chipy-teocak wrote:mostarac vidim zapeo si za te neke humanitarne stvari, znas li ti da BHF (taj o kojem ti ovde pises gluposti) skoro skupio 10000 eura i donirao nasim zlatnim momcima reprezentaciji u sjedecoj odbojci. Pretpostavljam da to nisi znao cim takve gluposti o nekim knjigama pises, lijepo ti je ovaj napisao znas li koiko je savez mogao da kupi knjiga?
BHF je uvijek ucestvovao u humanitarnim akcijama samo sto to medijski ne propracujemo, jer to neradimo radi medija i takvih kao ti nego radi tih koji su zasluzili.
Citam neke tvoje komentare kazes nije BHF nikakav prijedlog iznio ko si to ti da se tebi iznese prijedlog? A hajde ti daj neki pametan prijedlog napisi kako istjerati ove iz saveza i mi cemo te poslusati i bit ces nas heroj, eto bolje razmisljaj o tome kako istjerati savez i uciniti nesto dobro za nas fudbal nego sto ovde pises neke bezvezne stvari.
u ovakvom stanju drzave i prava je skoro nemoguce imati reprezentativan savez, jer je on samo slika drzave. Sto se tice tog humanitarnog, ja sam samo rekao sta bi bilo svrsishodnije i korisnije, a nisam ulazio u domen djelovanja BHF. isto tako savez se ne moze srusiti i uciniti makar malo boljim pravljenjem sranja na utakmicama reprezentacije. Savez se moze uciniti boljim zajednickom akcijom svih navijackih skupina u BiH, da izvrse pritisak na svoje klubova, da navijacke skupine u BiH, pozovu na bojkot utakmica domace lige, da mozda izvrse pritisak na klubove da istupe iz lige svi zajedno, jer niko to sam nece uciniti. Dakle savez se moze mjenjati samo ovde na ovim ulicama i na bilinom polju, kosevu, pecari, tusnju, mokrom docu. Tu se savez mjenja, a ne na Uleval stadionu. Dakle potrebno je napraviti bojkot domaceg prvenstva, kojem bi se cak pridruzili i klubovi, potrebno je napraviti takvu akciju gdje treba prekinuti svih 8 utakmica domaceg prvenstva u jednom kolu, pa to onda uraditi i u sljedecem.
E tek tad bi vidili koliko problema ima i da je vrh saveza samo vrh piramide i kap u moru, a i navijaci bi vidili koliko imaju podrske u klubovima za koje navijaju, jer na kraju krajeva klubovi su i izabrali vodstvo ovog saveza. Nisu se Usanovic i Jelic sami birali. Pravi problem saveza lezi u klubovima u BiH, a ne u reprezentaciji i njenom vodstvu, jer najveci kriminal i korupcija upravo dolazi iz klubova i zacudili bi se evo da svi celnici pristanu da dovedemo nase proslavljene sportiste u savez, kako bi Tigar i njemu slicni poderali Bajevica, Vahu, Susica, Vladica... i sa koliko glasova razlike bi ih potukli na skupstini. E tu je problem, a ne na vrhu. Skinite Usanovica pa ce sljedeci generalni sekretar bit Tigar i sta ste dobili? Niste nista. Sklonili jednog, a doveli drugog kriminalca. Ja to pokusavam cijelo vrijeme da kazem. Nije nacin blamirati zemlju i praviti nerede da bi se nesto promjenilo. Evo UEFA da danas izda naredbu da smjenjuje kompletan izvrsni odbor fudbalskog saveza - sta ce se onda dobiti? Nista. Ne moze UEFA imenovati predsjednika NFSBIH, nego skupstina, a skupstinu opet sacinjavaju delegati iz klubova a oni ce svi jednoglasno podrzat Tigra ili nekog slicnog kriminalca. I sta onda? Nista.
Dakle nemoguce je promjeniti stanje u savezu dok se ne promjeni stanje u klubovima, a da bi se promjenilo stanje u klubovima navijaci moraju izvrsiti pritisak, ali i tad imaju samo 10% sansi, jer drzava mora odstraniti kriminalce od sporta, a da bi to ucinila ona mora biti drzava, a da bi to bila mi moramo glasati drugacije nego glasamo. Sve je to povezano i sve to ima vezu jedno s drugim. Nema svrhe raditi onakve blamaze, a taj izgovor da ce kao savez oni finansijski dotuci je smjesan, jer to nece nikako uspjeti na taj nacin.