Kako se kalio Ognjen Blagojevic
Moderator: anex
-
Nancy Drew
-
mawerick
zena, pardon, gospodica, se zove aleksandra đuran i po struci je patolog. a, to ti je draga nancy, bilo i receno. ali ti je ocito promaklo zbog zlobe prema ogiju. sad je problem sto dovodi "poznate" goste. pa u tome i jeste poenta. toliko pametnih ljudi ima, a nemaju priliku. licno sam sit izraubovanih faca koje slusamo svakodnevno. i sama kazes da je ok. nisi cula za nju. bas kao ni ja. a, bila mi je odlicna! pa jos senka! oderale su onog ujaka!
p.s. aleksandra đuran ti je buduci ilijas dobraca. malo sam se raspitao i rekose mi da ce ga naslijediti. ma zena je mrak!
p.s. aleksandra đuran ti je buduci ilijas dobraca. malo sam se raspitao i rekose mi da ce ga naslijediti. ma zena je mrak!
-
Nancy Drew
-
Vingo
Ako bi mi neko mogao objasniti koja je svrha i kako jedan urednik kroz ruke moze propustiti i u eter pustiti prilog o zrtvi mobinga...medicinskoj sestri, sakrivenog identiteta, koja umjesto da govori o tome sta se desilo, ko je i kako zlostavlja, napise, pa cita esej o boli srca svog...pritom jeca, pa jos jeca, pa se na kraju rasplace. I sve sto prosjecan gledalac FTV-a zakljuci, jeste kako je zeni potrebna strucna pomoc i kako tako labilna umjetnicka dusa i nije za ovog posla...."Da mi ona inzulin daje.....???!!!!"
Ne znam...meni je ono autogol. A mobing je zajebana stvar. A Ogi je sve uradio da ga mistifikuje jos vise.
Ne znam...meni je ono autogol. A mobing je zajebana stvar. A Ogi je sve uradio da ga mistifikuje jos vise.
- Faust
ponekad je mrmljajući postavljao pitanje pa ga ni Dodik nije moga razumjeti. Ali bilo je drmanja...Comrad wrote:Zar je bio Ogi večeras u emisiji, mogao je malo više Dodika prodrmati. Predlažem Ogiju da se ipak vrati vijestima i dnevniku, nije ovo za njega
-
skojotovski
pitam se pitam, jel vi slusate goste sta pricaju ili je poenta emisije promatranje voditelja? ne kontam? primjeti li ko za koga je Mile Ronhil navijao na Eurosongu? "Za Srbiju". Ali, pedstavnica BiH je iz Banje Luke? "Pa, sta. Svidala mi se molitva"
Koji je to krelac!
- Faust
Životno važno mi je za koga je navijao Dodik na Eurosongu! Jebe mi se, da prostiš... Što se mene tiče mogao je i za Ukrajince, Ruse, Bjeloruse,... U toj emisiji rekao je mnogo važnijih (negativnih po BiH) stvari nego je to navijanje na debilnoj manifestaciji skupljača novca od naivnih glasača. No, kod nas Eurosong postaje suština bivstvovanja.skojotovski wrote:pitam se pitam, jel vi slusate goste sta pricaju ili je poenta emisije promatranje voditelja? ne kontam? primjeti li ko za koga je Mile Ronhil navijao na Eurosongu? "Za Srbiju". Ali, pedstavnica BiH je iz Banje Luke? "Pa, sta. Svidala mi se molitva"Koji je to krelac!
-
Nancy Drew
-
Lisac
ti u zadnje vrijeme izgleda imash chast da svaku dalju diskusiju uchinish izlishnom sazhimajuci uzroke i posljedice u jednu jedinu prostu rechenicuKad onakav dzidzo ispadne nenadjebiv u drustvu, onda to valjda vise govori o drustvu nego o njemu...
tako prosto da prosto boli
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew
-
bl4ever
Krelac je Blagoje koji ga pita na ulizivacki nacin sve... novinar sam, pa mogu reci da decko blage veze nema... dobit odgovor da ce Mile sacekat da vidi za koga ce navijati na mecu BIH-TUR i preci preko tog odgovora moze samo amater i novinarski naturscik. Kako bi ga Hlo ispreskakala za taj odgovor...skojotovski wrote:pitam se pitam, jel vi slusate goste sta pricaju ili je poenta emisije promatranje voditelja? ne kontam? primjeti li ko za koga je Mile Ronhil navijao na Eurosongu? "Za Srbiju". Ali, pedstavnica BiH je iz Banje Luke? "Pa, sta. Svidala mi se molitva"Koji je to krelac!
-
Nancy Drew
- JohnnyS
Pa narod je izabrao te političare nisu pali s Marsa, svatko ima vlast kakvu zaslužuje...nane_hercegovac wrote: A Brankovic idiot je izvalio sinoc glupost da sam morao lanuti. Kaze, nisu samo politicari krivi za ovo stanje, nego i gradjani, i oni moraju malo povesti racuna o ovoj drzavi.
-
sanel76
Marić i Blagojević premješteni na Radio FBiH (Dnevni avaz)
Da li je razlog za ovakvu odluku gostovanje Milorada Dodika * Bakirovih "60 minuta" je iznad FTV-a
Urednik i reporter FTV Zvonko Marić i urednik i voditelj tok-šoua " Uživo" Ognjen Blagojević u petak su, prema odluci odgovornog urednika IP-a FTV-a Bakira Hadžiomerovića, a rješenjem direktora FTV-a Jasmina Durakovića, sankcionirani premještanjem na mjesto urednika i reportera Radija FBiH, odnosno, spikera.
Vanredni sastanak
- Sve je počelo kada je Ognjen rekao Bakiru koga će ugostiti u četvrtak u emisiji. Bakir je želio Milorada Dodika i Nedžada Brankovića u svojoj emisiji "60 minuta" te je bacio crv sumnje između Ognjena i mene, govoreći mu da ja miniram njegovu emisiju te da mu, jednostavno, lažem da je Dodik pristao gostovati u emisiji "Uživo". Nisam znao da su male emisije, kakva je Ognjenova, predviđene za male goste, a za velike urednike i emisije samo oni "kapitalci" iz političkog i javnog života, tako da je "60 minuta" iznad FTV-a - pojašnjava Marić.
Kako saznajemo, nakon emisije "Uživo" u petak, Hadžiomerović je u zgradi RTV doma organizirao vanredni sastanak i svi novinari pozvani su sa radnih zadataka. Tada je urednik IP-a FTV-a obavijestio prisutne da Marić i Blagojević nisu više članovi ove kuće.
- Rekao je da su razlozi kršenje radne discipline, uređivačke politike i izigrano povjerenje. Hvala i doviđenja. Novinari su tada skočili, tražili su od njega objašnjenje za sve što se dešava u redakciji te zašto ljudi odlaze sa FTV-a. Bakir je pobjegao - govori Marić.
Kratak odgovor
Za razliku od Marića, Blagojević je jučer vrlo kratko odgovorio:
- Ne bih komentirao ništa dok ne dobijemo obrazloženje odluke koja je donesena navodno zbog nekog prekršaja u programu. Nije ispoštovana procedura. Prvo su nas sankcionirani, premjestili, a tek je onda formirana neka disciplinska komisija. Želim znati šta smo prekršili, ugrozili i iznevjerili. Čak nemamo ni pravo na žalbu.
S. ALAGIĆ
Duraković i Hadžiomerović nedostupni
I pored brojnih pokušaja, Durakovića i Hadžiomerovića jučer nismo uspjeli kontaktirati. Čak ni u Pres-službi FTV-a, koja, uzgred, subotom ne radi, nisu znali gdje su Duraković i Hadžiomerović.
Da li je razlog za ovakvu odluku gostovanje Milorada Dodika * Bakirovih "60 minuta" je iznad FTV-a
Urednik i reporter FTV Zvonko Marić i urednik i voditelj tok-šoua " Uživo" Ognjen Blagojević u petak su, prema odluci odgovornog urednika IP-a FTV-a Bakira Hadžiomerovića, a rješenjem direktora FTV-a Jasmina Durakovića, sankcionirani premještanjem na mjesto urednika i reportera Radija FBiH, odnosno, spikera.
Vanredni sastanak
- Sve je počelo kada je Ognjen rekao Bakiru koga će ugostiti u četvrtak u emisiji. Bakir je želio Milorada Dodika i Nedžada Brankovića u svojoj emisiji "60 minuta" te je bacio crv sumnje između Ognjena i mene, govoreći mu da ja miniram njegovu emisiju te da mu, jednostavno, lažem da je Dodik pristao gostovati u emisiji "Uživo". Nisam znao da su male emisije, kakva je Ognjenova, predviđene za male goste, a za velike urednike i emisije samo oni "kapitalci" iz političkog i javnog života, tako da je "60 minuta" iznad FTV-a - pojašnjava Marić.
Kako saznajemo, nakon emisije "Uživo" u petak, Hadžiomerović je u zgradi RTV doma organizirao vanredni sastanak i svi novinari pozvani su sa radnih zadataka. Tada je urednik IP-a FTV-a obavijestio prisutne da Marić i Blagojević nisu više članovi ove kuće.
- Rekao je da su razlozi kršenje radne discipline, uređivačke politike i izigrano povjerenje. Hvala i doviđenja. Novinari su tada skočili, tražili su od njega objašnjenje za sve što se dešava u redakciji te zašto ljudi odlaze sa FTV-a. Bakir je pobjegao - govori Marić.
Kratak odgovor
- Ne bih komentirao ništa dok ne dobijemo obrazloženje odluke koja je donesena navodno zbog nekog prekršaja u programu. Nije ispoštovana procedura. Prvo su nas sankcionirani, premjestili, a tek je onda formirana neka disciplinska komisija. Želim znati šta smo prekršili, ugrozili i iznevjerili. Čak nemamo ni pravo na žalbu.
S. ALAGIĆ
I pored brojnih pokušaja, Durakovića i Hadžiomerovića jučer nismo uspjeli kontaktirati. Čak ni u Pres-službi FTV-a, koja, uzgred, subotom ne radi, nisu znali gdje su Duraković i Hadžiomerović.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Ja ne mogu da vjerujem da je ovo istina.sanel76 wrote:Marić i Blagojević premješteni na Radio FBiH (Dnevni avaz)
Vanredni sastanak
Kratak odgovor
S. ALAGIĆ