Vehabije osvajaju Sarajevo!

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Danas sam stajao na semaforu uporedo sa jednim vehabijom.

Covo kopa nos. I kopa. I kopa. I kopa...

I onda shvatih u cemu je problem - u kulturi.

Uobicajen je termin - RAZLICITE KULTURE.
Kad su kulture razlicite, one su zapravo interesantne jedna drugoj i dopunjuju se i sretne su sredine u kojima obitavaju razlicite kulture. Eto takva je bila i trebali bi i dalje biti zemlja Bosna.

ALI STA CEMO SA OVOM NAVALOM NEKULTURE ?

I to je po meni najveci problem cetnika, ustasha, skinhedsa, vehabija... - oni su zapravo NEKULTURNI i dzaba im sva prica, koja na momente sadrzi neke argumente.
Ne, nije rijec o kulturi koja je drugacija, rijec je o nekulturi i tacka!

Ja mislim da onaj bradonja s pocetka ovog topica jos uvijek stoji na semaforu i kopa nos.
klif

Post by klif »

Danko_Bananko wrote: Sama cinjenica da su to drustva koja su zasnovana na zakonima koje su donijeli ljudi, i koja su u bezbroj slucajeva u totalnoj koliziji sa Allahovim zakonom, je meni dovoljna da ih uopce ne uzimam u razmatranje kao primjere. Ono sto je dobro uzeti, a ono sto je lose, i ne obratiti paznju na to.
Možda bi bilo korisno kada bi nam naveo makar osnovne razlike između zakona koje su donijeli ljudi i Allahovih zakona.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ili cemo kao i obicno slusati demagogiju?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Kad čovjek sebe izgradi u skladu sa Šerijatom, posao je završen
Jaka, Ahmo, jaka :faraon1: Vjerovatno si pogodio samu srz bivstovanja...
Abu FEED el-Castro

A Svemirski, nije sto te Ahmo pripazi, al i ti znas pogodit oko centra, nekad naravno i ukakis al ovdje goraMO si izreko finih misli...
Ja sam zato ipak sklonio jedan rezervni dres za tebe, ha nikad se ne zna :D
Moje fige :thumbup:
Svemirski_Jebach

:-D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:A Svemirski, nije sto te Ahmo pripazi, al i ti znas pogodit oko centra, nekad naravno i ukakis al ovdje goraMO si izreko finih misli...
Ma, FEED, nije Svemirski za rezerve, on je u prvoj postavci, pravi funda :)

A glede čitave ove diskusije....Nešto razmišljam o stavovima Danka i Svemirskog....Očito niti jedan, niti drugi neće to priznati, :D ali suština je ista, pa , kad stignem i uz njihovu dozvolu,napravit ću jedan tekst od njihovih razmišljanja o ovoj temi i postirati ga ovdje :)
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Bulbull wrote:Komunizam je razdoblje koje je zavrsilo na smetljistu istorije. Unistio je sve zemlje gdje je vladao. Mnoge su zaratile sa padom komunizma. Nacionalno pitanje nisu rijesile. Imali su specijalnu ideologiju. Da su Lenjin, Marks, Engels, Staljin... mudre glave. Da su njihove bolesne teorije nase zivotne vodilje. Drobilo se o bratstvu i jedinstvu, toj vjestackoj i bolesnoj tvorevini. Kad se covijek sjeti sve one hututme oko stafete mladosti i Titionog rodendana, pa to je da se covijek postidi. Iste slike gledamo danas u sjevernoj koreji. Vjecite price o neprijateljima sa vana. Odvajanje od usta za oruzje i rakete kratkog-dugog dometa. Iazmisljanje vjestackih praznika, kao npr. dan pobjede ovdje, dan oslobodenja ondje. Kad se sjetim pionirskih zakletvi sa kapicama na glavi, BOLEST... ZESCA... Danas kada postajem pionir dajem casnu pionirsku rijec da cu cuvati bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog. JAD I BIJEDA. Djecici sa 7 godina se ispirao mozak. Taj bolesni sistem je odgajao zlocince poput karadzica, mladica i ostalih generala. FUJ...
Taj sistem je prezirao ljude koji su isli u dzamiju. Neka neko navede jednog politicara iz tog vremena koji je isao u dzamiju i bio visoko rangiran u politici. Nema ga.
I kao sto rekoh, kakav je sistem bio vidi se iz prilozenog, jos ga jedino kina i sjeverna koreja njeguju.
Halo...monkey boy....jel ti mozda znas kako IZGLEDA Kina....bar ovako...na razglednici....npr Shanghai? ili ajde Peking? ne vjerujem da znas.....da smo se mi bogdom mogli porediti sa Kinom, gdje bi nam bio kraj....Sjeverna Koreja? i Jugoslavija? isto kao trafostanica i teletina ispod sacha, toliko su slicni...u ex yu je postojao red, kao i ustavni poredak i pravna drzava....kakva god da je bila, niko nije bio gladan, niko nije bio maltretiran, proganjan...e sad sto su ljudi slijedili princip vise skola-manje bogomolja to je tebi i tebi slicnima jos uvijek veeeeeeeeliki trn u oku, mada toga vise nema....nego vam smeta jos gore to sto jos uvijek nakon toliko vremena i nakon toliko toga sto su ljudi prezivjeli, ta drzava i taj sistem jos uvijek postoji u podsvijesti ljudi i budi im toplinu u srcima....

i za tebe vazi isto. upozorenje pred ban. ne vrijedjaj!

z66
Svemirski_Jebach

Ahmmed wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:A Svemirski, nije sto te Ahmo pripazi, al i ti znas pogodit oko centra, nekad naravno i ukakis al ovdje goraMO si izreko finih misli...

A glede čitave ove diskusije....Nešto razmišljam o stavovima Danka i Svemirskog....Očito niti jedan, niti drugi neće to priznati, :D ali suština je ista, pa , kad stignem i uz njihovu dozvolu,napravit ću jedan tekst od njihovih razmišljanja o ovoj temi i postirati ga ovdje :)
ja nemam nista protiv da moje postove na ovoj ili drugim temama koristis :D

drago mi je da i ti ahmmede imas pozitivan stav o americi, to je zemlja koju jednostavno treba postovati ako vec ne voljeti...treba je posjetiti, vidjeti, upoznati da bi se shvatila njena vrijednost koja je daleko od onoga sto nam eruopljani nastoje podmetnuti kao kukavicije jaje :-D

iako naravno ima puno stvari koje su daleko od savrsenih i koje se trebaju kritikovati na konstruktivan nacin.
Last edited by Svemirski_Jebach on 06/03/2007 23:54, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

Bozji zakon je savrsen, ljudi nisu...a ljudi su ipak ti koji, svaki na svoj nacin, tumace Bozje zakone..

da je drugacije, rasprave ovog tipa se ne bi vodile over and over again .. krajnji cilj svakog drustva, bilo kojim zakonima uredjenog, nije "savrsena" i pravedna kazna koja se propisuje nego zivot koji tezi izbjegavanju iste.. kako je to lijepo Ahmmed rekao:
"Kad čovjek sebe izgradi u skladu sa Šerijatom, posao je završen" (zavrsen Ahmmedov citat) :)

(za univerzalniju poruku serijat po potrebi zamijeniti sa nekim drugim bozjim ili ljudskim zakonom)..
Last edited by Pearl on 07/03/2007 00:12, edited 1 time in total.
Abu FEED el-Castro

Ma, FEED, nije Svemirski za rezerve, on je u prvoj postavci, pravi funda
Svemirski prva postavka :shock: Ma daaaaj :-) Pa čovječe onda smo mi ovdje jaki, sta jaki - ma najjači!! :D :D
Jos zuma da potkačimo i eto ga, vec laganice mozemo (za početak) cyber serijat instalirat, a onda polahko dalje gurat... :-D :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Suicidal Siberian wrote:
Bulbull wrote:Komunizam je razdoblje koje je zavrsilo na smetljistu istorije. Unistio je sve zemlje gdje je vladao. Mnoge su zaratile sa padom komunizma. Nacionalno pitanje nisu rijesile. Imali su specijalnu ideologiju. Da su Lenjin, Marks, Engels, Staljin... mudre glave. Da su njihove bolesne teorije nase zivotne vodilje. Drobilo se o bratstvu i jedinstvu, toj vjestackoj i bolesnoj tvorevini. Kad se covijek sjeti sve one hututme oko stafete mladosti i Titionog rodendana, pa to je da se covijek postidi. Iste slike gledamo danas u sjevernoj koreji. Vjecite price o neprijateljima sa vana. Odvajanje od usta za oruzje i rakete kratkog-dugog dometa. Iazmisljanje vjestackih praznika, kao npr. dan pobjede ovdje, dan oslobodenja ondje. Kad se sjetim pionirskih zakletvi sa kapicama na glavi, BOLEST... ZESCA... Danas kada postajem pionir dajem casnu pionirsku rijec da cu cuvati bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog. JAD I BIJEDA. Djecici sa 7 godina se ispirao mozak. Taj bolesni sistem je odgajao zlocince poput karadzica, mladica i ostalih generala. FUJ...
Taj sistem je prezirao ljude koji su isli u dzamiju. Neka neko navede jednog politicara iz tog vremena koji je isao u dzamiju i bio visoko rangiran u politici. Nema ga.
I kao sto rekoh, kakav je sistem bio vidi se iz prilozenog, jos ga jedino kina i sjeverna koreja njeguju.
Halo...monkey boy....jel ti mozda znas kako IZGLEDA Kina....bar ovako...na razglednici....npr Shanghai? ili ajde Peking? ne vjerujem da znas.....da smo se mi bogdom mogli porediti sa Kinom, gdje bi nam bio kraj....Sjeverna Koreja? i Jugoslavija? isto kao trafostanica i teletina ispod sacha, toliko su slicni...u ex yu je postojao red, kao i ustavni poredak i pravna drzava....kakva god da je bila, niko nije bio gladan, niko nije bio maltretiran, proganjan...e sad sto su ljudi slijedili princip vise skola-manje bogomolja to je tebi i tebi slicnima jos uvijek veeeeeeeeliki trn u oku, mada toga vise nema....nego vam smeta jos gore to sto jos uvijek nakon toliko vremena i nakon toliko toga sto su ljudi prezivjeli, ta drzava i taj sistem jos uvijek postoji u podsvijesti ljudi i budi im toplinu u srcima....
Suicidal, daleko od činjenice da mi stil pisanja našeg Bulbula odgovara, no ,drugačije sročeno, moglo bi biti razlogom za ozbiljnu diskusiju, bez ovih prefiksa "monkey"....Drugo, zar ti nisi za tri entiteta u BiH? A oni koji su za entitete, obično ne ljube Tita....
Treće, pominješ negdje gradnju škola i bogomolja...Nemam precizne podatke, čega je više građeno u tom vaktu,ali znam da je od drugog sv.rata pa do 1990, a pogotovo od sredine šezdesetih,u BiH izgrađeno više od 300 džamija....Ovo pominjem u kontekstu činjenice da su i te džamije, porušili oni koji se danas zalažu za entitetsko uređenje zemlje. I , svakako, ne tvrdim da si ih ti rušio :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Svemirski_Jebach wrote:
Ahmmed wrote:

ja nemam nista protiv da moje postove na ovoj ili drugim temama koristis :D

drago mi je da i ti ahmmede imas pozitivan stav o americi, to je zemlja koju jednostavno treba postovati ako vec ne voljeti...treba je posjetiti, vidjeti, upoznati da bi se shvatila njena vrijednost koja je daleko od onoga sto nam eruopljani nastoje podmetnuti kao kukavicije jaje :-D

iako naravno ima puno stvari koje su daleko od savrsenih i koje se trebaju kritikovati na konstruktivan nacin.
Svemirski, imam vrlo, vrlo pozitivno iskustvo sa Amerikancima, koje sam upoznao u vrijeme mojih nekoliko boravaka u SAD. I bez obzira na trenutno stanje, dopadaju mi se principi na kojima ti ljudi, barem oni koje sam ja upoznao, a svih su profila, opredjeljenja, svjetonazora, funkcioniraju....
I da, iako ne volim generaliziranje, ne ljubim plaho evropsku politiku, pogotovo u liku i djelu Velike Britanije i Francuske :-)
A tebe vodim u Saudiju :D , zanimljivu zemlju sjajnih ljudi, od kojih većina nema brade i "brade" ala Jusuf Barčić :D A i većina žena, pogotovo u većim gradovima,nosi markirane nikabe :D
Abu FEED el-Castro

kako je to lijepo Ahmmed rekao:
"Kad čovjek sebe izgradi u skladu sa Šerijatom, posao je završen" (serijat po potrebi zamijeniti sa nekim drugim bozjim ili ljudskim zakonom)..
Toto u zagradi Ahmo nije reko :D nemoj sta zamjeriti ali poenta je upravo to sto je ovdje akcenat na Šerijatu ili ti lakse Bozijem zakonu, i da je u esencijalnoj koliziji sa tim u zagradi :)

Joj opasno je govoriti Šerijat odmah imaš desetoricu spremnih da te ugrizu, toliko ima predrasuda o tome, toliko dezinformacija itd. Vako ja fino to i prevedem sa Boziji zakon i ne laju bezze po meni :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:
Ma, FEED, nije Svemirski za rezerve, on je u prvoj postavci, pravi funda
Svemirski prva postavka :shock: Ma daaaaj :-) Pa čovječe onda smo mi ovdje jaki, sta jaki - ma najjači!! :D :D
Jos zuma da potkačimo i eto ga, vec laganice mozemo (za početak) cyber serijat instalirat, a onda polahko dalje gurat... :-D :D
:) A što se zooma tiče, da nam je , Bogdo, barem malo više ljudi, kao on....
Pearl

Post by Pearl »

"Kad čovjek sebe izgradi u skladu sa Šerijatom, posao je završen" (serijat po potrebi zamijeniti sa nekim drugim bozjim ili ljudskim zakonom)..
Toto u zagradi Ahmo nije reko :D nemoj sta zamjeriti ali poenta je upravo to sto je ovdje akcenat na Šerijatu ili ti lakse Bozijem zakonu, i da je u esencijalnoj koliziji sa tim u zagradi :)

Joj opasno je govoriti Šerijat odmah imaš desetoricu spremnih da te ugrizu, toliko ima predrasuda o tome, toliko dezinformacija itd. Vako ja fino to i prevedem sa Boziji zakon i ne laju bezze po meni :-)
ma znam da nije on rekao :D evo sa cu odmah napisati da je to moj dio :)

namjerno sam napisala, jer neki uzimaju za shodno da Serijat tumace na "svoj" nacin..tako da on prestaje biti Serijatom, ako shvatas sta hocu da kazem.. ako covjek pomiri sa sobom da hoce da zivi pravedno, casno, iskreno, Serijat je samo naredni korak... kriti se iza Serijata, tj iza vlastitih tumacenja istog, da bi se odrzao na vlasti i nije bas.. Serijatski potez..a niti potez vjernika.. jel da? :)
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Ahmmed wrote:
Suicidal Siberian wrote:
Suicidal, daleko od činjenice da mi stil pisanja našeg Bulbula odgovara, no ,drugačije sročeno, moglo bi biti razlogom za ozbiljnu diskusiju, bez ovih prefiksa "monkey"....Drugo, zar ti nisi za tri entiteta u BiH? A oni koji su za entitete, obično ne ljube Tita....
Treće, pominješ negdje gradnju škola i bogomolja...Nemam precizne podatke, čega je više građeno u tom vaktu,ali znam da je od drugog sv.rata pa do 1990, a pogotovo od sredine šezdesetih,u BiH izgrađeno više od 300 džamija....Ovo pominjem u kontekstu činjenice da su i te džamije, porušili oni koji se danas zalažu za entitetsko uređenje zemlje. I , svakako, ne tvrdim da si ih ti rušio :D
Ti koji su protiv entiteta lazu da vole Tita...ja da sam skroz iskren, ne volim ga ni sekunde..ali se ne moze osporiti nekome da je od ove balkanske divljine napravio drzavu kojoj je malo falilo da postane ono sto joj je bilo prevashodno sudjeno...e sad sto je neko imao drugaciju matematiku za razliku od nas malih ljudi to je vec drugi par cipela....

Jeste, bogomolje su bile gradjene...ali je narod imao posla!!! pa se nije previse zamarao tim stvarima, jer nije bilo potrebe...dzamije i bogomolje su bile rusene iz mrznje a i naravno zbog postavljanja nekih neprirodnih granica koje danas mogu postati temelj kakvog takvog uredjenja ovog nereda koji sada vlada....ako ljudi ne zele da budu prijatelji, mogu da budu partneri...to je moj citav point...
Abu FEED el-Castro

E vala Ahmo sljedeci put me vodis sa sobom u tu Ameriku pa da i ja to čudo vidim i taj šerijat njihov :D Vako bi nesto i reko al sve kontam bojim se u prazno lupetam, jer nista dok se ne uvjerim. Pa ti ako hoces mozes mene i ostavit neko vrijeme da se ono dobro uvjerim :D

Salu na stranu, i ja sam dosta slusao istih ili sličnih kritika i to od objektivne muslimanske uleme o tome kako je Amerika u implementaciji mnogih principa pravičnosti danas ponajbliza Bozijem zakonu - Šerijatu, no mislim od kako nam je Mr. Žbun na vlasti da je takva paralela pretvorena u povratnu dijagonalu i sada je svakim momentom sve dalje i dalje od takve sličnosti
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Pearl wrote:

namjerno sam napisala, jer neki uzimaju za shodno da Serijat tumace na "svoj" nacin..tako da on prestaje biti Serijatom, ako shvatas sta hocu da kazem.. ako covjek pomiri sa sobom da hoce da zivi pravedno, casno, iskreno, Serijat je samo naredni korak... kriti se iza Serijata, tj iza vlastitih tumacenja istog, da bi se odrzao na vlasti i nije bas.. Serijatski potez..a niti potez vjernika.. jel da? :)
:) FEED, tačno je da je, većinski, asocijacija na Šerijat, poligamija i odsijecanje ruke i .....ogromna tačka iza toga :) I znaš ko je kriv za to? Ulemaaaa...Evo me sad ko KGKG :D

Nema izgovora za to, jer nema niti jednog razloga, zbog kojeg, evo, konkretno, naša ulema,ne može objasniti , na ispravan način, šta je Šerijat. Razumijem ja njih, nemaju kad, nit ulema, a vala i profesori sa FIN-a, od visoke politike i filozofskih lamentiranja :-)

Pearl, aferim :)
Pearl

Post by Pearl »

Ahmmed wrote:
Pearl wrote:
Abu FEED el-Castro wrote: Toto u zagradi Ahmo nije reko :D nemoj sta zamjeriti ali poenta je upravo to sto je ovdje akcenat na Šerijatu ili ti lakse Bozijem zakonu, i da je u esencijalnoj koliziji sa tim u zagradi :)

:) FEED, tačno je da je, većinski, asocijacija na Šerijat, poligamija i odsijecanje ruke i .....ogromna tačka iza toga :) I znaš ko je kriv za to? Ulemaaaa...Evo me sad ko KGKG :D

Nema izgovora za to, jer nema niti jednog razloga, zbog kojeg, evo, konkretno, naša ulema,ne može objasniti , na ispravan način, šta je Šerijat. Razumijem ja njih, nemaju kad, nit ulema, a vala i profesori sa FIN-a, od visoke politike i filozofskih lamentiranja :-)

Pearl, aferim :)
nemoj ahmo, ufurat cu se :) obicno me napadaju..:) a ja samo licemjerja ne mogu.. u kojem god obliku da dodje... :( jer se onda ono iskreno i ispravno zanemaruje...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:E vala Ahmo sljedeci put me vodis sa sobom u tu Ameriku pa da i ja to čudo vidim i taj šerijat njihov :D Vako bi nesto i reko al sve kontam bojim se u prazno lupetam, jer nista dok se ne uvjerim. Pa ti ako hoces mozes mene i ostavit neko vrijeme da se ono dobro uvjerim :D

Salu na stranu, i ja sam dosta slusao istih ili sličnih kritika i to od objektivne muslimanske uleme o tome kako je Amerika u implementaciji mnogih principa pravičnosti danas ponajbliza Bozijem zakonu - Šerijatu, no mislim od kako nam je Mr. Žbun na vlasti da je takva paralela pretvorena u povratnu dijagonalu i sada je svakim momentom sve dalje i dalje od takve sličnosti
Vidi, FEED, neko će reći,da je to fol,da je to reklama, zamazivanje očiju,ali, prije nekoliko godina, u vrijeme boravka u SAD, osvanuo lijepi petak :) , vrijeme džume, i gle: U planu i programu studijskog boravka, predviđena pauza za džumu, a pošto se taj dio posjete dešavao u Austinu, gdje muslimanska zajednica i nije odveć brojna, i nema baš mesdžida i džamija na svakom koraku :) , moji se domaćini potrude,da se mesdžid nađe, da stignem na vrijeme, da me pričeka auto...Dakle, moja je potreba ispoštovana, na lijep način, prirodno, uz uvažavanje.
S druge strane, u jednoj meni plaho dragoj zemlji :) sa apsolutnom muslimanskom većinom, nadobudna , mlada dužnosnica ministarstva vanjskih poslova, objašnjava da je nepristojno!? prema domaćinima da odem na džumu, ali, da eto, ona razumije da smo izašli iz rata, te da joj je jasna moja zaluđenost vjerom, jer sam još mlad????!!!! :D :D

Nisam, naravno, izgradio mišljenje niti o jednoj niti o drugoj zemlji,na osnovu ova dva iskustva, ali su mi upravo ta iskustva bili indikatori za istraživanje :)
Abu FEED el-Castro

Naravno Ahmo, nego deder pritefteri tamo i Pearl, i ona je evo nasa :D

A sto se tiče uleme i njihove odgovornosti za (ne)objasnjavanje serijata, ja tu u principu ne prebacujem loptu ni na ulemu ni na fin ni IZ (iako naravno postoje ličnosti i institucije koje dakako snose vecu odgovornost) u smislu da ja sad od njih čekam inicijativu ili prvi korak da bih zivio svoju vjeru. Ja bih se i tu zapravo drzo one tvoje od maločas "Kad čovjek sebe izgradi u skladu sa Šerijatom, posao je završen" tako da u tom smislu i ja, i ti, i danko, pa eto ako hoces i Pearl, a ako bas hoces i Svemirski ( :D :D :D ) smo - ulema. Svako neka pojasni koliko je u njegovoj moci, nek otkloni ljage i neistine koliko moze, nek kamen nerazumijevanja i deformacije otkloni sa puta istine to je najbolja sadaka i borba za istinu i pravdu... ne treba tako potcijenjivati ni ovaj forum :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Abu FEED el-Castro wrote:Naravno Ahmo, nego deder pritefteri tamo i Pearl, i ona je evo nasa :D

A sto se tiče uleme i njihove odgovornosti za (ne)objasnjavanje serijata, ja tu u principu ne prebacujem loptu ni na ulemu ni na fin ni IZ (iako naravno postoje ličnosti i institucije koje dakako snose vecu odgovornost) u smislu da ja sad od njih čekam inicijativu ili prvi korak da bih zivio svoju vjeru. Ja bih se i tu zapravo drzo one tvoje od maločas "Kad čovjek sebe izgradi u skladu sa Šerijatom, posao je završen" tako da u tom smislu i ja, i ti, i danko, pa eto ako hoces i Pearl, a ako bas hoces i Svemirski ( :D :D :D ) smo - ulema. Svako neka pojasni koliko je u njegovoj moci, nek otkloni ljage i neistine koliko moze, nek kamen nerazumijevanja i deformacije otkloni sa puta istine to je najbolja sadaka i borba za istinu i pravdu... ne treba tako potcijenjivati ni ovaj forum :)
Ma, naravno, ali oni imaju više mogućnosti, više prostora, neki od njih su, zaista, cijenjeni i poštovani....Evo, ja bih jako, jako volio da prof Rešid Hafizović održi seriju predavanja o Šerijatu, uz mogućnost diskusije, pitanja....To im je zadak, misija....
forUMASH

Post by forUMASH »

....uuuuu......hocel' ovo sjeca cyber kafira..... :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

forUMASH wrote:
....uuuuu......hocel' ovo sjeca cyber kafira..... :D
:D Ti ne brigaj, ti si naš :)
Locked