U kojem su to drustvu u svijetu narkomani izolirani od drustva i smjesteni u zatvore? Po tvom receptu, vise od pola svake drzave trebalo bi smjestiti u zatvore!Jer ako se ne varam, statistike pokazuju, da droge u svijetu nikada nije bilo toliko kao sada i da je potraznja itekako porasla? Sta ciniti po tom pitanju?chinese_water wrote:Ja bih provjereno svoje dijete drzao u kuci svezanim za radijator!chuchumbamayumbe wrote:Samo se upitajte sta bi bilo i kako bi razmisljali da se andjete u situaciji da saznate da je vase dijete narkoman i ovisnik?!chinese_water wrote: ma ne bi im ja dao ni taj kamen da tucaju, on, celija,lisice i radijator...nema kretanja ni po celiji ni po zatvoru...jes' da ni ovo moje nije demokratski ...al' ... sigurno i ucinkovito rjesava problem!
Sumnjam da bi tada mislili da su ovako okrutne metode lijecenja najbolje za njega/nju?
I mene ispizdi kada vidim sta se desava (ja sam na Alipasinu, ima droge za izvoza), ali nije rjesenje kamen, lisice, marisana...
Znam da je jedan profesor, nekada i sam narkoman i inspektor u odjelu za narkotike bivse nam Jugoslavije fino lijepo svog sina svezao za radijator jedan dobar period...do heroina ne moze...niti mu u moju kucu mogu donijeti heroin njegovi "prijatelji"...kada bi dakle bilo u pitanju moje dijete... bolje neka se druzi sa radijatorom nego sa Camom i njemu slicnima, horsasima...
I svojoj sam braci rekao da ako ikad, ne daj Boze se desi to isto meni, slobodno neka me vezu za radijator i ne bih imao nikakvih problema sa potpisivanjem necega takvog,sto je u biti dobro i za mene i za cijeli grad.
Ovakav sistem kakav je ... dramatican je ... ne mogu ih strpati u zatvor, moraju da ih salju u bolnicu... oni iz bolnice pobjegnu kako hoce i hajmo opet iz pocetka... razbij nekome staklo na autu, klepi kastofon, sredi se, opet u muriju iz murije u bolnicu,iz bolnice na ulicu...
Ne mislim bas ono da im u tom zatvoru ne bih dao da hodaju po celiji i to...ali u biti...ne bi mi ni imali neke pretjerane slobode niti prilike za izlazak iz te ustanove...neka ih dok ne dodu sebi...jer u stanju u kakvom su, oni uopste nisu ljudi, bitnija im je doza od case vode,od prijatelja,roditelja,brace... taj dio mozga koji se brine o moralu kod njih ne funkcionise...oni koji su dugo navuceni, dnevno trose 200-300 maraka na heroin...eh sad neka je takvih samo 1000 u Sarajevu (a ima ih puuunoooo vise) to je dnevno na ilegalan nacin stecenih 200.000-300.000 KM ... zar ima ijedan razlog da ih se ne izolira i strogo zabrani kontakt sa normalnim drustvom, koje bi da moraju birati,casu vode ili dozu heroina, ipak odabrali casu vode. Ja bi ih izolirao! Daleko od toga da bi ih maltretirao i mucio ...ali dok ne dodu pameti, potrudio bih se da im zgadim heroin, hem bi sa takvom ustanovom kriminal prodaje heroina DRASTICNO OPAO...
Do jucer je meso bilo skupo i nije se moglo naci svaki dan na trpezi, a danas je sasvim normalna stvar da za par maraka/eura kupis drogu koja ti odgovara.Da li jos postoji covjek koji se indirektno nije susreo sa drogom? Bio u drustvu gdje neko smrce? Sjedio pored nekoga ko duva?
I jos nesto, za tebe i tvoje metode koje propagiras-izuzetno bitno! Ne sumnjam, da ce veliki broj gradjana i tebe svrstati u narkomane jer duvas! Pa ce kroz tu percepciju smatrati da je potrebno da budes kaznjen, svezan za radijator, izudaran od strane policije, izlovan od drustva itd itd.