vlastimir mijovic - novi urednik oslobodjenja

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
strujnik

Post by strujnik »

Jara wrote:Najbolja bh. novina i prije Vlaste...a sada još bolja...i po sadržaju i grafički.. :thumbup:
Slazem se :)
Jara wrote: Jedino je za moj ukus previše sporta bilo i a i sada je...ali o ukusima ne treba raspravljati...
Ma i ne stigen prelistati sport. Prodje mi slobodno vrijeme dok one prve stranice procitam
van Basten

Post by van Basten »

strujnik wrote:
Jara wrote:Najbolja bh. novina i prije Vlaste...a sada još bolja...i po sadržaju i grafički.. :thumbup:
Slazem se :)
Jara wrote: Jedino je za moj ukus previše sporta bilo i a i sada je...ali o ukusima ne treba raspravljati...
Ma i ne stigen prelistati sport. Prodje mi slobodno vrijeme dok one prve stranice procitam
Zar ima neko ko novine čita od prve stranice? :-)
volvoxII

Post by volvoxII »

Ljudi moguli konkretni i konstruktivni prijedlozi

Pa da saberemo i Vlasti na email

Evo od mene:

1. Prelom/Font/Format
2. Naslovna sa komentarima i najvaznijim vjestima a ne slike u xxl formatu
3. Vremenska progniza jedna citava stranica, opsirno, slicno onoj iz hrvatskih ljutarnjih
strujnik

Post by strujnik »

volvoxII wrote:Ljudi moguli konkretni i konstruktivni prijedlozi

Pa da saberemo i Vlasti na email

Evo od mene:

1. Prelom/Font/Format
2. Naslovna sa komentarima i najvaznijim vjestima a ne slike u xxl formatu
3. Vremenska progniza jedna citava stranica, opsirno, slicno onoj iz hrvatskih ljutarnjih
Mi koji citamo i "navijamo" za Oslobodjenje mozemo napraviti par prijedloga i zasuti Vlastu mailovima. Vjerujem da je Vlasta pametan covjek i da ce svaku kritiku prihvatiti, jer to ti je kao i ugostiteljstvu, uvjek je musterija u pravu.
Iskreno se nadam da ce se Oslobodjenje vratiti u stanje kakvo je bilo i prije rata :)
Vlastimir Mijović

#105 Vlastimir Mijović

Post by Vlastimir Mijović »

Mušterija je stvarno uvijek u pravu. No, na prodavcu je da unaprijed selektira profil mušterija, kako ne bi morao da podilazi njihovim ukusima.
Ukratko, želim da se uključim u ove razgovore jer su vrlo konstruktivni i umni, a vidim i vrlo konkretnih prijedloga o kojim mi u Oslobođenju takođe žučno debatujemo. Večeras možda i ostanem "kratak" za dijalog sa svima kojim je do toga, o Oslobođenju i povodom njega, jer me mori gripa i podobar umor, ali ovih dana ću svakako pokušati da dam svoj doprinos ovom dijalogu. Zato sam, umjesto pseudonima, otvoreno naveo svoje ime
kub lajkan

Post by kub lajkan »

:-D
hammerhead

Post by hammerhead »

Je li neko za picence mozda,whiskey moze? :D
_BosanaC

#108 Re: Vlastimir Mijović

Post by _BosanaC »

Vlastimir Mijović wrote:Mušterija je stvarno uvijek u pravu. No, na prodavcu je da unaprijed selektira profil mušterija, kako ne bi morao da podilazi njihovim ukusima.
Ukratko, želim da se uključim u ove razgovore jer su vrlo konstruktivni i umni, a vidim i vrlo konkretnih prijedloga o kojim mi u Oslobođenju takođe žučno debatujemo. Večeras možda i ostanem "kratak" za dijalog sa svima kojim je do toga, o Oslobođenju i povodom njega, jer me mori gripa i podobar umor, ali ovih dana ću svakako pokušati da dam svoj doprinos ovom dijalogu. Zato sam, umjesto pseudonima, otvoreno naveo svoje ime
Svaka cast :)
Vlastimir Mijović

Pićence može kad prizdravim. Do tada ni dobra "spika" nije loša.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Pomaci se vide u svakom pogledu.
Prijedlozi:
1. ne treba siliti sa previse sporta pogotovo u danima koji nisu "sportski".
2. od priloga ostaviti samo Poglede, KUN i TV program (sport ponedjeljkom se podrazumijeva).
3. nastaviti sa ovim "kulturnim" deranjem Scepe Smradoncica. Divim Vam se s koliko takticnosti i mjere razotkrivate ovog kriminalca. unazad 10-ak dana prvo otvaram ovu stranu.
Vlasta, samo naprijed. :thumbup:
klixober

Post by klixober »

Vlasta ako si to stvarno ti,a i ako nisi a mozda ovo citas.. :D
Moj savjet je da pod hitno treba popraviti dizajn oslobodenja.Znaci stampa kvalitetnija,slike su cesto mutne,premalo je slika u boji itd. Nije da je to najbitnije,ali ako Oslobodenje pretenduje da bude najbolji i najprodavaniji list,mora se popraviti na tehnickom planu.A tekstovi,kolumne,informacije su i sada ok.Samo sve upakovati u bolji dizajn.Sretno i nadam se da ce Oslobodenje ponovo biti najbolja,najcitanija i najuticajnija novina!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Zelim Vam samo da nikada ne postanete Avaz. Ni na koji nacin.

Sretno i samo naprijed!
Vlastimir Mijović

Stvarno sam ja. Šifre za raspoznavanje: Bjelave, Fis, Prva gimnazija, FPN, košarka, Željo, Naši dani, Mladost, Svijet, Strogo pov, masne sudžukice, pače od nogu itd.
Vidim da ovdje ima i profija koji su odmah uočili koji prilozi u listu treba da prežive, jer smo na istom i u redakciji. Vrlo skoro, biće u koloru, na malom formatu i "masnom" papiru, sa par novih dnevnih priloga koji će, nadam se, vrlo prijatno iznenaditi čitaoce.
Grafiku sada sitno korigujemo, jer nam za par mjeseci slijedi veliko spremanje: novina će ići na novoj štamparskoj mašini, sve u koloru, kao Jutarnji list. Do tada dižemo energiju u redakciji, budimo potencijale kojih ima, sistematizujemo rad, revnosnije zarađujemo platu, dovodimo se u stanje u kojem ćemo full color izdanje dočekati spremni za pravi skok.
Molim malo strpljenja i razumijevanja, pogotovo onih koji godinama kupuju naš list i stoički podnose sve "izdaje" dosad počinjene prema vjernim čitaocima. Satisfakciju će dobiti kad shvate da su bili prvoborci u privrženosti novini koja će i po tiražu i po uticaju i po kvalitetu postati br. 1 u BiH.
Mene mi!
sofist

Post by sofist »

Gospodine Mijovicu, od mog oca sam naslijedio tu osobinu da prije nego li ujutro bilo sta uradim, prvo procitam "Oslobodjenje". Kada sam to pomenuo svom profesoru Vladimiru Premecu, on je konstatovao da je moj otac poput njega-konzervativac. To je nekako normalno za ljude koji predju sestu deceniju svog zivota. Ali zasto ja, koji sam u ranim tridesetim, da budem okarakterisan kao konzervativac zato sto citam "Oslobodjenje" ? Pa zato sto jos uvijek imam mogucnost izbora ! Ako je "Dnevni Avaz" progresivan ja cu sa zadovoljstvom da budem konzervativan.

Ipak, redakcija "Oslobodjenja" prije svega mora da se potrudi da privuce mlade i da skine sa sebe tu etiketu "penzionerske novine". Naravno, ne treba ni da se okrene populizmu pa da tiraz povecava nekim estradnim tracevima, koketiranjem sa senzacionalizmom i "zutom stampom".

Moj konkretan prijedlog bi bio vezan za rubriku "Sport". Revolucionaran znacaj bi imala promjena u tom segmentu. Nije dovoljno to sto na rubriku "Sport" otpada nekih 4-5 stranica kad uglavnom informacije imaju "biltenski" karakter. U posljednje vrijeme je vidljiv mali pomak ali to nije dovoljno. Tek poneki intervju, cesto i sa skroz marginalnim likovima (npr. Hadzialagic), nijedne iole strucnije analize nekog znacajnijeg dogadjaja od strane vasih sportskih novinara, najave meceva i izvjestaji poslije utakmica su sturi i povrsni .... Pogotovo se to odnosi na evropsku kosarku, tenis i druge, manje atraktivne, sportove. Da ne ispadne da je ovo samo kritika pa makar i konstruktivna ja sam spreman da, makar i u volonterskoj formi, uzmem ucesce u kreiranju nase zajednicke novine, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na sport ali i u drugim oblastima.

Pozdrav !
strujnik

Post by strujnik »

Ljudi, je li ovo stvarno Vlasta, ili je neka zafrkanicija?
Ako se radi o pravom Vlasti, drago mi je sto nam se pridruzio, a ako nije, nek administratori/moderatori to odmah kazu da djaba ne pisemo :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

strujnik wrote:Ljudi, je li ovo stvarno Vlasta, ili je neka zafrkanicija?
Ako se radi o pravom Vlasti, drago mi je sto nam se pridruzio, a ako nije, nek administratori/moderatori to odmah kazu da djaba ne pisemo :D
Ne bi mu se aktivirao nick da to nije on.
sigicalo

Post by sigicalo »

Vlastimir Mijović wrote:Stvarno sam ja. Šifre za raspoznavanje: Bjelave, Fis, Prva gimnazija, FPN, košarka, Željo, Naši dani, Mladost, Svijet, Strogo pov, masne sudžukice, pače od nogu itd.
Vidim da ovdje ima i profija koji su odmah uočili koji prilozi u listu treba da prežive, jer smo na istom i u redakciji. Vrlo skoro, biće u koloru, na malom formatu i "masnom" papiru, sa par novih dnevnih priloga koji će, nadam se, vrlo prijatno iznenaditi čitaoce.
Grafiku sada sitno korigujemo, jer nam za par mjeseci slijedi veliko spremanje: novina će ići na novoj štamparskoj mašini, sve u koloru, kao Jutarnji list. Do tada dižemo energiju u redakciji, budimo potencijale kojih ima, sistematizujemo rad, revnosnije zarađujemo platu, dovodimo se u stanje u kojem ćemo full color izdanje dočekati spremni za pravi skok.
Molim malo strpljenja i razumijevanja, pogotovo onih koji godinama kupuju naš list i stoički podnose sve "izdaje" dosad počinjene prema vjernim čitaocima. Satisfakciju će dobiti kad shvate da su bili prvoborci u privrženosti novini koja će i po tiražu i po uticaju i po kvalitetu postati br. 1 u BiH.
Mene mi!
Prvo ovo uopste nije Vlastin stil pisanja...i cisto sumnjam da on trenutno ima dovoljno vremena ne samo da surfa po netu nego i da pise na forumu...Vlasta je u poslu do guse i nema kad dahnuti dusom od posla...a ovo moze napisati samo neko ko je zaposlen u Oslobodjenju...i hvala mu na nekim informacijama...ali predstavljati se kao Vlasta zaista nema smisla... Prije ce procitati mail koji namjeravate da posaljete nego pisanja na forumu. Pozz
superxenon

Post by superxenon »

sigicalo wrote:
Vlastimir Mijović wrote:Stvarno sam ja. Šifre za raspoznavanje: Bjelave, Fis, Prva gimnazija, FPN, košarka, Željo, Naši dani, Mladost, Svijet, Strogo pov, masne sudžukice, pače od nogu itd.
Mene mi!
Prvo ovo uopste nije Vlastin stil pisanja...i cisto sumnjam da on trenutno ima dovoljno vremena ne samo da surfa po netu nego i da pise na forumu...Vlasta je u poslu do guse i nema kad dahnuti dusom od posla...a ovo moze napisati samo neko ko je zaposlen u Oslobodjenju...i hvala mu na nekim informacijama...ali predstavljati se kao Vlasta zaista nema smisla... Prije ce procitati mail koji namjeravate da posaljete nego pisanja na forumu. Pozz
i ja mislim isto tako jer vlastu poznajem, nemogu biti 100% siguran ali kad ga vidim, pitacu ga :D... :roll:
Dasi

Post by Dasi »

:)
Last edited by Dasi on 06/04/2007 10:47, edited 2 times in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ovi epiteti kojim se časte dnevne novine u BiH su stvarno inventivni :D

"posrnuli Avaz"
"niskotiražno Oslobođenje"
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:31, edited 1 time in total.
volvoxII

Post by volvoxII »

Vlasta u Raskrscu ubaci lozinku "...jesam, ja sam..."

o.k.?

i prijedlog od mene grafika i dizajn su vrlo vazni. uzmite jedno pet, sest dnevnih novina iz raznih zemalja Evrope i pogledajte kako to oni rade.
Dasi

Post by Dasi »

volvoxII wrote:Vlasta u Raskrscu ubaci lozinku "...jesam, ja sam..."

o.k.?

i prijedlog od mene grafika i dizajn su vrlo vazni. uzmite jedno pet, sest dnevnih novina iz raznih zemalja Evrope i pogledajte kako to oni rade.
ja mislim da nema potrebe ici u evropu po pamet i dizajn samo moramo iskoristiti svoje resurse i svoju pamet, naravno uz prijedloge, kritike i pohvale citalaca
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nancy Drew wrote:
zoom66 wrote:
strujnik wrote:Ljudi, je li ovo stvarno Vlasta, ili je neka zafrkanicija?
pa, vidite dragi moji, zafrkancija nije jer to bash i ne dozvoljavamo...;)
Jučer je novi član foruma postao i Fahrudin Radončić. Znači li to da je i on s nama? :D
Neko se samo pokusao registrovati kao Fahrudin Radoncic.

Kazem pokusao :-)
haris ubleha

Post by haris ubleha »

_BosanaC wrote: Neko se samo pokusao registrovati kao Fahrudin Radoncic.
Kazem pokusao :-)
Trebali ste pustiti "coveka, druga i staresinu KOS-a" da vidimo sta hoce... sa Miskovicem. 8-)
Post Reply