Pa i meni ljepse i misticnije zvuci ime Friedrich, koje ima jos veoma lijepo znacenje, pa cisto sumnjam da cu djetetu dati to ime. Vladimir je jedno od najljepsih slavenskih imena ciji sam zvuk pokazuje na njegovu snagu sto se ne moze reci za ta aladinska imena koja si upravo spomenuo. Nije ovo neko vrijedjanje, ali dokle neki ovdje misle da imaju svako pravo da omalovazavaju sopstvena stara narodna imena, a da ocekivaju da im netko nece uzvratiti? Ne znam zasto je ova tema ponovo ozivljena kada se nije vodila kako treba od samog pocetka. Rijec nije o ljepoti imena nego o ocuvanju svojih imena, svog identiteta. Ocigledno je da su neki spremni prodati sve sto se moze prodati. Odakle ti bolan pravoslavlje? Nidje veze. Narodno ime nema veze sa vjerom covjece i kako je vec autor teme naveo, svi drugi muslimanski narodi gaje svoja narodna imena sem "Bosnjaka" koji se ubise pricajuci o Kulinu banu, kralju Tvrtku, bogumilima. Kod svakog naroda je to sasvim logicno da se gaje imena koja su proizasla iz svog maternjeg jezika. Nista lose u imenima Amar i Ajdin, ali izbrisati svoju povijest je zbilja nezabiljezen kurvaluk kojeg ja sem u Bosni nigdje nisam zabiljezio. Nek svatko daje imena kakva hoce, ali obicno stado djeci dodjeljuje imena misleci "da tako treba da bude". Uvijek se pojave ovi sentimentalni muslimani koje misle da su imuni na svaku kritiku. Ja sam covjek koji ne gaji taj nacionalni identitet i smatram ga samo prelaznom fazom covjekove gluposti. Ali, meni kao Bosancu i Slavenu ne mozes dokazati da je Ajdin ljepse ime od Vladimira, jer to je ime proizaslo iz mog maternjeg jezika koji je usput jedina supstanca koja me veze za BiH i umjetnost mog licnog izrazaja. Moj jezik je slavenski i ona imena koja su moji preci razvili iz tog jezika su vjecno moja imena, a ti prijatelju ludi za Abdulahima, Ajdinima, Mustafama itd. Kako sam vec rekao, nije negativno djetetu dati bilo koje strano ime i vazno je da bude lijepo, ali ime mu daj zato sto je lijepo a ne zato sto mislis da treba biti tako. Ako vec dajes strana imena, lati se rijecnika i prvo pogledaj sto znace. Mozda osvane dan kada u novinama kada procitam o nekom Tarkanu u Bosni sto ce biti vrhunac vaseg bosnjastva.Vozdra raja wrote: Amar i Ajdin mi zvuce daleko ljepse i misticnije od recimo Zoran ili Vladimir!!
Svijet se voli sprdavati na racun Kineza i njihovih imena, ali Kinezu ne pada napamet da pokopa svoju historiju samo zato sto Chin Chong ne zvuci "liijepo" i "misticno" kao Albert ili Gabriel.