A ovaj Dosta ako i nakon ove budalastine sam sebe ne ukine treba organizovati kakav novi pokret, recimo "Dosta nam je i vas"
Inace, od slovenackih proizvoda kupujem samo argetu i hellmanns majonezu (kad nema thomy-a)

dragi moj, to sa blokadama merkatora nista nije van pameti! mozda jest nasim ljudima koji ne razmisljaju dalje od nosa.bos wrote:I sto sam imao nekog razumijevanja za te stedise poslije danasanjeg "performansa" (tako to Amila zove) sada stvarno....i jos imaju u planu da zatvaraju prilaze merkatoru...van pameti.
A ovaj Dosta ako i nakon ove budalastine sam sebe ne ukine treba organizovati kakav novi pokret, recimo "Dosta nam je i vas"
Inace, od slovenackih proizvoda kupujem samo argetu i hellmanns majonezu (kad nema thomy-a)
To je isto kao da ja tebi uzmem 1000 eura, pa ti vratim 10 sa cijelom medijskom pompom i promocijom kako sam fin i "vidi kako mu valja"bos wrote:I ne vidjoh na dnevnicima da javise kako je danas otvorena nova fabrika i koliko ljudi ce dobiti posao...
prleitihi wrote: ...znaci kad ja dam 1 km za alpsko ja sam izdajnik..a kad brankovic tušne nasu banku slovnecima u besjenje on je patriota..i jos ja..supak jedan..ne podrzim brankovica na izborima..nego glas dam supku lagumdziji koji trazi zakon o opljackanoj imovini..sve kako bi naudio nasim patriotama!

hellmans nije slovenačkibos wrote:I sto sam imao nekog razumijevanja za te stedise poslije danasanjeg "performansa" (tako to Amila zove) sada stvarno....i jos imaju u planu da zatvaraju prilaze merkatoru...van pameti.
Objavljeno prije 2 sata 13 minuta
Pogačnik o odnosu Ljubljanske banke prema štedišama
Predstavnik slovenske vlade za sukcesiju Miha Pogačnik izjavio je u ponedjeljak da će BiH morati obeštetiti štediše Ljubljanske banke Sarajevo jer je 1994. godine BiH "nacionalizirala" tu banku i tako zapravo "djelovala sebi na štetu".
Pogačnik je time komentirao zahtjeve štediša te banke u BiH koji su u ponedjeljak, za posjeta Sarajevu slovenskog premijera Janeza Janše, prosvjedovali i tražili isplatu ušteđevina.
Pogačnik je rekao da je Slovenija nakon osamostaljenja zajamčila isplatu štednje samo štedišama na svom teritoriju, te da bi i druge nasljednice bivše SFRJ trebale postupiti jednako, ali da BiH treba isplatiti štediše Ljubljanske banke i ako bi se usvojio poslovni, a ne teritorijalni princip jer je banku nacionalizirala.
Pogačnik je dodao da se slučajevi hrvatskih i bosanskih štediša Ljubljanske banke razlikuju utoliko, što bi Ljubljanska banka Zagreb potraživanja mogla isplatiti iz svojih potraživanja od poduzeća koja je kreditirala. Tih potraživanja do sada se zajedno sa zateznim kamatama nakupilo za 500 milijuna eura, tvrdi Pogačnik.
Premijer Janša u Sarajevu je izjavio da se štediše ne mogu isplatiti iz Slovenije jer su novci štediša otišli u Beograd, te da je Ljubljanska banka prilikom raspada Jugoslavije imala "negativni saldo".
(FENA)
jeste, Kolinska pravi (valjda po licenci), ali taj mi kupujemomala-i wrote:hellmans nije slovenačkibos wrote:I sto sam imao nekog razumijevanja za te stedise poslije danasanjeg "performansa" (tako to Amila zove) sada stvarno....i jos imaju u planu da zatvaraju prilaze merkatoru...van pameti.
Ako nisi s nama - protiv nas si. Svi koji nece bojkotovati - su Slovenci. Ovo sto ja ovdje vidim je blijedi pokusaj nametanja svog stava. Letak je bezveze - utilitaran, jednostran i nepismen. I, da - za proteste treba malo vise inteligencije i suptilnosti, koju vi ocito ne poznajete pa sve sto je kritika nazivate malogradjanstinom.revolutia wrote:dragi moj, to sa blokadama merkatora nista nije van pameti! mozda jest nasim ljudima koji ne razmisljaju dalje od nosa.bos wrote:I sto sam imao nekog razumijevanja za te stedise poslije danasanjeg "performansa" (tako to Amila zove) sada stvarno....i jos imaju u planu da zatvaraju prilaze merkatoru...van pameti.
ne znam tacno koje godine je to bilo, kraje 90tih ja mislim, u njemackoj su aktivisti Greenpeace-a nekoliko sedmica ispred Shell-ovih pumpi samo STOJALI i odgovarali vozace da tankuju gorivo na shell-ovoj pumpi, jer je shell htio na ekoloski neopravdan nacin da potopi jednu naftnu platformu i tako ugrozi ekologiju.
aktivisti su to radili sedmicama, dok shell-u nije opao promet za 30% i onda su pristali da pregovaraju sa Greenpeace-om...
dakle, blokada je itekako urodila plodom, i ako bude blokada i prootive merkatora prvi cu se pridruziti, jer to su radili ljudi i u njemackoj, pa su postigli uspjeh,
samo kod nas vlada malogradjanski duh, pa se ovakve akcije odmah deklarisu kao "ja protesta i go*ana"...
ako neko nije za bojkot, ne mora ga praktikovat, neako pusti nas da se borimo za nasu ideju.
i fakat nisam znao da na ovom forumu ima toliko slovenaca...
to je pravo pitanje. bojim se da je broj jako velik i da te ljude sigurno terzic, hadzipasic ili brankovic ne bi zaposlili. jer u njihovim planovima postoje samo amidzici i dajdzici tj. bliza rodbina i drzavna kasa. nema tu ni proizvodnje ni strategije, ni nista...prleitihi wrote:pitam se..kad bi se slovenci povukli iz bosne..koliko bi nasih ljudi ostalo bez posla..zna li neko..otprilike?
inače..vidimo se danas u mercatoru..![]()
Naravno mirci da govorim o dugorocnim stvarima. Nista se ne moze ni realizirati ni desiti odmah. za sve procese treba vremena. Nije ovo zabijanje glave u pijesak. Bojkot ne bi trebao i ne moze biti nacin da se nesto promjeni,ali moze biti jaka poruka i iskazivanje stava prema odnosu ne samo SLovenije,vec i nasih politicara. pa bojkot slo.proizvoda je i bojkot nasih politicara (pardon LOBISTA) kojima odgovara slovenacke ekspanzija, jer se i njima otvaraju mogucnosti savjetnickih angazmana(vidi pod Andan Terzic i buduci poslovni angazman za izvjesnog investitora iz SAD srbijanskog porijekla).mIRCerka wrote:stvari o kojima ti pricas su DUGOROCNE a jednog Mehu/Peru/Ivu zivo boli ahilova peta za narednih 20 godina, on zeli da prehrani porodicu sada...apoliticni_politikant wrote:Pitanja glase:mIRCerka wrote: Pitaj kravare oko Tuzle KOME CE PRODATI MLIJEKO ako svi budemo bojkotovali ALPSKO koje se proizvodi u Tuzli...
to o cemu ti pricas je LOKALPATRIOTIZAM....
Istinu zbori revolutia, svako ima pravo na svoje misljenje, i ja sad iznosim svoje:
Treba krenuti od temelja, problemi se ne rjesavaju od vrha!
Eto otici cu ja u Mercator ovaj vikend i slikati "bojkot".
1 . Zasto bi slovenci u Tuzli pravili "alpsko"
(osim da izbjegnu placati porez na mlijeko proizvedeno u Sloveniji,koristili jeftinu radnu snagu i u bescjenje otkupljivali mlijeko koje pominjes)
2. Ako proizvode "alpsko " dobiveno od mlijeka tuzlanskih krava,onda je to jos jedna prevara kupaca -gradjana BiH (Sta je alpsko u mlijeku tuzlanskih krava ?)
3. Nema veze sa mlijekom ali ima sa "argetom"
Danas je u Sarajevu (Hadzici) otvorena tvornica argete. Tvornicu je otvorio Janez Jansa premijer Slovenije.
Pitanje : Zasto su slovenci ovaj pogon otvorili bas u Hadzicima,pored toliko mjesta u dezeli pogodnih za to (Da nije mozda zato sto standardi proizvodnje argete u slo. ne odgovaraju standardima EU, ali odgovaraju standardima tamnog vilajeta)
I jos jedna opservacija:
U idealnoj postavci, da ne kupujemo "alpsko",pa da propadne te mljekara u TZ koja proizvodi alpsko. Mlijeko ce onda otkupljivati neka domaca mljekara,koja je mozda sad propada zbog te tvornice alpskog.
POZDRAV DONMOVINI
Onolike litre alpskoga mlijeka sigurno nisu dosle sa par proplanaka predalpa i nekih 100njak krava!!! U pitanju je, ako vec moram crtati, TEHNOLOGIJA prerade mlijeka...
domace mljekare se godinama bore same sa sobom, jer im DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA DAJE SIPAK a ne pomoc!!! Sve i jedan laktofrizer koji su povratnici dobili, dobili su od stranaca!!! A od valsti su dobili jedan veliki crnacki...znas vec...
dalje... u kantonu u kojem je hornicna epidemija bruceloze i salmonele se daju subvencjie za stocharski sektor, umjesto za sektor vocarstva i ljekobilja, koji su nadasve uspjesniji i profitabilniji, dok kantoni sa odlicnom proizvodnjom u sektoru stocharstva dobije subvencije za jagodicasto voce, koje da urod 20% od planiranog....
Da maknes sjedalicu, mozda bi i ti vidio mnoge druge stvari od KRIVIMO JANEZE ZA SVE....
Do kad vise ovo zabijanje glave u pijesak? Zar nam uvijek neko drugi mora biti kriv?
i da li iko zna dokle je prijedolg Pitera Nikola za povecanje PDVa s ciljem isplate ove stednje?
Bude li takvo nesto prosl, ja cu poceti sa bojkotom placanja poreza! SVIH!!!
mIRCerka wrote:stvari o kojima ti pricas su DUGOROCNE a jednog Mehu/Peru/Ivu zivo boli ahilova peta za narednih 20 godina, on zeli da prehrani porodicu sada...apoliticni_politikant wrote:Pitanja glase:mIRCerka wrote: Pitaj kravare oko Tuzle KOME CE PRODATI MLIJEKO ako svi budemo bojkotovali ALPSKO koje se proizvodi u Tuzli...
to o cemu ti pricas je LOKALPATRIOTIZAM....
Istinu zbori revolutia, svako ima pravo na svoje misljenje, i ja sad iznosim svoje:
Treba krenuti od temelja, problemi se ne rjesavaju od vrha!
Eto otici cu ja u Mercator ovaj vikend i slikati "bojkot".
1 . Zasto bi slovenci u Tuzli pravili "alpsko"
(osim da izbjegnu placati porez na mlijeko proizvedeno u Sloveniji,koristili jeftinu radnu snagu i u bescjenje otkupljivali mlijeko koje pominjes)
2. Ako proizvode "alpsko " dobiveno od mlijeka tuzlanskih krava,onda je to jos jedna prevara kupaca -gradjana BiH (Sta je alpsko u mlijeku tuzlanskih krava ?)
3. Nema veze sa mlijekom ali ima sa "argetom"
Danas je u Sarajevu (Hadzici) otvorena tvornica argete. Tvornicu je otvorio Janez Jansa premijer Slovenije.
Pitanje : Zasto su slovenci ovaj pogon otvorili bas u Hadzicima,pored toliko mjesta u dezeli pogodnih za to (Da nije mozda zato sto standardi proizvodnje argete u slo. ne odgovaraju standardima EU, ali odgovaraju standardima tamnog vilajeta)
I jos jedna opservacija:
U idealnoj postavci, da ne kupujemo "alpsko",pa da propadne te mljekara u TZ koja proizvodi alpsko. Mlijeko ce onda otkupljivati neka domaca mljekara,koja je mozda sad propada zbog te tvornice alpskog.
POZDRAV DONMOVINI
Onolike litre alpskoga mlijeka sigurno nisu dosle sa par proplanaka predalpa i nekih 100njak krava!!! U pitanju je, ako vec moram crtati, TEHNOLOGIJA prerade mlijeka...
domace mljekare se godinama bore same sa sobom, jer im DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA DAJE SIPAK a ne pomoc!!! Sve i jedan laktofrizer koji su povratnici dobili, dobili su od stranaca!!! A od valsti su dobili jedan veliki crnacki...znas vec...
dalje... u kantonu u kojem je hornicna epidemija bruceloze i salmonele se daju subvencjie za stocharski sektor, umjesto za sektor vocarstva i ljekobilja, koji su nadasve uspjesniji i profitabilniji, dok kantoni sa odlicnom proizvodnjom u sektoru stocharstva dobije subvencije za jagodicasto voce, koje da urod 20% od planiranog....
Da maknes sjedalicu, mozda bi i ti vidio mnoge druge stvari od KRIVIMO JANEZE ZA SVE....
Do kad vise ovo zabijanje glave u pijesak? Zar nam uvijek neko drugi mora biti kriv?
i da li iko zna dokle je prijedolg Pitera Nikola za povecanje PDVa s ciljem isplate ove stednje?
Bude li takvo nesto prosl, ja cu poceti sa bojkotom placanja poreza! SVIH!!!