hahahahaSarafcina wrote:irfann wrote:juan wrote:joj ove vahebije nikad se rijeshit.
Koliko je meni poznato, tek ako se slozi u ovom slucaju Imam Careve Dzamije i u koliko taj Barcic il kako se vec zove, uplati ZEKAAT onda ima pravo da uputi zahtjev na predavanje u Carevoj dzamiji, ako hocemo bash po Fikh, Farzu i sunetu....
Drago mi je kad vidim da nasa omladina se vraca vjeri, al mi je zao sto se ne vraca vjeri u pravom smislu: srcem i mozgom, nego se vraca ko ovca: kud moji tu i ja... steta.....![]()
![]()
![]()
vidi se da nemas pojma idi lezio i pokri se dekom po usima
irfo.. haj ti nama fino objasni sta jusuf zeli ... da drzi vazove gdje mu je ceif ili da dzamije budu 24/7 otvorene ili da budu otvorene kad i gdje je njemu ceif?
ili njemu treba dzamija....tad i tad... pa bi bilo lijepo da je otvorena
dalje... ko je jusuf da drzi predavanja? mogu li i ja? a imam i komsiju.. on kad se... da izvines napusi... objasnice ti teoriju struna i crnih rupa kroz raznorazne religijske tekstove... i voli da prica... pa ako on to kroz islam upakuje... mozemo li i njemu dati.. makar nakon sabaha?
Sta se stvarno desilio u carevoj dzamiji 15.02.2007 - VIDEO
- Diwan
- black
bas sam danas prolazio ispred carsijske..gomila policajaca, radoznalaca i novinara i njih jedna grupica u avliji dzamije..bradate spodobe..i nista to nije iz njihovih glava vec dobijaju instrukcije od nekoga..jer onakvim glupanima i idiotima u glavi nista i nema..neko puno pametniji i lukaviji vuce konce...oni nisu samo religijski problem vec i drustveni..a posljedice, ako se nesto ne preduzme, mogu biti svakakve..zena wrote:tako je to s galamdzijama... gledam maloprije na FTV prilog...
sta li je krenulo krivo u tim glavama? zelja za moci ili samo ljudska glupost...
...fesat sahibije...fesat sahibije...
”Kad im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” - odgovaraju: ”Mi samo red uspostavljamo!” Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju” (Al-Baqara; 11, 12)
- Diwan
zena wrote:tako je to s galamdzijama... gledam maloprije na FTV prilog...
sta li je krenulo krivo u tim glavama? zelja za moci ili samo ljudska glupost...
”Kad im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” - odgovaraju: ”Mi samo red uspostavljamo!” Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju” (Al-Baqara; 11, 12)
-
njonjica
Moram i ja:Diwan wrote:zena wrote:tako je to s galamdzijama... gledam maloprije na FTV prilog...
- Diwan
Jadna ova zemlja sta sve nece docekat, vidjeti, trpjeti ... vehabizam je izvanredna platforma za ispoljavanja i lijecenje ljudskih frustracija, kompleksa, ratnih i drugih trauma, bolesti uma i duse ... nije ni cudo sto nam se sve ovo desava u postratnom i tranzicijskom periodu, gdje je skoro pa doslo, il si na drogama i sl. furkama ili si navucen na kojekakva sektaska ucenja, koja danas brode Bosnom nudeci nam spas. Izgleda da je najteze bit prosjecan, obican i normalan.
Ima raznih vrsta ludila, a ovo vjersko je danas izgleda IN
Ima raznih vrsta ludila, a ovo vjersko je danas izgleda IN
-
senada
Kalesijski zvuci...
Sve su to kriva Zlajina Jata...
Preslatki su.. jebes dzikane i urodzenike na sta oni lice.. onaj glavni ko menson .. ali nasle slike svoje prilike.... i gdje bi drugo do u bih, europskoj mekki demokrata i demokracije... a muskarci pickice.. jos malo pa pustili zene da se pomarisu s njima... sve junaci nikom ponikose... beiha postala pravi klero nacionalni park sa posebnim mustrama..
Sve su to kriva Zlajina Jata...
Preslatki su.. jebes dzikane i urodzenike na sta oni lice.. onaj glavni ko menson .. ali nasle slike svoje prilike.... i gdje bi drugo do u bih, europskoj mekki demokrata i demokracije... a muskarci pickice.. jos malo pa pustili zene da se pomarisu s njima... sve junaci nikom ponikose... beiha postala pravi klero nacionalni park sa posebnim mustrama..
-
Utnapishtim
#108 Ko su pravi "sektasi"?
Crkve nisu Allahove kuce jer se u crkvama moli Issa’u a.s , a ne Allahu swt. Sinagoge nisu Allahove kuce jer kao ni crkve ne prihvacaju Allahove zakone. Allah ne prima njihov ibadet. Onaj ko proturjeci navedenom je u kufru – a onaj ko je u kufru je kjafir. A gdje kjafiri idu? Sta kaze Allah swt i Poslanik saw? I bogumili cak nisu vidjeli crkve kao Bozije kuce.
Zakoni Islama dolaze od Allaha swt, a ne od IVZ niti onoga koji je primio nagradu od zlocinca Kissingera. Islam je objasnio Poslanik hadisima i svojim sunnetom. A IVZ treba da primjenjuje ono sto je vec istumaceno “svima” koji hoce da im je jasno. A oni koji nece, neka procitaju suru Al-Kafirune.
Oni koji tvrde da pripadaju bosanskom Islamu jesu – sektasi, a ne oni koji vi nazivate “vehabijama” jer oni ne tvrde da postoji poseban Islam od onoga kojeg je naredio Allah swt. Po tom uzoru etiketiranja – vi ste “Cericevci” jer vam je on “vodja”, ali oni koje nazivate “vehabijama” nisu vehabije – jer ne slijede M.A.Wahaba nego zadnjeg Allahovog Poslanika Muhammeda saw.
Muhammad ibn Abd-al-Wahab nije nista novo izmislio, nego je ozivio sunnet koji je bio zapusten i zabranio novotarije. Neka nadje neko nesto “novo” sto dolazi od M.A. Wahaba sto nije vec u sunnetu i hadisima Allahovog Poslanika saw, ali dokumentovano ne rekla-kazala,
Ne postoji bosanski Islam – nego slab iman bosanskih Muslimana koji se kriju iza ‘Mi imamo nas Islam” – gdje zene ne treba da nose ni hidzab, a kamoli nikab, i gdje je muzika dusevna hrana, a i svi onda mozemo u isto kolo.
Zene, u vrijeme Allahovog Poslanika swt su nosile hidzabe i nikabe. Muslimanske zene u Bosni su takodje nosile nikabe i hidzabe, koje su komunisti strgnuli i uredbom zabranili.
Od osoba koje se javljaju ovdje i propovijedaju “bosansku” nepostojecu verziju Islama – jeli nosite hidzabe ako ste zene, i jeli nagovarate ili barem razumijete da je hidzab Farz ako ste muskarci.
Na pitanje o hidzabu – spominjete nikab – a da jos niste dospjeli to nivoa i razumjevanja hidzaba. Hidzab, zavijanje zene muslimanke je Farz kao sto je bila obaveza i zenama u ranijim Allahovim objavama.
Da su dvojica najvaznijih ‘alima (koje je Bosna imala u proslosti) M. Handzic r.a i Husein Djozo r.a. danas zivi – bili bi prozvani vodjama tzv “vehabija”. Procitajte fetwe H. Djoze ili predavanje M. Handzica. Obadvojica su stekla obrazovanje na Al-Azharu, a ne samo u nedeljnom mektebu ili medresi koja ni dan danas nema prevedene hadise Imam Bukharija koji su poslije Qur’an-a drugi najvazniji izvor Serijatskog zakonodavstva.
Handzic kaze: “musliman je dužan čuvati muslimanske običaje i osobine, a kloniti se nemuslimanskih ... “ Sta su to nemuslimanski obicaji prema dvojici autora koji zu znanje crpili iz Qur’ana i hadisa: razotkrivanje zena, alkohol, kocka, muzika, mijesanje zena i muskaraca, slavljenje nemuslimanskih praznika… Obadvojica su takodje smatrali mevlud za novotariju kao i ucenje Qur’ana za pare.
Ovdje kao da o Islamu raspravljaju kompletne neznalice ili nemuslimani. Potmetanje kukavicijih jaja. A ko se pravi blesav taj je i glup.
Kad danas, oni koji su izvrsili pokolje u istocnoj i zapadnoj Bosni, ili su aplaudirali na zlocine ili ih negirali - postaju novi saveznici – a oni koji su zivotima dosli da brane zrtve - danas su drzavni politicki “neprijatelji” koje treba protjerati – plodno je nastalo tlo za novog Radovana.
Kako se ne zalazete za protjerivanje onih koji su izvrsili zlocine i etnicko ciscenje? Zemlja, u kojoj zena sa muslimanskim imenom, koja ubije svoje dijete iz nenamjere, dobije vise godina robije nego cetnici koji su ubijali i silovali 12 godisnje djevojcice i zene u Foci – je gubiliste naroda - jer nedostatak samopostovanje i ponosa je jedan od stubova opstanka.
Poslije njega cini mi se da vise nece biti nesuglasica medju muslimanima, jer nece biti muslimana i muslimanki nego po zelji Rajka i Gojka.
Zakoni Islama dolaze od Allaha swt, a ne od IVZ niti onoga koji je primio nagradu od zlocinca Kissingera. Islam je objasnio Poslanik hadisima i svojim sunnetom. A IVZ treba da primjenjuje ono sto je vec istumaceno “svima” koji hoce da im je jasno. A oni koji nece, neka procitaju suru Al-Kafirune.
Oni koji tvrde da pripadaju bosanskom Islamu jesu – sektasi, a ne oni koji vi nazivate “vehabijama” jer oni ne tvrde da postoji poseban Islam od onoga kojeg je naredio Allah swt. Po tom uzoru etiketiranja – vi ste “Cericevci” jer vam je on “vodja”, ali oni koje nazivate “vehabijama” nisu vehabije – jer ne slijede M.A.Wahaba nego zadnjeg Allahovog Poslanika Muhammeda saw.
Muhammad ibn Abd-al-Wahab nije nista novo izmislio, nego je ozivio sunnet koji je bio zapusten i zabranio novotarije. Neka nadje neko nesto “novo” sto dolazi od M.A. Wahaba sto nije vec u sunnetu i hadisima Allahovog Poslanika saw, ali dokumentovano ne rekla-kazala,
Ne postoji bosanski Islam – nego slab iman bosanskih Muslimana koji se kriju iza ‘Mi imamo nas Islam” – gdje zene ne treba da nose ni hidzab, a kamoli nikab, i gdje je muzika dusevna hrana, a i svi onda mozemo u isto kolo.
Zene, u vrijeme Allahovog Poslanika swt su nosile hidzabe i nikabe. Muslimanske zene u Bosni su takodje nosile nikabe i hidzabe, koje su komunisti strgnuli i uredbom zabranili.
Od osoba koje se javljaju ovdje i propovijedaju “bosansku” nepostojecu verziju Islama – jeli nosite hidzabe ako ste zene, i jeli nagovarate ili barem razumijete da je hidzab Farz ako ste muskarci.
Na pitanje o hidzabu – spominjete nikab – a da jos niste dospjeli to nivoa i razumjevanja hidzaba. Hidzab, zavijanje zene muslimanke je Farz kao sto je bila obaveza i zenama u ranijim Allahovim objavama.
Da su dvojica najvaznijih ‘alima (koje je Bosna imala u proslosti) M. Handzic r.a i Husein Djozo r.a. danas zivi – bili bi prozvani vodjama tzv “vehabija”. Procitajte fetwe H. Djoze ili predavanje M. Handzica. Obadvojica su stekla obrazovanje na Al-Azharu, a ne samo u nedeljnom mektebu ili medresi koja ni dan danas nema prevedene hadise Imam Bukharija koji su poslije Qur’an-a drugi najvazniji izvor Serijatskog zakonodavstva.
Handzic kaze: “musliman je dužan čuvati muslimanske običaje i osobine, a kloniti se nemuslimanskih ... “ Sta su to nemuslimanski obicaji prema dvojici autora koji zu znanje crpili iz Qur’ana i hadisa: razotkrivanje zena, alkohol, kocka, muzika, mijesanje zena i muskaraca, slavljenje nemuslimanskih praznika… Obadvojica su takodje smatrali mevlud za novotariju kao i ucenje Qur’ana za pare.
Ovdje kao da o Islamu raspravljaju kompletne neznalice ili nemuslimani. Potmetanje kukavicijih jaja. A ko se pravi blesav taj je i glup.
Kad danas, oni koji su izvrsili pokolje u istocnoj i zapadnoj Bosni, ili su aplaudirali na zlocine ili ih negirali - postaju novi saveznici – a oni koji su zivotima dosli da brane zrtve - danas su drzavni politicki “neprijatelji” koje treba protjerati – plodno je nastalo tlo za novog Radovana.
Kako se ne zalazete za protjerivanje onih koji su izvrsili zlocine i etnicko ciscenje? Zemlja, u kojoj zena sa muslimanskim imenom, koja ubije svoje dijete iz nenamjere, dobije vise godina robije nego cetnici koji su ubijali i silovali 12 godisnje djevojcice i zene u Foci – je gubiliste naroda - jer nedostatak samopostovanje i ponosa je jedan od stubova opstanka.
Poslije njega cini mi se da vise nece biti nesuglasica medju muslimanima, jer nece biti muslimana i muslimanki nego po zelji Rajka i Gojka.
-
senada
#109 Re: Ko su pravi "sektasi"?
koga njega?Utnapishtim wrote:
-
forUMASH
#110 Re: Ko su pravi "sektasi"?
...kjafiri ne postoje......postoje samo ljudi koji postuju drzavne zakone.....Utnapishtim wrote: A gdje kjafiri idu?
-
Pearl
@Utnapishtim
a kakve veze ima bilo sta iz tvog posta sa vracanjem islamu i njegovim korijenima? koliko ja vidim, "tvoj" vehabizam nije vjera nego politicki pokret, a posljednji put kad sam provjeravala zakone ove drzave, BIH je bila sekularna a ne vjerska, a pogotovo ne, hvala Bogu, vehabijska drzava... ne znam u kojoj je to drzavi vehabizam donio nesto pozitivno.. ali mozda ne zivimo na istoj planeti, pa jos ne znam...
i jos jedan savjet, posto vidim da si "novi forumski kolacic", inace flame-ash po profesiji, malo procitaj teme, bar sa podforuma religija, da se upoznas malo i uputis se s kim razgovaras i koga optuzujes da je sektas..
ima na ovom forumu onih koji su u islam upuceni mnogo vise od tebe.. a zamisli, i hidzab nose
a nisu vehabijske zene... grozota...
ako se vehabizam vraca korijenima i zabranuje "novotarije" onda su i Jehovini svjedoci "prava vjera" jer i oni zagovaraju da se uniste "novotarije" televizori i kafa, izmedju ostalog, jer to nije u svoje vrijeme Isus koristio.. a semafor je kazes izmisljen u doba Poslanika? interesantno.. svakim danom u svakom pogledu sve vise napredujem..

a kakve veze ima bilo sta iz tvog posta sa vracanjem islamu i njegovim korijenima? koliko ja vidim, "tvoj" vehabizam nije vjera nego politicki pokret, a posljednji put kad sam provjeravala zakone ove drzave, BIH je bila sekularna a ne vjerska, a pogotovo ne, hvala Bogu, vehabijska drzava... ne znam u kojoj je to drzavi vehabizam donio nesto pozitivno.. ali mozda ne zivimo na istoj planeti, pa jos ne znam...
i jos jedan savjet, posto vidim da si "novi forumski kolacic", inace flame-ash po profesiji, malo procitaj teme, bar sa podforuma religija, da se upoznas malo i uputis se s kim razgovaras i koga optuzujes da je sektas..
ima na ovom forumu onih koji su u islam upuceni mnogo vise od tebe.. a zamisli, i hidzab nose
ako se vehabizam vraca korijenima i zabranuje "novotarije" onda su i Jehovini svjedoci "prava vjera" jer i oni zagovaraju da se uniste "novotarije" televizori i kafa, izmedju ostalog, jer to nije u svoje vrijeme Isus koristio.. a semafor je kazes izmisljen u doba Poslanika? interesantno.. svakim danom u svakom pogledu sve vise napredujem..
-
ragib
#112 Re: Ko su pravi "sektasi"?
Utnapishtim
Naravno da IZ ima gresaka i stvari koji nisu ok ali postoji nacin kako i na koji nacin mozes reagovati dragi brate po vjeri. Ako ces izazvati veci razdor i napraviti veci belaj i smutnju medju bracom onda to sigurno nije put islama vec put sejtana.
Jer i Muhamed.a.s kaze da je smutnja gora od ubistva.
Naravno da IZ ima gresaka i stvari koji nisu ok ali postoji nacin kako i na koji nacin mozes reagovati dragi brate po vjeri. Ako ces izazvati veci razdor i napraviti veci belaj i smutnju medju bracom onda to sigurno nije put islama vec put sejtana.
Jer i Muhamed.a.s kaze da je smutnja gora od ubistva.
Last edited by ragib on 23/02/2007 01:20, edited 1 time in total.
-
ragib
#113 Re: Ko su pravi "sektasi"?
M.Handzic ipak nije mevlud smatrao novotarijom vec je rekao da su se islamski ucenjaci razisli po tom pitanju i naveo misljenja islamskih ucenjaka.Utnapishtim wrote:Crkve nisu Allahove kuce jer se u crkvama moli Issa’u a.s , a ne Allahu swt. Sinagoge nisu Allahove kuce jer kao ni crkve ne prihvacaju Allahove zakone. Allah ne prima njihov ibadet. Onaj ko proturjeci navedenom je u kufru – a onaj ko je u kufru je kjafir. A gdje kjafiri idu? Sta kaze Allah swt i Poslanik saw? I bogumili cak nisu vidjeli crkve kao Bozije kuce.
Izabrana djela Mehmeda Handzica, knjiga I, Teme iz knjizevne historije, str. 529-537., izdavacka kuca Ogledalo, Sarajevo.
http://--- NO LINKS ---/index.php?opti ... &Itemid=67
-
VOLIMJESTIRIBU
#114 Re: Ko su pravi "sektasi"?
evo ovako bio je rat, i prošao je..... ne ponovio se da Bog da nikom i nigdje...... međutim, ne pitamo se mi mali ljudi, nego neko drugi..... a to SVI VI DOBRO ZNATE........Utnapishtim wrote:Crkve nisu Allahove kuce jer se u crkvama moli Issa’u a.s , a ne Allahu swt. Sinagoge nisu Allahove kuce jer kao ni crkve ne prihvacaju Allahove zakone. Allah ne prima njihov ibadet. Onaj ko proturjeci navedenom je u kufru – a onaj ko je u kufru je kjafir. A gdje kjafiri idu? Sta kaze Allah swt i Poslanik saw? I bogumili cak nisu vidjeli crkve kao Bozije kuce.
u ratu su došli prvo velikosrpskim snagama, kao podrška vojni predstavnici iz rusije, kao tapšu ih po leđima i kažu samo naprijed junaci, hvališe se oni kako ih podržava bratska grčka, pa bratska (ma čitav istočni blok).....
i onda moralisti ARMIJE BIH razmisliše dva puta, kako na tu propagandu odgovoriti......
i nađu grupu plaćenika, ili šta ti ja znam već šta su.... možda i nisu plaćenici, možda su svi htjeli samo da pomognu muslimanima u BIH kao iskreni MUDŽAHIDI, međutim pojedini dokazi govore drugo,
govorilo se tada da neki, (znači pojedini) od mudžahida koji su došli da pomognu nisu bili ni obrezani (osunećeni), možda to nekome nešto znači, a možda i ne.....
elem bili kako bilo, bili su vrsni vojnici, jaki stratezi, planeri akcija idč-a, hrabri izvršioci, u svakom slučaju dobri napadači-UDARNICI......
puno je linija palo od njihovih ruku, istina je i to,
vidio narod kako ih se neprijatelj boji, pa svi poleti poreni, kod njih u četu.....
E TU NASTAJE ZAMETAK......
ZNAČI DOŠLI SU KAO KONTRAPROPAGANDA, OSTVARILI SU VELIKE USPJEHE NA LINIJAMA,
ALI NA BRUTALAN NAČIN SU SE OBRAČUNAVALI SA ZAROBLJENICIMA ŠTO NIKADA ZA NIKADA NIJE PRILIČILO BOSANSKOJ VOJSCI (ovo morate priznati sad i zauvjek), i ŠTO JE NAJŽALOSNIJE TO SU OVJEKOVJEČILI VIDEO KAMERAMA, PA DA SE PO SVIJETU MOŽE PRIČATI KAKO IZMEĐU OSTALOG I BOSANCI NE POŠTUJU RATNO PRAVO (pogledaj ženevsku konvenciju i pogledaj KUR"AN, uporedi možda i bude jasnije)..........
to je na svjetskom planu dio ljage koju je dobila BiH, ali sad ide drugi dio......
kod njih u bazi, se klanjalo na neki novi, NEVIĐEN PRIJE NA OVIM PROSTORIMA NAČIN (noge raširene da se dodiruju da ne prolazi šejtan, ruke takođe da se dodiruju, detalje znate), a ovi što su im pristupili u četu, većinom mladi ljudi, oni su u komunizmu, zaboravili da su muslimani, u komunizmu nisu ni klanjali,
ali ljudi došli tobe, tewba (jel pravilno napisano??), mi svi MAŠALA,
ali sad problem, neće da klanjaju kako STARI MUSLIMANI KLANJAJU, NEĆE DA KLANJAJU KAKO IH JE OTAC UČIO KAD SU BILI MALI (bilo je slučaja otac hodža, dido hoža, a sin kaže babo ja neću za tobom, nego ću ja za braćom), po principu vidila žaba konja da se potkiva pa i ona digla nogu, i hajde ulema kaže novotarija, proći će ih, mladi su, skontaće kad tad.......
međutim, ne prolazi, nego se umnožava, multiplicira, pojavljuju se ideje o tome kako ne treba poštovati semafore (oni postoje da bi regulisali tok saobraćaja, zamisli haosa koji bi nastao u ovom samo gradu kad ane bi postojali), da ne treba jesti kašikom (ako su ti ruke prljave i masne, a nemaš vode jedi kašikom, a ako su ti čiste ma jedi rukama, ALI NIJE U SKLADU SA BONTONOM, ZAMISLI SEBE U NEKOM LUXUZNOM RESTORANU U FRANCUSKOJ NJEMAČKOJ, SARAJEVU; ZENICI; TUZlI; MOSTARU; BIHAĆU BANJALUCI; BJELJINI KAKO NARUČIŠ JELO I ONDA NA OČIGLED SVIH KAO pravi predstavnik islama jedeš rukama),.......
tu nastaje belaj,
jer narod je odlučio da skloni hidžabe sa ženskinja (la ikrae fidini, u vijeri nema prisile, znači djete nosi hidžab, ali ostala djeca ne nose, pa se razlikuje, i biva podloženo ismijavanju, pa onda kaže otac da dijete ne plače, skini sine hidžab neka im je na dušu, I TAKO SU MUSLIMANKE NA OVIM PROSTORIMA OSTALE BEZ ČASTI), a sve u skladu sa svjetskim standardima, da ne bude DOŠAO STRANAC U SARAJEVO PA MU SVE NEŠTO ČUDNO, OVDJE JE GESLO AKO IMAŠ PARA PLATI I OSJEĆAJ SE KAO KOD KUĆE.
OTVORI HISTORIJU PA ČITAJ, OVDJE MUSLIMANI NISU OD JUČE, PUNO SU PROŠLI I VJERUJ ODLUKA JE ISPRAVNA......
narod je odlučio i da ide u kafanu kasno naveče, a ujutro moli boga za oprost, narod je odlučio da se drogira pa da se skine sa droge, neko će sad reći narod je zalutao dajte da IH VRATIMO NA PRAVI PUT, NA PUT ONIH KOJIMA JE BOG DAO SVOJE BLAGODATI,
međutim, iskreno, čak i ulema BOSANSKA smatra da SVAKO IMA PRAVO NA SVOJ IZBOR, DA AKO HOĆE DA BUDE ČASTAN MUSLIMAN, NEKA BUDE, ALI TO ČASTAN MUSLIMAN ZNAČI IZMEĐU OSTALOG I DA POŠTUJE ZAKONE OVE ZEMLJE,
A AKO HOĆE DA BUDE ZALUTAO MUSLIMAN NEKA BUDE, ULEMA JE ODLUČILA DA SE NE HVATA ZA RUKAV I DA SE NA SILU, NA OVIM PROSTORIMA NE VRAĆA NA NIKAKAV PUT, pravi ili krivi, DA SE NA SILU, NIŠTA NE RADI.....
JA SE SLAŽEM SA MIŠLJENJEM ULEME...... A VI ????
Last edited by VOLIMJESTIRIBU on 23/02/2007 01:52, edited 1 time in total.
-
VOLIMJESTIRIBU
ne da krivim miloševića i velikosrpsku ideju, propagandu provedbu,
NEGO JE TA ISTA BEOGRADSKA DAJ SVE MENI IDEOLOGIJA KRIVA ZA SVE ŠTO NAM SE U RATU DESILO I ZA SVE PROBLEME KOJE SAD IMAMO, POČEV OD TRGA HEROJA PA NADALJE, DA NIJE BILO RATA TI BI MOMCI BILI INTELEKTUALCI, ALI RAT JE SJBO SVE, PA ETO OTIĐITE NA TRG HEROJA, OTIĐITE.......
NEGO JE TA ISTA BEOGRADSKA DAJ SVE MENI IDEOLOGIJA KRIVA ZA SVE ŠTO NAM SE U RATU DESILO I ZA SVE PROBLEME KOJE SAD IMAMO, POČEV OD TRGA HEROJA PA NADALJE, DA NIJE BILO RATA TI BI MOMCI BILI INTELEKTUALCI, ALI RAT JE SJBO SVE, PA ETO OTIĐITE NA TRG HEROJA, OTIĐITE.......
-
SIGP2101
Prvo im treba zatvoriti sva dzamijska vrata, pa onda sarajevska i na kraju bosanska. Pa kad nauce da piju kafu iz fildzana razmotrit njihovu molbu za povratkom al tek kad se ljudski obuku i obriju. Dosta je nama bilo cetnika u ovom stoljecu.mIRCerka wrote:danas su poljubili vrata u carevoj, i presli u carsijsku....
-
encian
pa stvarno je malo previse egoisticno reci da su jedino vehabije pravi vjernici. evo ovdje oko mene 200 muslimanskih studenata glavom i bradom sa porodicama. krema svake drzave iz koje su dosli, najpametniji i najsposobniji probrani za doticnu stipendiju (ja nisam
). pisala sam prije da mi se ne svidjaju njihova "islamska" shvatanja, ali oni su super liberalni kakvi ste vi vehabije.
crkva je Bozija kuca. krscani su ljudi Knjige, i u crkvu mozes otici i uraditi svoj ibadet. Kad moze onaj afganistanac u sred prljave sale, mozes i ti u crkvi.
prije par noci pricah sa dvoje azerberdzanaca o vama vehabijama. kazu kod njih vehabije daju zenama svaki mjesec para vise nego sto je prosjecna plata da nose zar. necu ni komentarisati da i kod nas radite tako i sta to znaci.
nego ODAKLE VAM PARE??? NE VJERUJEM DA VAS SAUDIJA FINANSIRA, JER KAKO REKOH, SAUDIJCI SU ULTRA MODERNI I LIBERALNI ZA VAS. prije mi se cini da ste nastali kao grupa kojoj je svrha da omrzne islam svima pa cak i muslimanima, ali da vi to ne vidite. teorija zavjere, znam.
crkva je Bozija kuca. krscani su ljudi Knjige, i u crkvu mozes otici i uraditi svoj ibadet. Kad moze onaj afganistanac u sred prljave sale, mozes i ti u crkvi.
prije par noci pricah sa dvoje azerberdzanaca o vama vehabijama. kazu kod njih vehabije daju zenama svaki mjesec para vise nego sto je prosjecna plata da nose zar. necu ni komentarisati da i kod nas radite tako i sta to znaci.
nego ODAKLE VAM PARE??? NE VJERUJEM DA VAS SAUDIJA FINANSIRA, JER KAKO REKOH, SAUDIJCI SU ULTRA MODERNI I LIBERALNI ZA VAS. prije mi se cini da ste nastali kao grupa kojoj je svrha da omrzne islam svima pa cak i muslimanima, ali da vi to ne vidite. teorija zavjere, znam.
-
Svemirski_Jebach
znam da je okrutno ovo (i unaprijed se ispricavam) iako mislim simbolicki a ne stvarno ali ... Guantanamo se namece

Last edited by Svemirski_Jebach on 23/02/2007 04:41, edited 1 time in total.
-
Rottweiler
#120 Re: Ko su pravi "sektasi"?
Evo ti odgovor ko je bio Muhammed ibn Abdul-VehhabUtnapishtim wrote:Crkve nisu Allahove kuce jer se u crkvama moli Issa’u a.s , a ne Allahu swt. Sinagoge nisu Allahove kuce jer kao ni crkve ne prihvacaju Allahove zakone. Allah ne prima njihov ibadet. Onaj ko proturjeci navedenom je u kufru – a onaj ko je u kufru je kjafir. A gdje kjafiri idu? Sta kaze Allah swt i Poslanik saw? I bogumili cak nisu vidjeli crkve kao Bozije kuce.
Muhammed ibn Abdul-Vehhab je bio u pocetku iz Hanbelijskog mezheba. U mnogim pitanjima se razilazio od ucenjaka drugih mezheba. Poceo je vatreno da se zalaže kod ljudi da slijede njegova mišljenja smatrajuci ih najispravnijim. Takvim stavom i ponašanjem izazvao je gnjev, osudu i žestoke prosvijede Islamskih ucenjaka, vladara i muslimanskih masa. Bilo je ocigledno da izlijece sa stavovima koji su suprotni onim što su ucenjaci razumjeli iz Kur´ana i Sunneta.
Npr. on kaže:
"Posjeta kaburu Allahova Poslanika Muhammeda 'alejhi-sselam, je haram, i ako to neko ucini, onda je ucinio prijestup (ma´sije). Cak onaj ko ide da posjeti Poslanikov kabur, nije mu dozvoljeno da skracuje namaz na tom putu, jer je to put u grijeh. Muhammed ibn Abdul-Vehhab taj svoj stav temelji na hadisi - šerifu: "Nije dozvoljeno da se neko posebno opterecuje teretom i troškom puta izuzev u tri džamije: ova moja džamija, Mesdžidul-haram (u Mekki ) i Mesdžidul-Aksa ( Palestina ).''
On je razumio iz ovoga hadisa da nije dozvoljeno nigdje putovati osim u spomenute tri džamije, pa izmedu ostalog nije dozvoljeno putovati s ciljem posjete Resulullahovom kaburu! Niko prije njega iz plejade Islamskih ucenjaka nije rekao slicnu stvar. U stvari poruka ovoga hadisa je: "Da nije dozvoljeno da se neko posebno izlaze trošku, trudu i naporu da bi išao daleko u neku džamiju iskljucivo radi ibadeta, vjerujuci da je ibadet bolji ako se obavi u nekoj džamiji u odnosu na drugu džamiju. Sve džamije su iste, osim tri spomenute u gore citiranom hadisu.'' (Vrijednost namaza u mesdžidul-haramu je kao sto hiljada namaza na drugom mjestu, u Poslanikovoj džamiji hiljadu namaza, a u Mesdžidul-aksa kao pet stotina namaza) Hadis - Prenosi ga Muslim. U navedenom hadisu nejma nikakve osnove za zabranu posjecivanja kabura, pogotovu kabura Poslanika Muhammeda 'alejhi-sselam. Allahov Poslanik Muhammed 'alejhi-sselam je u jednom hadisu rekao: "Bio sam vam zabranio posjecivati kabure, ali, od sada posjecujte ih, jer vas oni podsjecaju na smrt." (Hadis)
Zbog navedenih i slicnih mišljenja u kojima se je Muhammed ibn Abdul-Vehhab suprostavljao vecini ucenjaka, biva odstranjen iz sredine, radi štete, fitne i raskola koji je nastajao medu muslimanima. Protjeran zbog smutnje koju je izazvao medu muslimanima, premješta se u pleme Anza, ciji emir je bio Muhammed ibn Saud. Obzirom da je emir Anze bio u neprijateljstvu sa emirom Deri'jete, iz koje je Ibn Abdul-Vehhab protjeran, to je išlo na ruku da je docekan lijepim docekom i našao sigurno utocište. Ubrzo je našao pristalice i simpatizere svome novom ucenju- mezhebu. 1747 g. emir Muhammed je javno obznanio da se stavlja svojim utjecajem i moci na stranu vehabijskog pokreta i proglašava mišljenja Abdul-Vehhaba najispravnijim. Time je Vehabijski pokret postao zapaženiji jer je imao direktan utjecaj na vlast.
Ono što je ibn Abdul-Vehhab poucavao i propagirao, emir Muhammed ibn Saud je to vlašcu primjenjivao. Tako je u toku desetogodišnjeg rada uspostavljanja vehabijskog mezheba, koji se uspostavljao silom na tlu Arabije, uspjelo se uspostaviti ovaj mezheb na oko 30 milja kvadratne površine. Nakon smrti emira Muhammeda ibn Sauda 1765 g. naslijedio ga je sin Abdul-Aziz. U njegovom periodu nije došlo ni do kakvih bitnijih promjena i može se reci da je vehabijski pokret imao jednu mirnu fazu bez ikakvih vidnijih pomaka. Izvan teritorija koje su bile pod vlašcu Abdul-Aziza, niko nije obracao pažnju na novi mezheb koji se javljao, niti je iko slutio opasnost koja vreba iza njega i zlo muslimanima koje im se spremalo.
Medutim, nakon 41-ve godine, od osnivanja vehabijskog pokreta (Od 1747- 1788 ) naglo se primjetilo ponovno njegovo aktiviranje. Ovaj puta njihov glas se cuo daleko van granica teritorija, kojima su gospodarili. Za ovaj novi mezheb culo se u svim krajevima tadašnje Islamske države. Sam halifa je osjetio nemir od ovih novih gibanja koja nisu slutila nicemu dobrom. 1787 g. emir Abdul-Aziz je proglasio samostalnu državnu upravu i zaveo nasljedni sistem vladavine (hukm virasi), osiguravši mjesto svome sinu Saudu da bude halifa poslije njega. Okupila se je velika svjetina vehabija pod vodstvom šejh Muhammeda ibn Abdul-Vehhaba, i pred tom svjetinom je Abdul-Aziz obejanio da pravo na vlast zadržava u okviru svoje porodice - njegova djeca iskljucivo su nasljednici vlasti poslije njegove smrti. Svjetina je poslušno podržala ovu odluku. To se sve dešavalo uz vec postojeci Islamski oblik vladavine (hilafet ) - što je sa Islamske tacke gledišta neispravno - jer je Muhammed 'alejhi-sselam rekao: "Ako se da prisega (bej´at ) dvojici halifa, ubijte zadnjeg od njih dvojice." (Hadisi šerif ) Stvar je potpuno jasna.
Uveliko se odmotava klupko dugorocnog plana koji su Englezi postavili na putu rušenja hilafeta. Približilo se vrijeme nabacivanja kolonizatorskog jarma muslimanima za vrat. Englezi su vukli konce a vehabije su bili igraci. Uporedo sa proglašavanjem deklaracije o novom vladaru i uspostavljanju paralelnog vladajuceg sistema uz vec postojeci hilafet (kojeg su nosioci bili Osmanlije) donosi se i druga deklaracija. Po njoj vehabijski mezheb se proglašava zvanicnim mezhebom a potiskuje se dotadašnji Hanefijski mezheb, koji je bio službeni priznati mezheb u Emeviskom, Abbasijskom i Osmanskom periodu. Bio je ispravan i valjan za te mnoge generacije od treceg stoljeca po hidžri, pa do dvanaestog , a eto dodoše vehabije i njima ne valja Hanefijski mezheb.
1788 g. Vehabije su pokrenuli veliku vojsku na Kuvajt. Napali su ga i osvojili. I prije toga Englezi su pokušavali da pokore Kuvajt ali im nije polazilo za rukom. A sada preko vehabija, koje su oni pomogli novcem i oružjem, uspješe.
1792 g. Muhammed ibn Abdul-Vehhab je umro. Po istom šablonu kao što je bilo i u svjetovnoj vlasti, naslijedio ga je njegov sin. Vlast se prenosi sa oca na sina. Saudijski emiri su iskoristili vehabijski mezheb, koji je imao obilježja vjerskog pokreta, u politicke svrhe. Domogli su se preko njega vlasti i njime udarili na postojecu Islamsku vlast, raspirujuci u pocetnoj fazi djelovanja medu muslimanima mezhebsku netrpeljivost i kasnije mezhebske ratove...." ( Prijevod iz djela "Kejfe huddimet hilafe " - "Kako je srušen hilafet" od Prof. Abdul - Kadima Zelluma )
-
Rottweiler
HISTORIJA VEHABIJSKE RUŠILAČKE AGONIJE I DANAŠNJI IZGLED MEKKE I MEDINE
Područje Hidžaza, obalna oblast zapadne Arabije u kojoj se nalaze Mekka i Medina, uvijek su kroz povijest imali poseban status ma ko imao službenu vlast nad tim područjem. Na svetost i bereket tog područja posebno se pazilo. Ništa se nije naglo radilo. Taj lijepi edeb njegovan je sve do dolaska vehabija, a oni u Hidžaz provaljuju dva puta. Ovaj drugi bit će i najkobniji.
Krajem 18. stoljeća vehabije u nekoliko navrata pokušavaju ući u Hidžaz. Godine 1802. uspijeva im da uđu u grad Taif, prolijevajući pritom nedužnu krv muslimana. Već iduće godine polazi im za rukom da uđu i u Mekku. Tom prilikom ruše turbeta, historijske spomenike, pa čak i malu kupolu nad vrelom Zemzem. Tri godine kasnije rušilački ulaze i u Medinu. Povijesničari kazuju kako ni jedna džamija pored koje su prošli nije bila pošteđena. U zadnji tren odustali su od rušenja i samog Poslanikova, a.s., turbeta. Narednih nekoliko godina hadžijama iz Iraka, Sirije i Egipta bio je zabranjen ulazak u sveta mjesta. Kralj Al Sa’ud je postavio uvjet: „Ko želi obaviti hadž mora prihvati vehabizam. U suprotnom bit će tretiran kao nemusliman.“ Rušilačke aktivnosti nisu im bile dovoljne. Kralj je opustošio riznicu Poslanikove, a.s., džamije u koju se hadžije stoljećima donosile vrijedne darove. Blago je iskorišteno u vlastite svrhe.
Konačno, pod pritiskom muslimana iz čitavog svijeta, osmanlijski halifa nalaže da se u Mekki i Medini ponovo uspostava regularna vlast i vrati normalno stanje. Tako Muhammed Ali paša uz pomoć lokalnih plemena ponovo vraća prijašnje stanje i anulira vehabijsku vlast. Samo u Kairu je slavlje trajalo pet dana. Hadžije su ponovo mogle slobodno ići na hadž. Godine 1818. obavljena je rekonstrukcija islamskog nasljeđa. Dodatna rekonstrukcija obavljena je i 1848. i 1860. godine.
Međutim, Osmanlijsko Carstvo bilo je na svome izmaku. Zapadne kolonijalne sile grabile su što se još moglo ugrabiti. Situaciju u Arabiji iskoristile su, ko drugi doli vehabije. Ponovo upadaju u Mekku 1924. godine. Kao i prošli put, iza sebe ostavljaju pustoš.
Malo ko da je bio pošteđen. Avn ibn Hašim, tadašnji upravitelj Mekke, između ostalog bilježi: ''Teško da je bilo i jednog drveta a da pored njega nije ležalo jedno ili dvoje mrtvih tijela.''Već iduće godine, 21. aprila 1925., do temelja se ruše Džennetul-Beki’, a onda i ostala mezarja, turbeta, islamsko nasljeđe. Jedino turbe hazreti Pejgambera, a.s., biva pošteđeno. No sama Poslanikova, a.s., džamija pretrpila je bombardovanje.
(PS. Nesto, sto nam je poznato u poljednjem ratu u Bosni i Hercegovini.)
Pod velikim pristiskom muslimana kralj Ibn Sa’ud daje obećenje kako će područje Hidžaza staviti pod multinacionalnu upravu. Obećanje nije nikad ispunjeno.
Šokirani muslimani organiziraju 1926. proteste širom svijeta. Muslimani Indije donose čak i rezoluciju kojom se gnušaju na počinjene zločine u svetim mjestima. Veliki protesti održani su i Iraku, Iranu, Egiptu, Turskoj i Indoneziji. Međutim, situacija je ostala nepromijenjena sve do danas. Ustvari, i ono malo znakova koji su ostali da nas podsjećaju na velike događaje iz vremena Poslanikova, s.a.v.s., vremena sistematski se nastavljuju razarati. Takav je primjer i sa brežuljkom na brdu Uhud na kojem su stajali Poslanikovi, a.s., strijelci u bici na Uhudu. Hadžije koje su išle na hadž nekoliko prošlih godina kažu kako je brežuljak skoro sravnjen, uklonjen mu trag. Slično je i s hendekom oko Medine kojeg je i sam Poslanik, a.s., svojim mubarek rukama kopao. Zasut je zemljom i na njemu izgrađene zgrade. Primjera je mnogo. Navest ćemo samo nekoliko spomenika koji su danas uništeni:
El-Mu‘alla – veliko staro mekkansko greblje. Sravnjeno sa zemljom.
Kabur hazreti Have u Džiddi.
Kabur Poslanikova, a.s., oca u Medini.
Kuća žala (beytul-ahzan) hazreti Fatime u Medini.
Džamija Selmana Farisija u Medini.
Džamija Redž‘atuš-šems u Medini.
Pejgamberov, alejhisselam, dom u Medini u kojem je živio nakon Hidžre.
Kompleks (mahhalla) porodice Benu Hašima u Medini, porodice Poslanikove, a.s.
Kuća hazreti Alije u kojoj su rođeni Poslanikovi, a.s., unuci Hasan i Husejn, r.a.
Kuća hazreti Hamze i mezarje boraca na Uhudu
Područje Hidžaza, obalna oblast zapadne Arabije u kojoj se nalaze Mekka i Medina, uvijek su kroz povijest imali poseban status ma ko imao službenu vlast nad tim područjem. Na svetost i bereket tog područja posebno se pazilo. Ništa se nije naglo radilo. Taj lijepi edeb njegovan je sve do dolaska vehabija, a oni u Hidžaz provaljuju dva puta. Ovaj drugi bit će i najkobniji.
Krajem 18. stoljeća vehabije u nekoliko navrata pokušavaju ući u Hidžaz. Godine 1802. uspijeva im da uđu u grad Taif, prolijevajući pritom nedužnu krv muslimana. Već iduće godine polazi im za rukom da uđu i u Mekku. Tom prilikom ruše turbeta, historijske spomenike, pa čak i malu kupolu nad vrelom Zemzem. Tri godine kasnije rušilački ulaze i u Medinu. Povijesničari kazuju kako ni jedna džamija pored koje su prošli nije bila pošteđena. U zadnji tren odustali su od rušenja i samog Poslanikova, a.s., turbeta. Narednih nekoliko godina hadžijama iz Iraka, Sirije i Egipta bio je zabranjen ulazak u sveta mjesta. Kralj Al Sa’ud je postavio uvjet: „Ko želi obaviti hadž mora prihvati vehabizam. U suprotnom bit će tretiran kao nemusliman.“ Rušilačke aktivnosti nisu im bile dovoljne. Kralj je opustošio riznicu Poslanikove, a.s., džamije u koju se hadžije stoljećima donosile vrijedne darove. Blago je iskorišteno u vlastite svrhe.
Konačno, pod pritiskom muslimana iz čitavog svijeta, osmanlijski halifa nalaže da se u Mekki i Medini ponovo uspostava regularna vlast i vrati normalno stanje. Tako Muhammed Ali paša uz pomoć lokalnih plemena ponovo vraća prijašnje stanje i anulira vehabijsku vlast. Samo u Kairu je slavlje trajalo pet dana. Hadžije su ponovo mogle slobodno ići na hadž. Godine 1818. obavljena je rekonstrukcija islamskog nasljeđa. Dodatna rekonstrukcija obavljena je i 1848. i 1860. godine.
Međutim, Osmanlijsko Carstvo bilo je na svome izmaku. Zapadne kolonijalne sile grabile su što se još moglo ugrabiti. Situaciju u Arabiji iskoristile su, ko drugi doli vehabije. Ponovo upadaju u Mekku 1924. godine. Kao i prošli put, iza sebe ostavljaju pustoš.
Malo ko da je bio pošteđen. Avn ibn Hašim, tadašnji upravitelj Mekke, između ostalog bilježi: ''Teško da je bilo i jednog drveta a da pored njega nije ležalo jedno ili dvoje mrtvih tijela.''Već iduće godine, 21. aprila 1925., do temelja se ruše Džennetul-Beki’, a onda i ostala mezarja, turbeta, islamsko nasljeđe. Jedino turbe hazreti Pejgambera, a.s., biva pošteđeno. No sama Poslanikova, a.s., džamija pretrpila je bombardovanje.
(PS. Nesto, sto nam je poznato u poljednjem ratu u Bosni i Hercegovini.)
Pod velikim pristiskom muslimana kralj Ibn Sa’ud daje obećenje kako će područje Hidžaza staviti pod multinacionalnu upravu. Obećanje nije nikad ispunjeno.
Šokirani muslimani organiziraju 1926. proteste širom svijeta. Muslimani Indije donose čak i rezoluciju kojom se gnušaju na počinjene zločine u svetim mjestima. Veliki protesti održani su i Iraku, Iranu, Egiptu, Turskoj i Indoneziji. Međutim, situacija je ostala nepromijenjena sve do danas. Ustvari, i ono malo znakova koji su ostali da nas podsjećaju na velike događaje iz vremena Poslanikova, s.a.v.s., vremena sistematski se nastavljuju razarati. Takav je primjer i sa brežuljkom na brdu Uhud na kojem su stajali Poslanikovi, a.s., strijelci u bici na Uhudu. Hadžije koje su išle na hadž nekoliko prošlih godina kažu kako je brežuljak skoro sravnjen, uklonjen mu trag. Slično je i s hendekom oko Medine kojeg je i sam Poslanik, a.s., svojim mubarek rukama kopao. Zasut je zemljom i na njemu izgrađene zgrade. Primjera je mnogo. Navest ćemo samo nekoliko spomenika koji su danas uništeni:
El-Mu‘alla – veliko staro mekkansko greblje. Sravnjeno sa zemljom.
Kabur hazreti Have u Džiddi.
Kabur Poslanikova, a.s., oca u Medini.
Kuća žala (beytul-ahzan) hazreti Fatime u Medini.
Džamija Selmana Farisija u Medini.
Džamija Redž‘atuš-šems u Medini.
Pejgamberov, alejhisselam, dom u Medini u kojem je živio nakon Hidžre.
Kompleks (mahhalla) porodice Benu Hašima u Medini, porodice Poslanikove, a.s.
Kuća hazreti Alije u kojoj su rođeni Poslanikovi, a.s., unuci Hasan i Husejn, r.a.
Kuća hazreti Hamze i mezarje boraca na Uhudu
-
zlata
Pa ima tu dosta "istine"...ali ipak...da im nije bilo "Brace" Vehabija...nikad Kraljevici Saud....njih 3000 plus...nebi bilo docekalo 21-o stoljece jos na vlasti. (U najgorem slucaju..imali bi nekog lika...a la Hugo Chavez, al'u domacem izdanju)encian wrote:prije par noci pricah sa dvoje azerberdzanaca o vama vehabijama. kazu kod njih vehabije daju zenama svaki mjesec para vise nego sto je prosjecna plata da nose zar. necu ni komentarisati da i kod nas radite tako i sta to znaci.
A kako valja njima...tj. kraljevskoj kuci Sauda...tako valja i Amerima...tako je bilo do sad...al' u buduce...zivi bili pa vid'li! Nece ni Arapi biti vjecni robovi svoje dekadentne "aristokracije" i i njihovih bradatih saveznika! A nece ni Ameri vjecno biti Petro-ovisnici. A kad spominjes modernizam...'ma kakav modernizam!
Jos malo...bit'cemo k'o katolici...ic'cemo Vehabijama na ispovijed...a i da konacno svi dodjemo "tobe"!
-
zlata
Utnapishtim
Istim "jezikom" govore.
Opet...izrabljivanje politickog-drustvenog stanja u BiH...da bi se opravdao Vehabizam. Ovdje smo raspravljali.... a priori... o sukobu izmedju vecine muslimana BiH i Vehabija. Inace meni osobno...Vehabije i Cetnici dodju nekako k'o Sandaklije i Srbi. Znadu se "Braca". Kuze se!Kako se ne zalazete za protjerivanje onih koji su izvrsili zlocine i etnicko ciscenje? Zemlja, u kojoj zena sa muslimanskim imenom, koja ubije svoje dijete iz nenamjere, dobije vise godina robije nego cetnici koji su ubijali i silovali 12 godisnje djevojcice i zene u Foci – je gubiliste naroda - jer nedostatak samopostovanje i ponosa je jedan od stubova opstanka.
-
DUREX
Joj kako ovo sve treba pozatvarat u kaveze i nabit nogim negdje u tri picke materine, da se ne mogu vratit ni uz pomoc navigacionih sistema. Picka im materina zatucana i primitivna.
Pa sta se desilo s ovim idiotskim narodom?
Nisu se nagledali onih bradatih cetnickih seljacina, pa se sad i sami zele vracati u srednji vijek??
Sve ovo treba u mrdelju i osudit na 20 kuka(onu polupismenu seljacinu koji je davao intervju-prvog)... a onda citav ovaj pokret zakoski proganjati kao u najgorim komunistickim vremenima. Picka im materina, jesmo li se za to borili, da sad moram da gledam rumene seljacice, iz kojekakvih pripizdina, kako bradati hodaju okolo i pokusavaju od grada napraviti kasabu iz srednjega vijeka. Petsto godina smo muslimani i 500 godina gajimo jedan normalni Islam, otvoren prema svijetu i svim ljudima i odjednom se ova stoka smrdljiva pojavi i uci ljude sta je vjera i ko su pravi vjernici. Jebo ih onaj ko ih dovede i oni njega (a znamo ko ih je doveo).
Ovo drzava treba zakonom da zabrani i da zatvara na svakom koraku. Ovdje pojam demokratije nema vise svoju validnost, jer se dopusta djelovanje necega cemu je primarna ideja ubijanje svake demokratije...
Znaci, zajebite demokratiju i pozatvarajte ovaj ljudski sljam, dok nije kasno. I onda pustite normalne vijernike da se mole kako su se molili od kada znaju za sebe.
Ovo ne da je povratak u kameno doba, nego ja zaista ne znam koji je ovoj drzavi kurac, pa da nije prepoznala kolika je ovo prijetnja svemu sto se zove Bosna, evo vec 1000 godina... Ovi ljudi ne znaju da govore, mozak im radi unazad, a njihovo poimanje svijeta jednako je najcrjem mogucem scenariju u kojem se jedna zemlja ili jedan narod moze naci... Ne da su zatucani, nego im glupost curi iz ociju i onih zvalja dok pricaju nebuloze koje su ih naucili na kratkim kursevima jenoumlja kod kojekakvih hodzica i muderisa (vjerujem da je vecini njih to bio prvi susret sa knjigom i pisanom rijeci).
Parafraziracu Danila Kisa koji je, a opisujuci tragedija covjecanstva izazvane jednoumljem i zatucanoscu, rekao : Nisu opasne KNJIGE... opasna je JEDNA knjiga.
E to je ono sto nas ceka ukoliko se ovoj posasti, zvanoj Vehabije, ne stane u kraj.
Pa sta se desilo s ovim idiotskim narodom?
Nisu se nagledali onih bradatih cetnickih seljacina, pa se sad i sami zele vracati u srednji vijek??
Sve ovo treba u mrdelju i osudit na 20 kuka(onu polupismenu seljacinu koji je davao intervju-prvog)... a onda citav ovaj pokret zakoski proganjati kao u najgorim komunistickim vremenima. Picka im materina, jesmo li se za to borili, da sad moram da gledam rumene seljacice, iz kojekakvih pripizdina, kako bradati hodaju okolo i pokusavaju od grada napraviti kasabu iz srednjega vijeka. Petsto godina smo muslimani i 500 godina gajimo jedan normalni Islam, otvoren prema svijetu i svim ljudima i odjednom se ova stoka smrdljiva pojavi i uci ljude sta je vjera i ko su pravi vjernici. Jebo ih onaj ko ih dovede i oni njega (a znamo ko ih je doveo).
Ovo drzava treba zakonom da zabrani i da zatvara na svakom koraku. Ovdje pojam demokratije nema vise svoju validnost, jer se dopusta djelovanje necega cemu je primarna ideja ubijanje svake demokratije...
Znaci, zajebite demokratiju i pozatvarajte ovaj ljudski sljam, dok nije kasno. I onda pustite normalne vijernike da se mole kako su se molili od kada znaju za sebe.
Ovo ne da je povratak u kameno doba, nego ja zaista ne znam koji je ovoj drzavi kurac, pa da nije prepoznala kolika je ovo prijetnja svemu sto se zove Bosna, evo vec 1000 godina... Ovi ljudi ne znaju da govore, mozak im radi unazad, a njihovo poimanje svijeta jednako je najcrjem mogucem scenariju u kojem se jedna zemlja ili jedan narod moze naci... Ne da su zatucani, nego im glupost curi iz ociju i onih zvalja dok pricaju nebuloze koje su ih naucili na kratkim kursevima jenoumlja kod kojekakvih hodzica i muderisa (vjerujem da je vecini njih to bio prvi susret sa knjigom i pisanom rijeci).
Parafraziracu Danila Kisa koji je, a opisujuci tragedija covjecanstva izazvane jednoumljem i zatucanoscu, rekao : Nisu opasne KNJIGE... opasna je JEDNA knjiga.
E to je ono sto nas ceka ukoliko se ovoj posasti, zvanoj Vehabije, ne stane u kraj.
Last edited by DUREX on 23/02/2007 08:51, edited 1 time in total.