Pa kome je moglo prodati kao da bi gladan narod plaćao novinu u ratu ???titami wrote:znas li ti da se oslobodjenje stamplao u ratnim godinam i dijelilo besplatno bez ikakvih nadoknada.AmchoSM wrote: Meni je ovakvih žao kao i onih što pišu slične stvari. Nemaju pametnijeg posla nego pričati o stvarima o kojima nisukompetentni i izgledaju kao najgori ratni petokolonaši. Samo dezinformacije. Vezano za zaradu neko je pisao, taj fakat ne zna od čega novine žive tj šta donosi novac. Pogledajte moj raniji post o zaradi. Izgleda da ovdje ima masa onih koji ga ne mogu a to su izgleda sarajlice koje ne trpe došle da tako kažem, kao i mene što sam Fočak jer sam se snašao kao i Fahro u Sarajevu gradu. Hvala Bogu nismo jedini ima nas. Vi ispijajte kafe i čekajte da Vam babo nadje posao u kancelariji i tako dočekajte penziju. Čačkajte po forumima, pljujte po kome ne treba i izigravajte nekakvu pamet i kvaziintelektualce. Sretno Vam bilo raja. Sreća pa ima razumnih ovdje. Pogledajte to oslobođenje koje poštujem kao novinu. Al kad pametujete toliko odgovorite mi na sljedeće :
01. Znate li da je Fahro 4 godine davao papir da se oslobođenju da se štampa ???
02. Znate li da je oslobođenje zaduženo 13 miliona KM po kreditnom osnovu i da im je sve pod hipotekom ???
03. Znate li da je oslobođenje rasprodalo svu imovinu osim onih 3500 m na kojima sada rade, a od ove cifre 1500 kvadrata je zgarište i smetljište koje od rata stoji 10 godina ???
04. Znate li koliko je donacija oslobođenje dobilo i gdje su te pare ???
Btw skrećete sa teme pričate o čovjeku koji nije tema uopšte, al se mora naći uhljup koji će preokrenuti temu na drugu stranu da mu se popiša na ime kako stigne samo sreća da je takvih jadnika sve manje.
znas li ti da su to bile ratne rezerve papire koje su kasnije pretvorenu u dug, uz pomoc bh. vlade, oslobodjenja prema stampariji oko.
znas li ti da je fahro na sumnjiv nacin pobjedio na tenderu za stampariju oko.
znas li ti da je fahro uz pomoc duga oslobodjenja prema stampariji kupio devastiranu zgradu oslobodjenja i na njoj napravio zgradu kakvih u evropi ime na gomile i unistio jedan spomenik borbe civilizacije i slobode protiv varvara pred kojim bi se hiljade i hiljade turista slikalo i koje bi nas, sto je mnogo vaznije opomnijalo, a njih sramotilo.
znas li ti sto je najzalosnije u svemu ovome? kome ce fahro prodati ovo zgradu, jer vec pravi novu? Srbijanskoj Delti. jebote.
Ja sam bio u Sarajevu, a ti nisi dok si ovoliku glupost izvalio.
Kakve bolan ratne zalihe papira jadan ne bio. Avaz sad ima veće magacine nego što je GIK OKO ikad imalo i mogu trajati 11 dana !!!
To nije papir bio od Oslobođenja niti ga je oslobođenje ikad imalo, nego je papir i to što je bilo vlasništvo GIK OKO,
GiK OKO niko nije hrio kupiti jer je potonulo totalno i jedino je Fahro ponudio uslove koje je država tražila i umjesto 4 miliona za 3 godine investirao je u GIK OKO cca 20 miliona u novu rotaciju i vozni park,
Kakav crni dug neznalice Oslobođenja prema GiK OKO je nastao poslije rata a ne u ratu, jer se bolan papir nije i mogao uvesti u ratu,
Kakav spomenik to što je narod pričao nekakav spomenik na ulazu u grad Sarajevo šuplja priča. Ako nisi znao 60% one zgrade je bio vlasnik ŠIPAD, a oslobođenje sa 8% vlasništva jedan od 9 manjih suvlasnika i svi su zajedno odlučili da je prodaju. ne bi je Fahro kupio od jednog suvlasnika a da ga ostali zahebavaju. A dobili su milione i gdje su ih investirali ??? Nigdje, pokrali pare kao u Šipadu u kojem je bila najveća pljačka u istoriji BiH.
Kakvi turisti pa ukinuše crvene ruže sa asfalta što je nezamislivo u cijelom Sarajevu, a evo im uništen, izgranatiran i zapaljen dom penzionera u Neđarićima nek slikaju.
Što se tiče zgrade Faho je mogao prodati za 70 miliona, skoro duplo više nego što je stajala gradnja postojeće vlasniku Hotela Excelsior u Dubrovniku i nije tio i napravio je Hotel jednstven u državi koji je više nego popunjen što je za svaku pohvalu. U toj mjeri popunjen da će ukinuti Crveni i Zlatni salon i napraviti sobe jer mu soba nedostaje u onolikoj zgradi.
Nadam se da sam dopunio tvoje neznanje ovim činjenicama. Idući put prije nego nekoga budeš ogovarao raspitaj se nađi činjenice pa tek onda pametuj, a ne na osnovu mahalskih priča.