Danas u Zenici/Crnile Pitbull Fight 18.03.2007 Death Match

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
nineac

Post by nineac »

Evo sad ovo procita. Nemam rijeci. Svi znamo da imaju borbe pasa po cijeloj BiH, ali eto valjda se trebalo na internetu postirati pa da bi neko reagovao.
Sto se tice MUP ZDK nemojte puno ocekivati jer me nebi iznenadilo da je Nacelnik MUP-a koji je vec na toj funkciji 5-6 godina, bio na tom istom "dogadjaju"
Ono sto mi svim mozemo uraditi, jeste da ove snimke prosljedimo stranim organizacijama za zastitu zivotinja, PETA-i i sl, koje ce sigurno reagovati, jer ako neko misli da ce MUP ZDK reagoviati pa i federalni MUP grdno se vara!
baby_angel

#102 Re: ipak nije sve gotovo

Post by baby_angel »

@do ZeBlog wrote:samo da se javim, dakle mIRCerka, nisi u**** motku, email je stigao u MUP, licno sam prisao ca portparolom MUP-a prije pet minuta, MUP je preuzeo istragu i posto sam ih ja pritisnuo sa IZJAVOM ZA MEDIJE sad vise nece ostati samo na postu na Forumu....
dakle, moju redakciju je neko kontaktirao ili kako vec, Avaz ce sutra to objaviti u Crnoj hronici, akoBoga, a svi podaci o postavljacu snimka i sl. su tamo gdje treba, jer policija je uspjela skinuti snimak prije nego je blokiran. Sad je dalje do ljudi, obavjesten je Komesar MUP-a ZDk i posto zna on, znaju svi, a sutra kad izadje u novinama, vec nece biti sala...
Svaka cast! :thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#103 Re: ipak nije sve gotovo

Post by mIRCerka »

@do ZeBlog wrote:samo da se javim, dakle mIRCerka, nisi u**** motku, email je stigao u MUP, licno sam prisao ca portparolom MUP-a prije pet minuta, MUP je preuzeo istragu i posto sam ih ja pritisnuo sa IZJAVOM ZA MEDIJE sad vise nece ostati samo na postu na Forumu....
dakle, moju redakciju je neko kontaktirao ili kako vec, Avaz ce sutra to objaviti u Crnoj hronici, akoBoga, a svi podaci o postavljacu snimka i sl. su tamo gdje treba, jer policija je uspjela skinuti snimak prije nego je blokiran. Sad je dalje do ljudi, obavjesten je Komesar MUP-a ZDk i posto zna on, znaju svi, a sutra kad izadje u novinama, vec nece biti sala...
Najs. Znaci MUP obavio sve prije mene. a ja taman kontala biti omrazena izdajica bla bla.

I onda kazu da policija ne cita internet.

Pozdrav MUPu ZEDO KANTONA :D
_BosanaC

#104 Re: ipak nije sve gotovo

Post by _BosanaC »

Trk sad neko na bosnjaci.net da vidimo sta oni kazu na ovaj potez administracije SA-Xa :D

Majstore, svaka ti dala :thumbup:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Samo nemojte PETU kontaktirati, ona je prica za sebe...

BTW. PETA postoji u Hrvatskoj, ali to su kreteni, boli njih za zivotinje...

(ref. Penn&Teller BULLSHIT http://video.glath.com/view/bullshit.PETA)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:Samo nemojte PETU kontaktirati, ona je prica za sebe...

(ref. Penn&Teller)
pazi sad ovu moju izjavu...

NISTA BEZ NASE POLICIJE!!!! :D

Nego, jel vidite sad sta se desi kad neko misli da se moze zaje*avat na mom cosetu? :evil:
nineac

#107 Re: ipak nije sve gotovo

Post by nineac »

E bas da vidimo!
Ado ako si vec tako reagovao, trebas onda napisati sta se sve desavalo na bojinom viru i slicnim "lokacijama" kao i cija se sve imena tu provlace!
U Zenici vise nemozes izvesti psa od kabadahija sa Pitt Bull-ovima koji ih vodaju bez povodca i brnjice.
Ako mislimo dici frku treba dici na visok nivo.
Ja cu pisati svim organizacijama kako se u nasoj "pravnoj drzavi" organizuju ovakve borbe, a zastupnika Orangine stavrno treba upitati sta njihov znak tamo trazi, te nekupovati njihove proizvode.
@do ZeBlog

#108 ma ne bash

Post by @do ZeBlog »

ne, idemo redom...
nakon sto je aktivirana tema, neko je javio Avazu, a oni meni, ja radim za njih u ZE...iskreno, smrc, nisam znao za tu borbu, a i ne znam da li bi mene pustili gore da ih slikam :) i onda sam ja po sluzbenoj duznosti cackao po YouTube i nzvao policiju da pitam jesu li dobili mIRCerkin email....oni potvrdili da jesu i pozvni su komesar, krim inspektori i sl...
nisam siguran koliko ce biti fajde, ali j bitno da su svi vidjeli vec to prije nego je vlasnik, skinuo...gospodin AB je vlasnik snimka i treba objasniti gdje i pod kojim okolnostima je nastao...on nema krivicne odgovornosti, nego samo mora pomoci policiji... a nema puno ljudi sa njegovim prezimenom u Klopcu, pa prema tome i policija ce sigurno naci autora snimka, kad vec on nije htio njih...
FFK as Lucy01

#109 Re: ipak nije sve gotovo

Post by FFK as Lucy01 »

Tebi hvala od mene licno i mislim da ce se u ovom slucaju nesto i poduzeti.
Medjutim, sta je za sve ostale borbe pasa koje se odvijaju sirom nam domovine :?
Kako stati u kraj ovoj okrutnoj praksi i ko ce govoriti u ime ovih jadnih zivotinja :?
Pa dokle ba ljudi misle da su bolji od njih? Na prostorima BiH je bilo tako odvratnog klanja, mucenja, silovanja i ubijanja, da bi ih se svaka zivotinja postidila :x
Trebalo bi pokusati naci neko dugorocnije rjesenje, i ja cu pokusati sve sto mogu da ovdje kontaktiram bilo koga ko moze pomoci, da se ovim ljudima i ovim odvratnim dogadjajima stane u kraj, a MUP i SUP i DUP i GUP ce reagovati sada i u ovom slucaju, a poslije ce reci, nije nasa nadleznost, nego je Husina, Mujina, Gojkova, Vladina, Miljenkova.....

Bljak....
mIRCerka

#110 Re: ipak nije sve gotovo

Post by mIRCerka »

nineac wrote:
E bas da vidimo!
Ado ako si vec tako reagovao, trebas onda napisati sta se sve desavalo na bojinom viru i slicnim "lokacijama" kao i cija se sve imena tu provlace!
U Zenici vise nemozes izvesti psa od kabadahija sa Pitt Bull-ovima koji ih vodaju bez povodca i brnjice.
Ja cu pisati svim organizacijama kako se u nasoj "pravnoj drzavi" organizuju ovakve borbe, a zastupnika Orangine stavrno treba upitati sta njihov znak tamo trazi, te nekupovati njihove proizvode.

sto se Orangine tice, treba provjeriti da nije ko jednostavno donio reklamu sa nekog kafica....
drugo, sve bi mi bilo jasno da prije 4-5 dana u ASu nije izasao clanak bas o borbama pasa, i bas zamjenik direktora ureda ya veterinarstvo (koji je iz zenice) prica da se stalno prica o borbama, ali nikako da neko nesto ucini po tom pitanju, i da on licno nije jednom lijecio pse od rana koje se samo u borbi dobiju....
Moyda bi se trebalo obratiti i njemu...
nineac

#111 Re: ma ne bash

Post by nineac »

@do ZeBlog wrote:ne, idemo redom...
nakon sto je aktivirana tema, neko je javio Avazu, a oni meni, ja radim za njih u ZE...iskreno, smrc, nisam znao za tu borbu, a i ne znam da li bi mene pustili gore da ih slikam :) i onda sam ja po sluzbenoj duznosti cackao po YouTube i nzvao policiju da pitam jesu li dobili mIRCerkin email....oni potvrdili da jesu i pozvni su komesar, krim inspektori i sl...
nisam siguran koliko ce biti fajde, ali j bitno da su svi vidjeli vec to prije nego je vlasnik, skinuo...gospodin AB je vlasnik snimka i treba objasniti gdje i pod kojim okolnostima je nastao...on nema krivicne odgovornosti, nego samo mora pomoci policiji... a nema puno ljudi sa njegovim prezimenom u Klopcu, pa prema tome i policija ce sigurno naci autora snimka, kad vec on nije htio njih...
"Gospodin" AB bi trebao biti odgovoran ako ne prosljedi snimak policiji!
Inace Ado javna je tajna, a i ti to znas ko sve u Zenici drzi Pitt Bull-ove radi borbe, od "Gospodina" koji zivi na kamberovicima pored pruge, pa do komsiluka na bojinom viru!
@do ZeBlog

Post by @do ZeBlog »

Nineac, drago mi je sto ti u USA znas vise...vidi, ja zivim u ZE, ali hvala Bogu ne krecem se u krugovima koji ce znati za borbe pasa...pa makar saznao i na Forumu za ovo, bolje je nego da se druzim sa ljudima koji uzivaju u ovome...ja ne znam sta se dogadja a ako neko nesto zna unaprijed [email protected] pa neka mi javne ranije ili na moj blog, pa cemo napraviti nesto...
nineac

#113 Re: ipak nije sve gotovo

Post by nineac »

mIRCerka wrote:
nineac wrote:
E bas da vidimo!

sto se Orangine tice, treba provjeriti da nije ko jednostavno donio reklamu sa nekog kafica....
drugo, sve bi mi bilo jasno da prije 4-5 dana u ASu nije izasao clanak bas o borbama pasa, i bas zamjenik direktora ureda ya veterinarstvo (koji je iz zenice) prica da se stalno prica o borbama, ali nikako da neko nesto ucini po tom pitanju, i da on licno nije jednom lijecio pse od rana koje se samo u borbi dobiju....
Moyda bi se trebalo obratiti i njemu...
Micerka moj prijatelj je veterinar i nije jednom ih lijecio, ali posto je on samo pripravnik nema pravo glasa jer su direktori veterinarskih stanica obicno prijatelji sa novokomponovanim "biznismenima" koji ucestvuju u tim borbama!
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

DaysleepeR wrote:Samo nemojte PETU kontaktirati, ona je prica za sebe...

(ref. Penn&Teller BULLSHIT http://video.glath.com/view/bullshit.PETA)
Ja sam kontaktirala Americku PETA-u...prljavstina ima svugdje, a oni nisu jedini koje sam kontaktirala..
@do ZeBlog

Post by @do ZeBlog »

vidite, svi nesto pricaju negdje, uopceno, palamude, ali kd treba potez napraviti, niko nista ne vidi..meni je shega uvijek prica kao SVI SVE ZNAJU... meni cesto padne napamet kako mi je drago DA NISAM OD TIH, koji svi sve znaju, sjede povazdan u kafanama, bistre politiku visoku, a ne cine nista... i onda pridjes takvom, a on kaze...ma znaaaam, prica se o tome vec 10 dana, a sutra kad se pojavi txt u novinama, svi ce reci MA ZNAMO, TO SE ODAVNO DOGADJA, a niko nije stisnuo rijec reci, a kamoli nazvati policiju.,..pa i taj portparol nije pogledao inbox dok mu ja nisam iscitao mIRCerkin email koji je ona screenshoot-ovala ovdje...
a sad svi sve znaju...ljudi moji, pa napisite, pa neka se deremo preko novina, pa ko izdrzi vise...ja se Boga mi ne bojim napisati...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

LUCY, polako, idemo lokaciju po lokaciju...ko nama garantuje da isti ovi PREZIVJELI psi, njih 5, nece na drugoj lokaciji biti zloupotrebljeni.
Ja bih to sve kastrirala, mislim na vlasnike, a cuke u prihvatiliste za pse sa odgojno obrayovnim programom.
Nije pas govno, pas samo imitira svoga gazdu.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma naravo da ovo nije jedinstven slucaj,to svi znamo
samo sto sada vise nije mahalska prica,vec imaju snimci,slike .

ti psi su krivi ,samo zbog toga,sto su dospjeli u ruke debila kao sto su njihovi vlasnici,koji ih od malena uce i treniraju samo za borbu..to nije zivot to je mucenje koje nema kraja ...sve dok ne zavrse kao ovaj jadni pas na slici,koji je uginuo.

nemaju mogucnost izbora ..a ljudi im rade ,to sto im rade..zalosno,do suza me dirnulo sve ovo.
Jonx

Post by Jonx »

Organizatorima kao i gledaocima koji sa svojih 5 maraka podrzase ovu gnusnu i krvavu "manifestaciju" jebem majke. :x

Clanovima foruma :thumbup: za brzo provedenu akciju.

Moj skromni doprinos putem e-maila:

Postovani,

Kako su Internetom poceli kruziti snimci borbi pasa odrzanih 18. marta u Zenici, a obzirom da je rijec o krivicnom djelu nalazim za shodno da vas izvijestim o tome. Naime, na Youtube-u su u toku dana osvanuli video zapisi iz Zenice iz kojih je jasno vidljivo da je rijec o organiziranim i protivpravnim borbama pasa. Kako smo navikli da u nasoj drzavi nema nista bez medijskog pritiska, molim Vas da podrzite clanove foruma
sarajevo-x portala u nastojanjima da ovaj slucaj medijski eksponiraju kako bi se izvrsio pritisak na nadlezni MUP ZE-DO kantona, a sve u cilju privodjenja i kaznjavanja odgovornih lica.

S postovanjem,

Reply-To: "XXXXXXX" <[email protected]>
From: "XXXXXXXXX" <[email protected]>
To: <[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>,
<[email protected]>
Subject: POZIV
Date: Mon, 19 Mar 2007 16:43:04 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_NextPart_000_0042_01C76A45.AA42F130"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
mIRCerka

Post by mIRCerka »

samo da se zna, na mojim podforumima zajebancije nema!!!!

http://www.grapheine.com/bombaytv/index ... fdadf28ed5
copyright by Neelix!!!!
nineac

Post by nineac »

Svaka cast :sax:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

@do ZeBlog wrote:vidite, svi nesto pricaju negdje, uopceno, palamude, ali kd treba potez napraviti, niko nista ne vidi..meni je shega uvijek prica kao SVI SVE ZNAJU... meni cesto padne napamet kako mi je drago DA NISAM OD TIH, koji svi sve znaju, sjede povazdan u kafanama, bistre politiku visoku, a ne cine nista... i onda pridjes takvom, a on kaze...ma znaaaam, prica se o tome vec 10 dana, a sutra kad se pojavi txt u novinama, svi ce reci MA ZNAMO, TO SE ODAVNO DOGADJA, a niko nije stisnuo rijec reci, a kamoli nazvati policiju.,..pa i taj portparol nije pogledao inbox dok mu ja nisam iscitao mIRCerkin email koji je ona screenshoot-ovala ovdje...
a sad svi sve znaju...ljudi moji, pa napisite, pa neka se deremo preko novina, pa ko izdrzi vise...ja se Boga mi ne bojim napisati...
majstore, ocekujem deset posto honorara :D :D salim se samo. evo ti odlicne teme, od koje mozes napraviti super pricu. nemoj se zaustaviti samo na ovom forumu i izjavi potparola mup-a. pricaj sa udruzenjima za zastitu zivotinja, vidi ako ima kakvo udruzenje vlasnika cuka u zenici pricaj sa njima. gore lik napisa kako se ne moze hodati zenicom ako vodas normalnog cuku. na kraju krajeva, ako uspijes doci do nekog vlasnika pittbulla pitaj ih sta misle. mozda bi dobro bilo pricati sa nekim veterinarom ili nekim ko se dobro razumije u psihu pasa, jer ja koliko znam pitt-bulli su pravo zeznuta rasa za imati, moras biti jako dobar poznavalac pasa kao vlasnik. u pogresnim rukama ti psi se pretvaraju u zvijeri. vidis i sam da materijala ima koliko zelis, u svakom slucaju drago mi je da ste se zainteresovali i neka je sa srecom :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

callmethebreeeze wrote:
@do ZeBlog wrote:vidite, svi nesto pricaju negdje, uopceno, palamude, ali kd treba potez napraviti, niko nista ne vidi..meni je shega uvijek prica kao SVI SVE ZNAJU... meni cesto padne napamet kako mi je drago DA NISAM OD TIH, koji svi sve znaju, sjede povazdan u kafanama, bistre politiku visoku, a ne cine nista... i onda pridjes takvom, a on kaze...ma znaaaam, prica se o tome vec 10 dana, a sutra kad se pojavi txt u novinama, svi ce reci MA ZNAMO, TO SE ODAVNO DOGADJA, a niko nije stisnuo rijec reci, a kamoli nazvati policiju.,..pa i taj portparol nije pogledao inbox dok mu ja nisam iscitao mIRCerkin email koji je ona screenshoot-ovala ovdje...
majstore, ocekujem deset posto honorara :D :D salim se samo. evo ti odlicne teme, od koje mozes napraviti super pricu. nemoj se zaustaviti samo na ovom forumu i izjavi potparola mup-a. pricaj sa udruzenjima za zastitu zivotinja, vidi ako ima kakvo udruzenje vlasnika cuka u zenici pricaj sa njima. gore lik napisa kako se ne moze hodati zenicom ako vodas normalnog cuku. na kraju krajeva, ako uspijes doci do nekog vlasnika pittbulla pitaj ih sta misle. mozda bi dobro bilo pricati sa nekim veterinarom ili nekim ko se dobro razumije u psihu pasa, jer ja koliko znam pitt-bulli su pravo zeznuta rasa za imati, moras biti jako dobar poznavalac pasa kao vlasnik. u pogresnim rukama ti psi se pretvaraju u zvijeri. vidis i sam da materijala ima koliko zelis, u svakom slucaju drago mi je da ste se zainteresovali i neka je sa srecom :-D
isto tako novinarima u Sarajevu preporucujem da p;opricaju sa Damirom koji ima pitbulla LADY i zivi blizu transfuziologije u Sarajevu jer je damir jedan NORMALNI GAZDA a lady je jedan NORMALNI PITBUL kojeg sam JA VODILA NA UZICI i koji bez UZICE prodje pored macke kao da je bog dao nije...

Nije svaki pitbul kreten, kretni su gazde.
A Damira sam upoznala kad smo ganjali donatore krvi za mamu jednog od nashih forumasha.
callmethebreeeze

naravno da svi vlasnici i pittbuli nisu kreteni. zato bi mozda i trebalo napraviti malo vecu pricu da se normalni vlasnici i psi ne stigmatiziraju. ali ako je istina da se borbe pasa organizuju redovno i u vise gradova, to je jos jedan od razloga da se mediji i policija ovim problemom ozbiljnije pozabave.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

callmethebreeeze wrote:naravno da svi vlasnici i pittbuli nisu kreteni. zato bi mozda i trebalo napraviti malo vecu pricu da se normalni vlasnici i psi ne stigmatiziraju. ali ako je istina da se borbe pasa organizuju redovno i u vise gradova, to je jos jedan od razloga da se mediji i policija ovim problemom ozbiljnije pozabave.
to ti i govorim.
Ono sto najmanje svima treba jeste da se anatemizira ta vrsta pasa.

I slazem se da treba policija da se vise pozabavi ovime, i treba da drukamo ovakve stvari UVIJEK i SVIMA!!!!

Meni smeta kad se curica snimi mobitelom u Centralu uz HAJMO SVI KOD DJOLETA i onda to u sekundi obidje grad, dok se ovakve stvari presucuju.

Dok nisam dosadila i Bogu i narodu i PU Novo Sarajevo, ispod mog balkona su se dilali narkotici u kutijama za cipele.
Ja bila dosadna, naporna, azurna i sad su se odmakli od moje ygrade, a skoro svako vece policija patrolira tim mracnim dijelom vilsonova...
callmethebreeeze

hajde, ako nista ovo sto se danas desilo pokazuje da, uz malo truda, ovaj forum moze biti iskoristen u jako korisne svrhe. ne zalim sto sam vrijeme protracio kontaktirajuci novinare i pisuci ovdje, umjesto da sam radio sto sam trebao danas :D
Locked