ENERGOINVEST - ex-yu gigant

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajka37

Post by sarajka37 »

_BosanaC wrote:
sarajka37 wrote:
_BosanaC wrote: Inzinjerko bona, hocemol docekati da nam otkrijes napokon cega si inzinjer?

I danas je vec 700 + topli, juce nisi prelazila preko price o 300-500 :?
pa ne moramo biti ograniceni,obuhvatam razne slucajeve,nisam ja bila jedina,nije uopste vazno cega sam INZINJER!
Kako nije? Nije isto biti biolog u EI kao ni informaticar, automaticar itd... Zato sam pitao.

A vala nije isto zavrsiti ni menadzment i ekonomiju, odnosno pravo, pa svoju srecu traziti u EI umjesto na sudu i u banci...

rekla sam da sam inzinjer,a ne biolog,etf ako je bas vazno
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sarajka37 wrote:
_BosanaC wrote:
sarajka37 wrote: pa ne moramo biti ograniceni,obuhvatam razne slucajeve,nisam ja bila jedina,nije uopste vazno cega sam INZINJER!
Kako nije? Nije isto biti biolog u EI kao ni informaticar, automaticar itd... Zato sam pitao.

A vala nije isto zavrsiti ni menadzment i ekonomiju, odnosno pravo, pa svoju srecu traziti u EI umjesto na sudu i u banci...

Znam recimo pouzdano da ljudi s ETFa sasvim pristojno zaradjuju tamo i da niko od njih nema platu ispod milje.

Druga je stvar ako si dobijala EI stipendiju, student sa 300KM, koliko oni daju, moze zivjeti mjesecno, a logicno je da ce te pare vratiti nazad kad tad. Izvini, ali treba biti malo i realan... Nema dzabe ni u stare babe, znas kako kazu.
ejub

Post by ejub »

sarajka37 wrote:
_BosanaC wrote:
sarajka37 wrote: pa ne moramo biti ograniceni,obuhvatam razne slucajeve,nisam ja bila jedina,nije uopste vazno cega sam INZINJER!

Sarajka je pravo zagonetna!!!!!!!!!!!!!
rashid

Post by rashid »

sarajka37 wrote:
_BosanaC wrote:

ETF i Zenske :) To bas i nije kombinacija ...
ibrik

Post by ibrik »

sarajka37 wrote:
ibrik wrote:Informacije iz prve ruke:

ima pomalo istine u sarajkinim postovima i istina je da ima inzinjera sa platom od 650 - 700Km, ali to su samo pojedini sektori koji nemaju bas previse posla i koji po cijeli dan vise po netu i prave vise troskova za E, nego sto pridonose...istina je i da oni nisu krivi zato sto nemaju posla i da je na menadzmentu da im obezbijedi posao, ali ne mozes ocekivati platu od 1500, 2000 KM a da sjedis i surfas po netu...

Sektori koji imaju posla i u kojima se radi imaju solidne plate i inzinjeri pocetnici imaju oko 1000 - 1100KM sto za nase uslove i nije tako lose...

Ja licno radim u E i to kao ekonomista u direkciji i imam platu od 1100KM(imam godinu radnog staza)
pa eto vrlo interesantno da ti u direkciji imash tu platu a inzinjeri u solidnim sektorima,ne onim n+koji nemaju posla ne vishe od 700 +topli...ja ti zelim i duplo toliko ali nadam se da razumijesh o cemu govorim
Razumijem ja sta ti hoces reci, ali ne vidim razlog zasto bi inzinjeri trebali imati vecu platu od mene kada imamo isti stepen obrazovanja (ispravi me ako grijesim, ali mislim da si aludirala na to da bi ja trebao imati manju platu od inzinjera) i podjednako pridonosimo kompaniji u kojoj radimo...
sarajka37

Post by sarajka37 »

ibrik wrote:
sarajka37 wrote:
ibrik wrote:Informacije iz prve ruke:

ima pomalo istine u sarajkinim postovima i istina je da ima inzinjera sa platom od 650 - 700Km, ali to su samo pojedini sektori koji nemaju bas previse posla i koji po cijeli dan vise po netu i prave vise troskova za E, nego sto pridonose...istina je i da oni nisu krivi zato sto nemaju posla i da je na menadzmentu da im obezbijedi posao, ali ne mozes ocekivati platu od 1500, 2000 KM a da sjedis i surfas po netu...

Sektori koji imaju posla i u kojima se radi imaju solidne plate i inzinjeri pocetnici imaju oko 1000 - 1100KM sto za nase uslove i nije tako lose...

Ja licno radim u E i to kao ekonomista u direkciji i imam platu od 1100KM(imam godinu radnog staza)
pa eto vrlo interesantno da ti u direkciji imash tu platu a inzinjeri u solidnim sektorima,ne onim n+koji nemaju posla ne vishe od 700 +topli...ja ti zelim i duplo toliko ali nadam se da razumijesh o cemu govorim
Razumijem ja sta ti hoces reci, ali ne vidim razlog zasto bi inzinjeri trebali imati vecu platu od mene kada imamo isti stepen obrazovanja (ispravi me ako grijesim, ali mislim da si aludirala na to da bi ja trebao imati manju platu od inzinjera) i podjednako pridonosimo kompaniji u kojoj radimo...

pa ne vidim da isto zaradjujete ti i oni,ako je tvoja plata 1100kma njihova kako kome,recimo 700 ,ne znam racunash li topli .....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sarajka37 wrote:
ibrik wrote:
sarajka37 wrote: pa eto vrlo interesantno da ti u direkciji imash tu platu a inzinjeri u solidnim sektorima,ne onim n+koji nemaju posla ne vishe od 700 +topli...ja ti zelim i duplo toliko ali nadam se da razumijesh o cemu govorim

pa ne vidim da isto zaradjujete ti i oni,ako je tvoja plata 1100kma njihova kako kome,recimo 700 ,ne znam racunash li topli .....
Racunas li ti da su ti sa 700 prethodno dobijali svaki mjesec 300KM stipendije? :?
ejub

Post by ejub »

Svaki stipendista koji ne zeli da radi u E nakon zavrsenog fakulteta ima mogucnost da vrati novac koji je dobio od firme u obliku stipendije i da se zaposli gdje mu je volja.
Znaci ima mogucnost da bira.
sarajka37

Post by sarajka37 »

ejub wrote:Svaki stipendista koji ne zeli da radi u E nakon zavrsenog fakulteta ima mogucnost da vrati novac koji je dobio od firme u obliku stipendije i da se zaposli gdje mu je volja.
DRAGI EJUBE PA BAS DA IMA MOGUCNOST DA BIRA I NEMA,JER DUG KOJI NAPRAVI PREMA FIRMI ZA NEKOLIKO GOD.STIPENDIRANJA OBICNO PRELAZI 10000KM I SVI SE ODLUCE DA RADE STO JE NORMALNO I ONDA IH DOCEKA BAL I MASKENBAL
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sarajka37 wrote:
ejub wrote:Svaki stipendista koji ne zeli da radi u E nakon zavrsenog fakulteta ima mogucnost da vrati novac koji je dobio od firme u obliku stipendije i da se zaposli gdje mu je volja.
DRAGI EJUBE PA BAS DA IMA MOGUCNOST DA BIRA I NEMA,JER DUG KOJI NAPRAVI PREMA FIRMI ZA NEKOLIKO GOD.STIPENDIRANJA OBICNO PRELAZI 10000KM I SVI SE ODLUCE DA RADE STO JE NORMALNO I ONDA IH DOCEKA BAL I MASKENBAL
Jel' ti citas ovo sto sama pises?
hemac

Post by hemac »

Ja zakljucujem da vam ova prepucava ulazi u radno vrijeme cccc kako ocekujete onda plate vece nego sto imate
uostalom doktori sa preko 20 godina staza imaju osnovicu nesto vise od 600 maraka tako da ne znam sta se buni ova sarajka sto kazu ljudi ako ti je malo put pod noge nije kriv energoinvest, nikog ne tjeraju
zlatiborka

Post by zlatiborka »

sarajka37 wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:normalno sa ETF-a...EI ne prima marksiste, istoricare, biologe itd :lol:

Ja imam informacije o platama inzinjera u prosloj godini od 650km ha!!
Ja sam dipl. inzinjer sa 30 godina staza i rukovodilac odjela. Radim u "E" vrlo odgovorne i povjerljive poslove i moja plata je slovom i brojem 610 KM + 220 KM topli obrok.

Toliko o platama i prosjeku plata.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

hemac wrote:Ja zakljucujem da vam ova prepucava ulazi u radno vrijeme cccc kako ocekujete onda plate vece nego sto imate
uostalom doktori sa preko 20 godina staza imaju osnovicu nesto vise od 600 maraka tako da ne znam sta se buni ova sarajka sto kazu ljudi ako ti je malo put pod noge nije kriv energoinvest, nikog ne tjeraju
Gdje Tita ti? :?
hemac

Post by hemac »

_BosanaC wrote:
hemac wrote:Ja zakljucujem da vam ova prepucava ulazi u radno vrijeme cccc kako ocekujete onda plate vece nego sto imate
Po domovima zdravlja Sarajevo, a plate na KOSEVU su bijedne sobzirom sta ljudi rade i kako im je stresan posao, njih mi je bas zao gore, doduse oni uzmu inicijativu pa privatno to popune!
rekao sam osnovica nabere se tu milja sa dezurama
_BosanaC

Post by _BosanaC »

hemac wrote:
_BosanaC wrote:
Po domovima zdravlja Sarajevo, a plate na KOSEVU su bijedne sobzirom sta ljudi rade i kako im je stresan posao, njih mi je bas zao gore, doduse oni uzmu inicijativu pa privatno to popune!
Znam kako nam je doktorima lose... Nemoj suplje zivota ti. Medicinska sestra na Kosevu ima 980KM platu sa srednjom skolom.
hemac

Post by hemac »

zlatiborka wrote:
sarajka37 wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:normalno sa ETF-a...EI ne prima marksiste, istoricare, biologe itd :lol:

Ja sam dipl. inzinjer sa 30 godina staza i rukovodilac odjela. Radim u "E" vrlo odgovorne i povjerljive poslove i moja plata je slovom i brojem 610 KM + 220 KM topli obrok.

zlatiborka sta radis i dalje u energoinvestu kad mladi informaticari nakon fakulteta zaposle se u banku sa platama 1500 u startu????
ejub

Post by ejub »

zlatiborka wrote:
sarajka37 wrote:

Ti si fenomen.Pa je li treba da je topli obrok svima isti?Teta Minka je zadnji topli primila 250 ?U kom E ti radis?
hemac

Post by hemac »

_BosanaC wrote:
hemac wrote:
_BosanaC wrote: Gdje Tita ti? :?
Znam kako nam je doktorima lose... Nemoj suplje zivota ti. Medicinska sestra na Kosevu ima 980KM platu sa srednjom skolom.
More bit care, al ja ti garantujem da vrhunski hirurzi nemaju vecu platu od 1500 a obavljaju zesce stresan i odgovoran posao, doduse uzimaju oni za operacije od pacijenata to svako zna ko je imao nesrecu da priviri u bolnicu tu . Ali lakse mi je malo bilo kad sam cuo da uzimaju i jedni od drugih hihihih
viva korupcija
_BosanaC

Post by _BosanaC »

hemac wrote:
_BosanaC wrote:
hemac wrote: Po domovima zdravlja Sarajevo, a plate na KOSEVU su bijedne sobzirom sta ljudi rade i kako im je stresan posao, njih mi je bas zao gore, doduse oni uzmu inicijativu pa privatno to popune!
More bit care, al ja ti garantujem da vrhunski hirurzi nemaju vecu platu od 1500 a obavljaju zesce stresan i odgovoran posao, doduse uzimaju oni za operacije od pacijenata to svako zna ko je imao nesrecu da priviri u bolnicu tu . Ali lakse mi je malo bilo kad sam cuo da uzimaju i jedni od drugih hihihih
viva korupcija
Ma za korupciju je narod kriv i niko vise. A o njihovom bezobrazluku da i ne govorimo.

A hirurzi sa 1500KM sumnjam da bi kupovali vile na Jezeru i dvoetazne stanove na Kosevu... Sve je to uvezana baga i lopovluk. Da Bog da im se vratila svacija suza pustena zbog njih :x
sarajka37

Post by sarajka37 »

zlatiborka wrote:
sarajka37 wrote:

pa zlatiborka vama je bar jasno o cemu ja pricam,to je bas sramota za 30 god staza a culi ste za pripravnike.Sad sam i ja zetecena
hemac

Post by hemac »

Niko se posteno nije obogatio!!
A za doktore razumjem da nisu placeni ali kad nekom uzmu poslijednju paru a covjek na samrti to je idiotluk, ne znam gdje ce mu dusa!
Nema svaki doktor dvoetazne stanove i vile, a imas privatne ordinacije gdje ti pregledi kostaju od 300 pa do 1000 maraka! Doduse ljudi i odrade posao
zlatiborka

Post by zlatiborka »

hemac wrote:
zlatiborka wrote:
sarajka37 wrote:

zlatiborka sta radis i dalje u energoinvestu kad mladi informaticari nakon fakulteta zaposle se u banku sa platama 1500 u startu????

E moj hemac, sta sam ja radila i koliko sam radila prije rata, kad bi ti rekla, pao bi na dupe. A sada tek, ali... kazu takav je pravilnik i ne mogu mi povecati platu, jerbo to pravilnik ne dozvoljava, a pravilnik se mora postovati i zato i postoji. Jebes firmu bez pravilnika....

Znas, ja spadam u one ostale, nekonstitutivne narode, gledaju me kao da sam s marsa pala...

Pa kad se bude jednog ili nekog dana mijenjao pravilnik o radnim mjestima i ostalom, valjda ce se sjetiti i mene....

A gdje da sada trazim posao, kad je toliko nezaposlenih.....
zlatiborka

Post by zlatiborka »

ejub wrote:
zlatiborka wrote:
sarajka37 wrote:

Ti si fenomen.Pa je li treba da je topli obrok svima isti?Teta Minka je zadnji topli primila 250 ?U kom E ti radis?
Ispravka...nekad je bilo 220 KM, a sada je 250 KM. SORY...
hemac

Post by hemac »

vjerujem zivimo u mediokritetnom drustvu, svi bi da se bave politikom i demagogijom, posto rad ne pali ocigledno. Samo investiraju u nasu zemlju praveci jos trgovina i banaka... daju nam cenera a uzmu stoju
zato je opet pozitivno i ja sam sretan da energoinvest pravi pozitivne pomake, mozda i zlatiborka profitira i ispravi se ta bruka.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

hemac wrote:vjerujem zivimo u mediokritetnom drustvu, svi bi da se bave politikom i demagogijom, posto rad ne pali ocigledno. Samo investiraju u nasu zemlju praveci jos trgovina i banaka... daju nam cenera a uzmu stoju
zato je opet pozitivno i ja sam sretan da energoinvest pravi pozitivne pomake, mozda i zlatiborka profitira i ispravi se ta bruka.
i ja se tome nadam, da ce doci bolji dani, da ce se znati cijeniti rad, znanje i odgovornost. I ja sam bila stipendista "E" i cijeli radni vijek sam tu, gdje da sad odem, sta da radim...

valja mi cekati bolje dane, radujem se svakom uspjehu moje firme, pratim na biznis portalu sve o mojoj firmi, pa makar to nema nikakvog uticaja na moju platu....
Post Reply