pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
sabanss wrote:
baby_angel wrote: Ne znam ko je licemjeran. Vjerovatno ja koja:
1. Stavlja brnjicu svom psu
2. Ne pusta psa da trci slobodno po ulici
3. Imam veliko dvoriste koje je psu na raspolaganju 24/7
4 Moj pas jeste velika beba i nikad nije nikoga ujeo
5. I da, ja ga volim

Ili je mozda BosanaC licemjeran, pogledaj slike njegovog psa i prosudi da li je vezan, da li je njegovan...
OK. Ja sam davno na jednoj slicnoj temi rekao da svako ko ovako postupa sa psom ima od mene vrecu hrane za njega.

Samo me zanima jesi li prolazila Vilsonovim setaliste oko 19:00 navece recimo?

Da li bi tebi bilo svejedno pustiti svoje trogodisnje dijete medju onolike pse?

Vlasnici pasa poput tebe su VELIKI IZUZETAK a ne pravilo (nazalost)
Molicu onda vrecu ProPlana, 'Salmon & Rice', kolicina po tvom izboru.
Svjedocicu ja u tvoju korist :D
Pasiflora

Post by Pasiflora »

luciferino wrote:Ne bih da skrećem s teme, ali kada životinja postane zamjena za dijete i kada je počnu tetošiti kao dijete i kada treba imati prava kao i ostala djeca, to se zove perverzija.
Po nekim postovima, čini mi se da se radi upravo o tome.

A sada kidam :run:
Nemoj bjezati, neka te sa rajom :D
Imam djecu i psa i svi smo jedna sretna porodica. :-D
nosty

Post by nosty »

luciferino wrote:Ne bih da skrećem s teme, ali kada životinja postane zamjena za dijete i kada je počnu tetošiti kao dijete i kada treba imati prava kao i ostala djeca, to se zove perverzija.
Po nekim postovima, čini mi se da se radi upravo o tome.

A sada kidam :run:
Ja ovdje nigdje nisam procitala da neko nece sebi roditi dijete pa je kupio cuku, dakle psi nisu zamjena za dijete.

I ne mislis da tvom ljubimcu treba kvaltetna hrana kao i djetetu, veterinar kao i djetetu doktor, kupanje, sisanje, uostalom i dom i sve ostalo da ne nabrajam.... Sigurnost i neko da ga zastiti?!

To nije tetosenje, to je potreba svakog zivog bica.

A sada i ja kidam :run:
Last edited by nosty on 20/04/2007 15:49, edited 1 time in total.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Nemoj ba napamet da pricas....
Znas li (ili te nije briga) koliko ima usamljenih ljudi?
Znas li koliko ima bolesnih ljudi?

Ovim ljudima je cesto, ljubimac jedino drustvo. Lijepo odgojen i dobrocudan pas, je prijatelj bez granice, neko ko te voli bez ikakvih predrasuda i uvijek se obraduje kad te vidi...
Ja sam postala neke studije ovdje na ovom podforumu (mrsko mi traziti) koje naucno dokazuju da posjedovanje ljubimca pomaze, ne samo psihickom, nego i fizickom zdravlju negovog/njenog vlasnika...ali vi vidite samo lose stvari koje dolaze od pasa, a i tada nije njihova krivica, nego krivica neodgovornih vlasnika, koji bi da su u bilo kojoj zemlji Zapadne Evrope ili Amerike, bilo podobro kaznjeni...

Ali sta drugo ocekivati od zemlje u kojoj je covjek postao nezasticena vrsta..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

mIRCerka wrote:
hrasno38 wrote:
A koliko je takvih koji se ponasaju kao ti i @baby_angel??????? Ja sam svoje dijete naucio da ne prilazi psima bar jos dok je mali ali isto tako da ga na moje oci zaganja pas prvo bih udavio psa pa onda i njegovog gazdu.
ja bih udavila i psa i osobu koja dira moje Sunce.
Ali da se razumijemo, debilizam "jedi spinat inace ce te pas ujesti" je debilizam i nista vise.
Ni ja ne trcim svakom psu u zagrljaj niti gnajvim svakog psa.
Stavise, cak sam i pored muzeja izbjegavala nek pse, jer jednostavno vidim da nije pas za gnjavazu.
Dok je Medo tornjak jedna ogromna lopta na kojoj pise GNJAVI ME.
Pa njega i gnjavim.
Ali sam sa onim "krvolocnim" vucjakom u stvari skontala da su ljudi u mozgu ograniceni, jer nije se jednom desilo da zena djetetu iscasi ruku iz ramena na 30 metara udaljenosti od psa na UZICI!!! i jos kaze " IIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK PAAAAAAAASSSS UJESCE IIIIIIIIIIKKKKKKKKKK"

Ja sebe ne smatram vlasnicom macaka vec njihovom velikom Mamom.
Ja se brinem i srkbim za njih, pa sam im vise starateljica nego vlasnica.
i zovem ih svojom djecom. I zato sam se valjda u zivotu samo jednom potukla, iako sam se druzila iskljucivo sa djecacima, i samo sam jednom jednoj osobi nanijela fizicku ozljedu, jer nisam dala da sere o mojoj sestri.

Dok je manijak koji je jos prije rata meni macice lijepio tutkalom za otirac, prvo sirio nacionalizam svojim grafitima, onda prepadao nemuslimane u komsiluku, da bi onda skrenuo u skroz drugom pravcu, pa pipkao svoje dvije mladje sestre. I na kraju se ispalio u daleku Maleziju.
Ali znas hrasno, jebi ga to su samo macici zaljepljeni za otirac, sto kaznjavati jedino musko dijete u porodici, nasljednika... :x
"Psa uporedjivati sa djetetom je debilno i bolesno isto kao sto je debilno i bolesno maltretiranje bilo koje zivotinje"

Ovo sam napisao ranije.
Pasiflora

Post by Pasiflora »

sitno wrote:[quote="hrasno38
E al su i tebi argumenti nema sta. Gradovi i naselja su napravljeni za ljude a ne za zivotinje. Zivotinjama se od pamtivijeka zna gdje je mjesto. Ti bi vjerovatno voljela da se uvede totalna ravnopravnost izmedju ljudi i zivotinja pa da onda tvoga psa lagano posaljemo u skolske klupe, pa na fakultet a onda da ga mozda i zaposlimo. A ako ne zavrsi skolu mozda postane fudbaler ili pjevac. Za ljude postoje zakoni ali se na zalost ne primjenjuju i u tim zakonima postoji i nesto sto se zove "kucni red". Na zalost mutanti koji su okupirali grad za to nisu culi jer i ja imam slicnih problema kao i ti ali nikako ne mogu to uporedjivati sa nekim zivotinjskim zakonima i pravilima. Ako ti smeta gradska vreva onda lijpo cuku za povodac i u seosku idilu gdje ce sigurno on uzivati vise od tebe 100 puta jer on moze bez grada a ti, cisto sumnjam. Ti cistis da ti se cuko ne otruje a ja da mi se dijete ne otruje. Malo smo pobrkali prioritete, zar ne.[/quote]

Ovo stvarno ode u nedogled. Dakle hocu reci: zasto MORAMO trpiti nasilne i neodgojene (nazovimo) ljude, a nesmijemo voljeti dobro odgojene i njegovane pse? Molim te odgovori mi. Zasto mislis da one majmune (sorry majmuni) trebam trpiti, samo zato sto su u ljudskom obliku?[/quote]

A moj odgovor?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:
"Psa uporedjivati sa djetetom je debilno i bolesno isto kao sto je debilno i bolesno maltretiranje bilo koje zivotinje"

Ovo sam napisao ranije.
niko ne uporedjuje psa i dijete, svo vrijeme govorimo o tome da dijete koje zlostavlja zivotinju i to mu prolazi kod debilnih roditelja, vrlo lako zlostavlja drugu djecu kad malo odraste...primjer ti je moj bivsi komsija...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Lucy01 wrote:Meni su nejasne dvije stvari:

Sta ovi ljudi koji ne vole pse i protiv su drzanja istih u kucama i stanovima i koji misle da je psima mjesto, u najmanju ruku u nekom ogradjenom prostoru (kao kolektivnom smjestaju za pse), misle zasto ljudi uopste drze pse?

Koliko su procitali i koliko znaju o psima i na osnovu cega donose odredjene zakljucke o njima?
Nije stvar da li 'misle' nego to da ZNAJU.

Recimo, ljudi ZNAJU da ja psa drzim iz pomodarstva a ne iz ljubavi prema zivotinjama. Da uzmem godisnji pa spavam danima pod vedrim nebom a ne u Makarskoj. Vjerovatno i to samo iz pomodarstva i da ne bih bio kao drugi. Da kraj tog istog psa iz pomodarstva probdijem noc kada ga samo stomak boli. Da mu posvecujem punu paznju takodje iz pomodarstva. Daleko od svega su mi najbolji oni koji bi cak upravljali i mojim novcanikom pa pocinju pricu kako eto ja dajem tolike pare na psa a ljudi nemaju sta jesti. A ja koji radim minimalno 10 sati svaki dan nemam pravo trositi novac gdje hocu ali bih trebao, eto, dotirati nekoga ko sjedi u kafani po citav dan i ni ne pokusava naci posao. I tu su psi krivi i sebicni vlasnici pasa.

Da se razumijemo: meni licno ne pada na pamet, niti mi je ikada palo, pustiti psa medju djecu. Cak sta vise - u zadnje vrijeme uopste ne dopustam djeci da mu prilaze i da ga gnjave. Na pitanje 'hocel ujest' odgovaram sa 'odgriza'.

Dozivio sam da odvedem bruku djece u kamp, gdje sam poveo istog tog psa. U sumu. I dozivio sam da ga klinac mlati stapom pred mojim ocima, a nakon sto je skocio i pregrizao stap na pola oblije me hladan znoj jer sam se pitao koliko ce mu trebati da mu grkljan pregrize na dva dijela. A mali umire od smijeha i kaze da se samo tako igra. To je bilo prvi i zadnji put da je moj pas bio uopste u takvom okruzenju.

Razumijem, dijete je dijete. Ali mojih 60 kvadrata, moja plata, moj novcanik i moj zivot su samo i iskljucivo moja stvar, i nema ama bas niko pravo da mi prigovara bilo sta sve dok postujem propisane zakone, a postujem ih maksimalno. Znam vlasnike pasa ciji su psi poklali bar po pet-sest pasa do sada pa hodaju jos uvjek bez brnjice i povodca medju tom istom djecom na Vilsonovom, ali takvom budali niko nema muda da kaze i jednu jedinu rijec. Ali ce reci nekom vlasniku retrivera, koji je uz to dresiran i na povodcu duzine 20cm... I onda dodjemo do price o licemjerju? :?
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Bosanac, ovome se stvarno nema sta dodati. Valjda ce sada shvatiti...
Potpisujem svaku rijec !!!!
debela

Post by debela »

jest meni vas zao majke mi :zzzz:

pozdrav od bolesne i debilne ljubiteljice zivotinja kojoj nepoznati psi znaju prici na ulici i liznuti ruku, eto iz cista mira. sto li boze :roll:
luciferino

Post by luciferino »

E sad vi meni tu svašta nešto udrobiste. Znam ja vrlo dobro da ima i starih i bolesnih i usamljenih, i da posjedovanje ljubimaca pomaže zdravlju, kao i da predstavlja veliku odgovornost, ali kakve to veze ima sa mojim postom?

Ja samo tvrdim da je "stvaranje" rodbinskih veza između pasa/mačaka i ljudi, blago rečeno, neobično.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

sitno wrote:
sitno wrote:[quote="hrasno38
E al su i tebi argumenti nema sta. Gradovi i naselja su napravljeni za ljude a ne za zivotinje. Zivotinjama se od pamtivijeka zna gdje je mjesto. Ti bi vjerovatno voljela da se uvede totalna ravnopravnost izmedju ljudi i zivotinja pa da onda tvoga psa lagano posaljemo u skolske klupe, pa na fakultet a onda da ga mozda i zaposlimo. A ako ne zavrsi skolu mozda postane fudbaler ili pjevac. Za ljude postoje zakoni ali se na zalost ne primjenjuju i u tim zakonima postoji i nesto sto se zove "kucni red". Na zalost mutanti koji su okupirali grad za to nisu culi jer i ja imam slicnih problema kao i ti ali nikako ne mogu to uporedjivati sa nekim zivotinjskim zakonima i pravilima. Ako ti smeta gradska vreva onda lijpo cuku za povodac i u seosku idilu gdje ce sigurno on uzivati vise od tebe 100 puta jer on moze bez grada a ti, cisto sumnjam. Ti cistis da ti se cuko ne otruje a ja da mi se dijete ne otruje. Malo smo pobrkali prioritete, zar ne.
Ovo stvarno ode u nedogled. Dakle hocu reci: zasto MORAMO trpiti nasilne i neodgojene (nazovimo) ljude, a nesmijemo voljeti dobro odgojene i njegovane pse? Molim te odgovori mi. Zasto mislis da one majmune (sorry majmuni) trebam trpiti, samo zato sto su u ljudskom obliku?[/quote]

A moj odgovor?[/quote]

Izvini. Naravno da ne moras nikoga trpiti na ustrb svoga mira, zato i zovnes policiju pa oni ili urade ili ne urade nesto. I ko je reko da se pis ne mogu i ne trebaju voljeti??????????? Ali pas je zivotinja, nije covjek i ne moze imati isti status u drustvu. Ja licno volim sve zivotinje kao sto sam i rekao, osim zmija ali ne diram ja njih i za sada ne diraju ni one mene. O zivotinjama dosta znam jer sam imao vrlo bliske susrete i sa mnogo divljih naravno nasih zivotinja. Mora postojati neka doza respekta izmedju zivotinje i covjeka ali isto tako mora postojati i neka granica koja je za zivotinje i koja je za ljude. Ja nikada ne bih mogao tepati bilo kojoj zivotinji "dodji svome tati" jer za mene je to bolesno. Zna se ko su mame i tate zivotinjama i zna se ko su ljudima. Ali dobro svako ima pravo na svoje razmisljanje ali ja sigurno nisam od onih koji ce mrtvo hladno gledati kako neko maltretira psa ili macku a jos manje cu hladno gledati kada neko pusti psa medju djecu.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Moj konačni prijedlog, u savrsenom demokratkskom duhu, a i da se na neki način napravi balans i da nam se ovi "ljubitelji pasa" ne bi slučajno uvijedili je: vodati i cuke i djecu na priuzici i sa mrezom na labrnji... :roll: :-?

Dodatak: obavezno inicirati nuzno uvodjenje predmeta "raspozavanje loših i dobrih pasa", "pseca higijena", "pseca kultura" i tako to... a za srednje škole još i: "osnove kategorizacije pasa i ljudi"... :shock: :(
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Abu FEED el-Castro wrote:Moj konačni prijedlog, u savrsenom demokratkskom duhu, a i da se na neki način napravi balans i da nam se ovi "ljubitelji pasa" ne bi slučajno uvijedili je: vodati i cuke i djecu na priuzici i sa mrezom na labrnji... :roll: :-?
A zasto psi i djeca ne bi mogli da koegzistiraju?....pa umjesto ironije u tvom postu, imamo konstruktivan prijedlog, kao: roditelji da vaspitavaju svoju djecu kao sto treba, a da vlasnici pasa vode racuna o ponasanju svojih ljubimaca (pogotovo na javnom mjestu).

Kako si zamislio da nametnes svoje stavove, da neko vise voli ono sto TI smatras da treba voliti, jer se po ironiji iz tvog posta upravo to moze zakljuciti?
sabanss

Post by sabanss »

DaysleepeR wrote:
Nadji mi molim te citat iz zakona o ogranicenjima voznje na motoru kao saputnik.

Nemoj ba oko stvari o kojima neznas nista.
clan 100.

Vozac bicikla, bicikla sa motorom i motocikla može prevoziti druge osobe samo ako na vozilu postoje posebna sjedišta i oslonci za noge, a vozac motocikla i u bonoj prikolici.

clan 101.

Vozac motocikla ili bicikla sa motorom i lica koja se prevoze na tim vozilima moraju koristiti zastitnu kacigu za vrijeme vožnje.

Da ne govorim o tome da se vozi dijete koje maltene ne zna ni hodati... Kacigu najcesce ne koristi ni vozac, a nikad nisam vidio suvozaca sa zastitnom opremom.

@Bosanac

Bas nikada nisi pustio psa sa povodca u gradu?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sabanss wrote:
DaysleepeR wrote:
Nadji mi molim te citat iz zakona o ogranicenjima voznje na motoru kao saputnik.

clan 100.

Vozac bicikla, bicikla sa motorom i motocikla može prevoziti druge osobe samo ako na vozilu postoje posebna sjedišta i oslonci za noge, a vozac motocikla i u bonoj prikolici.

clan 101.

Vozac motocikla ili bicikla sa motorom i lica koja se prevoze na tim vozilima moraju koristiti zastitnu kacigu za vrijeme vožnje.

Da ne govorim o tome da se vozi dijete koje maltene ne zna ni hodati... Kacigu najcesce ne koristi ni vozac, a nikad nisam vidio suvozaca sa zastitnom opremom.

@Bosanac

Bas nikada nisi pustio psa sa povodca u gradu?
Dok je pas bio toliki da se nogom moze nabiti jesam, znaci do sestog mjeseca i prije nego je uopste poceo da razmislja o pubertetu. Pustiti psa nakon tog perioda medju djecu, kada pocinje spolno sazrijevanje, ravno je izvaditi osigurac iz bombe i baciti ga medju punu kafanu s nadom da je to bas ona bomba koja nece eksplodirati.

Interesuje li te gdje pustam psa? Vrijeme? Tajming lista? Samo reci, nije ni to problem.
sabanss

Post by sabanss »

Ne interesuje, samo mi cudno da psa bas uvijek vodis na kratkoj uzici. Takav pas bi postao opasan, sam od sebe, cak i za gazdu.

Mislim da se ne moze ispostovati zakon u potpunosti i imati psa. Odnosno moze ako si Serif Konjevic pa imas avliju dugu 200 metara gdje ga mozes pustiti da se istrci. I da ne zaboravim, Serifov pas je napao njegovo vlastitio djete i covjek je rekao da opet apsolutno vjeruje psu.

Nemam nista protiv pasa, ali mislim da im mjesto definitivno nije u gradu. Ne vidim na koji nacin je to uopste dobro za psa? Rasprava je otisla previse u sirinu a kljucni problemi su ipak ostali. Komsinica iznad mene je imala psa (cini mi se neka vrsta ovcara). To je bila nocna mora. Zavijanje u gluho doba noci, dlake po balkonu, divan miris ljeti i tako... Mogu samo zamisliti kako je njima bilo u stanu kad se zaigra "cuko" od 60-tak kilograma.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sabanss wrote:Ne interesuje, samo mi cudno da psa bas uvijek vodis na kratkoj uzici. Takav pas bi postao opasan, sam od sebe, cak i za gazdu.

Mislim da se ne moze ispostovati zakon u potpunosti i imati psa. Odnosno moze ako si Serif Konjevic pa imas avliju dugu 200 metara gdje ga mozes pustiti da se istrci. I da ne zaboravim, Serifov pas je napao njegovo vlastitio djete i covjek je rekao da opet apsolutno vjeruje psu.

Nemam nista protiv pasa, ali mislim da im mjesto definitivno nije u gradu. Ne vidim na koji nacin je to uopste dobro za psa? Rasprava je otisla previse u sirinu a kljucni problemi su ipak ostali. Komsinica iznad mene je imala psa (cini mi se neka vrsta ovcara). To je bila nocna mora. Zavijanje u gluho doba noci, dlake po balkonu, divan miris ljeti i tako... Mogu samo zamisliti kako je njima bilo u stanu kad se zaigra "cuko" od 60-tak kilograma.
Pustam ga u gradu, u 'avliji' velicine dva fudbalska igralista, avlija ogradjena sa svih strana, ni uci ni izaci... I to jos avlija GRADSKA. I neces vjerovati - vazda sami on i ja. Katkad navrate i drugi psi na igru, ali nam se vazda tajminzi razidju.

I, bez ljutnje, ali ti koji ne razlikujes vuka od psa, i koji haskija uopste svrstavas u pse iako su po FCI klasifikaciji jos uvjek nepriznati kao cista pseca rasa, pricas o temperamentu i odgoju pasa? :roll:

Ima li iko na ovom forumu da nije strucnjak u ama bas sve i jednoj jebenoj oblasti? :roll:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

_BosanaC wrote:
sabanss wrote:Ne interesuje, samo mi cudno da psa bas uvijek vodis na kratkoj uzici. Takav pas bi postao opasan, sam od sebe, cak i za gazdu.

Pustam ga u gradu, u 'avliji' velicine dva fudbalska igralista, avlija ogradjena sa svih strana, ni uci ni izaci... I to jos avlija GRADSKA. I neces vjerovati - vazda sami on i ja. Katkad navrate i drugi psi na igru, ali nam se vazda tajminzi razidju.

I, bez ljutnje, ali ti koji ne razlikujes vuka od psa, i koji haskija uopste svrstavas u pse iako su po FCI klasifikaciji jos uvjek nepriznati kao cista pseca rasa, pricas o temperamentu i odgoju pasa? :roll:

Ima li iko na ovom forumu da nije strucnjak u ama bas sve i jednoj jebenoj oblasti? :roll:
I meni to cudno :?

Razumjela bih da neko kaze: slusajte, ne volim pse iz tog i tog razloga...pa da onda argumentima razbijemo strah..ili preporukom...ovako sve ostaje na nekoj brizi za opste dobro, usamljenim incidentima gdje su ljudska bica nastradala od pasa (mada je u bolnici na Kosevu 11 beba nastradalo od ljudske ruke, ali to je prihvatljivo :? ) u kojima sigurno nije bilo do pasa, vec do njihovih vlasnika, rekla-kazala mahalskih prica i sl..i one poznate "da moje dijete pas napadne, ja bih ga ubio", ali ako moje dijete napdane psa bez ikakvog razloga, ili ga muci za cisto uzivanje...to nije vazno, jer ipak je ovo dijete, a pas je pas :ikonicastopovraca :angry:
luciferino

Post by luciferino »

Psi su cool, gazde su napast. Djeca su cool, ali roditelji su krivi za kretenluk.

Jel' more ovako?
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

luciferino wrote:Psi su cool, gazde su napast. Djeca su cool, ali roditelji su krivi za kretenluk.

Jel' more ovako?
:thumbup:

jer kad pogledas, ko koga ustvari vaspitava ili dresira :D
Ne radja se niko zao, ni covjek a pogotovo zivotinja, nego ih okolina i onaj ko je za njih odgovoran napravi takvima...

Dobar primjer bi bila nasa planeta Zemlja. Je li krivica planete sto se ugrijava?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sabanss wrote:
DaysleepeR wrote:

clan 100.

clan 101.

Pusti sad kacigu, ti si se bunio za godine djeteta, pa mi nadji gdje to zakon ogranicava godine?

Druga stvar, gdje pise u zakonu kako se koristi kaciga?

Mozes je komotno zavezati na motor i KORISTITI da prevozis npr. jaja, ili druge sitnice.

I brini se ti za svoje, a pusti druge ljude pogotovo motoriste, ne trebas se ti sekirat.
sabanss

Post by sabanss »

@_Bosanac & Co.

Ne nemam strah od pasa, nisam strucnjak u svakoj oblasti, cisto razmisljam i rezonujem zdravorazumski. Uostalom, nije ni vazno... Za mene je drzanje zivotinja po stanovima, patnja za zivotinju. Daleko je to od ljubavi prema zivotinji. Bas me zanima kako bi ti zivio medju 100 pasa? Helem, nije ni vazno, svakako se necemo razumjeti...

@DaysleepeR

Normalno da ogranicava. Pa zamisli da mozes voziti osobu ako imaju nasloni za noge koje to dijete ne moze ni dohvatiti. Za kacigu mislim da je suvisno i komentarisati. Ne pise nigdje u zakonu ni mnogo drugih stvari pa se ipak podrazumijevaju. Jel' pise kako se volan koristi? Tema nije o motoristima vec o psima, a ja sam mislio u tom poredjenju na mazluma koji djete svjesno izlaze riziku. Takvi mazlumi su 9 od 10 tzv. "motorista" koje ja vidim na ulici. Ne znam zasto se osjecas prozvanim?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sabanss wrote:@DaysleepeR

Normalno da ogranicava. Pa zamisli da mozes voziti osobu ako imaju nasloni za noge koje to dijete ne moze ni dohvatiti. Za kacigu mislim da je suvisno i komentarisati. Ne pise nigdje u zakonu ni mnogo drugih stvari pa se ipak podrazumijevaju. Jel' pise kako se volan koristi? Tema nije o motoristima vec o psima, a ja sam mislio u tom poredjenju na mazluma koji djete svjesno izlaze riziku. Takvi mazlumi su 9 od 10 tzv. "motorista" koje ja vidim na ulici. Ne znam zasto se osjecas prozvanim?
Te stvari koje tebi smetaju ne pisu nigdje u zakonu.
U pravu se nista ne podrazumjeva, vrijedi samo ono sto pise doslovno, pa advokati karijere izgradise na rupama u zakonu.

To da je 9 od 10 nije istina jer nemas pojma uopste o temi koje se hvatas, ja kazem suprotno jer ja imam pojma.

I ponavljam, pusti motoriste na miru, ovo nije tema o tome.
I da jeste, opet ih pusti na miru.

Ne diraju te, ne diraj ih.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Lucy01 wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Moj konačni prijedlog, u savrsenom demokratkskom duhu, a i da se na neki način napravi balans i da nam se ovi "ljubitelji pasa" ne bi slučajno uvijedili je: vodati i cuke i djecu na priuzici i sa mrezom na labrnji... :roll: :-?
A zasto psi i djeca ne bi mogli da koegzistiraju?....pa umjesto ironije u tvom postu, imamo konstruktivan prijedlog, kao: roditelji da vaspitavaju svoju djecu kao sto treba, a da vlasnici pasa vode racuna o ponasanju svojih ljubimaca (pogotovo na javnom mjestu).

Kako si zamislio da nametnes svoje stavove, da neko vise voli ono sto TI smatras da treba voliti, jer se po ironiji iz tvog posta upravo to moze zakljuciti?
Ma bravo okano, ti pravo prstom u xxxxx :roll: o tom ti ja i govorim. A odakle ti to za nametanje stavova, gluho bilo, pa ja vec rekoh cuke i djeca u isti saf 8-)
...ili djeca i cuke - da se ko ne uvrijedi rad redoslijeda.. :razz:
Locked