P.S.Izgleda da je ovdje većina poslijeratnih navijača,ne znate vi sta znaci HORDE ZLA...,pitajte starije manijake,koji su bili na tom "severu"(pored mene protiv Dinama 1987 god.,vođa navijaca zelje sa rajom,ne tada TM) i mnoge utakmice navijali za FUDBALSKI KLUB SARAJEVO,išli na gostovanja i sl.[/quote]
sjeti se ti iste utakmice..kada su manijaci 2 puta ulazili u teren.. kada su dva puta zabijali plavu zastavu ispred sjevera..
sjeti se te utakmice.. kada vi pitari niste smjeli sici sa tribine da ne bi dobili po pi...
sjeti se te utakmice ..kad vam je vodja nosio na toj utakmici trenerku "na plavo" i samo gledao nas..
sjeti se te utakmice.. kad vam je trener tadasnji (hoces da ti kazem kako se zvao?) molio manijake da to ne rade..
sjeti se te utakmice .. kad vam je dedic probao napast manijaka.,( znas li ko je bio dedic?) sta mu se desilo tada..
sjeti se te utakmice.. kada ste na istoku istakli parolu i zastavu politicke partije ( imali to veze sa sportom?)
sjeti se te utakmice.. kada ste na stadion uveli zivotinje sa klaunima (hoces da ti kazem koje?)
sjeti se te utakmice.. jer vas kao da nije bilo..
Znas li taj datum?
Znas li rezultat?
Znas li koje dao golove i kako?
Znas li kako sve ovo znam?
pssssssssssssst
Sto se tice vaseg ulaska na teren poslije bakljade razumijem vas.Ono se nije moglo ravnodusno posmatrati.Ti dobro znas samo se pravis dalabu da su Horde krenule na vas ali,u to vrijeme sa svojim ogromnim autoritetom stariji momci su zaustavili sjever.
Mi smo Titovi,Tito je nas=Mi smo Zeljini,Zeljo je nas
Naprijed Zeljo ljubavi moja=Napred Zvezdo ljubavi moja
Naprijed Zeljo,samo naprijed gdje ti igras tu smo mi=Napred Zvezdo samo napred (Delije je pocele pjevati krajem osamdesetih)
Sve sto zelim u ovom trenutku definitivno pjesma Delija osim vaseg dodatka sa Osimom.
O prijeratnim vremenima ne vrijedi pricati jer se svi slazemo oko toga da smoo bili br.1 u BiH
Poslijeratna vremena su vas malo popravila sto se tice brojnosti.Ipak ne mogu da zaboravim kad je Same sa Dobrinje na prvom derbiju na Grbavici otisao na jug i skinuo trans a,tadasnji vodja Cile(koji je bio i Pitar jedno vrijeme)samo rekao u smislu daj Same nemoj srati.Na svaki stadion u BiH smo dosli u vecem broju nego vi osim na Pecaru gdje ste igrali odlucujucu tekmu za titulu
Koreografija na tri tribine,najveca bakljada,najveca zastava,provaljivanje vase parole,najvece gostovanje u inostranstvu...to su vama zadace
Nama zadaca od vas je ta da kad napravimo ceku pocnemo se baviti atletikom jer ni mnogo vece grupe od Manijaka tesko bi izdrzale nalet strasnih Ultrasa u svom gradu.
Imate vi dobrih strana a,vasa najjaca strana je rahmetli DJILDA i jos nesto sramotno je da tom VELIKANU niste napravili neku pjesmu osim onog grobarskog plagijata sto su pjevali Mancetu.DJILDA JE LEGENDA GRADA I ON ZASLUZUJE PUNO VISE[/quote]Cuj ovog delegata sto se nasra kvalitetno po manijacima
Eh moj decko...kako vas nije stid koristiti plagijat navijacke skupine koja dolazi iz agreskorske zemlje od cije ruke je stradao LEGENDA,HEROJ,LJUDINA ma sta god napisao cini mi se da je malo za takvog covjeka.Ako tog istog Djildu postujete toliko kako ste mogli dozvoliti jednom Anti iz Kiseljaka da vas kupi za jeftine pare i sahara bude na derbiju???Horde zla su pokazale sta i kako misle o rahmetli Djildi kada su Robijasi poceli da ga psuju 1997 godine u polufinalu kupa BiH na Kosevu izmedju Sarajeva i Celika.Istina nisam bas siguran za godinu,moze biti i da je 1996.Istina u tom sukobu je bilo i par Manijaka ali se sjecam scene kada citav sjever izlazi i ide ispred juga i gadja Robijase i svima nama je poznat krajni ishod nereda.Nije samo dovoljno imati zastavu Djilde i otpjevati pjesmu.Treba slijediti njegov put i to ne samo vi,nego i mi Pitari kada je u pitanje srce i ljubav prema ovom gradu.JEDAN JE DJILDA