Misljenje ti je keves.Uvjerenje te vara bez obzira na dubinu.Ako je 7-dmi korpus ginuo i osvojio Kupres zasto je on ostravljen HVO ? Vidis to je samo jedan potez a takvih i slicnih i gorih je bilo bezbroj.Izbacujes iz svoje hipoteze Aliju i Dayton , dva glavna aktera i onda konstatujes da nije moglo biti bolje.Kako znas? To boaln ni dragi Bog ne moze da zna .Da nije bilo Alije i Daytona mozda bi bilo i gore .A mozda da nije bilo Alije i Daytona bilo bi milion puta bolje .Kao sto ja sada da se koristim tvojom konstrukcijom , mislim i duboko vjerujem .Ja licno mislim da nije potpisan Dayton bilo bi bolje nemjerljivo.On je potpisao kapitulaciju.Ono je bio izdajnicki cin.Niko mu nije drzao pistolj na celu i rekao " potpisuj " //// Cak i da jeste , namas pravo ono potpisati i tacka.Svemirski_Jebach wrote:Onako realno, bez osvrta na Aliju ili druge ucesnike Daytona, hocu da mi neko argumentovano kaze - sta se bolje moglo postici? Hajde da cujemo silne pametnjakovice...misljenja sam i duboko vjerujem da se bolje nije moglo postici u onom odnosu snaga.Deset u pola wrote:Da je vjerovao da BiH pripada svim narodima, ne bi osnovao stranku samo za jedan narod (ili ti jednu konfesiju-ispravnije).Michun wrote:Nikad do sad nisam pisala nista na politickim stranicama - nesto kontam forum je za zabavu...
Generalno - svi politicari su sitne duse (sadasnji), neki su od njih bolesni iliti ludjaci koju imaju fixacije raznih vrsta (ratni).
Tesko je bilo biti A. Izetbegovic u to vrijeme, imao je gresaka milion i jednu ali je zaista vjerovao da BiH pripada svim narodima. Sumnjam da bi iko obavio posao bolje ili isto dobro kao i on. Svi ovi koji ga negativno komentarisu - 5 dana u njegovoj kozi bi vam bilo dovoljno da se samoubijete.
A da, Dejton - najbolje moguce rjesenje u datom trenutku. Bosnjaka bi nestalo s lica zemlje da tada nije potpisan mir. Opet, ne tvrdim da nije moglo bolje rjesenje da se iznadje...
Njegove "greške" koštale su života stotine hiljada ljudi.
Bošnjaka je nestalo sa 70% teritorije Bosne.
Bilo je rješenja prije Dejtona, koja su bila puno bolja od istog.
Sve one koji se pitaju da li je moglo bolje, treba pitati da li je moglo gore?
Takodje mislim da nije potpisao Alija potpisao bi Omer Behmen ili neko treci jer SDA je SDA sa ili bez Alije , svejedno .Jeste vala klempo bolji od Alije , jastaje