Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
Moderator: anex
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#101 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
e ovo je to je to o cemu ja govorim, samo piletina, piletina no, ali zato teletina, eto to je to
- karanana
#102 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
Ja obozavam paprike punjene mesom. Fino ti ja rastvorim papriku, meso odvojim, stavim pavlake na njega a papriku bacim kroz prozor u miljacku. dakle, definitivno paprike punjene mesom.
- neprilagodjena
#103 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
karabaja onda piletinu zamjeni teletinom

- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#104 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
neprilagodjenja genijalan prijedlog, ali ja to vec radim, a razumijem to potpuno ovo sto karanana radi, jer paprika kad se pece ipsusti iz sebe hranljivost i jos one neke sosove pa to dadne poseban ukus mesu a sama paprika izgubi veliki dio onog svog ukusa pa zato i nije bas toliko ukusna
- neprilagodjena
#105 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
pa razumijem i ja sta karanana radi
zagadjuje nam miljacku

- karabaja-x
#106 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
pa ne more paprikom zagadit miljacku, paprika tu dobro dodje da hrani mikrorganizme i ostale
- neprilagodjena
#107 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
karabaja samo sam se salila

- karabaja-x
#108 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
ah uredu, nisam primjetio, sorry, sala je zdrava, bas kao i paprika
- neprilagodjena
#109 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
rasplakao si me smrc smrc
- karabaja-x
#110 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
nisam imao namjeru radit to, ali ako ti treba rame za oslonit se, eto ja sam uvjek na raspolaganju za takve stvari, nego sad se sjetih, a riza, sta je s rizom, i to ide u paprku, sad se sjetih toga
-
lamija_SA
#111 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
hehe, sta ovo se sad i recepti djele, ali dobar je!neprilagodjena wrote:lamija_SA wrote:Ja sve kontam, a kakve su to paprike sa krompirom. Ja ne znam da se to nesto sprema kod nas.
Ne sumnjam da se prave i da ih neki ljudi jedu, ali cim to nema mesa meni je suhveli.
Pa mozes pored paprika koje si napunila krompirom (ispekla u rerni) ispeci i mesa![]()
naprimjer snicle ili punjene piletine.
A mozes isjeci i pilecih fileta (kockice) i pomjesati ih sa rendanim krompirom i feta sirom
i zacinima i sa tim napuniti paprike i onda staviti u rernu da se peku,pored toga napraviti neku mali saus kao extra.
Eto lamija opet imas mesa![]()
Ipak ja stvarno nikad dosad nisam cula za te paprike sa krompirom, ali dobro! Mogli ste vi, sto kazete da su dobre, skuhati te paprike pa staviti sliku na onu temu o kuhanju sa slikama
- baustelac
#112 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
lamija_SA wrote:hehe, sta ovo se sad i recepti djele, ali dobar je!neprilagodjena wrote:lamija_SA wrote:Ja sve kontam, a kakve su to paprike sa krompirom. Ja ne znam da se to nesto sprema kod nas.
Ne sumnjam da se prave i da ih neki ljudi jedu, ali cim to nema mesa meni je suhveli.
Pa mozes pored paprika koje si napunila krompirom (ispekla u rerni) ispeci i mesa![]()
naprimjer snicle ili punjene piletine.
A mozes isjeci i pilecih fileta (kockice) i pomjesati ih sa rendanim krompirom i feta sirom
i zacinima i sa tim napuniti paprike i onda staviti u rernu da se peku,pored toga napraviti neku mali saus kao extra.
Eto lamija opet imas mesa![]()
![]()
Ipak ja stvarno nikad dosad nisam cula za te paprike sa krompirom, ali dobro! Mogli ste vi, sto kazete da su dobre, skuhati te paprike pa staviti sliku na onu temu o kuhanju sa slikama
Kako bona nisi cula, paprike se nadolme sitno isjeckanim krompirom, fino zacini, skuha, i kad se isprzi meso, paprike (sa krompirom) se bace a meso pojede
- vjesticanametli
#113 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
zavisi kako neko pravi paprike futrovane mesom..........sve se posebno proprzi i onda fino u papriku pa reLna a kad je gotovo onda vrhnje za kuhanje i zalijes.................et ogladni ja..............ove s kOmpirom su super, a moze i punjeni paradajz 
- karabaja-x
#114 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
a riza, ide i riza mensecini kolko sam ja primjetio
- karabaja-x
#115 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
jest jest dobre su i za umocit
- neprilagodjena
#116 Re: Volite li vise paprike punjene mesom ili krompirom
E o paprikama govoreci
ja sam sebi juce isprzila paprika ( u tavi) sa bjelim lukom i paradaizom i dodala zacina ( a paprike malo ljutnu)
i kad se to sve skuhalo dodala sam i pavlake
e jesam se naumakala

ja sam sebi juce isprzila paprika ( u tavi) sa bjelim lukom i paradaizom i dodala zacina ( a paprike malo ljutnu)
i kad se to sve skuhalo dodala sam i pavlake