Kako se kalio Ognjen Blagojevic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:38, edited 1 time in total.
mawerick

Post by mawerick »

zena, pardon, gospodica, se zove aleksandra đuran i po struci je patolog. a, to ti je draga nancy, bilo i receno. ali ti je ocito promaklo zbog zlobe prema ogiju. sad je problem sto dovodi "poznate" goste. pa u tome i jeste poenta. toliko pametnih ljudi ima, a nemaju priliku. licno sam sit izraubovanih faca koje slusamo svakodnevno. i sama kazes da je ok. nisi cula za nju. bas kao ni ja. a, bila mi je odlicna! pa jos senka! oderale su onog ujaka! :-)
p.s. aleksandra đuran ti je buduci ilijas dobraca. malo sam se raspitao i rekose mi da ce ga naslijediti. ma zena je mrak!
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 17:34, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Ako bi mi neko mogao objasniti koja je svrha i kako jedan urednik kroz ruke moze propustiti i u eter pustiti prilog o zrtvi mobinga...medicinskoj sestri, sakrivenog identiteta, koja umjesto da govori o tome sta se desilo, ko je i kako zlostavlja, napise, pa cita esej o boli srca svog...pritom jeca, pa jos jeca, pa se na kraju rasplace. I sve sto prosjecan gledalac FTV-a zakljuci, jeste kako je zeni potrebna strucna pomoc i kako tako labilna umjetnicka dusa i nije za ovog posla...."Da mi ona inzulin daje.....???!!!!"
Ne znam...meni je ono autogol. A mobing je zajebana stvar. A Ogi je sve uradio da ga mistifikuje jos vise.
zena21

Post by zena21 »

Jel' iko gledao emisiju sinoc :? :?

dva puta pusten pogresan prilog, ogy prekida goste, izvinjava se stalno nesto, neUrozan ...

katastrofa :roll: :roll:
texel

Post by texel »

zena21 wrote:Jel' iko gledao emisiju sinoc :? :?

dva puta pusten pogresan prilog, ogy prekida goste, izvinjava se stalno nesto, neUrozan ...

katastrofa :roll: :roll:
:-) hajd sve to,al kad se u neka doba ubaci pjesma od Tom Jonesa!! :lol: :lol:
zena21

Post by zena21 »

uzas... fakat ne kontam kako moze doci u emisiju totalno nepripremljen :roll:

a kad ciko na telefon rece - kad vidim zivotinje u studiu :shock: :lol: :lol: :lol:

ukidose ga NAmah :lol: :lol: :lol:
mawerick

Post by mawerick »

ja bih prije rekao da su nepripremljeni bili oni u reziji...jer oni pustaju priloge...neko se dobro napusio...jos kad, sto texel rece, uleti Tom Jones :-) a, sta drugo covjek da uradi, nego da se izvinjava. bi mi ga nekako zao, ovaj put...
Comrad

Post by Comrad »

Zar je bio Ogi večeras u emisiji, mogao je malo više Dodika prodrmati. Predlažem Ogiju da se ipak vrati vijestima i dnevniku, nije ovo za njega :roll:
Faust

Post by Faust »

Comrad wrote:Zar je bio Ogi večeras u emisiji, mogao je malo više Dodika prodrmati. Predlažem Ogiju da se ipak vrati vijestima i dnevniku, nije ovo za njega :roll:
ponekad je mrmljajući postavljao pitanje pa ga ni Dodik nije moga razumjeti. Ali bilo je drmanja...
skojotovski

Post by skojotovski »

pitam se pitam, jel vi slusate goste sta pricaju ili je poenta emisije promatranje voditelja? ne kontam? primjeti li ko za koga je Mile Ronhil navijao na Eurosongu? "Za Srbiju". Ali, pedstavnica BiH je iz Banje Luke? "Pa, sta. Svidala mi se molitva" :-) Koji je to krelac!
Faust

Post by Faust »

skojotovski wrote:pitam se pitam, jel vi slusate goste sta pricaju ili je poenta emisije promatranje voditelja? ne kontam? primjeti li ko za koga je Mile Ronhil navijao na Eurosongu? "Za Srbiju". Ali, pedstavnica BiH je iz Banje Luke? "Pa, sta. Svidala mi se molitva" :-) Koji je to krelac!
Životno važno mi je za koga je navijao Dodik na Eurosongu! Jebe mi se, da prostiš... Što se mene tiče mogao je i za Ukrajince, Ruse, Bjeloruse,... U toj emisiji rekao je mnogo važnijih (negativnih po BiH) stvari nego je to navijanje na debilnoj manifestaciji skupljača novca od naivnih glasača. No, kod nas Eurosong postaje suština bivstvovanja.
Vingo

Post by Vingo »

Skroz zanimljivi rezultati ankete...
Skroz zanimljiv ekspoze Premijera (sifra: kuca za odmor na poljinama)
Mile - nista novo...

Kad onakav dzidzo ispadne nenadjebiv u drustvu, onda to valjda vise govori o drustvu nego o njemu...
:roll: :zzzz:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:32, edited 1 time in total.
Lisac

Post by Lisac »

Kad onakav dzidzo ispadne nenadjebiv u drustvu, onda to valjda vise govori o drustvu nego o njemu...
ti u zadnje vrijeme izgleda imash chast da svaku dalju diskusiju uchinish izlishnom sazhimajuci uzroke i posljedice u jednu jedinu prostu rechenicu :D
tako prosto da prosto boli :D ja bih te, da sam infracrven, banovao zbog ometanja tema u razvoju :D :D
Comrad

Post by Comrad »

Problem je što Traktorista ima bolji plan za razvoj svog entiteta od ovih "naših" federalnih inžinjera i doktora. :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:32, edited 1 time in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 16:06, edited 1 time in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 16:06, edited 1 time in total.
bl4ever

Post by bl4ever »

skojotovski wrote:pitam se pitam, jel vi slusate goste sta pricaju ili je poenta emisije promatranje voditelja? ne kontam? primjeti li ko za koga je Mile Ronhil navijao na Eurosongu? "Za Srbiju". Ali, pedstavnica BiH je iz Banje Luke? "Pa, sta. Svidala mi se molitva" :-) Koji je to krelac!
Krelac je Blagoje koji ga pita na ulizivacki nacin sve... novinar sam, pa mogu reci da decko blage veze nema... dobit odgovor da ce Mile sacekat da vidi za koga ce navijati na mecu BIH-TUR i preci preko tog odgovora moze samo amater i novinarski naturscik. Kako bi ga Hlo ispreskakala za taj odgovor...
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 16:05, edited 1 time in total.
JohnnyS

Post by JohnnyS »

nane_hercegovac wrote: A Brankovic idiot je izvalio sinoc glupost da sam morao lanuti. Kaze, nisu samo politicari krivi za ovo stanje, nego i gradjani, i oni moraju malo povesti racuna o ovoj drzavi.
Pa narod je izabrao te političare nisu pali s Marsa, svatko ima vlast kakvu zaslužuje...
VMG

Post by VMG »

Poznavajuci Brankovica iz gimnazijskih dana,tesko da on moze odgovoriti
zahtjevima sadasnjeg trenutka u Bosni.Naime, po mom misljenju,bio bi perfektan sluzbenik u uredjenoj drzavi ali u Bosni. :? :? :?

Neznam sto mu je trebalo da se prihvati premijerske fotelje.
sanel76

Post by sanel76 »

Marić i Blagojević premješteni na Radio FBiH (Dnevni avaz)

Da li je razlog za ovakvu odluku gostovanje Milorada Dodika * Bakirovih "60 minuta" je iznad FTV-a

Urednik i reporter FTV Zvonko Marić i urednik i voditelj tok-šoua " Uživo" Ognjen Blagojević u petak su, prema odluci odgovornog urednika IP-a FTV-a Bakira Hadžiomerovića, a rješenjem direktora FTV-a Jasmina Durakovića, sankcionirani premještanjem na mjesto urednika i reportera Radija FBiH, odnosno, spikera.
Vanredni sastanak

- Sve je počelo kada je Ognjen rekao Bakiru koga će ugostiti u četvrtak u emisiji. Bakir je želio Milorada Dodika i Nedžada Brankovića u svojoj emisiji "60 minuta" te je bacio crv sumnje između Ognjena i mene, govoreći mu da ja miniram njegovu emisiju te da mu, jednostavno, lažem da je Dodik pristao gostovati u emisiji "Uživo". Nisam znao da su male emisije, kakva je Ognjenova, predviđene za male goste, a za velike urednike i emisije samo oni "kapitalci" iz političkog i javnog života, tako da je "60 minuta" iznad FTV-a - pojašnjava Marić.
Kako saznajemo, nakon emisije "Uživo" u petak, Hadžiomerović je u zgradi RTV doma organizirao vanredni sastanak i svi novinari pozvani su sa radnih zadataka. Tada je urednik IP-a FTV-a obavijestio prisutne da Marić i Blagojević nisu više članovi ove kuće.
- Rekao je da su razlozi kršenje radne discipline, uređivačke politike i izigrano povjerenje. Hvala i doviđenja. Novinari su tada skočili, tražili su od njega objašnjenje za sve što se dešava u redakciji te zašto ljudi odlaze sa FTV-a. Bakir je pobjegao - govori Marić.
Kratak odgovor

Za razliku od Marića, Blagojević je jučer vrlo kratko odgovorio:
- Ne bih komentirao ništa dok ne dobijemo obrazloženje odluke koja je donesena navodno zbog nekog prekršaja u programu. Nije ispoštovana procedura. Prvo su nas sankcionirani, premjestili, a tek je onda formirana neka disciplinska komisija. Želim znati šta smo prekršili, ugrozili i iznevjerili. Čak nemamo ni pravo na žalbu.

S. ALAGIĆ

Duraković i Hadžiomerović nedostupni

I pored brojnih pokušaja, Durakovića i Hadžiomerovića jučer nismo uspjeli kontaktirati. Čak ni u Pres-službi FTV-a, koja, uzgred, subotom ne radi, nisu znali gdje su Duraković i Hadžiomerović.
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

sanel76 wrote:Marić i Blagojević premješteni na Radio FBiH (Dnevni avaz)

Da li je razlog za ovakvu odluku gostovanje Milorada Dodika * Bakirovih "60 minuta" je iznad FTV-a

Urednik i reporter FTV Zvonko Marić i urednik i voditelj tok-šoua " Uživo" Ognjen Blagojević u petak su, prema odluci odgovornog urednika IP-a FTV-a Bakira Hadžiomerovića, a rješenjem direktora FTV-a Jasmina Durakovića, sankcionirani premještanjem na mjesto urednika i reportera Radija FBiH, odnosno, spikera.
Vanredni sastanak

- Sve je počelo kada je Ognjen rekao Bakiru koga će ugostiti u četvrtak u emisiji. Bakir je želio Milorada Dodika i Nedžada Brankovića u svojoj emisiji "60 minuta" te je bacio crv sumnje između Ognjena i mene, govoreći mu da ja miniram njegovu emisiju te da mu, jednostavno, lažem da je Dodik pristao gostovati u emisiji "Uživo". Nisam znao da su male emisije, kakva je Ognjenova, predviđene za male goste, a za velike urednike i emisije samo oni "kapitalci" iz političkog i javnog života, tako da je "60 minuta" iznad FTV-a - pojašnjava Marić.
Kako saznajemo, nakon emisije "Uživo" u petak, Hadžiomerović je u zgradi RTV doma organizirao vanredni sastanak i svi novinari pozvani su sa radnih zadataka. Tada je urednik IP-a FTV-a obavijestio prisutne da Marić i Blagojević nisu više članovi ove kuće.
- Rekao je da su razlozi kršenje radne discipline, uređivačke politike i izigrano povjerenje. Hvala i doviđenja. Novinari su tada skočili, tražili su od njega objašnjenje za sve što se dešava u redakciji te zašto ljudi odlaze sa FTV-a. Bakir je pobjegao - govori Marić.
Kratak odgovor

Za razliku od Marića, Blagojević je jučer vrlo kratko odgovorio:
- Ne bih komentirao ništa dok ne dobijemo obrazloženje odluke koja je donesena navodno zbog nekog prekršaja u programu. Nije ispoštovana procedura. Prvo su nas sankcionirani, premjestili, a tek je onda formirana neka disciplinska komisija. Želim znati šta smo prekršili, ugrozili i iznevjerili. Čak nemamo ni pravo na žalbu.

S. ALAGIĆ

Duraković i Hadžiomerović nedostupni

I pored brojnih pokušaja, Durakovića i Hadžiomerovića jučer nismo uspjeli kontaktirati. Čak ni u Pres-službi FTV-a, koja, uzgred, subotom ne radi, nisu znali gdje su Duraković i Hadžiomerović.
Ja ne mogu da vjerujem da je ovo istina.
Post Reply