Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Utakmica Sarajevo-Posušje prošle sezone. Duel Zukića i nekog njihovog gorostasa, Zukić standardno uvali lakat čovjeku i ovaj pada ko pokošen uz bolan uzvik, a sa istoka se neko dere: Ajme Gospo, ubiše me !!!
Sarajevo-Zrinjski, prije nekoliko godina. Vuče Duro loptu i po starom dobrom običaju, zaboravi je iza sebe a lik komentariše: Vidi Duri glave, preteže naprijed
Prije nekoliko godina dok je Čelik vodio Dino Đurbuzović , na Bilinom Polju neka gostujuća ekipa vodi , drugo je poluvrijeme a dere se neki lik sa zapada - " Dino mijenjaj stanje , izbiće ..anje".
prije nekoliko godina ,cuveni Braco trenira svoju Vrbanjusu,ja prolazim pored njega i jednog momka sto Bracu pita,da li se moze ekipi prikljuciti ?A momak stvarno debeo i ima jedno 10 kila viska,na to ti se Braco okrene svojoj ekipi i pita-ima li ko produzni kabel da se ovaj momak nama prikljuci...ja kad se raja pocela valjati od smijeha,mali se okrenu samo i cao..
Čelik-Slavija prošle sezone,a tada je bila aktuelna priča o referendumu u RS-u. Svira se penal za Čelik kad jedan straiji čovjek se dere "Hočete referendum, eto vam penal".
Željo - Sloboda utakmica kupa na Grbavici... Nakon nekoliko slobodnih udaraca i kornera igrači Slobode u skok igri uzimaju loptu plavima, a lik sa sjevera galami: "SIMO UVEDI KREHMIĆA, UZEŠE NAM SVAKU..."
prije rata na Kosevu "istok" je bio legendaran,penzioneri,dobacivanja...sjecam se neki lik prodavao je kikiriki,a bio je malo retardiran,mucao je.Pita ga lik posto je kikiriki,kaze ovaj pe-pe-pet hiljada.kaze lik moze li 2 za deset.kaze ovaj,ne-ne moze,kon-kon tas da sam glup.raja se odvalila:)) neka tekma,mislim sarajevo-osijek,Bozovic totalno los bio,nije ga islo nikako,penzioner dobacuje:Bobane izadji pojacaj ekipu:) Ili sudiji kaze:jesi to zaboravio kartone na klaviru kad si cjep´o drva:).istok je bio legendaran po tim "doskocicama"
Zenska kosarka, igra repka i naravno Raza je glavna ... 100-njak gledalaca, pozorisna atmosfera, kad se neko prodera ... "RAZO ZAKUCAJJJJ"
A za onu legendarnu vezanu za razu svi znate, al nije na odmet podsjetiti se ... Sjedi Raza Mujanovic u jednom sarajevskom kaficu, kad prilazi momak koji je sjedio za susjednim stolom i obraca se Razi: "Izvini pasa imas li upaljac"
Utakmica prije 8-9 godina na kosevu ( Istok ), igraju Sarajevo i Brotnjo. Igrac Broootnja izvodi aut kod istoka, kad se neko prodera: "Naserem ti se u svetu vodicu"
Na utakmici BiH - Malta,
skinuli se neki likovi i pjevaju od početka utakmice... ide prva kamila, ide druga kamiala, ide treca kamila... i tako cijelu tekmu. Kaze lik... Joj jesu mi se ovi beduini na k. popeli
ulpinian wrote:Na utakmici BiH - Malta,
skinuli se neki likovi i pjevaju od početka utakmice... ide prva kamila, ide druga kamiala, ide treca kamila... i tako cijelu tekmu. Kaze lik... Joj jesu mi se ovi beduini na k. popeli
ProbuseniDolar wrote:Zenska kosarka, igra repka i naravno Raza je glavna ... 100-njak gledalaca, pozorisna atmosfera, kad se neko prodera ... "RAZO ZAKUCAJJJJ"
A za onu legendarnu vezanu za razu svi znate, al nije na odmet podsjetiti se ... Sjedi Raza Mujanovic u jednom sarajevskom kaficu, kad prilazi momak koji je sjedio za susjednim stolom i obraca se Razi: "Izvini pasa imas li upaljac"
Utakmica prije 8-9 godina na kosevu ( Istok ), igraju Sarajevo i Brotnjo. Igrac Broootnja izvodi aut kod istoka, kad se neko prodera: "Naserem ti se u svetu vodicu"
Kanton nekad...
SVIRA sudac faul, majstor dodje da protestuje. SVIRA korner, majstor protestuje i psuje, a tako i u nastavku. Sudiji dojadilo, SVIRNE i prekine igru, zovne ga i pokaze crveni. Ovaj mu otme pistu, baci je na teren i pocne skakati na nju, pa kaze: sada ces k.urcem svirati.
Nakon 11. septembra minuta shutnje na "Bilinom polju" za poginule zhrtve...
Kad iz tishine neko:"BIN LADEN!"
Isto tako,neki protivnichki golman pored juga,neko od Robijasha cijelo poluvrijeme se dere:"Golmane,golmaneeee,ej golmane!"Okrene se na kraju lik sav izmoren i gleda,kad ovaj sa tribine:"Hocesh zhvaku?"
Zhepche-Bashkimi na "Bilinom polju".Neko je saznao da se cura Mirzhe Meshica zove Fatima.Cijelo vrijeme je bilo:"Evo Fatime ovdje!","Hebemo ti Fatimu!","Fatimaaaaaaaa!" i sl.Na kraju je ochajan trazhio izmjenu...
Eborg wrote:
Zhepche-Bashkimi na "Bilinom polju".Neko je saznao da se cura Mirzhe Meshica zove Fatima.Cijelo vrijeme je bilo:"Evo Fatime ovdje!","Hebemo ti Fatimu!","Fatimaaaaaaaa!" i sl.Na kraju je ochajan trazhio izmjenu...
Opet smo mu zezali Fatu i to na njegovom terenu, na Tusnju, uz pjesmu:
"Fato, Fato, ej Fatima... Ja sa tobom nemam mira!!
Vraćam se ja sa mora 11.08. i hajd reko da svratim u mostar malo, kada sam pošao kući dođem do auta i onako gledam kuda da izađem, naiđe neki momak i pitam ga. sad ću da citiram:
JA: Izvini, možeš li mi reči gdje je najbliže da izađem na magistralu
MOMAK: Samo pravo idi nigdje ne skreći i onda dođeš na raskrsnicu i gdje ćeš?
JA: Paaa Sarajevo ( hajd reko da ne govorim Tuzla, Sarajevo mu je bliže)
MOMAK: I onda lijevo
PIJANI ČIČA KOJI JE SVE TO ČUO KAŽE ONIM MOSTARSKIM AKCENTOM: SARAJEVO, ŽELJO ... NISI MU TREBO NI REČ!!
kasnije sam čuo da bila frka oko manijaka i rođenih.
BiH - Danska na Kosevu i Nikola najavljuje utakmicu,sastave ekipa...
Govori :"Temperatura 23C,brzina vjetra 3km/h,smjer vjetra jugozapadni,vlaznost...."
Kad jedan stariji momak: "Nikolaaaaaaaa,yebo te Bog ne gledamo padobrance"
Bajramski turnir u Skenderiji prije nekoliko godina...
Nikola pročitao sastave ekipa i ostalo šta ide i malo poslije toga ode iz dvorane. Kad se vratio pola sakoa (dio-leđa) mu utrpano u pantolone, a pola (prednji dio) regulara. Valja čovjek išao u wc i u žurbi se nije dobro spakovao. Šeta se on tako oko terena i ja govorim jaranu: kako da ga niko ne upozori na ovo i kaže mu da izvuče sako iz pantolona? Kaže jaro:"ma šta ga ima sad vatiti, možda ga je i ukenj'o... bila bi veća bruka".
TM1987 wrote:BiH - Danska na Kosevu i Nikola najavljuje utakmicu,sastave ekipa...
Govori :"Temperatura 23C,brzina vjetra 3km/h,smjer vjetra jugozapadni,vlaznost...."
Nikola je ziva legenda!
Sjecam se protv Francuza na Kosevu ode lopta u publiku kad Nikola na razglas:"sivu pele,sivu pele"...nemam pojma sta to znaci ali vjerovatno je francuski u pitanju.
I kad je na Grbavici radio tekmu rece:"VRIJEME..KISA ROSULJA"
A najaca mu je ona:"izgubljeni kljucevi iz porodice mercedes"
TM1987 wrote:BiH - Danska na Kosevu i Nikola najavljuje utakmicu,sastave ekipa...
Znam da nije to taj sport, ali kako na kosarci toga nema. Na utakmici BiH - Izrael, izlaze one cure što plešu (oskudno obucene,normalno), kad neki lik dobaci: "Ja Ramazana majko" na istoj utakmici, naki naš skrooz loše šuto, kad neko reče: "Mensure pusti ga, nije iftario"
Prica mi jaran sto je igrao prije par sezona u Vrbanjusi, dosao neki tip i razgovara sa Bracom, ima kaze sina fudbalera i hoce da vidi sa Bracom legendom moze li ga dovest barem na probu. Pita njega Braco znal mali ista, ovaj ga sad poce falit, ma brz ko strijela, jak u duelu, sa loptom sve zna, a Braco ce njemu na to ,,pa vodi ga onda u Manchester, koji si ga qurac meni doveo''