Ivica RACAN

kicky

Post by kicky »

Studiranje slovenskog učini svoje!!! Ali nije tema moja ''nepismenost'' nego Ivica Račan. Šta bi...
ObiVan

Post by ObiVan »

Talicni, spadas na niske grane, tema je Ivica Racan, a ne tvoj licni saDizam, te nedostatak argumenata. Preporucujem ti da slusas Wondera ili Stonese, razmislis o svojim interpretacijama dogadjaja vezano i nevezano za Racana, mozda ga pocnes smatrati prvenstveno kao covjeka, pa mu dozvolis jednu od osnovnih ljudskih osobina "errare humanum est", naucis da postujes profesionalizam i da ga prije svega prepoznas. Preostaje da shvatis da je demokratija puno razlicitih zelja, misljenja, volja i cega sve jos, a samo veliki objedine to u koliko toliko jedinstven iskorak za svoju i siru zajednicu. Drugi se zadrze na traganjem za dlakama u jajima (da ne kazem po) ostalih.
I kao sto sam rekao, nemoj Kicky-u samo zapamtiti "sadisfakciju", prvo kreni sa onim vaznijim i esencijalnijim, a tek kada to sve sazvaches, svaris, shvatis, onda se hvataj formalnih, da ne kazem lapsusoidnih, ma nebitnih gresaka.

Toliko Dalicni Dom!
Timotije

Post by Timotije »

zoom66 wrote:
Talicni Tom wrote:
_BosanaC wrote:Talicni, ostavi se etiketiranja sagovornika! Opominjem te vec nekoliko puta za isto, imaj svoje misljenje, raspravljaj, ali ne vrijedjaj sagovornike.
ObiVan , CITAT : " Talicni, stavljas Tomca, Budisu i Racana u isti kosh?
Operisan od pameti po 7 put!
------------------------------------------------------------------------------------
TT : Hvala na komplimentu ObiVan klikni klapom 8 put mozda reziser slabo vidi :-) :-)
talichni, postat cesh falichni samo josh jednu zucni...;)
Zasto???
Niste fer, covjek niti jednog momenta nije rekao nista slicno i ogavno sto njemu govore na ovoj temi, iznosi argumente (koji bez obzira na vase stranacke ili koje vec simpatije prama pokojniku, apsolutno stoje) njegova komunikacija je skroz OK.
To sto nekom dozvolite da sugovorniku 7 puta kaze da operisan od pameti je u redu????
Grijesim li ili sam mozda i ja za zutog (zato sto kazem istinu)?
Last edited by Timotije on 04/05/2007 20:33, edited 1 time in total.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

kicky wrote:Studiranje slovenskog učini svoje!!! Ali nije tema moja ''nepismenost'' nego Ivica Račan. Šta bi...
Sto ce ti navodnici .Ja nemam sta sta razgovarati sa ljudima koji se razbacuju tudjicama a ne znaju ih napisati ni izgovarati niti znaju njihovo znacenje ........" / Ma nije to tako strasno , ja se volim zezati sa seljacima koji umjesto kamera , kazu " kamara " ...ali presutiti istinu u ime nacionalnih interesa je fus nuta i vodilja tvoje polemike sa mnom .A ja sa takvim tipovima ne ulazim ni u tramvaj . Ja ne bi presutio istinu taman da ce ona kostati moje glave i cijele galaksije .Ali ti ja nismo ni slicni ljudi . Sto se tice teme , ja sam svoje rekao .A i ti si .Pismenom , pametnom , dobronamjernom onom koji ne laze .......dosta.Predstava je zavrsena , scenu je prekrio paravan do nekog sljedeceg trenutka kada cemo u ime visih nacionalnih interesa ubijati i u ime visih nacionalnih interesa presutiti istinu . :-? 8) Bog i Hrvati , Istina & Bosanci . :) :-D
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

ObiVan wrote:Talicni, spadas na niske grane, tema je Ivica Racan, a ne tvoj licni saDizam, te nedostatak argumenata. Preporucujem ti da slusas Wondera ili Stonese, razmislis o svojim interpretacijama dogadjaja vezano i nevezano za Racana, mozda ga pocnes smatrati prvenstveno kao covjeka, pa mu dozvolis jednu od osnovnih ljudskih osobina "errare humanum est", naucis da postujes profesionalizam i da ga prije svega prepoznas. Preostaje da shvatis da je demokratija puno razlicitih zelja, misljenja, volja i cega sve jos, a samo veliki objedine to u koliko toliko jedinstven iskorak za svoju i siru zajednicu. Drugi se zadrze na traganjem za dlakama u jajima (da ne kazem po) ostalih.
I kao sto sam rekao, nemoj Kicky-u samo zapamtiti "sadisfakciju", prvo kreni sa onim vaznijim i esencijalnijim, a tek kada to sve sazvaches, svaris, shvatis, onda se hvataj formalnih, da ne kazem lapsusoidnih, ma nebitnih gresaka.

Toliko Dalicni Dom!
:lol: :lol: :lol: Ljudski je grjesiti kada negiras agresiju i i na takav nacin popisas se na zrtve agresije i genocida.A Talicni koji upozarava na to trazi dlaku u jajetu jer Talicni Tom zivi na divljem zapadu pa ne razumije postulate demokracije koja se sastoji od puno razlicitih zelja i traganja , misljenja i volja .......sve sa ciljem da se laz objedini i predstavi kao istina .
:lol: :lol: :lol: :lol: gubi mi se sa ekrana molim te demokratskim putem :-x
Timotije

Post by Timotije »

Ljude i stranke sudim samo i iskljucivo po djelu/nedjelu u datom periodu. Mozete vaziti do sudnjeg dana o tome kako je strasno tesko i opasno 1993 godine u Zagrebu bilo reci: "Pa dobro ljudi sta mi ovo radimo?", ali nazalost tu je najblize objasnjenje politikantskog/stranackog ponasanja. Ponasanja covjeka (a skontacete kome je to jos takodjer, vrlo dobro, islo od ruke) kojemu je vlastita stranka i njen rejting, bitniji od istine i pravde, neceg sto je u mom naivnom zivotnom shvatanju vrhunac politickog i ljudskog djelovanja.
Jebena politicka stranka, ma kako se ona zvala, ne moze biti vrijednija od istine i pravde. Sutimo sad svi, niko da nije reko nista, gradimo drzavu (doduse na ustrb komsije ali nema veze, kasnije cemo to nekako srediti, zrtve cemo nekako prebiti....). Ionako su to glupi Bosaneki, lako je s njima...
Taj covjek nista, ali bas nista, nije rekao/uradio 1993/94 kad je sve gorilo (sjeca li se jos uopste iko svega toga ili je kod vas nastupila "dragovoljna" amnezija), cekao je kao i ostali strvinari (sirom vaskolike Srbije a bogami i Hrvatske) da magare lipse.
Ali magare prezivi.Kako tako, ali zivo.....
Jebo ti taj politicki pragmatizam i takve ljude koji mogu zazmiriti nad onakvim zlocinom zbog radi......"visih drustvenih interesa".
Hrvatski SDP je tresno o pod na temu rata u BiH a vi sad pricajte sta hocete...
almassy

Post by almassy »

sjecam se, vrlo dobro se sjecam timotije! obi van i kicky, zaista, nije mi jasno kako mozete pravdati sutnju jednog od kljucnih svjedoka. njegova sutnja i sramna deklaracija su moralno neoprostive!
dugmee

Post by dugmee »

U POSLIJEPODNEVNIM satima najuža obitelj i najbliži prijatelji ispratili su Ivicu Račana na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj. Bez govora, uz svoje tri najdraže pjesme, Ivica je otišao onako kako je želio, u miru i skromno, stoji u kratkom priopćenju SDP-ova Ureda za odnose s javnošću.

Mjesto i vrijeme posljednjeg ispraćaja Ivice Račana nije bilo poznato javnosti jer je to bila njegova želja i želja njegove obitelji.

U dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu danas je održan komemorativni skup u čast Ivici Račanu. Bivšeg šefa SDP-a prisjetili su se brojni domaći i strani politički uglednici, kao i predsjednik Mesić, predsjednik sabora Šeks i premijer Sanader.

Komemorativni skup u čast Ivici Račanu bit će održan i sutra, u Hrvatskom saboru. :sad:
Post Reply