šta mislite o našoj estradi????

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:jao nipodaštavanja:"jesi li čula za ove?"
ne foliraj mi se previše znam ja o muzici više nego što ti misliš. to je tvoj stil i cijenim to a frenki nije vala nikav muzičar niti tu ima muzike. ostalo ok iako ni ti nemaš pojma o čemu oni pjevaju i u čemu je tu ljepota
Ja nemam pojma o čemu pjevaju?
Imaš li ti pojma o čemu oni pjevaju dušo draga?

Ja uopše ne volim hip hop, čak ni ovaj battle pravac koji Frenkie gaji, čak mi je hip hop na bosanskom jeziku apsurdan pojam, ali ih poštujem baskrajno radi poruke koju šalju i zbog toga što razmišljaju svojom glavom, i na kraju zbog činjenice da iako neznaju da sviraju niti imaju lijep glas, ipak su našli načina da se obrate ljudima jer im ta potreba nije dala mira.

Ti si stvarno kriza ako se krećeš blizu Hi Fi uređaja a kamoli ako se "baviš" muzikom.
Po tebi neko mora da pjeva kako bi tu bilo muzike. A nema veze što je poruka pupa hava a i sam motiv kvazipopularnost.

I naprotiv, hoću da ti se foliram, jer mislim da sam za tebe tito što se muzike tiče, jer ti neznaš uopšte s kim razgovaraš.
Ripicipi

Post by Ripicipi »

DaysleepeR wrote:
nocna_ptica24 wrote:jao nipodaštavanja:"jesi li čula za ove?"
ne foliraj mi se previše znam ja o muzici više nego što ti misliš. to je tvoj stil i cijenim to a frenki nije vala nikav muzičar niti tu ima muzike. ostalo ok iako ni ti nemaš pojma o čemu oni pjevaju i u čemu je tu ljepota
Ja nemam pojma o čemu pjevaju?
Imaš li ti pojma o čemu oni pjevaju dušo draga?

Ja uopše ne volim hip hop, čak ni ovaj battle pravac koji Frenkie gaji, čak mi je hip hop na bosanskom jeziku apsurdan pojam, ali ih poštujem baskrajno radi poruke koju šalju i zbog toga što razmišljaju svojom glavom, i na kraju zbog činjenice da iako neznaju da sviraju niti imaju lijep glas, ipak su našli načina da se obrate ljudima jer im ta potreba nije dala mira.

Ti si stvarno kriza ako se krećeš blizu Hi Fi uređaja a kamoli ako se "baviš" muzikom.
Po tebi neko mora da pjeva kako bi tu bilo muzike. A nema veze što je poruka pupa hava a i sam motiv kvazipopularnost.

I naprotiv, hoću da ti se foliram, jer mislim da sam za tebe tito što se muzike tiče, jer ti neznaš uopšte s kim razgovaraš.
Nemoj tako, uvrijedit ces "nam" Cecu, Seku, Gogu i ostale vrsne umjetnice :lol:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

nocna_ptica24 wrote:jao nipoda¹tavanja:"jesi li èula za ove?"
ne foliraj mi se previ¹e znam ja o muzici vi¹e nego ¹to ti misli¹. to je tvoj stil i cijenim to a frenki nije vala nikav muzièar niti tu ima muzike. ostalo ok iako ni ti nema¹ pojma o èemu oni pjevaju i u èemu je tu ljepota

pa hajde vec jednom ziva bila.... Hasim Muharemovic me zanima .... kada ce ponovo u Sa?
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

nemam ništa protiv ukusa .svaki ima pravo da sluša šta hoće. halo ovo je dmokratija i ja nisam opterećenama nikakvim predrasudama . ja nisam vma ni rekla šta ja volim da slušam . ako si to shvatila iz mojih pruka u krivu si . ja samo želim da vidim vaš kritički osvrt na našu estradu ali mi se učinio da je malo previše kritički jer ništa nem pozitivno po vašem mišljenju. samo sam analizirala neke naše estradnjake koji su mi pali na pamet a šta ja slušam ???
pa to nije ni tema ali samo mogu reći da raznolik mi je afinitet od klasike preko stinga i rocka do techna i sevdalinki:)
black

Post by black »

nocna_ptica24 wrote:nemam ništa protiv ukusa .svaki ima pravo da sluša šta hoće. halo ovo je dmokratija i ja nisam opterećenama nikakvim predrasudama . ja nisam vma ni rekla šta ja volim da slušam . ako si to shvatila iz mojih pruka u krivu si . ja samo želim da vidim vaš kritički osvrt na našu estradu ali mi se učinio da je malo previše kritički jer ništa nem pozitivno po vašem mišljenju. samo sam analizirala neke naše estradnjake koji su mi pali na pamet a šta ja slušam ???
pa to nije ni tema ali samo mogu reći da raznolik mi je afinitet od klasike preko stinga i rocka do techna i sevdalinki:)
a feminem :oops:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:nemam ništa protiv ukusa .svaki ima pravo da sluša šta hoće. halo ovo je dmokratija i ja nisam opterećenama nikakvim predrasudama . ja nisam vma ni rekla šta ja volim da slušam . ako si to shvatila iz mojih pruka u krivu si . ja samo želim da vidim vaš kritički osvrt na našu estradu ali mi se učinio da je malo previše kritički jer ništa nem pozitivno po vašem mišljenju. samo sam analizirala neke naše estradnjake koji su mi pali na pamet a šta ja slušam ???
Koja je to vrsta muzike sting? :D

Hajd da ja tebe pitam nesto.

Kakav odnos treba imati prema ljudima koji pjesme za "materijal" "projekat" i sl. kupuju od inih "kompozitora" po cijenama od 500 do 5000 KM kao da su na pijaci, koji duguju pare ljudima koji posjeduju studio, kojima je maksimum ljudi pred kojima su nastupali jeste neko zijevanje na playback u kakvom disko-restoranu (zavisno od doba dana), i sl.?

De skontaj više pa da tema lagano potone u zaborav...
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

e krivo ste mislili da imam nešto san jima. feminem ne slušam jer su mi previše tra la la iako znaju pjevati kad bi htjele mogle bi i nešto bolje pjevati. a hvlala lijepo na uvredama ali gospon daysleeper ti nemaš pojma sa kome razgovaraš inemoj previše da misliš da si neki pametnjaković spusti se na zemlju nikad ne znaš ko sve vrema sa foruma.
black

Post by black »

sleeperu de spusti se na zemlju i poslusaj stinga malo :oops: :lol: :lol:
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

ti nemaš prava da sudiš koja će tema potonuti u zaborav i ne budi tako prepotentan. sting je mješavina popa i rocka , ako te zanima, a to što ljudi kupuju textove a drugi i h štancaju ko na traci to je sve stvarnost i nemoj mene da optužuješ za to nemam ja veze sa time, ja samo sam pitala kao si zaboravio šta mislite onašoj estradi a nemam ja nikakve ni obaveze da se tebi šta pravdam jer i ti si jedan isfrustrirani nazovi intelekualac uskih vidika koji samo zna za nipodaštavanje drugih bez realnog sagledavanja činjenica. uostalom neću sa de svađam sa netolerantnim tipovima. ako ti se ne sviđa tema hejd brate pajki.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:e krivo ste mislili da imam nešto san jima. feminem ne slušam jer su mi previše tra la la iako znaju pjevati kad bi htjele mogle bi i nešto bolje pjevati. a hvlala lijepo na uvredama ali gospon daysleeper ti nemaš pojma sa kome razgovaraš inemoj previše da misliš da si neki pametnjaković spusti se na zemlju nikad ne znaš ko sve vrema sa foruma.
Ma jel to ja vidim prijetnju?

Molim te nauci da pises pravilno.

Eto samo toliko, za početak.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:ti nemaš prava da sudiš koja će tema potonuti u zaborav i ne budi tako prepotentan. sting je mješavina popa i rocka , ako te zanima, a to što ljudi kupuju textove a drugi i h štancaju ko na traci to je sve stvarnost i nemoj mene da optužuješ za to nemam ja veze sa time, ja samo sam pitala kao si zaboravio šta mislite onašoj estradi a nemam ja nikakve ni obaveze da se tebi šta pravdam jer i ti si jedan isfrustrirani nazovi intelekualac uskih vidika koji samo zna za nipodaštavanje drugih bez realnog sagledavanja činjenica. uostalom neću sa de svađam sa netolerantnim tipovima. ako ti se ne sviđa tema hejd brate pajki.
Želim od tebe slijedeće:

definicuju rocka

definiciju popa

Ta stvarnost je vezana za uski krug balkana, takva praksa je popljuvana u svijetu. Samim tim naša realnost je dno dna.

Ja nipodaštavam uz pomoć činjenica, a ne bez sagledavanja istih.

Velika je razlika.

Moji su vidici puno širi od trivijalne bosanske nazovi scene.
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

nisam toliko primitivna da prijetim a od stresa pišem pograšno jer me nanerviraju takvi nedotupavci
patrius

Post by patrius »

halo,daysleeperu,ili stonesleeperu,lakse malo,ne diraj mi pticicu...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

patrius wrote:halo,daysleeperu,ili stonesleeperu,lakse malo,ne diraj mi pticicu...
Stonedsleeper

Ne diram, sama sebe ukopava
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

gospodine pametni. definicijama nećamo sad da zamaramo ovu temu i nemoj mi previše da se samohvališ. balkan je balkan ali i ti si dio njega čim si na ovom balkanskoom forumu. take it easy!!!! što se bodeš odmah. nemaš ti nikakve činjenice o meni. možda nisam teoretski potkovana kao ti ali to ne znači da trebaš odmah da vrijeđaš bez ličnog poznavanja ipoznavanja mog rada. nisam ja uostalom tema ovog foruma, nego estrada, a slobodno olakšaj si dušu i napiši sve što misliš o toj estradi niko ti neće zbog toga prijetiti ne boj se , nije oov gangsterski svijet iz kojeg očito potičeš. estrada je ukrizi kažem ja i država nam je u krizi ali to što nko kaže da ništa nije kvalitetno grdno se vara. a i ti sam si sebe ukopao kad si rekao :"jesi li čila za ove?"
to je bilo nipodaštavanje bez ikakvih činjenica o meni. možda sam ja slučajno autor nekih pjesama od siktera, skroz, irine, erogenih zona.... ne leti pred rudu i malo tolerancije ...sa takvim stavom kao što ti imaš nikad nećemo u evropu :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:gospodine pametni. definicijama nećamo sad da zamaramo ovu temu i nemoj mi previše da se samohvališ. balkan je balkan ali i ti si dio njega čim si na ovom balkanskoom forumu. take it easy!!!! što se bodeš odmah. nemaš ti nikakve činjenice o meni. možda nisam teoretski potkovana kao ti ali to ne znači da trebaš odmah da vrijeđaš bez ličnog poznavanja ipoznavanja mog rada. nisam ja uostalom tema ovog foruma, nego estrada, a slobodno olakšaj si dušu i napiši sve što misliš o toj estradi niko ti neće zbog toga prijetiti ne boj se , nije oov gangsterski svijet iz kojeg očito potičeš. estrada je ukrizi kažem ja i država nam je u krizi ali to što nko kaže da ništa nije kvalitetno grdno se vara. a i ti sam si sebe ukopao kad si rekao :"jesi li čila za ove?"
to je bilo nipodaštavanje bez ikakvih činjenica o meni. možda sam ja slučajno autor nekih pjesama od siktera, skroz, irine, erogenih zona.... ne leti pred rudu i malo tolerancije ...sa takvim stavom kao što ti imaš nikad nećemo u evropu :D
Ne postoji estrada, postoji kvazi-estrada.

P.S. bio sam slobodan da boldiram riječi koje ne razumijem.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ovu temu vidjeti pod temom Doris Dragovic - najljepsi glas Mediterana :D

Daysleeper, pusti...razumijemo se MI, a za ove druge - njihova stvar i njihova istina!
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

da da samo ti ispravljaj gramatičke greške! šta ću kad brže tipkam nego što gledam pa mi promakne greškica a i tastatura mi je tvrda jako.
kvazi ili ne...to je naša stvarnost. a ipak ima bendoba i muzičara koji imaju još entuzijazma i volje da rade ono što vole i na svojim svirkama sviraju tj. razvaljuju da ti se koža ježi. dobri muzičari postoje ali nisu eksponovani jer nema trenutno za njih mjesta , nego sviraju po klubčićima ili sviraju ono što ne vole ali nekako moraju zaraditi svoj hljeb. estrada je postala zarada na lak način a ne ljubav prema muzici. nekad su pjesme imale po tri strofe sad jedva skrpe i dvije od kojih se većina riječi ponavlja u obje uskoro ćamo pjevati pjesme sa samim refrenom da se lakše zapamte i nficiraju uši slušatelja.
takvo je vrijee došlo da zdravko čolić mora pjevati a oj nono bijela...
valjda će i ovo proćii...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:da da samo ti ispravljaj gramatičke greške! šta ću kad brže tipkam nego što gledam pa mi promakne greškica a i tastatura mi je tvrda jako.
kvazi ili ne...to je naša stvarnost. a ipak ima bendoba i muzičara koji imaju još entuzijazma i volje da rade ono što vole i na svojim svirkama sviraju tj. razvaljuju da ti se koža ježi. dobri muzičari postoje ali nisu eksponovani jer nema trenutno za njih mjesta , nego sviraju po klubčićima ili sviraju ono što ne vole ali nekako moraju zaraditi svoj hljeb. estrada je postala zarada na lak način a ne ljubav prema muzici. nekad su pjesme imale po tri strofe sad jedva skrpe i dvije od kojih se većina riječi ponavlja u obje uskoro ćamo pjevati pjesme sa samim refrenom da se lakše zapamte i nficiraju uši slušatelja.
takvo je vrijee došlo da zdravko čolić mora pjevati a oj nono bijela...
valjda će i ovo proćii...
Hajd ti meni nešto reci.

Kad si sve ovako fino napisala, nemam nijedne zamjerke, zbog čega očekuješ da će ljudi podržavati tu istu estradu?

Dok ne bude kvaliteta, neće ni biti podrške.
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

ima kvaliteta. samo ga teba pronaći. bila TO NARODNA ILI ZABAVNA MUZIKA SVEJEDNO ,želim da vidim kolko je naša javnost osviještena da li traga za kvalitetom...
ej mrsko mi više oko toga se natezati....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nocna_ptica24 wrote:ima kvaliteta. samo ga teba pronaći. bila TO NARODNA ILI ZABAVNA MUZIKA SVEJEDNO ,želim da vidim kolko je naša javnost osviještena da li traga za kvalitetom...
ej mrsko mi više oko toga se natezati....
Nema kvaliteta na "estradi" odgovorno tvrdim jer su mjerila vrijednosti potpuno pogresna.

Drugo, estrada je zabava i cilj joj je da se predstavi publici a ne da publika traga.

Publika ima MTV, VIVU itd.
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Draga moja pticice...Evo procitah SVE postove na ovoj temi,i jedno mi nije jasno-zasto si pokrenula pricu o estradi ako ne mozes podnijeti i oprecno
misljenje tvojemu??? U par navrata si rekla da nemas predrasude,a jednako kao i drugi branis svoje stavove?! Skuliraj se,posto si rekla da si radila u Karizmi znaci da znam ko si,i sta i kako pjevas...To je vezano za onaj moj post kad sam rekla da sam jednom usla u Karizmu,vidjela koji je to krkanluk od muzike i "vasera" i rekla nikad vise...Srecom,i ne moram,mada Arman i Vlado sviraju...Dijelim misljenje ostalih koji kazu da ovdje ne postoji estrada,ne postoji jet-set,i nije dovoljno da ti se ime povlaci po nekim kvazi-novinama (citaj tabloidima,tracerskoj stampi) da bi postao popularan. Postoje ljudi koji imaju drugacije poimanje kvaliteta,a isti ne spada u ono sto se u ogronim tirazima prodaje na ovim prostorima. Zdravko Colic ima ime,pa mu je poslednjih par albuma cisto sranje! Necu navoditi dalje...Ja volim muziku,ne bih mogla zamisliti zivot bez nje,cinjenica da bolje pjevam od mnogih pjevacica,ali mi ne pada na pamet da pjevam po kafanama ljudima koji ce mene ocjenjivati po mojim sisama ili dupetu! Pjevam na uvce samo probranim slusateljima :D Da remiziramo-pticice, jednako kao i ti imamo i mi svoje misljenje o svemu sto se desava u BiH na muzickoj sceni,neke stvari nas nerviraju, a neke ne.A sad da se ja nerviram sto ti kazes da je DOna Ares dobra,to je tvoje misljenje,a sto se mene tice-daleko joj kuca od moje! PEACE!
Last edited by new_jazzWa on 21/03/2007 12:16, edited 1 time in total.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

negra, hajde nam nesto na uvce :D

ja sam ko vuk :lol:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Heh,jok ba,mamice,ja sam ti stidna djevojcica (od 33 kuke),heh,pa necu ni tebi pjevat! A pozdrav ti ko kuca!
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

DaysleepeR wrote:
Letu Štuke
Dubioza Kolektiv
Sikter
Protest
Validna Legitimacija
Frenkie
itd.
Ovi jesu dobri za svoju vrstu muzike 8-)

Sevdah (sadasnje vrijeme)

Mostar Sevdah Reunion
Amira Medunjanin
Dertum
Alma Subasic
Institut Sevdaha: Hasiba Agic, Nusreta Kobic, Esad Kovacevic
+ legende kao sto su Safet Isovic, Meho Puzic, Nedzad Salkovic,
Beba Selimovic, Zehra Deovic, ......

Narodna Muzika

Halid Beslic
Halid Muslimovic
veliki glasovi:
Enes Begovic
Serif Konjevic
Hanka Paldum
Farizada Camdzic
Haris Dzinovic

Turbofolk je kategorija zasebna, tekst je za 0, slusanje samo ima tupa-tupa :roll:
Post Reply