Uvijek ponavljati na cemu je takozvana rs nastala

Post Reply
Ahmmed

Post by Ahmmed »

maha wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Joj vas dvojicu (Gorane :thumbup: i Maha :thumbup: ) kad slusam sve se lijepo topim, tako sjajno zvuči, realno, moguce, skoro, čak blizu... Vec vidim, bosanci i hercegovci, ujedinjeni, sa jedinstvenom jasnom vizijom, i domaci i dijaspora, i narod i političari, biznismeni i fukara, svi ko jedan, jedan narod - jedan cilj i jedan put, to demonstracije, to inicijative i pokreti, sve masovno i skupa, to političari jedinstveni i slusaju sugestije naroda, bore se, MZ popusta, čak primjetno staje na stanu pravde i prava, dodik se naglo gubi sa scene, srbi u rs-u progledavaju na oči kao mačići i ugledavaju svjetlo, sve se mijenja, svijet odjednom poprima ruzicastu boju, dolazi vladavina prava i pravde, svijet je odjednom bolji, nikad vise rata nece biti... :sad: :roll:
:lol: Dobro drug, malo ironije ne skodi, al fakat mislim da mozemo dosta toga uraditi.
:)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

maha wrote:Drustvo, evo zena zove (valjda me pozelila ;), odoh spavat.
Malo razmislite o ovoj prijavi u rs za glasanje. Ja sam stvarno ozbiljan i vec radim pomalo na tome da se to nekako organizuje. Ne mogu da sjedim 'nako i da gledam dnevnik i ludim. Ne znam za vas al' mene stomak zaboli svaki put kad neko kaze republika srpska. Jos vise me zaboli da ako sta ne uradimo vec mojoj kcerkici to nece predstavljat nesto posebno zlo (bez obzira koliko joj objasnjavao sta je i kako je nastala ta tvorevina, gluho bilo i daleko da i tada bude postojala a hoce ako ne pomaknemo guzice) .
Eto ljudi lahka vam noc.
Haj, živ bio, jer ako se hanuma naljuti, džaba ti sva priča i o republici srpskoj i o jedinstvenoj i nedjeljivoj :D
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

2. Milan i Sredoje Lukić uskoro u Sarajevu

Milanu i Sredoju Lukiću sudit će se pred Sudom BiH u Sarajevu.

BIRN – JUSTICE REPORT – 05.04.2007 - Vijeće za prosljeđivanje Haaškog tribunala odlučilo je da predmet koji se vodi protiv dvojice rođaka Milana i Sredoja Lukića prebaci na procesuiranje pred Sudom Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Milan Lukić se u Haaškoj optužnici tereti da je kao vođa zloglasne paravojne formacije Beli orlovi ili Osvetnici u Višegradu počinio ratne i zločine protiv čovječnosti, dok se Sredoju Lukiću, prijeratnom policajcu iz ovog grada, na teret stavlja da je, kao pripadnik ove paravojne formacije, počinio zločine protiv čovječnosti.

U optužnici stoji i da su obojica učestvovali u spaljivanju preko 70 Bošnjaka, žena, djece i staraca, u kući u Pionirskoj ulici, te još 70 u kući u naselju Bikavac.

Osim toga, optuženi su za mučenja i premlaćivanja Bošnjaka zatočenih u kasarni Uzamnica.

Milan se dodatno tereti za streljanje Bošnjaka na rijeci Drini.

Milan Lukić je uhapšen u Argentini u ljeto 2005. godine, dok se Sredoje, iste godine, predao vlastima Republika Srpske nakon godina skrivanja u Rusiji.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je u skladu sa pravilom 11 bis odlučio da se obojici može suditi pred Sudom Bosne i Hercegovine. Na ovu odluku optuženi imaju pravo žalbe.

Odluka Vijeća za prosljeđivanje MKSJ-a donešena je skoro dvije godine nakon što je Tužilaštvo iznijelo svoj prijedlog.

Haaški tribunal je do sada proslijedilo devetoricu optuženih Sudu Bosne i Hercegovine.

Justice Report je BIRN internet publikacija

++ 387 33 215 269
++ 387 33 215 293
Obala Kulina Bana 10/II
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

04.04.2007.
funaki

Post by funaki »

Kako da ovo skinem?

Znam da ima negdje objasnjenje, ali eto... ako neko zna da to brzinski download-ujem!
klif

Post by klif »

Abu FEED el-Castro wrote:...bosanci i hercegovci, ujedinjeni, sa jedinstvenom jasnom vizijom, i domaci i dijaspora, i narod i političari, biznismeni i fukara, svi ko jedan, jedan narod - jedan cilj i jedan put, to demonstracije, to inicijative i pokreti, sve masovno i skupa, to političari jedinstveni i slusaju sugestije naroda, bore se, MZ popusta, čak primjetno staje na stanu pravde i prava...
Drugog puta nema i neće ga biti.
klif

Post by klif »

maha wrote: Sadasnji izborni zakona BiH kaze da se samom prijavom prebivalista u odredjenoj opcini stice pravo da se glasa tamo, a svaki je gradjanin BiH slobodan da odabere mjesto prebivalista unutar BiH koje hoce.

Zamislimo da se iz Sa, TZ i Ze u opcine istocne Bosne prijavi po 15 hiljada punoljetnih gradjana iz tih gradova, rezultati slijedecih izbora bi izgledali puno drugacije nego sada. Tada bi situacija u tijelima vlasti bila puno drugacija. Uporedo s tim bi se trebalo ici i sa drugim koracima: ulaganje u proizvodne kapacitete (para ima vjerujte), u skolama bi se predavalo i na bosanskom i hrvatskom jeziku, stipendiranje (btw ja sam vec razgovarao sa nekim ljudima koji su u situaciji da to urade, da se osnuje fond za stipendiranje djece povratnika u rs iz jedne specificne oblasti ekonomije ).

Time bi se polako stvarali uslovi i za povratak izvornih stanovnika tih krajeva.
Ovaj metod mi se čini prihvatljivim. Možda bi se time poslala i poruka Srbima da se vrate na svoja prijeratna prebivališta, što je, smatram, u interesu Bosne i Hercegovine.
Fiore

#107 we

Post by Fiore »

Bice Bosne i Hrecegovine pa kakva god da je .. :D

Jebote Pejakovic je davno rekao.. On meni nema Bosne.. :bih:
MystiC

Post by MystiC »

Evo ovo su objavili na RTRS :

MOSTAR, 6. APRILA (SRNA) - Predsjednik HSP-a (Đapić - dr Jurišić) Zvonko Jurišić najavio je danas da će ova stranka 11. aprila u Odžaku organizovati okrugli sto pod nazivom ''Posavina spaljena i raseljena zemlje'', na kome bi se trebalo definisati šta i kako dalje na provođenju inicijative o izdvajanju Broda, Dervente, Šamca i Modriče iz Republike Srpske /RS/.

Jurišić je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao da su na okrugli sto pozvani svi vodeći politički i vjerski zvaničnici u BiH.

''Uvijek treba ponavljati da je na području Posavine počinjen genocid nad Bošnjacima i Hrvatima i da po pravu i pravdi ovo područje ne može pripadati entitetu čija je vojska, policija i rukovodstvo počinilo genocid'', naveo je Jurišić.

On je objasnio da se zalaže za regionalno uređenje BiH, bez entiteta, te bi tako pomenute posavske opštine bile jedna regija u jedinstvenoj BiH.

Jurišić smatra da postoje tri mogućnosti za realizaciju izdvajanja posavskih opština iz RS.

Prema njegovim riječima, prva mogućnost su razgovori unutar BiH o ovoj inicijativi, a druga je sazivanje mirovne konferencije, dok se treća može pojaviti nakon lokalnih izbora.

''Trebalo bi organizovati masovan izlazak prijeratnih stanovnika ovih opšina na izbore. To bi obezbijedilo bošnjačku i hrvatsku većinu u opšinskim vijećima ovih opština, koja bi onda podržala ovu inicijativu'', rekao je Jurišić.

Prema njegovim riječima, u ovu inicijativu već je uključen Mate Granić, savjetnik HSP-a Hrvatske za spoljnu politiku koji vrši lobiranje.

Maha, ocito te i gosp. Jurisic podrzava sto se tice prijave, te promjene licne karte u opstinama u RS-u.
Mozda stvarno uspije ta tvoja, u globalu jako dobra ideja! Ja licno bih to volio...
Vidimo se opet na pincom-u ;)
Pozdrav
Kromvel

#109 Nije problem RS u BiH

Post by Kromvel »

U BiH najmanji je problem RS,sasvim sigurno,ali mi obicni gradjani pod uticajem politicara smatramo daj je ovo najveci problem u BiH.Niko ne razmislja o promjeni Ustava FBiH,da bi se promjenio Ustav FBiH predvidjen je klasican postupak za promjenu ustava,jer im odgovara da ima 10 kantona tj,isto toliko Vlada i Skupstina.Zasto ljudi koji se kunu da zele dobro za BiH zasto ne promjene Ustav FBiH?Samo pricaju o RS,a da li je se neko zapitao da li bise korupcija i nacionalizam smanjio kada bi se ukinula RS,da li bi gradjani sa trenutne teritorije RS navijali za reprezentaciju BiH?Nista od ovoga ne bi se desilo.Smatram da bi se zbog ovoga trebalo baviti drugim stvarnim problemima kao sto su nezaposlenost,obrazovanje,preobimna drzavna administracija u FBiH i tada mozemo ocekivati napredak,a ako raspravljamo o RS to samo odgovara politicarima.
Maraschino

Post by Maraschino »

maha wrote:Nisam se dugo, dugo ukljucivao u diskusije na Forumu (doduse i tad kad jesam vrlo malo) al su me komentari ucesnika na ovu temu natjerali da se ukljucim i nesto kazem.
Svi cini mi se osjecamo tezinu danasnjeg bitisanja u Bosni onih koji su se zalagali za multietnicku i gradjansku drzavu i koji su krv propisali u ovom ratu. Ja se pojedoh iskreno da vam kazem. Nekad ne mogu spavati. Ne mogu podnijeti postojanje genocidne tvorevine. E sad, sta da se radi? Jel sadasnje stanje povladjivanje "njima" od strane MZ pred razrjesenje Kosovskog pitanja ili je nesto drugo? Pouceni iskustvom u MZ se ne smijemo previse pouzdati. Ima I "kubanac" mozda pravo, bolje se osigurat od slijedeceg genocida, al kada je srbija na Kozijoj cupriji kakva je to zastita? Nedavno mi se rodila kcerkica i, ko ima dijete razumjet ce, stvari promisljam totalno drugacije nego prije. Nama je pitanje OPSTANKA povratak na teritoriju zvanu RS. Odnosno ukidanje tzv. RS.
Po mom misljenju to se moze postici samo na dva nacina:
1. kako je i nastala, dakle ratom, sto u ovom trenutku ne dolazi u obzir
2. promjenom strukture stanovnistva tamo, odnosno vracanje stare, prijeratne, strukture.
Ovo pod 2. je za sada jedino izvodljivo.
Kako?
Ja imam jednu ideju koja je cini mi se izvodljiva.
To treba raditi na vise nacina i koraka. Da se zadrzim na jednom od njih.
U istocnoj Bosni je trenutno negdje oko 100-150 glasaca (ne racunajuci Bijeljinu). Sadasnji izborni zakona BiH kaze da se samom prijavom prebivalista u odredjenoj opcini stice pravo da se glasa tamo, a svaki je gradjanin BiH (prema Ustavu) slobodan da odabere mjesto prebivalista unutar BiH koje hoce.
Dakle zamislimo da se, recimo samo iz Sa, TZ i Ze, u opcine istocne Bosne prijavi (izvadi licnu kartu) po 15 hiljada punoljetnih gradjana iz tih gradova, rezultati slijedecih izbora bi izgledali puno drugacije (i opcinski i kada budu za ove vise nivoe) negoli sta imamo sada. Tada bi situacija u tijelima vlasti bila puno drugacija. Upoed sa tim trebalo bi ici i sa drugim koracima: ulaganje u proizvodne kapacitete (para ima vjerujte) skole gdje bi se predavalo i na bosanskom i hrvatskom jeziku, stipendiranje (btw ja sam vec razgovarao sa nekim ljudima koji su u situaciji da to urade, da se osnuje fond za stipendiranje djece povratnika u rs iz jedne specificne oblasti ekonomije ).
Time bi se polako stvarali uslovi i za povratak izvornih stanovnika tih krajeva. Ovo sve bi trazilo neke manje izmjene u zakonima o socijalnom i penzionom osiguranju u FBiH parmalemtu sto se moze donijeti bez problema Razmislite malo. Mislim da se ovo moze izorganizovati a potpuno legalno i bez belaja, a tzv rs vise ne bila srpski entitet vec poslije prvih takvih izbora.

:faraon1: :bih:

Maha, svaka cast,ubo si u sridu.
Samo dobijenim glasovima i vecim brojem poslanika u skupstinama opstina mi mozemo nesto na legalan nacin promijeniti.
Potrebno je samo da izbjegla i raseljena lica glasaju u prijeratnim mjestima prebivalista (Foca,Visegrad,Bratunac...Prijedor,Odzak,Derventa...)
Last edited by Maraschino on 06/04/2007 22:31, edited 1 time in total.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

:o
Panasonic

Post by Panasonic »

borisdj wrote:
senada wrote:rs, federacija bih i kantoni su nastali na genocidu
rs, federacija bih i kantoni su nastali na genocidu
Pa prema tome
BIH je nastala na genocidu
...

Posto je RS dio BIH ako vi s ovom pricom pozivate na ukidanje RS onda vi pozivate i na ukidanje BIH a kao zalazete se za tu istu Bosnu.
Mislis da si pametan? Ako jesi, onda razlikuj drzavno uredjenje od zemlje. Uredjenje je nastalo na genocidu.

Molim moderatora da sankcionise borisdj-a, jer u pravilima foruma ne pise da se smije ovakvo nesto pisati o ovako se ponasati.
njonjica

Post by njonjica »

Ne treba ga banovati.
Ja ga smo beskrajno zalim; ovakva mrznja moze izbiti samo iz slabe, unesrecene licnosti koja svoje nedostatke lijeci mitovima i legendama, koja svoju srecu trazi na smetljistu historije i sve poraze po nekoj luzerskoj logici pretvara u pobjede......
Zivjeti sa toliko neistine i mrznje u sebi, sa toliko nemorala i beznacajnosti, tesko je......i ne pozeljeti da si drugaciji.........strasno.....

Volim Bosnu. Ona je moja sestra i moja mati; zlatna kao jesen i bijela kao behar sto ovih dana ukrasava grad.
I nema te mrznje koja ce ugasiti moju ljubav.......
Ahmmed

Post by Ahmmed »

njonjica wrote:Ne treba ga banovati.
Ja ga smo beskrajno zalim; ovakva mrznja moze izbiti samo iz slabe, unesrecene licnosti koja svoje nedostatke lijeci mitovima i legendama, koja svoju srecu trazi na smetljistu historije i sve poraze po nekoj luzerskoj logici pretvara u pobjede......
Zivjeti sa toliko neistine i mrznje u sebi, sa toliko nemorala i beznacajnosti, tesko je......i ne pozeljeti da si drugaciji.........strasno.....

Volim Bosnu. Ona je moja sestra i moja mati; zlatna kao jesen i bijela kao behar sto ovih dana ukrasava grad.
:thumbup: :bih:
medievalan

Post by medievalan »

Mir,mir niko nije kriv.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nesto mi pade na pamet neki dan...

dok je doris pack pricala nesto kao protiv dodika svi su je listom hvalili...a onda cudo, ona se sastade sa dodikom, poce druga prica (ko da je neko okrenu) i onda odjednom svi mrze doris pack...

kako neobicno?

sta se ustvari tu desilo?
medievalan

Post by medievalan »

Cuo sam da je Dodik najavio da ce prijeci na islam.Ko ce ga znati...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

medievalan wrote:Cuo sam da je Dodik najavio da ce prijeci na islam.Ko ce ga znati...
bugari mu odrzo vaz..pa ovaj dos'o tobe. dodik - islam - reconverted vol. 1 :D :D :D :D
zrtva

Post by zrtva »

ineleZub wrote:
zrtva wrote:
ineleZub wrote:To u vezi naziva uopste nije bitno,jer su i kod vas davali imena ulicama i skolama po mudzahedinima.Bitno je stanje na terenu,a ono ce izaci na vidjelo kad se budete slozili da izvrsimo popis stanovnistva.
jarane moj popis ce biti samo kad;
1-nestane rs,
2-kad se oko milion izbjeglih vrate na svoje,
3-kad vasa bagra ode nazad na kosovo i hrvatsku,
4-a bogami kad i mi koga za glavu skratimo
Idi stavi glavu u kadu i odvrni onu plavu rucicu do daske :-D
Stavicu tvoju glavu u kadu, zajedno sa onim usima koje cuvam kao suvenir. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

medievalan wrote:Cuo sam da je Dodik najavio da ce prijeci na islam.Ko ce ga znati...
hos' ga ti sunnetiti?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.
senada

Post by senada »

njonjica wrote:Ne treba ga banovati.

:faraon: :thumbup: :faraon1: a ja volim i Hercegovinu.... i volim one koji je ni rijecju ne cijepaju, ...jedino je volim kao moju dragu jedinu BiH .... mada je Sarajevo MAJKA i OTAC najmanje Bosancima a jos manje Sarajlijama,...... nego Bosna a bome i Hercegovina , tj. BiH nisu nego JE otac i majka Crnogorcima=Srbijancima=Sandzaklijama, inim nesarajlijama,.... posebice me odusevljava gradska-nacelnica grada Sarajeva i zasluzeni izbor dobitnika ovogodisnje 6. - Aprilske nagrade grada Sarajeva, veliki gospodin, akademik, profesor Bozirar Matic. :)
medievalan

Post by medievalan »

Svaka tzv. drzava je nastala na onome na cemu i tzv. Republika Srpska.Kazi mi jednu koja nije!?
nista od podjele

Post by nista od podjele »

medievalan wrote:Svaka tzv. drzava je nastala na onome na cemu i tzv. Republika Srpska.Kazi mi jednu koja nije!?
Evo jedne : tzv rs !!!!!! Niti je drzava niti je nastala ! To je entitet koji je otet i ukaraden u krvi bosanskih muslimana i koji ce kao takav i nestati .Ja u to ne sumnjam . Ni sekunde .ne 100 % nego 1000000000000 trilona% tzv rs ce nestati.Zalim veliki broj forumasa ovog foruma koji sebi u nicku daju muslimanska imena ne bi li prodavali karadjicevu pricu ali .......NISTA OD PODJELE :P
Fair Life

Post by Fair Life »

nista od podjele wrote:
medievalan wrote:Svaka tzv. drzava je nastala na onome na cemu i tzv. Republika Srpska.Kazi mi jednu koja nije!?
Evo jedne : tzv rs !!!!!! Niti je drzava niti je nastala ! To je entitet koji je otet i ukaraden u krvi bosanskih muslimana i koji ce kao takav i nestati .Ja u to ne sumnjam . Ni sekunde .ne 100 % nego 1000000000000 trilona% tzv rs ce nestati.Zalim veliki broj forumasa ovog foruma koji sebi u nicku daju muslimanska imena ne bi li prodavali karadjicevu pricu ali .......NISTA OD PODJELE :P
Zaboravio si napomenuti da je toj Republici Srpskoj Hare Silajdzic udahnuo dusu (dao joj legitimitet) svojim potpisom u Dejtonu.
Last edited by Fair Life on 08/04/2007 01:18, edited 1 time in total.
Post Reply