U cemu je moc Avaza???

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
AmchoSM

Post by AmchoSM »

titami wrote:
AmchoSM wrote: Meni je ovakvih žao kao i onih što pišu slične stvari. Nemaju pametnijeg posla nego pričati o stvarima o kojima nisukompetentni i izgledaju kao najgori ratni petokolonaši. Samo dezinformacije. Vezano za zaradu neko je pisao, taj fakat ne zna od čega novine žive tj šta donosi novac. Pogledajte moj raniji post o zaradi. Izgleda da ovdje ima masa onih koji ga ne mogu a to su izgleda sarajlice koje ne trpe došle da tako kažem, kao i mene što sam Fočak jer sam se snašao kao i Fahro u Sarajevu gradu. Hvala Bogu nismo jedini ima nas. Vi ispijajte kafe i čekajte da Vam babo nadje posao u kancelariji i tako dočekajte penziju. Čačkajte po forumima, pljujte po kome ne treba i izigravajte nekakvu pamet i kvaziintelektualce. Sretno Vam bilo raja. Sreća pa ima razumnih ovdje. Pogledajte to oslobođenje koje poštujem kao novinu. Al kad pametujete toliko odgovorite mi na sljedeće :
01. Znate li da je Fahro 4 godine davao papir da se oslobođenju da se štampa ???
02. Znate li da je oslobođenje zaduženo 13 miliona KM po kreditnom osnovu i da im je sve pod hipotekom ???
03. Znate li da je oslobođenje rasprodalo svu imovinu osim onih 3500 m na kojima sada rade, a od ove cifre 1500 kvadrata je zgarište i smetljište koje od rata stoji 10 godina ???
04. Znate li koliko je donacija oslobođenje dobilo i gdje su te pare ???

Btw skrećete sa teme pričate o čovjeku koji nije tema uopšte, al se mora naći uhljup koji će preokrenuti temu na drugu stranu da mu se popiša na ime kako stigne samo sreća da je takvih jadnika sve manje.
znas li ti da se oslobodjenje stamplao u ratnim godinam i dijelilo besplatno bez ikakvih nadoknada.

znas li ti da su to bile ratne rezerve papire koje su kasnije pretvorenu u dug, uz pomoc bh. vlade, oslobodjenja prema stampariji oko.

znas li ti da je fahro na sumnjiv nacin pobjedio na tenderu za stampariju oko.

znas li ti da je fahro uz pomoc duga oslobodjenja prema stampariji kupio devastiranu zgradu oslobodjenja i na njoj napravio zgradu kakvih u evropi ime na gomile i unistio jedan spomenik borbe civilizacije i slobode protiv varvara pred kojim bi se hiljade i hiljade turista slikalo i koje bi nas, sto je mnogo vaznije opomnijalo, a njih sramotilo.

znas li ti sto je najzalosnije u svemu ovome? kome ce fahro prodati ovo zgradu, jer vec pravi novu? Srbijanskoj Delti. jebote.
Pa kome je moglo prodati kao da bi gladan narod plaćao novinu u ratu ???
Ja sam bio u Sarajevu, a ti nisi dok si ovoliku glupost izvalio.
Kakve bolan ratne zalihe papira jadan ne bio. Avaz sad ima veće magacine nego što je GIK OKO ikad imalo i mogu trajati 11 dana !!!
To nije papir bio od Oslobođenja niti ga je oslobođenje ikad imalo, nego je papir i to što je bilo vlasništvo GIK OKO,
GiK OKO niko nije hrio kupiti jer je potonulo totalno i jedino je Fahro ponudio uslove koje je država tražila i umjesto 4 miliona za 3 godine investirao je u GIK OKO cca 20 miliona u novu rotaciju i vozni park,
Kakav crni dug neznalice Oslobođenja prema GiK OKO je nastao poslije rata a ne u ratu, jer se bolan papir nije i mogao uvesti u ratu,
Kakav spomenik to što je narod pričao nekakav spomenik na ulazu u grad Sarajevo šuplja priča. Ako nisi znao 60% one zgrade je bio vlasnik ŠIPAD, a oslobođenje sa 8% vlasništva jedan od 9 manjih suvlasnika i svi su zajedno odlučili da je prodaju. ne bi je Fahro kupio od jednog suvlasnika a da ga ostali zahebavaju. A dobili su milione i gdje su ih investirali ??? Nigdje, pokrali pare kao u Šipadu u kojem je bila najveća pljačka u istoriji BiH.
Kakvi turisti pa ukinuše crvene ruže sa asfalta što je nezamislivo u cijelom Sarajevu, a evo im uništen, izgranatiran i zapaljen dom penzionera u Neđarićima nek slikaju.
Što se tiče zgrade Faho je mogao prodati za 70 miliona, skoro duplo više nego što je stajala gradnja postojeće vlasniku Hotela Excelsior u Dubrovniku i nije tio i napravio je Hotel jednstven u državi koji je više nego popunjen što je za svaku pohvalu. U toj mjeri popunjen da će ukinuti Crveni i Zlatni salon i napraviti sobe jer mu soba nedostaje u onolikoj zgradi.
Nadam se da sam dopunio tvoje neznanje ovim činjenicama. Idući put prije nego nekoga budeš ogovarao raspitaj se nađi činjenice pa tek onda pametuj, a ne na osnovu mahalskih priča.
lady_bug

Post by lady_bug »

AmchoSM wrote:
titami wrote:
AmchoSM wrote: Meni je ovakvih žao kao i onih što pišu slične stvari. Nemaju pametnijeg posla nego pričati o stvarima o kojima nisukompetentni i izgledaju kao najgori ratni petokolonaši. Samo dezinformacije. Vezano za zaradu neko je pisao, taj fakat ne zna od čega novine žive tj šta donosi novac. Pogledajte moj raniji post o zaradi. Izgleda da ovdje ima masa onih koji ga ne mogu a to su izgleda sarajlice koje ne trpe došle da tako kažem, kao i mene što sam Fočak jer sam se snašao kao i Fahro u Sarajevu gradu. Hvala Bogu nismo jedini ima nas. Vi ispijajte kafe i čekajte da Vam babo nadje posao u kancelariji i tako dočekajte penziju. Čačkajte po forumima, pljujte po kome ne treba i izigravajte nekakvu pamet i kvaziintelektualce. Sretno Vam bilo raja. Sreća pa ima razumnih ovdje. Pogledajte to oslobođenje koje poštujem kao novinu. Al kad pametujete toliko odgovorite mi na sljedeće :
01. Znate li da je Fahro 4 godine davao papir da se oslobođenju da se štampa ???
02. Znate li da je oslobođenje zaduženo 13 miliona KM po kreditnom osnovu i da im je sve pod hipotekom ???
03. Znate li da je oslobođenje rasprodalo svu imovinu osim onih 3500 m na kojima sada rade, a od ove cifre 1500 kvadrata je zgarište i smetljište koje od rata stoji 10 godina ???

Btw skrećete sa teme pričate o čovjeku koji nije tema uopšte, al se mora naći uhljup koji će preokrenuti temu na drugu stranu da mu se popiša na ime kako stigne samo sreća da je takvih jadnika sve manje.
znas li ti da se oslobodjenje stamplao u ratnim godinam i dijelilo besplatno bez ikakvih nadoknada.

znas li ti da su to bile ratne rezerve papire koje su kasnije pretvorenu u dug, uz pomoc bh. vlade, oslobodjenja prema stampariji oko.

znas li ti da je fahro uz pomoc duga oslobodjenja prema stampariji kupio devastiranu zgradu oslobodjenja i na njoj napravio zgradu kakvih u evropi ime na gomile i unistio jedan spomenik borbe civilizacije i slobode protiv varvara pred kojim bi se hiljade i hiljade turista slikalo i koje bi nas, sto je mnogo vaznije opomnijalo, a njih sramotilo.

znas li ti sto je najzalosnije u svemu ovome? kome ce fahro prodati ovo zgradu, jer vec pravi novu? Srbijanskoj Delti. jebote.
Kakve bolan ratne zalihe papira jadan ne bio. Avaz sad ima veće magacine nego što je GIK OKO ikad imalo i mogu trajati 11 dana !!!
To nije papir bio od Oslobođenja niti ga je oslobođenje ikad imalo, nego je papir i to što je bilo vlasništvo GIK OKO,
GiK OKO niko nije hrio kupiti jer je potonulo totalno i jedino je Fahro ponudio uslove koje je država tražila i umjesto 4 miliona za 3 godine investirao je u GIK OKO cca 20 miliona u novu rotaciju i vozni park,
Kakav crni dug neznalice Oslobođenja prema GiK OKO je nastao poslije rata a ne u ratu, jer se bolan papir nije i mogao uvesti u ratu,
Kakav spomenik to što je narod pričao nekakav spomenik na ulazu u grad Sarajevo šuplja priča. Ako nisi znao 60% one zgrade je bio vlasnik ŠIPAD, a oslobođenje sa 8% vlasništva jedan od 9 manjih suvlasnika i svi su zajedno odlučili da je prodaju. ne bi je Fahro kupio od jednog suvlasnika a da ga ostali zahebavaju. A dobili su milione i gdje su ih investirali ??? Nigdje, pokrali pare kao u Šipadu u kojem je bila najveća pljačka u istoriji BiH.
Kakvi turisti pa ukinuše crvene ruže sa asfalta što je nezamislivo u cijelom Sarajevu, a evo im uništen, izgranatiran i zapaljen dom penzionera u Neđarićima nek slikaju.
Što se tiče zgrade Faho je mogao prodati za 70 miliona, skoro duplo više nego što je stajala gradnja postojeće vlasniku Hotela Excelsior u Dubrovniku i nije tio i napravio je Hotel jednstven u državi koji je više nego popunjen što je za svaku pohvalu. U toj mjeri popunjen da će ukinuti Crveni i Zlatni salon i napraviti sobe jer mu soba nedostaje u onolikoj zgradi.
Nadam se da sam dopunio tvoje neznanje ovim činjenicama. Idući put prije nego nekoga budeš ogovarao raspitaj se nađi činjenice pa tek onda pametuj, a ne na osnovu mahalskih priča.
kako su tebi isprali mozak. odakle tebi pravo da zakljucujes ko je ovdje bio u ratu, a ko nije na osnovu ove rasprave? po tebi ispadose patriote samo oni koji citaju avaz i podrzavaju tvoje vrhovno bozanstvo fahru.
titami

Post by titami »

AmchoSM wrote:
titami wrote:

Kakve bolan ratne zalihe papira jadan ne bio. Avaz sad ima veće magacine nego što je oslobođenje ikad imali i mogu trajati 11 dana !!!
To nije papir bio od Oslobođenja niti ga je oslobođenje ikad imalo, nego je papir i to što ga je bilo vlasništvo GIK OKO,
Kakav spomenik bolan to što je narod pričao nekakav spomenik na ulazu u grad Sarajevo šuplja priča. Ako nisi znao 60% one zgrade je bio vlasnik ŠIPAD, a oslobođenje sa 8% vlasništva jedan od 9 manjih suvlasnika. A dobili su milione i gdje su ih investirali ??? Nigdje, pokrali pare kao u Šipadu.
Što se tiče zgrade Faho je mogao prodati za 70 miliona, skoro duplo više nego što je stajala granja postojeće vlasniku Hotela Excelsior u Dubrovniku i nije tio i napravio je Hotel jednstven u državi koji je više nego popunjen što je za svaku pohvalu. Utoj mjeri popunjen da će ukinuti Crveni i Zlatni salon i napraviti sobe jer mu soba nedostaje u onolikoj zgradi.

jes, opasan.

70 miliona. jasta. fahro bi za te pare dao jos malo guze. pa taj hotel je maltene prazan. avaz koristi samo jedan sprat do dva ostalo hotel promaha.

jel na zgradi stajalo oslobodjenje ili sipad i kako se ta zgrada zvala. kome je pripadala, uopste nije stvar diskusije, ali je cinjenica da je fahro dobio zgradu oslobodjenja (ili kako ti hoces) na osnovu duga oslobodjenja prema oku. a ne sipada prema oku.

cuj nije bilo ratnih rezervi. oslobodjenje se stampalo na havi.
poslije kad je nestalo stampalo se na svemu, ali u prvih godinu sigurno na novinskom papiru.

e sad kad bi ti bio iole pametan i ikad negdje u svijetu bio, a ne samo u svojoj mahali, vidjeo bi da se spomenici takve prirode cuvaju i uvijek su "atrakcija".
u berlinu se npr. niko nece slikati ispred neke zgradurine u lijepom plave staklu, ali ce se svi slikate pored crkve srusene u 2. svjetskom ratu ili berlinskog zida. to su spomenici koji biljeze jednu eru. Vjeruj mi niko u sarajevo nece doci zbog radon inn cic plaze. ali da vidi ono sto mu se cetri godine vrtilo po televiziji 100%.

da imas maste mogao bi i zamisliti kako bi taj spomenik izgledao, ociscen, osvijetljen.....

zar mozes porediti dom penzionera i oslobodjenje. oslobodjenje nas je u svijetu pokazalo u najboljem svijetlu. hiljade reportaza je prikazano na svjetskim televizijama bas o toj novini, novini iz plamena, novini koja je izlazila u nemogucim uslovima..... ogledalu sarajeva i bih.
znas li ti da se oslobodjenje 16. septembra 1993 stamplao u 21.800.000 primjeraka u 41 zemlji svijeta .... La Stampe, El Paisa, liberation, Süddeutschzeitung, The Indpendent, AL Fajr .... itd
i hoces da poredis oslobodjnje sa domom penzionera.

djaba si ti haman bio u ratu, nista naucio nisi. sad branis novinu koja i tvoje ime kalja u svijetu kao desnicarska novina. pogledaj sitove svjetskih vlada u svijetu, i vidi sta pise o bih i bh dnevenim novinama pa ces vidjeti sta stoji o avazu.
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Ma svaka čast Oslobođenju za ratne uspjehe. Jesi ikad bio u atomskom skloništu u GIK OKO u kojem se cijeli rat stvaralo oslobođenje 200 metara od prve linije ??? Nisi, a ja jesam. Znam svaki pedalj tog kompleksa, što pod zemljom tako i ono iznad.
To što je kupio zgradu koju je neko smatrao spomenikom nije on kriv. Raspisan je tender o prodaji i on je kupio, a zanimljivo je da to nije niko htio. Prodata je uz saglasnost svih suvlasnika. Pa provjerite ko je bio vlasnik zgrade tj koje firme i u kojim procentima nemojte pametovati bez veze.
To što je oslobođenje imalo veliku reklamu ne znači da je njihova zgrada bila.
Hotel je redovno popunjen preko 60%, vikendima je rezervisan. Ako ne vjeruješ dođi na recepciju pa pogledaj ne moraš ni pitati vide se police soba i koliko njih je popunjeno knjižicama o zaduženju.
A to se štampalo hvala Bogu da jeste, zato što su se solidarisale ino mediske kuće da pomognu kao što su im dale nagradu novine u svijetu 92 god. iz razloga što su uspjevali da rade u nemogućim ratnim uslovima, a ne na osnovu kvalitete tekstova.
Da je kalja kao što ti reče ne znam na osnovu čega to tvrdiš, a niti me interesuju komentari pro komunističkih mišljenika koji žive u zabludi.
Volim ovu novinu koju pljuješ jer od nje živim kao i mojih 600 direktnih i hiljade indirektnih suradnika. Ne branim je što moram, jer što znam kako se kod nas radi i kakav je odnos vlasnika prema radnicima. Taj isti Fahro je za nas izdvojio 500 KM regresa prošle godine i ženama za 8 Mart po 300 KM. Ma daj mi ga ko je to još uradio od privatnika u ovoj državi. Reći ćete sad napljačkao se pokrao itd. Branio bi je i ti da si na mom mjestu vjeruj mi. Ti se bori protiv nje ako treba, neću ti zamjeriti jer i to neko mora.
Ovo ne bih nikada napisao da me pogodite gdje ne treba i to od ljudi koji pišu neistine, laži i oslanjaju se na mahalske priče ko kakve babe nemaju šta da rade pa opucaj po čemu stigneš i ko ti padne na um. Tako Vama Fahro i AVAZ padnu počesto na pamet, jer vidim po ovom forumu često ga prozivate. Samo je to žalosno šta se priča i kakve neistine se pišu. Ne samo o njemu. Uopšte.
titami

Post by titami »

e. sad!

samo kratko.

ti i tvojih sesto "dzemilinh" suradnika zivite od te novine.

Koliko ljudi zbog te tvoje jebene novine, zbog tvog radon inn cica, koji nam kroje politiku zivi na ivici siromastva?

da li ti stvarno mislis da je radon inn cic od prodaje novina steko bogatsvo ili od ratnog profiterstva?

avaz je jedna opasne desnicarska novina koja siri mrznju i zataskava rezimske malverzacije.

pa ti vidi.
klixober

Post by klixober »

AmchoSM wrote:
titami wrote:

Neces valjda reci da je Radoncic te silne milione i zgrade napravio jednostavno prodajom novina.Ljudi su ih kupovali,valjda sto su kvalitetne.Ma daaajjj.Nekoliko ratnih profitera se skupilo i ulozilo novac od nas,pokradenih gradana,u novinu zvanu Avaz.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

titami wrote:e. sad!

samo kratko.

ti i tvojih sesto "dzemilinh" suradnika zivite od te novine.

Koliko ljudi zbog te tvoje jebene novine, zbog tvog radon inn cica, koji nam kroje politiku zivi na ivici siromastva?

da li ti stvarno mislis da je radon inn cic od prodaje novina steko bogatsvo ili od ratnog profiterstva?

avaz je jedna opasne desnicarska novina koja siri mrznju i zataskava rezimske malverzacije.

pa ti vidi.

Nemoj ga vise ti napadati, tita ti, jos ce na kraju pri ovakvim argumentima Radoncic simpatican postati.
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Ma ja Vas sve volim punoooooo :-D :-D :-D :-D
Al mi Vas je tako žaoooooo :-D :-D :-D :-D
R2D2_SA

Post by R2D2_SA »

Eh da malo i ja kazem neku o Avazu, valjda mogu s obzirom da sam diplomirani zurnalista, nisam radio ni u Avazu niti u bilo kojim drugim novinama ali radim kao novinar i bavim se produkcijom te sam valjda barem malo relevantan da kazem nesto.

Prvo: Avaz je nesto najodvratnije sto moze da postoji u novinarstvu. Ja se sjetim SRNE, CPT (SRT) iz rata i nakon njega, bilo je prosto nevjerovatno sta su ti ljudi objavljivali i bio sam ponosam jer smo imali ondasnju TVBIH, Oslobodjenje itd ali nekako polako ali sigurno Avaz je postao nesto poput njih. Nevjerovatno kako ljudi kod nas nisu u stanju da sami sebe pogledaju i kritikuju, toliko smo se sabili u svoje torove, kvazinacionalno homogenizirali pa je sve "nase" sveto i ispravno i sve sto "nas" Avaz kaze to mora da je tako.
Nemam stvarno namjeru navoditi bilo kakve primjere neprofesionalizma Avazovih novinara (ovdje mislim prije svega na unutrasnjo-politicku redakciju, Fadila Mandala prvih desetak stranica a narocito tzv. kolumnu na trecoj strani a cast drugima, postenima iz drugih redakcija, jer ih nekoliko licno poznajem) jer ih je bilo toliko da sam imam sasvim jasan, cvrst (sasvim negativan) stav o Avazu.

U Avazu je jedini novinarski kriterij taj da ono sto se pise striktno u skladu sa Radoncicevim poslovnim interesima i interesima njegovih partnera, bilo koje vrste. On je definitvno danas najmocniji covjek u ovoj zemlji. Medijski je magnat i upravo tako se ponasa. Bilo bi zanimljivo napraviti eksperiment sa njim. Recimo kada bi neki politicar poceo govoriti,radili protiv bilo cega sto je Radoncicevo i glavu cu dati ako sutra taj politicar ne bi bio drzavni neprijatelj broj jedan, jer ocita je formula, taj nas poslijeratni zakon fizike po kojem je Radoncic jednako Zastitnik Bosne, Avaz jednako Bosna pa tko god da je protiv njih tako je i protiv Bosne...nazalost ne bi to toliko lose bilo kada bi to bila ona vizija Bosne koju smo miSlim imali svi negdje na pocetku rata (barem sam je ja imao i imam je i dan danas) a to je gradjanska Bosna, meni najbolje opisiva onom pjesmom "Draga moja BiH" a ne ova danasnja.

To je moj stav.

Odakle Avazu moc... pa nju su stekli upornim politickim favorizovanjem vladajuce stranke iz rata i nakon njega. U onom periodu neposredno nakon rata ima li su svu mogucu prednost nad ostalim novinama koju su iskoristili i drze je i dan danas. SDA naravno nije na pamet padalo da pomaze medij poput Oslobodjenja koje je kriticno prema prema toj stranci. U to vrijeme ljudi su opet nekako trebali da nauce da kupuju novine. Avaz je uvijek mogao racunati na politicku ekskluzivu, sve im je bilo dostupno te su imali itu vrstu prednosti.
Naravno ljudi u Avazu su uvijek vodili dobru marketinsku politiku, predstavljajuci sebe kao protutezu hrvatskim i srpskim medijima, imali su, opet kazem, i dobru finansijsku pozadinu te su mogli stampati na puno boljem papiru od ostalih, na puno vise strana sto se ljudima svidja te si za isti novac (onda je marka bila puno vrijednija nego danas) mogao dobiti vise. Svako malo pokusavali su pokrenuti osim Dnevnog avaza i neke druge listove cijji je jedini cilj bio finansijski skrsiti ostale listove manjom cijenom (posljednji primjer je AS-pola marke) sto ne osudjujem jer je to trzisna utakmica ali u ovom slucaju neravnopravna....

Danas se svaki politicar, svaka javna licnost iz bilo koje sfere drustva jednostavno boji Avaza jer su svjesni da ukoliko ukrste koplje sa svom tom masinerijom da ce izgubiti... itd itd...ne mogu vise.
Pozdrav :D
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Hvala Bogu da ima neko ko pametno zbori
titami

Post by titami »

AmchoSM wrote:Hvala Bogu da ima neko ko pametno zbori
javascript:emoticon(':?')
Confusedjavascript:emoticon(':?')
Confusedjavascript:emoticon(':?')
Confused

naravno da je sve tacno sto je covjek rekao, ali do prije par sati si zborio drugo.
Better Man

Post by Better Man »

Moć avaza je u veoma niskom stupnju pismenosti građana BiH!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Better Man wrote:Moć avaza je u veoma niskom stupnju pismenosti građana BiH!
Budi malo precizniji. Jer i drugi mediji takodjer imaju priliku iskoristiti tu cinjenicu, pa opet nisu mocni...
strujnik

Post by strujnik »

@R2D2_SA,
svaka casto, sve sto si napisao stoji.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

AmchoSM wrote:Volim ovu novinu koju pljuješ jer od nje živim kao i mojih 600 direktnih i hiljade indirektnih suradnika. Ne branim je što moram, jer što znam kako se kod nas radi i kakav je odnos vlasnika prema radnicima. Taj isti Fahro je za nas izdvojio 500 KM regresa prošle godine i ženama za 8 Mart po 300 KM. Ma daj mi ga ko je to još uradio od privatnika u ovoj državi.
Iako sam trazio cinjenice, neke ovdje iznesene stavove i demagogiju zaista ne mogu presutjeti...

Mogao bih ispricati (a vec jesam jednom na forumu) kako mi je jedan radnik GIK OKO opisao sastanak predstavnika Avaza nakon sto je njihova cizma dosla u OKO. Covjek jednostavno nije mogao vjerovati vlastitm usima da neko moze tako nesto reci, kao sto je izvaljivao taj zastupnik Avazovih interesa. Prica mu se svela na: sve ono sto smo obecali kad smo preuzimali firmu mozete okaciti macku o rep, a nemojte da vam pada na pamet da se zalite, jer nama ni politicari nisu mogli nista...

Mozes ti reci da su to mahalske price, ali vise se ne moze ni ocekivati od nekog ko slijepo brani svojih milju-dvije mjesecno...

A to sto se ti i ostali furate na FahrA, pa ste umislili da ste svemirski spasioci, koji ce Bosnjake spasiti pred nadolazecom kataklizmom, apokalipsom i unistenjem, to okaci FahrU o rep. To smo svi vec vidjeli.

Samo sto ugrozeni nisu bili Bosnjaci nego Srbi. I nije spasavao Fahro nego Slobo. I jedan i drugi narodu mozak popili, da ima mjesta za Politiku(Ekspres), tj. Avaz, upregli ih u svoje kocije i vozili svojim drumovima... Sve je to vec vidjeno...

Ako iko Bosnjacima ozbiljno prijeti onda je to ovakav dobrodusni Avaz. O Avazu kao zastitniku se moze govoriti isto onako kao o Amerikancima-zastitnicima kad paketima hrane narod Afganistana i Iraka...

Ali bitno je da zene dobiju 300 maraka za 8. mart. Ko je to jos uradio od privatnika u ovoj drzavi?
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Ja licno citam sve Bosanske Novine Oslobodjenje , Avaz, SB i Dani.
zato sto me zanima sta se desava u BiH i BH Sportu.

Neki su napisali da je Bosna i Hercegovina najsiromasnija Zemlja u Evropi u GDP-u nije istina Armenija , Srbija i Crna Gora su iza nas. Ali sad kolko ima Bosanaca i Hercegovaca po Svijetu ta lova koja se ulaze kad se dolazi u BiH na odmor i one pare koje se daju najblizima u Familji to sve nije uracunato u to. cuo samneke cifre izmedju 2- 10 milijardi evra godisnje na 4,4 miliona Bosanaca i Hercegovaca i to cini svoje

NIJE SVE CRNO NA BIJELO!
R2D2_SA

Post by R2D2_SA »

Samo da dodam, za one koji ne znaju da u Avazu novinari uglavnom (kazem ovo jer je moguce da ih ima i prijavljenih ali ne znam nijednog) nisu prijavljeni niti im se uplacuju doprinosi itd.

E sad mozete li zamisliti neku inspekciju rada u Avazu...prvo bi satrali Inspektorat, direktora pa i te jadne inspektore...i pazite apsurda, bili bi napadnuti ljudi koji su dosli da upravo novinarima osiguraju pravo na osiguranje, doprinos, staz itd..."Nidje veze"...rekoa bi narod. Doduse plate su im redovne, nisu ni lose ali zato slome ljude i obicno nakon godinu dvije otpustaju...

I kada mi takva novina pocne s pricom kako oni brane prava gradjana, prave drzavu itd..fuj. Za druge me ne cudi, mute ali barem sute.

Ovdje cu jos samo reci da osim te unutrasnjopoliticke redakcije u Avazu zaista ima dobrih novinara, dobrih ljudi koji tu rade da bi imali posao kao i svi drugi i koji nastoje pomoci ljudima. Svaka cast i za humanitarne akcije i puno drugih stvari ...
AmchoSM

Post by AmchoSM »

R2D2_SA wrote:Samo da dodam, za one koji ne znaju da u Avazu novinari uglavnom (kazem ovo jer je moguce da ih ima i prijavljenih ali ne znam nijednog) nisu prijavljeni niti im se uplacuju doprinosi itd.

E sad mozete li zamisliti neku inspekciju rada u Avazu...prvo bi satrali Inspektorat, direktora pa i te jadne inspektore...i pazite apsurda, bili bi napadnuti ljudi koji su dosli da upravo novinarima osiguraju pravo na osiguranje, doprinos, staz itd..."Nidje veze"...rekoa bi narod. Doduse plate su im redovne, nisu ni lose ali zato slome ljude i obicno nakon godinu dvije otpustaju...

I kada mi takva novina pocne s pricom kako oni brane prava gradjana, prave drzavu itd..fuj. Za druge me ne cudi, mute ali barem sute.

Ovdje cu jos samo reci da osim te unutrasnjopoliticke redakcije u Avazu zaista ima dobrih novinara, dobrih ljudi koji tu rade da bi imali posao kao i svi drugi i koji nastoje pomoci ljudima. Svaka cast i za humanitarne akcije i puno drugih stvari ...
hahahah pa napisao sam u nekom ranijem postu ba nema teorije da ja prvi kao rukovodni organ u avaz group smijem pustiti novog radnika da počne raditi, a da nije prijavljan. Ni na obuku o svom radnom mjestu ne smije. Vjerjuj mi. To što si napisao je notorna neistina tj dezinformacija ili svjesna laž. U avazu kolika ti je plata na nju ti idu doprinosi. Prvo provjeri, pitaj nekoga, pa onda šuplju pričaj. Sad je druga stvar ako ima neko ko će ti povjerovati. Provjeri u PIO kako a-roto press plaća doprinose. Prije svega mislim na novinsko izdavačku kuću a-roto pres d.o.o. koja je ustvari izdavač. Pošto trunite u praznu bačvu i širite neistine avaz d.o.o. nije više novinsko izdavačka kuća već 2,5 godine. Avaz ima trenutno 20 zaposlnika od kojih je 10 trafikanata.
Nekadašnji AVAZ je sad već 2,5 god a-roto press d.o.o. koji je ustvari investitor nove zgrade na Marijin Dvoru. Avaz je 100% osnivač a-roto press d.o.o.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

i ja se pitam u cemu je moc novine gdje clanci iygledaju ovako
"Milko" iz dobojskog naselja Miljkovac

Devet povratnika u RS mlijeko plasira u FBiH

Mljekara "Milko" u dobojskom naselju Miljkovac, koja dnevno prerađuje i prodaje oko 1.500 litara mlijeka i mliječnih proizvoda, jedna je od uspješnih firmi u općini Doboj, a u njoj trenutno radi devet povratnika.
Proizvodnja se odvija svakog drugog dana, a od prijema sirovine do gotovog proizvoda protekne 12 sati. Nakon toga potrebno je da proizvod odleži i zatim odlazi na tržište, objašnjava Džemo Slamnik, direktor "Milka".
- Proizvodni program mljekare čine konzumno mlijeko, fermentirani proizvodi, punomasni jogurt, light jogurt, mlaćenica, pavlake, proizvodimo meke i tvrde sireve. Jedino što nam nedostaje u asortimanu jeste mlijeko u tetrapaku - kaže Slamnik.
Kooperanti mljekare su proizvođači iz sela s područja Modriče, Tešnja, Pridjela, Potočana i Ševarlija. Mljekara svoje proizvode uglavnom plasira na tržište FBiH. Iako su uz širok asortiman uspjeli postići zavidan kvalitet i prihvatljive cijene, to nije argument za povećanje prodaje, naročito ne u Doboju, kažu u mljekari.

S. Č.

Oprema iz Italije

Mljekara kapaciteta 2.000 litara na sat puštena je u rad 13. januara 2005. godine. Objekt površine 1.000 metara kvadratnih izgrađen je u drugoj polovini 2004. Oprema koja također zadovoljava evropske standarde je iz Italije, a mljekara posjeduje i laboratorij za kontrolu kvaliteta mlijeka.
po njima, 1500 litara mlijeka obezbijedi devetero ljudi.....

iako, po rasporedu rubrika, meni je avaz pregledniji od oslobodjenja...
JAMBO

Post by JAMBO »

Danas u As-u, dnevnom tabloidu u vlasništvu Fahrudina Radončića, objavljen je tekst u kome se tvrdi da se Radončić jučer sastao sa tajkunom iz Srbije Miroslavom Miškovićem i da su započeli zajedničke poslove u BiH. Za neupućene informacija da je Miškogvić najbogatiji Srbin danas i da se obogatio radfeći kao ministar u vladi Slobodana Miloševića. Švercovao je naftu, municiju, krao devizne rezerve bivše Jugoslavije-ukratko obogatio se na krvi Bošnjaka. E s tim Miškovićem Radončić je upravo sklopio poslovni pakt. Valjda će sada progledati i posljednji slijepci i konačno shvatiti ko je i šta je Fahro, za koga radi i protiv koga radi. Fahrinim fanovima utješna poruka: ližite Fahri jaja možda će se smilovati i kod tajkina Miškovića vam srediti da budete hamali za 100 maraka mjesečno!
AmchoSM

Post by AmchoSM »

JAMBO wrote:Danas u As-u, dnevnom tabloidu u vlasništvu Fahrudina Radončića, objavljen je tekst u kome se tvrdi da se Radončić jučer sastao sa tajkunom iz Srbije Miroslavom Miškovićem i da su započeli zajedničke poslove u BiH. Za neupućene informacija da je Miškogvić najbogatiji Srbin danas i da se obogatio radfeći kao ministar u vladi Slobodana Miloševića. Švercovao je naftu, municiju, krao devizne rezerve bivše Jugoslavije-ukratko obogatio se na krvi Bošnjaka. E s tim Miškovićem Radončić je upravo sklopio poslovni pakt. Valjda će sada progledati i posljednji slijepci i konačno shvatiti ko je i šta je Fahro, za koga radi i protiv koga radi. Fahrinim fanovima utješna poruka: ližite Fahri jaja možda će se smilovati i kod tajkina Miškovića vam srediti da budete hamali za 100 maraka mjesečno!
Radim u AVAZu i sreća da znam u čemu je riječ. Mišković je to što jeste, došao svojim avionom iz Londona i ima lanac hotela između ostalog onaj strašni Excelsior u Dubrovniku i hotel pored kraljevske palate u Londonu.
Čovjek došao na 3 sata u Sarajevo i obišao cijelu zgradu svaki sprat i otišao impresioniran. Zainteresovan je za AVAZovu zgradu u Neđarićima da je kupi kao što je bio i prije 18 mjeseci al nije htio povećati sumu preko 70 miliona još tad nije ni postojao hotel u koji je investirano u prepravkama preko 10 miliona. Sad kad hotel ima repurtaciju i extremnu posjećenost cifra kažu ide blizu 90 miliona !!!
Mišković hoće da ima reprezentativan hotel u Sarajevu. A Fahro ne da zgradu dok se nova ne završi krajem 2008
Da rasčistimo u pitanju je samo zgrada kao objekat i njeni popratni sadržaji, a ne firme u sastavu avaz group. Dnavni avaz je kao novina na većoj cijeni od same zgrade
titami

Post by titami »

JAMBO wrote:Danas u As-u, dnevnom tabloidu u vlasništvu Fahrudina Radončića, objavljen je tekst u kome se tvrdi da se Radončić jučer sastao sa tajkunom iz Srbije Miroslavom Miškovićem i da su započeli zajedničke poslove u BiH. Za neupućene informacija da je Miškogvić najbogatiji Srbin danas i da se obogatio radfeći kao ministar u vladi Slobodana Miloševića. Švercovao je naftu, municiju, krao devizne rezerve bivše Jugoslavije-ukratko obogatio se na krvi Bošnjaka. E s tim Miškovićem Radončić je upravo sklopio poslovni pakt. Valjda će sada progledati i posljednji slijepci i konačno shvatiti ko je i šta je Fahro, za koga radi i protiv koga radi. Fahrinim fanovima utješna poruka: ližite Fahri jaja možda će se smilovati i kod tajkina Miškovića vam srediti da budete hamali za 100 maraka mjesečno!

to je ono o cemu sam govori u jednom od proslih postova.

zgradu, rusevinu, koja je trebala biti spomenik borbe slobode i civilizacije protiv varvara, kupiti ce jedan od milosevicevih ljudi koji su pokusali unistiti sarajevo, bih i nase duse.

tnx radoncicu....

da na dvolisnici oslobodjenje izlazi ja bih ga kupio, sugavi avaz ne bih pa makar mi zato i placali.
Neelix

Post by Neelix »

a vam ideja :D

STO SMO ONDA UOPSTE OBNAVLJALI SARAJEVO

sto ga nismo ostavili onako srusenog, i napadali svakog ko bilo sta obnovi, ZATO STO NAM UNISTAVA SPOMENIKE

koji debilizam :roll:
titami

Post by titami »

Neelix wrote:a vam ideja :D

STO SMO ONDA UOPSTE OBNAVLJALI SARAJEVO

sto ga nismo ostavili onako srusenog, i napadali svakog ko bilo sta obnovi, ZATO STO NAM UNISTAVA SPOMENIKE

koji debilizam :roll:
zasto u berlinu nikad nisu obnovili crkvu u centru, na kudamu.

granat su i oni debili.

ako neznas oslobodjenje je u svijet bilo sinonim borbe protiv varvara, a ni nama nebi lose sluzilo, kao opomena.
Neelix

Post by Neelix »

vijecnica je jedan od simbola sarajeva, a i rata. snimak pozara na ovoj zgradi je obisao svijet. sta mislis, treba li je obnoviti?
Post Reply