Bosanci i Hercegovci

Post Reply

su

su geografska odrednica stanovnika BiH i tako treba da ostane, jer u njoj žive samo Bošnjaci/Hrvati/Srbi i grupa ostalih
14
15%
bi trebali dobiti konstitutivnost kao četvrti konstitutivni narod
15
16%
bi trebali postati jedini konstitutivni narod i time zamijeniti konstitutivnost Bošnjaka/Hrvata/Srba
58
61%
su u stvari prikriveni Bošnjaci
8
8%

Total votes: 95

horiznot

Post by horiznot »

Jastreb35 wrote:
Imao si sve i vise od mene pa si opet spuco granatu u Stari Most i otvorio kafic Dretelj ( onako na cistu miru valjda zato sto si bio konstitutivan .Sta bi tek uradio da si fakat bio ugrozen.Ti se vise neces pitati sta ce pisati u bosanskom Ustavu.
Kretenu jedan, ti ces se pitati balavac nepismeni ?
Vidi ovog masikaranog drzavotvrca koji brani Aliju zesce od Bakira.Vidi ga sto se otkriva .Sad se zauzima jos i za stavove Mate Bobana i Radovana Karadjica Vidis kako sam te prvalio.Naravno da cu se ja pitati .Da se ne bi mozda cuvar Omarske ili Dretelja pitao kako treba Bosna da izgleda .Tata ti je kreten .Ti si nilski konj.Ti si maskota ovog foruma .Ginis , kojemu sam ja veceras skinuo sve maske i otkrio sirokom auditoruju tvoja kriva usta Sranje Tudjamna .Vidi ga sto skace , na pomen da je Bosna Bosanska. :lol: :lol: :lol: :lol: pozdravlja te francek sa drzavotvornoscu od 7-og stoljeca :-? :-? :-? :-? :-? jedan nike osmijeh samo za tebe ...........moze jos jedan :-?
masko33

Post by masko33 »

horiznot wrote:p.s. za @masko33
Vidio sa na pocetku ove teme kako se nadmeno i oholo sa ogromnom dozom ironije i prezira osvrces na samu temu i uvod koji je otvorio jedan veliki forumas , za tebe erudita i enciklopedija profesor ljudska gromada @klif .Samo pominjanje rijeci , Bosanac , koje je tebe izaziva navalu smijeha i sprdnje.
Tipicna retorika jednohg HDZ-ovca .Sjecam se detalja iz knjige Ive Komsica koji opisuje jednu voznju sa Matom Bobanom i Mate mu na rastanku kaze : " Sta hoce muslimani , ako nece onako kako mi hocemo pobicemo ih " . Ili " anegdota ' sa susreta Boban -Vucurevic u Trebinju ."Srbima istocno od Neretve a Hrvatima zapadno.A balije u Neretvu , dobacio je Boban " i grohotom su se smijali prica kamiondzija u guslar Vucurevic u jednom intervjuu.Ti si na tragu slicnih razmisljanja.Ljudi poput tebe su bukvalno shvatili viceve o Bosancima.
Samo ti prdi u prazno !
horiznot

Post by horiznot »

masko33 wrote:
Vidio sa na pocetku ove teme kako se nadmeno i oholo sa ogromnom dozom ironije i prezira osvrces na samu temu i uvod koji je otvorio jedan veliki forumas , za tebe erudita i enciklopedija profesor ljudska gromada @klif .Samo pominjanje rijeci , Bosanac , koje je tebe izaziva navalu smijeha i sprdnje.
Tipicna retorika jednohg HDZ-ovca .Sjecam se detalja iz knjige Ive Komsica koji opisuje jednu voznju sa Matom Bobanom i Mate mu na rastanku kaze : " Sta hoce muslimani , ako nece onako kako mi hocemo pobicemo ih " . Ili " anegdota ' sa susreta Boban -Vucurevic u Trebinju ."Srbima istocno od Neretve a Hrvatima zapadno.A balije u Neretvu , dobacio je Boban " i grohotom su se smijali prica kamiondzija u guslar Vucurevic u jednom intervjuu.Ti si na tragu slicnih razmisljanja.Ljudi poput tebe su bukvalno shvatili viceve o Bosancima.
Samo ti prdi u prazno !
A ti prdni u konzervu i prinesi velikom nosu i krivim ustima svog vrhovnika .
Ne zaboravi napisati na konzervi , hrvatski zrak . :D :D :) :-?
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

Sarajlija_84 wrote:Pravo volim ove koje zive u zabludi i njihova razmisljanja se zasnivaju na guslarskim pricama ili seoskim mitovima koje slusaju ispred doma kulture u njihovim romanijsko-medjugorskim predjelima. Nema tu neke argumentacije, nego si odmah lud, price su ti za malu djecu, mrzis redom i glup si. Jedina drzava na svijetu gdje predsjednik nogometnog saveza ne voli svoju reprezentaciju ili da predsjednik radi za drugu drzavu i to je kao NORMALNO. Prosetajte malo po Rogatici ili Grudama pa cete vidjeti sa kakvim ljudima mi trebamo u Evropu.
Nekoliko proteklih godina sam proveo u Sarajevu. Otvoren grad, ali za neke koji ga mrze, previse otvoren, ima ljudi koji dodju "obave posao" i idu, ovdje mislim na dio onih koji u Sarajevo dodju iz RS, ali i neke iz FBiH.

Ipak, bilo bi dobro, da Sarajlije vise putuju po BiH. Nekako sam dobio osjecaj, da je Sarajevo, na zalost, postalo samo sebi dovoljno. To nije i ne moze biti dobro. Sarajevo predstavlja nesto mnogo vece od poteza Bascarsija Ilidza. Ja sam proputovao ne sve, ali skoro 100 opcina u BiH (ima ih ukupno oko 145, prije rata ih je bilo 105). Ovo je lijepa zemlja, svi je trebamo bolje upoznati.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

horiznot wrote:
Jastreb35 wrote:
I da napomenem, sto mi kolega Jastreb rece juce. On nije Bosnjak. Tako da ne dolazi do neke zabune do koje moze doci. Jer i ja i on - nismo konstitutivni izgleda. Jedina je razlika sto on - nije konstitutivan a brani one koji jesu ....
Pokreni inicijativu da Bosanci i Hercegovci postanu konstitutivni kao cetvrti narod u BiH. Ja kao Hrvat jesam konstitutivan, ali se ne osjecam ugrozen srpskom ili eventualno tvojom konstitutivnoscu. Bosna je uvijek bila otvorena svima.
Ali se ja osjecam ugrozen tvojom konstitutivnoscu.Dlaka je falila da moj grad i jos trecina Bosne ne ode u Sranjine sake zato sto je Sranjo Tudjamn bio konstituivan u Mostaru i Capljini i Bugojnu .......Hrvati i Srbi su dobili konstitutivnost i sva moguca prava zagaranitrana svjetskim standardima i nacelima.I opet su napali Bosnu jer je ne dozivljavaju kao svoju domovinu i hoce da je nose negdje drugdje.Nisu htjeli nikakvu ravnopranost nego su htjeli da budu ravnopravniji.Kako objasniti da neko odvede iz kuce u konc logor i pola familije ti pobije na tvoje oci , u tvoj zemlji. Naravno da mislim na extremiste a ne na Josipa Pejakovica i Gojka Berica.U ovakvoj Bosni sa ovakvim Ustavom ( potpuno je nevazno kada je i kako nastao ) bosanski muslimani ce nestati .
Potpuno je nevazno ko je i kada donio odluku da tri uljeza i tri stetocine u bosanskom organizmu koje djeluju kao rak ili leukemija , nose konstitutivnost a jedini pravi nosioci suvereniteta i konstitutivnosti BOSANCI , ne .Vazno je da konstitutivnost Srba i Hrvata i Bosnjaka vodi u direktni nestanak Bosne i bosanskih muslimana.Ne trabaju topovi vise , ovo ces ih unistiti .Ako su bosanski muslimani tako ludi da nestanu samo zbog toga sto Mate Boban i Radovan Karadjic hoce da budu konstitutivni onda svaka cast njihovoj ludosti.Anketa na ovom forumu dosada pokazuje da je 56 % ljudi na mojoj strani.Nepogresivo tacno.Ko su Bosanci ? Svi Bosnjaci ili skoro svi su listom i bez rezreve Bosanci.Samo da ta najljepsa rijec na svijetu udje u Ustav oni ce prepoznati svoje istorijskjo ime po kojemu ih cijeli svijet prepoznaje .Od Splita do Toronta.Svi kazu Bosanac , Bosnian , Bosniak .......
To je hiljadugodisnje ime i tradicija i kutura i sve .Bosanac je jednostavno Bosna .Puna usta.Bosnjak je kratkog daha i lapi.Ja to osjetim .Meni to ime ne smeta ali to nije to ono pravo.Bosanac je ono pravo.Bosanci su takodje ljudi poput Ivana Lovrenovica , Josipa Pejakovica , Davorina Popovica ....
Daria Dzamonje , Predraga Pasica ......dakle taman 56 i kusur % .I ostali neka zive u Bosni , bujrum ali nema odcjepljenja i drzavnih zastava Hrvatske i Srbije na javnim mjestima .i skolski program iz druge zemlje .I to okupatorske koja laze sta je bilo jucer u ratu.Dvije skole pod jednim krovom .Dosta tom fasizmu.Tri prevodica za jedan te isti jezik.Tri vojske za jednu drzavu.Tri policije za jednu drzavu.Dva palamenta za jednu drzavu.Cetri predsjednika za jednu drzavu.Tri + onaj cetnik Jelic .Dosta vise u pm . Dosta Nema vise .Dosta je bilo zajbancije "Bosna je kaze i hrvatska i srpska" .Ma nije , laze ko kaze da jeste. Bosna je bosanska.

:faraon1: :faraon1:

.
horiznot

Post by horiznot »

Gdje nam se izgubio Tudjamnov jasterb 35 :lol: :lol: valjda zalutao u bespucima povijesne zbiljnosti i u silnicama hrvatske opstojnosti i ugrozbe :lol: :lol: Sa kolikim zarom je on zastupao stavove da nismo smjeli okrenuti ledja hrvatima da bi se bitke vodile na Alplama da bi Bosanci ginuli u srpskim Galipoljima ....i sta sve nije drobio ovaj jeftini igrac , Bogami kao da mu je krivousti fasista sa Pantovcaka ostavio deset miliona dolara da gura sranja o neminovnosti da tri naroda moraju biti konstitutivni.Ma ne moraju bolan.Gdje pise .Ako je u Hrvatskoj konstititivan jedan narod bice i u Bosni , kad tad .
Vidjeces , nece meni Ustav pisati Drazen Budisa preko Ivana Bendera i Mire Jovica .Nece i tacka.
masko33

Post by masko33 »

horiznot wrote:
masko33 wrote:
Samo ti prdi u prazno !
Evo ekskluzivna vijest ! Sad na dnevniku javili !Kazu, bit ce Bosna islamska i ostat ce u njoj samo Bosnjaci pardon Bosanci, samo nisu rekli kada ce se to desiti...hahaha
A i A.I. je radio na tome samo ga prokuzise...
horiznot

Post by horiznot »

masko33 wrote:
horiznot wrote:
masko33 wrote: Samo ti prdi u prazno !
Evo ekskluzivna vijest ! Sad na dnevniku javili !Kazu, bit ce Bosna islamska i ostat ce u njoj samo Bosnjaci pardon Bosanci, samo nisu rekli kada ce se to desiti...hahaha
Ja i Alija smo udaljeni svjetlosnim godinama.Bas kao ti i Tito.Ja Aliju ne volim , najblaze receno.Moj heroj se zove Tito ako bi te neko pito.
Ja bi se prije ubio nego li pomislio na islamsku Bosnu.Nikada .Ja sam Bosanac , bosanski musliman koji ne ide u dzamiju.Volim vino a prsut mi nije mrzak.Srusila bi se na mene od silnog grijeha.To biva dzamija .Postujem sve vjere .Crkve sam obisao sve .Od Hamburga pa do Andaluzije U Barceloni sam cijeli dan razgledao Gaudijevo remek djelo.Zivio sam u Kolnu i svakdnevno se divio katolickoj katedrali.Svakodnevno , bi isao u taj hram ljepote .Ja idem u kafane i u kupleraje.Na utakmice i na koncerte , , kockam sve u sesnaest , dakle daleko sam od bilo kakve islamske drzave a vehabije ne mogu ocima , a tek usima . Mrzim klero nacinalizam.Citam Dostojevskog i Cehova.Krlezu obozavam .
Selimovica i Andrica.Casni Kuran i casnu Bibliju ni prstom nisam dotakao .
To je za mene ubij Boze dosadno stivo.Gnusam se nacionalizma i extremizma. Mrzim heroje bez rana i doktore i magisre bez skolskih drugova.Mrzim bogatase bez radnog staza i popove i hodze koji se bave politikom .Mrzim politicare i generale koji se bave religijom.Mrzim ljude koji su guraju tamo gdje im nije mjesto .To su papci.To je najgori kov ljudi na svijetu.Ja se zalazem da Bosnu vode ljudi a ne mafijasi i bagra.Neka svi ministri budu Mate i Jovani ali da bosna bude drzava.Da bude jedan konstitutivan narod kao i drugim drzavama svijeta.Pa da biramo najbolje medju nama bez obzira na ime.Ovako svake godine moram da gledam nesposobne ljude i lopove samo da bi se zadovoljio neki glupi kljuc.Bosni trebaju gradjani , skolovani i pametni a ne nekakvi Srbi Hrvati i Bosanjci.Imali su sansu 17 godina.Samo se pucaju u prsa hrvtska i srpka i bosnjacka kao da su Boga za jaja uhvatili.Mate Boban nista drugo nije znao osim reci da je Hrvat.To je bilo sve.I dobar je bio ubica.Zato ga sada nigdje i ne spomnju a kleli su se u njega , anamo magistra .Zalazem se za bolju Bosnu .A ja licno smatram da ce biti bolja na principu gradjanske unitarne drzave .Jedan covjek jedan glas. Bosanac treba da nosi suverenitet.To je njegovo pravo.To je njegova drzava.Ti ces reci ali to je i moja drzava.Jeste tvoja ali nije hrvatska.Izjasni se kao Bosanc isto kao i ja uzmi suverenitet.Neces ga nositi na ledjima niti na celu.Ako hoces da budes Hrvat budi nacinalna manjina.To je tvoj izbor.
Ja hocu bolju Bosnu.Ako je ova danas tebi dobra tu nije nesto u redu.Ako hoces treci entitet onda pogotovo ne stima .
P.S. Alija nije pravio islamsku drzavu , barem ne u Grudama ili Sirokom Brijegu .Da jeste ti bi danas bio ili na Rivi u Splitu ili u Australiji .A u Hercegovini bi sve dzamije bile na broju.A imao je zelju da napravi jednu malu muslimaniju iz koje je izbacio moj grad.Zato je on moj neprijatelj a tvoj ( mozda ) prijatelj.Ako je pravio malu drzavicu u sredini Bosne onda bi ga srpski i hrvtaski nacionalisti trebali voljeti .Ali ne oni ga mrze .Zasto ? To mi nije jasno.Zato predlazem Bosansku Bosnu uredjenu po opstinama , za sve ljude dobre volje.Prvi predsjednik neka bude Ivan Lovrenovic a predsjednik vlade Mile Stojic.Crtacima i kasapima Bosne ionako ne mozes udovoljiti.
Njima ce biti najljepse u zatvoru.
Nonsense

Post by Nonsense »

He,he nema zajebancie sa horiznot. :-)
Sta mozes iksanu kad je polupo loncice. :sad: :zzzz: :D
horiznot

Post by horiznot »

masko33 wrote:
horiznot wrote:
masko33 wrote: Samo ti prdi u prazno !

Mada , kada malo pogledam ovo sto si napisao......to bi se zaista moglo desiti.Zaista , ti si anticipirao stvari a da toga nisi ni svjestan.A znas li ko bi te mogao spasiti od te " islamske posati " ?????? Sanader ? Ne ! Taj vise nikad nece uci u bosanski glib i bosanski karakazan , za misiji qurac je izbjegao i sankcije i Hag .Za dlaku.A samo kamen ako odleti sa bosanskih planina prema zaledju gdje je hrvatska tanja od igle , turizam ce propasti opet za narednih 20 godina.Dakle ne racunaj na pomoc Zagreba.Nema vise Tudjamna i Suska....
Kordic i Gotovina lizu i otpagavaju njihove grijehe dok oni mirno spavaju u hladovini na Pantovcaku.Ne racunaj ni na kakvu pomoc ni od koga.Da skratim .Od te islamske Bosne koje se ti bojis i kada odes na cenifu jedino te mogu spasiti BOSANCI.Kada oni preuzmu kormilo ove drzave tada ce opasnost od klerikalnih drzava biti otklonjena.Takodje i katolickoj i pravoslavnoj drzavi treba pokazati vrata a ne samo islamskoj.To sto su tebe ucili o muslimanima i islamu je druga prica.
horiznot

Post by horiznot »

Nonsense wrote:He,he nema zajebancie sa horiznot. :-)
Jeli ti lijepo kada smijes a ne znas cemu :-? :-? :-? 8) 8)
horiznot

Post by horiznot »

Ovaj decko koji nam se javlja iz republike koja je nastala na genocidu, napisao je samo par recenica na ovom forumu.Evo kako izgleda njegov doprinos diskusiji i argumentima .Na pitanje teme i dileme ko je srusio pravoslavni samostan u Mostaru ( Zitomislici ili ? ) ovaj duhoviti delija odgovara : CITAT :"
---------------------------------------------------------------------------------------
citat " Za crkvu je bio oglas u Zagrebackom tisku se trazio izvodac razaranja koliko sam ja informisan. Jeli tako miro777 ?
---------------------------------------------------------------------------------------
Svaka cast , jos da nam das ime tiska gdje se to trazi :lol: :lol: :lol:
Gubi se molim te ............................ :x :oops:
horiznot

Post by horiznot »

Nego jos sam nesto nasao kod tebe .Kazes da su ti muslimani ukrali u ratu
kazan za rakiju.Cuo sam da su otisli u vehabije i da bi ti ga rado vratili .Ne treba im vise . Ali , ali .......da i ti njima vratis pola Bosne sto si ukrao.Za pocetak .A o genocidu cemo drugom prikom popricati :D :-D :) :(
horiznot

Post by horiznot »

Prije nego li odem na spavanje htio bih se zahvaliti @klifu na ovoj temi.Nadam se nece biti zacatana a pogotovo ne zatvorena jer je konstitutivnost Bosanaca goruce pitanje.To je pitanje svih pitanja.To je krucijalna stvar.To je pitanje od fundamentalnog znacenja za optsanak Bosne i bosanskog naroda.Bosna treba biti u rukama ljudi koje je vole .Do sada je njena sudbina bila u rukama njenih dusmana.Od Karadjica i Bobana pa do Dodika. Znamo kako je prosla Bosna u celjustima nacionalista. Kao komad mesa u raljama gladne ajkule.To mora stati.Zivjela Bosna i njeni cuvari Bosanci.Oni koji leze ispod stecaka ocekuju od nas da sacuvamo Bosnu od njenih satrapa.
Nonsense

Post by Nonsense »

:bih: :sleep: :lol:

Neda mi se fasovati, "ban" inace bi bilo muzike. :zzzz:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Jastreb35 wrote:
Imao si sve i vise od mene pa si opet spuco granatu u Stari Most i otvorio kafic Dretelj ( onako na cistu miru valjda zato sto si bio konstitutivan .Sta bi tek uradio da si fakat bio ugrozen.Ti se vise neces pitati sta ce pisati u bosanskom Ustavu.

Zanimljivo.
danas

Post by danas »

Latinica wrote:
Jastreb35 wrote:

Zanimljivo.
auuu :oops:
kako ovo fulih... 8-)
Latina

Post by Latina »

masko33 wrote:

Samo ti prdi u prazno !
A tek ovo...je li ide Cirkus vise ?
danas

Post by danas »

cetnici, ustase, balije, vehabije... :D ne povukose zivac nekima ko bosanci... :D :D :D :oops:

sve mere, al' bosanac bit' u bosni -- to nikako! :oops:
Latina

Post by Latina »

chuchumbamayumbe wrote: Znaci, po tvome ispada da su Bosnjaci u Sandzaku srbijanci ili crnogorci muslimanske vjeroispovijesti?
Ili da su Madjari u Vojvodini vojvodjani/srbijanci katolicke vjeroispovjesti?
Ili da su Srbi u Hrvatskoj Hrvati pravoslavne vjeroispovijesti, tj. da su Franjo Tudjman i Milan Martic ustvari Hrvati, samo razlicite vjeroispovijesti?
I Albanci na Kosovu su po tome Srbi muslimanske (ili vec koje vjeroispovijesti) (dok nije bilo pokrajine), a kada Kosovo dobije nezavisnost, onda ce ono malo Srba na Kosovu biti Albanci/Kosovari pravoslavne vjeroispovijesti?
Jesi li tako mislila, ili ja grijesim?
Nebitno.

Privatno mozes biti bilo sta, konstitutivnost ti daje drzavotvornost.
Latina

Post by Latina »

danas wrote:cetnici, ustase, balije, vehabije... :D ne povukose zivac nekima ko bosanci... :D :D :D :oops:

E moja lutko, ne pusta se vlast tako la(h)ko.
danas

Post by danas »

Latinica wrote:
danas wrote:cetnici, ustase, balije, vehabije... :D ne povukose zivac nekima ko bosanci... :D :D :D :oops:

ko nam je kriv kad smo -- kako ono bi :D -- balavice nepismene :oops: :roll:
Latina

Post by Latina »

Da, tako nesto. :D
Maraschino

Post by Maraschino »

Neka Hercegovine a neka i Bosne :)

Ja licno mislim da RS ne treba dirati,oni ce se sami demontirati i postat ce isto sto i Hercegovina danas.Dio BiH gdje je tacno utvrdjena granica i tacno znas jesi li u Bosni ili Hercegovini a posle tog saznanja nista vise. :roll:
horiznot

Post by horiznot »

danas wrote:
Latinica wrote:

ko nam je kriv kad smo -- kako ono bi :D -- balavice nepismene :oops: :roll:
A jasterebovi sa 35 konjskih snaga i sokolovi koji su nas vodili 17 godina po bespucima i kroz razne kijamete i oluje su pismeni i odrasli.Vidi se po danas nema sta.Bosanci su olako prepustili sviju drzavu nacionalistima i olosu.Jedno tijelo sa tri glave je uvijek bilo monstrum.Bosanciima se to vise ne smije desiti.
Svoju drzavu u svoje ruke.Suverenitet dati Zagrebu i Beogradu i Aliji Behmenu na cuvanje je isto kao dati pare u Ljubljansku banku . Bosanci moraju imati tapiju na svoju zemlju.Zato se zemlja zove Bosna.Srbi i Hrvati su svoju konstitutivnost shavtili tako da su u roku od 24 sata promijenili hiljadugodisnje ime drzave u tzv republika sumska i tz hr.rep herceg-bosna ......sta njima pada na pamet i daj im konstitutivnost .Daj im q....c od ovce .
Post Reply