije 4 stepena srodstva koju mozda nije pozelio vidjeti u drugacijem izdanju. Bitno je samo da nije blizi rod, ostalo - ma hajde...ba nek se udara![]()
Joj sorry stari , nisam bas sigurna da si to dobro povezao, mozda se koljena kod vas izvanzemaljaca tako broje .... Kako smo dosli do price o koljenima
-
Hierarchia
Best of...merino:

>>>>>>>>Samo da napomenem- zenama je promjena prezima prije predstavljala- cast- niposto sramotu...
U svakom slucaju zelim da nosim prezime covjeka kojeg volim- i to mi je cast!
Prezime nije samo ime- to je nosioc tvoje krvi- tvoje DNK...
-
Svemirski_Jebach
mozda se kod vas na selu tako ne broje, ali to je zakonska definicija srodstva koju sam naveo i jedino je ona relevantna...sve ostalo su seljacke metode racunanja...laka wrote:Svemirski_Jebach wrote:Amrino je najjaca...dzaba vam svima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Joj sorry stari , nisam bas sigurna da si to dobro povezao, mozda se koljena kod vas izvanzemaljaca tako broje .... Kako smo dosli do price o koljenima
karananna...jarane, tako ispalo, nisam se osigurav'o.
jel to ti ne bi nikad pomislio kaku rodicu malo dalju hebo ga ti?
-
Hierarchia
Da, ovaj forum je inace analiticki natrojen.laka wrote:hahahaha Hierarchia pa vi ste to ozbiljno shvatili... mislim ... analizirali i to... svaka cast hahaha
Inace, ja redovno pratim postove tvoje prijateljice merino. Uzivam je citati...
-
mamica papucarka
i ja podapisujemHierarchia wrote:Best of...merino:
>>>>>>>>Samo da napomenem- zenama je promjena prezima prije predstavljala- cast- niposto sramotu...
U svakom slucaju zelim da nosim prezime covjeka kojeg volim- i to mi je cast!Prezime nije samo ime- to je nosioc tvoje krvi- tvoje DNK...![]()
![]()
![]()
mislim da je promjena prezimena licna stvar svakog pojedinca. Nismo svi isti i isto ne dozivljavamo stvari.
Ja sam vec rekla da je meni bilo svejedno hocu li ostaviti svoje djevojacko prezime ili ne. Medjutim, mogu razumjeti da se neko ne zeli odvojiti od njega. I postujem to.
E druga je stvar da vam sad buduci kaze " e moras moje uzet, ili vjencanja nece biti"
To je vec ucjena.
Bezveze je o toga pravit famu po forumu. Nek radi ko kako osjeca. Bitno je da se slazete, a hocete li se sad prezivat Hus ili Gus, najmanje je bitna stvar.
p.s ja sam se na svoje novo prezime navikla za dva mjeseca.
-
laka
Dear star fucker hahaha ili koji si vec .... ja i onako mislim da su sve "izvanzemaljske" face (citaj ruralne) pravnici ili studenti prava ... ti samo potvrdjujes moje ubjedjenje... uzgred vokabular ti je ... PRESTRASAAAAAAAAAN... divis se sam sebi dok se citas a a a...Svemirski_Jebach wrote:mozda se kod vas na selu tako ne broje, ali to je zakonska definicija srodstva koju sam naveo i jedino je ona relevantna...sve ostalo su seljacke metode racunanja...laka wrote:Svemirski_Jebach wrote:Amrino je najjaca...dzaba vam svima![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Joj sorry stari , nisam bas sigurna da si to dobro povezao, mozda se koljena kod vas izvanzemaljaca tako broje .... Kako smo dosli do price o koljenima![]()
![]()
![]()
karananna...jarane, tako ispalo, nisam se osigurav'o.![]()
jel to ti ne bi nikad pomislio kaku rodicu malo dalju hebo ga ti?![]()
ona je meni izmedju dva koljena
-
mamica papucarka
Jebach, zajebo si se
kod muslimana brat i sestra su prvo koljeno.
I ja sam mislila isto kao ti, ali mi je jedan hadzija sve to pretabirio
-
Svemirski_Jebach
nisam se mati zajebo...tako je po nasem porodicnom zakonu, a kako je po islamu...ne bih ti znao kazati...pita druga dankumamica 31 wrote:Jebach, zajebo si se![]()
-
Svemirski_Jebach
mala...broj tvojih komentara mi ne da da te shvatim ozbiljno...laka wrote:Dear star fucker hahaha ili koji si vec .... ja i onako mislim da su sve "izvanzemaljske" face (citaj ruralne) pravnici ili studenti prava ... ti samo potvrdjujes moje ubjedjenje... uzgred vokabular ti je ... PRESTRASAAAAAAAAAN... divis se sam sebi dok se citas a a a...Svemirski_Jebach wrote:mozda se kod vas na selu tako ne broje, ali to je zakonska definicija srodstva koju sam naveo i jedino je ona relevantna...sve ostalo su seljacke metode racunanja...laka wrote:
Joj sorry stari , nisam bas sigurna da si to dobro povezao, mozda se koljena kod vas izvanzemaljaca tako broje .... Kako smo dosli do price o koljenima![]()
![]()
![]()
a da, divim se sam sebi naravno, dok se citam, onda kad se ne smijem tudjim postovima.
A nego reci ti ciki gdje ides u skolu? Je li ti muz "podao" prezime?
Btw sad mi naumpade pjesma ove teme...Osman Hadzic...dacu ti hljeb i krov, dacu ti prezimeeeeee.....ojhaaaa hajde mala dizi noge i ti hebo ga
-
laka
hahaha eh star fucker hahahahaSvemirski_Jebach wrote:mala...broj tvojih komentara mi ne da da te shvatim ozbiljno...laka wrote:Dear star fucker hahaha ili koji si vec .... ja i onako mislim da su sve "izvanzemaljske" face (citaj ruralne) pravnici ili studenti prava ... ti samo potvrdjujes moje ubjedjenje... uzgred vokabular ti je ... PRESTRASAAAAAAAAAN... divis se sam sebi dok se citas a a a...Svemirski_Jebach wrote: mozda se kod vas na selu tako ne broje, ali to je zakonska definicija srodstva koju sam naveo i jedino je ona relevantna...sve ostalo su seljacke metode racunanja...![]()
![]()
![]()
a da, divim se sam sebi naravno, dok se citam, onda kad se ne smijem tudjim postovima.
Btw sad mi naumpade pjesma ove teme...Osman Hadzic...dacu ti hljeb i krov, dacu ti prezimeeeeee.....ojhaaaa hajde mala dizi noge i ti hebo ga![]()
![]()
ti si zbilja jedan smjesan lik...
ma cuj sve je pocelo ovako... ja se vec jako dugo, godinama vec tjerama da pocnem proces zamjene dokumenata i pomislim hajde da vidimmozda ima ljudi koji su to vec radili pa da pitam odakle da krenem.... eh sad...bezze da pitanje postavljam na .hr forumima zar ne i tako ti se ja odlucim za sarajevo-x.... GRESKA i to GOLEMA....
naime uopce nisam znala da je ovo opsta da izvines ZAJEBANCIJA... ti bacis bajku i onda se gomila besposlicara uhvati i razglaba na temu hahahaha ma zapravo nema teme sami odrede fabulu i to lose lose skroz.... e vidis tvoj impozantan broj komentara (mislim ne mogu vjerovat preko 4000) nije nesto sto bi ti islo u prilog naprotiv.... kad stignes covjece.... zar ti je zbilja cijeli ovaj koncept -> TI PRILJEPIS POST I ONDA SE DIVIS SAM SEBI hahahaha tako privlacan.... mislim svaka cast NEVJEROVATAN SI....
Za skolicu hvala na komplimentu, shvatit cu to kao kompliment na racun mojih godina... mislim ono ti gentleman ne bi da uvrijedis damu hahahaha (ma nidje veze s tobom al eto)... Na zalost istinaje daleko gora ... mislim da sa svim tvojim malim i velikim odmorima, pauzama i kafama po raznoraznim skolskim ustanovama po Sarajevu (bar se nadam da je u Sarajevu) imam barem 100 tinjak stepeni naobrazbe vise od tebe... Sorry drug Fucker ovo zvuci k'o uvreda al to mi je i bila namjera
-
laka
medda dugo aaaaaaaa Laaaaaaaaaaka.... mislim nije da se nesto ljutim zbog konotacijemedda wrote:Jebac i Laka u konfliktu...
Mislim da vam nikovi nalazu da ovo na drugi nacin rijesite![]()
![]()
Morala sam ovo naskrabati i sad imam i obavezu da kazem nesto i na temu...
hm...svoje ne damo, tudje necemo...je l` posteno?!
-
sabanss
Ja sam uvijek racunao koljeno kao jedan nivo na poorodicnom stablu, sto mi je nekako i logicno. Dakle braca i sestre jedno, njihova djeca drugo, etc.Svemirski_Jebach wrote: nisam se mati zajebo...tako je po nasem porodicnom zakonu, a kako je po islamu...ne bih ti znao kazati...pita druga danku![]()
Jel' ima neko ko je bas pravnik po struci da ovo razjasni?
-
dia81
znash mepatrius wrote:onda ti "njemu" nakaci svoje...nek' se on preziva k'o ti...a kako to da te ja ne znam po tom tvom,ako te vec svi znaju? :javascript:emoticon(':D')dia81 wrote:pa svejedno al mi trebaju 2 jer me svi znaju po ovom mom i jaako mi je bitno da ostane
Very Happy
-
tempora
Od svih argumenata u diskusijama, pa makar one bile postavljane "kao bajke" ( kojih li razloga ili valjda dokazivanja tudje gluposti -kojoj nesto mi se cini nije strana nikome od nas) -najmrskiji su mi oni iz samohvale i dokazivanja koliko smo bolji od drugih.laka wrote:hahaha eh star fucker hahahahaSvemirski_Jebach wrote:mala...broj tvojih komentara mi ne da da te shvatim ozbiljno...laka wrote: Dear star fucker hahaha ili koji si vec .... ja i onako mislim da su sve "izvanzemaljske" face (citaj ruralne) pravnici ili studenti prava ... ti samo potvrdjujes moje ubjedjenje... uzgred vokabular ti je ... PRESTRASAAAAAAAAAN... divis se sam sebi dok se citas a a a...
Btw sad mi naumpade pjesma ove teme...Osman Hadzic...dacu ti hljeb i krov, dacu ti prezimeeeeee.....ojhaaaa hajde mala dizi noge i ti hebo ga![]()
![]()
ti si zbilja jedan smjesan lik...
ma cuj sve je pocelo ovako... ja se vec jako dugo, godinama vec tjerama da pocnem proces zamjene dokumenata i pomislim hajde da vidimmozda ima ljudi koji su to vec radili pa da pitam odakle da krenem.... eh sad...bezze da pitanje postavljam na .hr forumima zar ne i tako ti se ja odlucim za sarajevo-x.... GRESKA i to GOLEMA....
naime uopce nisam znala da je ovo opsta da izvines ZAJEBANCIJA... ti bacis bajku i onda se gomila besposlicara uhvati i razglaba na temu hahahaha ma zapravo nema teme sami odrede fabulu i to lose lose skroz.... e vidis tvoj impozantan broj komentara (mislim ne mogu vjerovat preko 4000) nije nesto sto bi ti islo u prilog naprotiv.... kad stignes covjece.... zar ti je zbilja cijeli ovaj koncept -> TI PRILJEPIS POST I ONDA SE DIVIS SAM SEBI hahahaha tako privlacan.... mislim svaka cast NEVJEROVATAN SI....
Za skolicu hvala na komplimentu, shvatit cu to kao kompliment na racun mojih godina... mislim ono ti gentleman ne bi da uvrijedis damu hahahaha (ma nidje veze s tobom al eto)... Na zalost istinaje daleko gora ... mislim da sa svim tvojim malim i velikim odmorima, pauzama i kafama po raznoraznim skolskim ustanovama po Sarajevu (bar se nadam da je u Sarajevu) imam barem 100 tinjak stepeni naobrazbe vise od tebe... Sorry drug Fucker ovo zvuci k'o uvreda al to mi je i bila namjerapusaaaa ("imas kakih boba za curicu").
Laka, nije mi jasno, na sta to ti upozoravas Svemirskog a cemu sama nisi sklona?