treba mi savjet... ***dijete ili ljubav zivota***
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Michun
Ima li iko pojma kako je tesko sam kroz svijet sa djetetom. Znam ja, vecina vas prisutnih ne bi osudjivala neku koja rodi vanbracno dijete. Ni ja, nikad! Ali zato imate temu na istom ovom forumu koja razvedene i one preko 30 god. naziva polovnjacama. Hajd' sad zamislite koliko je takvih i slicnih likova i kako oni nazivaju majke koje su sebi rodile dijete. Nazalost, vecina naroda je primitivna.
A da ocevi vole djecu dok vole majku - to je bila narodna izreka, nisam ja to izmislila.
A da ocevi vole djecu dok vole majku - to je bila narodna izreka, nisam ja to izmislila.
-
ne-dam-na-sebe
Kako rekoh, danas ocito nije dan za ciscenje minskog polja gluposti.zena wrote:Michun wrote:@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
P.S. Znas li da muski vole dijete dok vole majku djeteta.ha?
-
Jonx
Nasilno oduzimanje zivota covjeku, nazivamo ubistvo.Latinica wrote:Ti stvarno pretjerujes.Jonx wrote:
Samo da dodam, kao i muskarac koji je ravnopravo ucestvovao u cijeloj situaciji.
I da napomenem, da je bas taj muskarac sretan zbog njene trudnoce i mogucnosti da ce imati dijete.
Abortusom se oduzima zaceti zivot, sjebaje zivot ovog koji se tom celjadetu raduje i veseli, kao i majci koja ce imati dugotrajne traume prouzrokovane abortusom osim ako u svojoj prirodi nije hladnokrvni ubica.
Ne mislim da je abortus rjesenje kao sto sam vec rekla, i mislim da se s ljubavlju problemi ( koji se u zivotu ne mogu izbjeci ) daju rijesiti.
U isto vrijeme se grozim ekstremnih stavova "Pravovjernih i Bezgrjesnih" koji bi neistomisljenike ( odnosno neistomisljenice... hehe... ) na lomace, kao sto neko rece.
-
Jonx
Michun wrote:Ima li iko pojma kako je tesko sam kroz svijet sa djetetom. Znam ja, vecina vas prisutnih ne bi osudjivala neku koja rodi vanbracno dijete. Ni ja, nikad! Ali zato imate temu na istom ovom forumu koja razvedene i one preko 30 god. naziva polovnjacama. Hajd' sad zamislite koliko je takvih i slicnih likova i kako oni nazivaju majke koje su sebi rodile dijete. Nazalost, vecina naroda je primitivna.
- Michun
De ba Jonx - pa to nije covjek. Budimo realniJonx wrote:Nasilno oduzimanje zivota covjeku, nazivamo ubistvo.Latinica wrote:Ti stvarno pretjerujes.Jonx wrote:
Samo da dodam, kao i muskarac koji je ravnopravo ucestvovao u cijeloj situaciji.
I da napomenem, da je bas taj muskarac sretan zbog njene trudnoce i mogucnosti da ce imati dijete.
Abortusom se oduzima zaceti zivot, sjebaje zivot ovog koji se tom celjadetu raduje i veseli, kao i majci koja ce imati dugotrajne traume prouzrokovane abortusom osim ako u svojoj prirodi nije hladnokrvni ubica.
Ne mislim da je abortus rjesenje kao sto sam vec rekla, i mislim da se s ljubavlju problemi ( koji se u zivotu ne mogu izbjeci ) daju rijesiti.
U isto vrijeme se grozim ekstremnih stavova "Pravovjernih i Bezgrjesnih" koji bi neistomisljenike ( odnosno neistomisljenice... hehe... ) na lomace, kao sto neko rece.
- Neelix
ubistvo je kazneno djelo za koje se ide u zatvor. nauci.Jonx wrote:Nasilno oduzimanje zivota covjeku, nazivamo ubistvo.Latinica wrote:Ti stvarno pretjerujes.Jonx wrote:
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Da, nazalost potpuno si pravu Michun.Michun wrote:Ima li iko pojma kako je tesko sam kroz svijet sa djetetom. Znam ja, vecina vas prisutnih ne bi osudjivala neku koja rodi vanbracno dijete. Ni ja, nikad! Ali zato imate temu na istom ovom forumu koja razvedene i one preko 30 god. naziva polovnjacama. Hajd' sad zamislite koliko je takvih i slicnih likova i kako oni nazivaju majke koje su sebi rodile dijete. Nazalost, vecina naroda je primitivna.
Svijet vrije od uskogrudosti i primitivizma, ovo je samo jedan primjer.
- semmy
Michun wrote:Ima li iko pojma kako je tesko sam kroz svijet sa djetetom. Znam ja, vecina vas prisutnih ne bi osudjivala neku koja rodi vanbracno dijete. Ni ja, nikad! Ali zato imate temu na istom ovom forumu koja razvedene i one preko 30 god. naziva polovnjacama. Hajd' sad zamislite koliko je takvih i slicnih likova i kako oni nazivaju majke koje su sebi rodile dijete. Nazalost, vecina naroda je primitivna.
-
ramudavala
ne kontam...kao muskarci ne vole djecu jelIII? nego...mmmm hot sexy mammaMichun wrote:@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
P.S. Znas li da muski vole dijete dok vole majku djeteta.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
- semmy
ramudavala wrote:ne kontam...kao muskarci ne vole djecu jelIII? nego...mmmm hot sexy mammaMichun wrote:@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
vole...ali to samo kazu...nikad nisu tu kad ih dijete treba....
istina je da muski vole dijete dok vole majku djeteta...govorim iz iskustva...
-
Jonx
Dje si Kaza nisam te prepoznaoMichun wrote:De ba Jonx - pa to nije covjek. Budimo realniJonx wrote:Nasilno oduzimanje zivota covjeku, nazivamo ubistvo.Latinica wrote: Ti stvarno pretjerujes.
Budimo realni, to je fetus covjeka...
-
ramudavala
kakvo je to iskustvo...ne mogu da vjerujem... znaci otac me ne voli... ja zahebane igre...eto sad sam u crnjaku skroooz a i ono vrijeme sto je dosad samo meni posvecivo bilo je da se dodvori "hot sexy mami"...valja se mami zavuc u krevet i to preko mene...hebi gasemmy wrote:ramudavala wrote:ne kontam...kao muskarci ne vole djecu jelIII? nego...mmmm hot sexy mammaMichun wrote:@Jonx - apsolutno si u pravu. Sve to vrijedi kad su dvoje u vezi i kad se vole. Zar treba i on i ona da provedu zivot s nekim koga ne postuju i ne vole. Osim toga, izbor je njen jer je njeno tijelo.
vole...ali to samo kazu...nikad nisu tu kad ih dijete treba....
istina je da muski vole dijete dok vole majku djeteta...govorim iz iskustva...
-
ne-dam-na-sebe
Plod ili dijete u utrobi majke nakon završene embriogeneze, tj nakon 12 tj. trudnoće.Neelix wrote:nit je fetus covjek, nit je sjeme jabuke stablo
- Neelix
to je drugo. mislim da se nakon 3 mjeseca abortus i ne moze izvrsiti. ako je doticnoj osobi trudnoca ovako uznapredovala, naravno da ce roditi.ne-dam-na-sebe wrote:Plod ili dijete u utrobi majke nakon završene embriogeneze, tj nakon 12 tj. trudnoće.Neelix wrote:nit je fetus covjek, nit je sjeme jabuke stablo
@jonx
jesil ikad...masTRUbirao?
-
iva24
svi pricaju o tome kako bi bilo njoj u ovom ili onom slucaju...
Ja nisam za abortus... nisam bila nikada u takvoj situaciji, hvala Bogu, ali, mislim, nikada ne bih mogla uciniti takvo nesto!
Medjutim, kad uzmemo sve u obzir, stanje izmedju roditelja, majčinu nezrelost (izvini, ali tako je), zapitamo li se u kakvom okruzenju bi zivjelo i odrastalo to malo jadno, nevino stvorenje??!? Sa majkom koja nije sigurna da li ga zeli, sa ocem koji je jadan???
Sačekaj ti draga jos malo, da odrastes, pa mozda tada postanes dovoljno zrela i pametna da budes majka
Ja nisam za abortus... nisam bila nikada u takvoj situaciji, hvala Bogu, ali, mislim, nikada ne bih mogla uciniti takvo nesto!
Medjutim, kad uzmemo sve u obzir, stanje izmedju roditelja, majčinu nezrelost (izvini, ali tako je), zapitamo li se u kakvom okruzenju bi zivjelo i odrastalo to malo jadno, nevino stvorenje??!? Sa majkom koja nije sigurna da li ga zeli, sa ocem koji je jadan???
Sačekaj ti draga jos malo, da odrastes, pa mozda tada postanes dovoljno zrela i pametna da budes majka
- zena21
Mislim da se na Tibetu to ne radiNeelix wrote:to je drugo. mislim da se nakon 3 mjeseca abortus i ne moze izvrsiti. ako je doticnoj osobi trudnoca ovako uznapredovala, naravno da ce roditi.ne-dam-na-sebe wrote:Plod ili dijete u utrobi majke nakon završene embriogeneze, tj nakon 12 tj. trudnoće.Neelix wrote:nit je fetus covjek, nit je sjeme jabuke stablo
@jonx
-
Jonx
Znao sam... Od nekoga poput tebe za ocekivati je takvo pitanje....Neelix wrote:to je drugo. mislim da se nakon 3 mjeseca abortus i ne moze izvrsiti. ako je doticnoj osobi trudnoca ovako uznapredovala, naravno da ce roditi.ne-dam-na-sebe wrote:Plod ili dijete u utrobi majke nakon završene embriogeneze, tj nakon 12 tj. trudnoće.Neelix wrote:nit je fetus covjek, nit je sjeme jabuke stablo
@jonx
Spermtozoid sam od sebe ne stvara zivot. Potrebna je zenska jajna stanica. Iz tog "zajednistva" stvara se fetus, tj. nastaje covjek.
Desanka Sakic nije ubica.